Dvojitý cik-cak indikátor pro MT4



Table Of Contents:

  1. Dvojitý cik-cak indikátor pro MT4
  2. Problémy s indikátorem překreslování
  3. Dvojitý cik cak indikátor bez překreslení
  4. Pochopení podpory a odporu pomocí dvojitého cik-cak indikátoru
  5. Dvojitý cik cak indikátor - Závěr

Indikátor Zig zag je jednoduchý nástroj. Informace, které nabízí, jsou však mnohem lepší než mnohé další ukazatele obchodování. Jedním z unikátních věcí o cik-cak indikátoru je, že na rozdíl od technických ukazatelů, které jsou založeny na výpočtu ceny, indikátor cik cak zobrazuje výšky a minima.

Každý, kdo má nějaké zkušenosti s obchodováním na trzích, bude vědět, že ceny se zřídka pohybují v přímém vertikálním nebo horizontálním směru. Ceny mají tendenci růst a klesat a pohybovat se v poněkud klikatém módě.

FREE Double ZigZag Indicator

Download the FREE Double ZigZag Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

 

Indikátor cik cak je v podstatě nástroj, který vykresluje tyto cenové odchylky. V závislosti na výškách a minimech, které jsou tvořeny, a hodnotách indikátoru, cik-cak indikátor vykresluje čáry od předchozího nízkého nebo vysokého k dalšímu nízkému nebo vysokému a tak dále.

Když tedy na grafy použijete indikátor cik cak, uvidíte řadu řádků, které mají tendenci spojovat výšky a minima. Cik cak indikátor poněkud odlišný, pokud jde o trendové linie.

Trendová linie se v podstatě používá pro spojení dvou nebo více odpovídajících výšek nebo minim v ceně. Trendové linie znázorňují trend v ceně analyzovaného nástroje. Indikátor cik cak na druhé straně spojuje výšky a minima, jakmile jsou vytvořeny.

Obchodní platforma MT4 má ve výchozím nastavení indikátor cik cak. První níže uvedený graf zobrazuje indikátor cik cak pomocí výchozích nastavení.


Indikátor Zig Zag MT4 Výchozí

Jak můžete vidět z výše uvedeného grafu, výchozí zig zag indikátor jednoduše spojuje výšky a minima v ceně. Indikátor nebo automatický kreslicí nástroj je široce používán, pokud jde o identifikaci úrovní podpory a odolnosti na grafech.

Například, když cena narazí na novou vysokou hodnotu na grafu a poté ustoupí, indikátor cik cak zobrazuje vysokou hodnotu. To potenciálně indikuje možnou úroveň odporu v grafu. Podobně, když indikátor cik cak vykreslí nízkou hodnotu na základě nízké ceny a poté se zobrazí retracement, znamená to potenciální úroveň podpory v grafu.

Problémy s indikátorem překreslování

Pro obchodníky, kteří považují za obtížné vykreslit úroveň podpory a odporu, je indikátor cik cak skvělým nástrojem, jak se naučit kreslit úrovně podpory a odporu. Ale vzhledem k výhodám cik cak indikátoru existují určité zjevné nevýhody.

Největší stížnosti ze strany obchodníků spočívají v tom, že defaultní zig zag indikátor MT4 překreslí. Indikátor překreslování je ten, který má tendenci se korigovat. Pro obchodníky to může být docela nevýhoda. Mnoho obchodníků vidí indikátor překreslování jako něco, na co se nelze spolehnout.

Indikátor repasování se však ve svém argumentu v podstatě přizpůsobuje vyvíjející se cenové akci. To znamená, že se ukazatel přizpůsobuje v reálném čase, kdy jsou vytvářeny nové cenové pruhy nebo relace.

Jedním z důvodů, proč se obchodníci vyhýbají ukazateli, že remainty jsou, protože to může vést k falešným obchodním signálům. K této mylné představě dochází z toho důvodu, že obchodníci mají tendenci srovnávat všechny technické ukazatele stejným způsobem.

Indikátor klouzavého průměru je vlastně indikátorem překreslování. V závislosti na tom, jak se cena aktuální relace ukáže, klouzavý průměr má tendenci se pohybovat odpovídajícím způsobem. Konečnou hodnotu klouzavého průměru uvidíte až po skončení aktuální relace. Ale mnozí obchodníci to mají tendenci chybět.

