Indikátor lineární regrese kanálu pro MT4



Table Of Contents:

  1. Indikátor lineární regrese kanálu pro MT4
  2. Jak používat indikátor lineární regrese kanálu
  3. Indikátor lineárního regresního kanálu - Závěr

Indikátor lineárního regresního kanálu pro MT4 je jedním z technických ukazatelů, které vykreslují jeho hodnoty na základě matematických vzorců. I když existuje mnoho dalších technických ukazatelů, jako jsou klouzavé průměry nebo oscilátory, indikátor lineárního regresního kanálu spadá do pokročilého způsobu výpočtu ceny.

Svým způsobem je indikátor lineární regrese spíše přirozeně prediktivní. Není proto překvapující, proč se obchodníci dostávají do indikátoru lineárního regresního kanálu. Ale nedělejte chybu, když si pomyslíte, že lineární regresní kanál vám ukáže, kde bude cena.

FREE Linear Regression Indicator

Download the FREE Linear Regression Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

 

Indikátor kanálu lineární regrese naopak zobrazí potenciální cenové hodnoty ceny. Pokud existuje odchylka od regresních hodnot, mohou obchodníci využít anomálii na trzích. Obchodování s lineárním regresním kanálem však není tak jednoduché jako nákup nebo prodej, když se cena odkloní od kanálu.

Někdy, v závislosti na síle trendu, může cena i nadále udržet okamžik a odchýlit se dále od lineárního regresního kanálu.

Jak název napovídá, lineární regresní kanál patří do skupiny kanálových indikátorů. Kanálové indikátory se používají k pochopení odchylky ceny. Když cena má tendenci se odchýlit od svého pravidelného kurzu, můžete očekávat, že uvidíte opravu cen.

Indikátor kanálu lineární regrese zobrazuje graf cen. Hodnoty jsou určeny na základě nastavení, která zadáte. Změna hodnot indikátoru proto může vykazovat různé výsledky.

Doporučuje se, aby obchodníci nejprve používali tento indikátor na demo obchodní platformě před jeho použitím na reálných trzích. Doporučuje se také další platnost z jiných technických ukazatelů. Použití izolace indikátoru lineární regrese může vést k potenciálním ztrátám.

Použití oscilátorů je skvělý způsob, jak doplnit použití indikátoru lineárního regresního kanálu.

Jak používat indikátor lineární regrese kanálu

Jak naznačuje lineární název, tento ukazatel vykresluje kanály v poněkud rovné linii. Nezaměňujte však rovné čáry za úrovně podpory a odporu, ačkoliv je reprezentují tak či onak.

Indikátor lineárního regresního kanálu je vlastní indikátor, který lze stáhnout z tohoto článku. Otevřete složku indikátorů vaší obchodní platformy MT4 a přesuňte soubor ex4.

Restartujte obchodní platformu MT4 a obnovte okno navigátoru, aby se tento nově nainstalovaný indikátor zobrazil. Indikátor můžete buď poklepat nebo přetáhnout na graf podle svého výběru.

Konfigurační nastavení indikátoru lineárního regresního kanálu je velmi jednoduché, jak je vidět níže.

Konfigurace indikátoru lineárního regresního kanálu

Jak vidíte, v konfiguračním okně jsou pouze dvě nastavení. První sada ukazuje počet sloupců zpět pro výpočet. Výchozí nastavení je 1000. To znamená, že počet sloupců v období zpětného pohledu je 1000. Čím vyšší jsou hodnoty, tím spolehlivější může být indikátor.

Ale ve stejné poznámce mohou být velmi zaostávající. To znamená, že indikátor lineárního regresního kanálu nereaguje na nejaktuálnější chování cenové akce. Pokud by tedy cenová volatilita byla stabilní v průběhu posledních 1000 barů nebo relací, můžete vidět indikátor lineárního regresního kanálu, který zůstane plochý bez větších úprav.

Na druhou stranu, pokud cena za posledních 1000 barů byla velmi volatilní, můžete očekávat, že indikátor regresního kanálu potenciálně změní směr a vystaví šikmou čáru.

Nastavení odchylek pásma v zásadě umožňuje nastavit počet standardních odchylek od sebe. Výchozí hodnota je nastavena na 0,05, což není odchylka 0,05%. Jak můžete vidět z nastavení, indikátor kanálu lineární regrese kombinuje standardní odchylky a cenovou akci z období zpětného pohledu. Výsledkem jsou v podstatě tři řádky vykreslené na grafu.

Následující tabulka ukazuje, jak vypadá indikátor lineární regrese po dokončení konfigurace.

Indikátor lineárního regresního kanálu MT4

V závislosti na tom, kde je cena, můžete očekávat změnu. Ve výše uvedeném grafu, pokud se podíváte zleva, uvidíte, že cena se obrátila poblíž horního nebo vnějšího modrého regresního kanálu. Podobně existují i případy, kdy se cena odrazila od nižšího regresního kanálu.

Nakonec však cena tuto nižší kapelu rozbije a obchoduje mimo kanál. Jak jsme se zmínili dříve, toto se děje kvůli počtu období zpětného pohledu. Použitím menší hodnoty se může lineární regresní kanál neustále měnit. Obchodníci to nazývají indikátor překreslování. Překreslování je pouze odrazem ukazatele, který se přizpůsobuje novým hodnotám daných trhy. Na tom není nic špatného. Mnozí obchodníci se však ze zřejmých důvodů vyhýbají použití indikátoru překreslování.

Aby se tak zabránilo tomu, že indikátor lineární regrese bude příliš často překreslovat, je doba zpětného pohledu nastavena na 1000 barů. Doporučujeme, abyste tyto hodnoty změnili, abyste našli ideální číslo, které lze použít na trzích.

Indikátor lineárního regresního kanálu - Závěr

Indikátor lineárního regresního kanálu lze aplikovat na libovolný trh a libovolný časový rámec, který si zvolíte. Jedná se o čistě matematický technický ukazatel, který se zabývá pravděpodobností a je primárně používán jako nástroj pro zobrazení horního a dolního rozpětí trhů. V závislosti na nastavení standardní odchylky slouží indikátor jako indikátor dynamické podpory a odporu na grafu.

Jak již bylo zmíněno dříve, nedoporučuje se obchodovat pouze na základě indikátoru lineárního regresního kanálu. Používání oscilátorů a dalších technických ukazatelů, jako jsou klouzavé průměry, vám může pomoci určit určitý rozsah kontextu trhů, se kterými obchodujete.

Obchodníci by také měli strávit trochu času pochopením, jak se indikátor lineární regrese chová ke stále se měnícím cenovým akcím pro zabezpečení, které obchodují.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.