Dalším faktorem je to, že ukazatel pohyblivého průměru a mnoho dalších technických ukazatelů vykresluje jejich hodnoty v závislosti na tom, jak se cena uzavře. Když se ale porovnáme s indikátorem cik cak, jehož jedinou myšlenkou je vykreslit výšky a minima, můžete vidět, proč indikátor překresluje. Tradiční cik cak indikátor v podstatě funguje v reálném čase a mění se podle toho, jak se vyvíjejí ceny.

Když tedy obchodníci používají takový ukazatel, který překreslí nebo v zásadě upraví cenu, zjistí, že je nespolehlivý.

Dvojitý cik cak indikátor bez překreslení

Dvojitý zig zag indikátor MT4 je produktem nula bodu. Zkráceně známá jako PZ, existují různé přizpůsobené ukazatele, které jsou pro obchodníky k dispozici. Jedním z těchto nástrojů, který byl navržen, je dvojitý cik cak indikátor.

Základní myšlenkou dvojitého cik-cak indikátoru je zajistit, že nebude překreslovat. Otázka, která by mohla přijít na mysl rozumnému obchodníkovi, je, jak je to možné. Koneckonců, dvojitý cik cak indikátor není svatý grál. Ve skutečnosti je postaven na stejných principech jako pravidelný cik cak indikátor.

Trochu upravením nastavení je možné mít MT4 výchozí zig zag indikátor k vykreslení stejných detailů, ale bez překreslení. Následující graf ukazuje dvojitý cik cak ukazatel na cenovém grafu.


Dvojitý cik cak indikátor - MT4

Ve výše uvedeném grafu jsme vedle dvojitého cik-cak indikátoru použili tradiční ukazatel klikatého klikání MT4 pro zobrazení perspektivy. Zatímco konfigurační nastavení je trochu jiné, všimnete si, že jak výchozí zig zag indikátor, tak dvojitý cik cak indikátor v podstatě zobrazují stejné detaily.

Co se liší od dvojitého cik cak indikátoru, je to, že používá dvě různá nastavení při vykreslování svých hodnot. Proto oranžové červené tečky, které vidíte na cenovém grafu jako v podstatě dvě různé konfigurace indikátoru klikatého zag.

Dvojitý indikátor cik-cak využívá menší konfiguraci časového rámce a větší konfiguraci časového rámce. To samo o sobě nenabízí mnoho informací. Ale na druhé straně, použití dvou různých časových rámců vám dává pohled na krátkodobé změny, které nastanou v dlouhodobější konfiguraci.

Následující tabulka ukazuje konfigurační okno dvojitého cik cak indikátoru. Tento přizpůsobený indikátor budete muset stáhnout z tohoto článku. Poté přesuňte ukazatel do složky MQL4 a poté do složky indikátorů.

Aktualizujte svůj navigační panel MT4 pro terminál MT4, abyste mohli indikátor vyzvednout. Indikátor pak můžete přetáhnout do grafu. Zobrazí se nastavení konfigurace pro dvojitý indikátor cik cak.


Konfigurace dvojitého cik-cak indikátoru

Jak vidíte, konfigurační okno není příliš složité. Hodnoty nastavení indikátoru cik cak můžete změnit a zobrazení se odpovídajícím způsobem změní. Konfigurační nastavení, které vidíte v podstatě hloubku vlny nohy.

Pomocí dvou cik cak nastavení, obchodníci jsou schopni zobrazit krátkodobé změny, stejně jako dlouhodobé změny ceny. Nyní by se mohlo zdát, že dvojitý cik cak indikátor je indikátor svatého grálu.

Koneckonců, pokud můžete najít ukazatel, který může přesně určit body obratu v ceně grafu, může obchodníkům umožnit, aby podle toho šli dlouho nebo krátce. Bez ohledu na to, jak velká částka bude provedena, schopnost jít dlouho nebo krátce na cenu nástroje může znamenat, že obchodníci mohou dosáhnout významných zisků.

To však není tento případ. Dvojitý cik cak indikátor vykresluje tečky teprve poté, co cena posunula významný počet pips nebo klíšťat od předchozího vysokého nebo nízkého grafu. Do této doby je možné, že došlo k výraznému přehodnocení již v ceně.

Tedy, i když jste ve směru retracementu šli dlouho nebo krátce, existuje velmi dobrá šance, že již byla vytvořena vysoká nebo nízká hodnota. To, co vám zůstane, je skutečnost, že nový začátek může začít.

Při zpětném pohledu se může zdát, že highs a lows vynesené dvojitým zig zag indikátorem nabízejí lukrativní obchodní příležitosti. Ale to tak není. Takže další otázka, která přijde na mysl, je proč použít tento dvojitý cik cak indikátor vůbec.

Pochopení podpory a odporu pomocí dvojitého cik-cak indikátoru

Primárním účelem použití dvojitého zig zag indikátoru je identifikovat potenciální oblasti podpory a odporu. Vzhledem k tomu, že body obratu jsou vyneseny po cenových pohybech nebo retracesech výrazně z nízkých nebo vysokých hodnot, tyto oblasti mohou poskytnout budoucí referenční body, jak se cena může chovat. Podívejme se na následující graf níže, abychom ilustrovali tento bod.


Dvojitý cik cak indikátor, podpora a úroveň odporu

Ve výše uvedeném grafu vidíte, že jsme vykreslili vodorovné čáry. Tyto čáry se shodují s body obratu v ceně. Na druhé straně tyto řádky pouze znázorňují úroveň podpory a odporu na cenovém grafu. Můžete vidět, že po vykreslení vodorovných čar se cena chová podle očekávání.

Například to, co začalo jako úroveň odporu, se změnilo na podporu poté, co bylo porušeno, počínaje levou stranou grafu. Občas můžete vidět, že cena má tendenci respektovat podporu nebo úroveň odporu.

Dvojitý zig zag indikátor je tedy velmi jednoduchý, ale účinný nástroj, který vás upozorní na konkrétní cenové úrovně, které budou s největší pravděpodobností fungovat jako úrovně podpory a odporu.

Kromě výše uvedeného použití je dvojitý cik-cak indikátor používán také v metodách počítání vln. Obchodníci, kteří obchodují s vlnami Elliott nebo harmonickými obchodními modely, zjistí, že dvojitý zig zag indikátor bude ukazovat na správné cenové úrovně, které se nemění.

Na základě těchto informací pak mohou obchodníci pokračovat ve svých harmonických vzorcích nebo v analýze Elliottových vln na trzích.

Použití dvojitého zig zag indikátoru v obchodování
Jak je znázorněno výše, metoda dvojitého cik cak je velmi efektivní, když ji používáte k analýze cenové akce nástroje. Indikátor lze zároveň využít také k analýze trhů na základě kombinace technických ukazatelů.

Jednou z výrazných výhod, že dvojitý cik cak indikátor má přes standardní zig zag indikátor je, že body otáčení jsou zpožděny. To umožňuje cenově dostatečný prostor pro pohyb před odesláním klíčového obratu ve směru obchodu.

Je to jistota, že obchodníci chtějí mít při použití dvojitého cik cak indikátor a ten, který chybí při použití tradiční cik cak indikátor. Obchodníci mohou stavět na různých obchodních strategiích tím, že spojí dvojitý cik cak indikátor s existujícím obchodním systémem nebo vyvine jejich vlastní jedinečnou obchodní metodu s dvojitým cik cak indikátor.

Dvojitý cik cak indikátor - Závěr

Závěrem lze říci, že dvojitý cik cak indikátor je v podstatě rehashed verze výchozí zig zag indikátor k dispozici s MT4 obchodní platformu. Indikátor tvrdí, že nebude překreslovat výšky a minima, což jsou v podstatě body obratu v ceně.

Toho je v zásadě dosaženo nastavením úrovně retracementu na bod, po kterém může indikátor buď vykreslit nový pivot vysoko nebo nízko, nebo počkat, dokud není opakování dokončeno. Pro obchodníky, kteří chtějí obchodovat na základě úrovní podpory a odolnosti nebo těch, kteří využívají metody počítání vln, nabízí dvojitý cik cak indikátor lepší šanci na analýzu trhů.

Obchodníci se mohou více spoléhat na dvojitý cik cak indikátor, protože kombinuje efektivitu používání dlouhodobého a krátkodobého nastavení zig zag indikátoru. Výchozí hodnoty lze přepínat tak, aby dvojitý cik cak indikátor byl velmi citlivý nebo méně citlivý na volatilitu trhu.

Kvůli zpožděné reakci je dvojitý cik cak indikátor často používán jako lepší a spolehlivější indikátor ve srovnání s tradičním standardním indikátorem zig zag, který je dodáván s obchodní platformou MT4.

Můžete také potenciálně dosáhnout stejných výsledků jednoduše změnou hloubky obrácení nebo retracement v ceně analyzovaného nástroje. Ale dvojitý cik cak indikátor dělá to relativně snadné k použití spíše než konfigurovat nastavení.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.