Indikátor Renko Chart

Indikátor grafu Renko je velmi univerzální nástroj v MetaTrader 4 a lze jej použít na tolik různých strategií v závislosti na tom, co chce každý obchodník. Velmi základním ukazatelem grafu Renko je ukázat obchodníkovi velmi snadno, pokud se trh výrazně posunul a jak výrazně se posunul, v závislosti na nastavení obchodníka v ukazateli grafu Renko. To je obzvláště dobré pro začátečníky.

Table Of Contents:

  1. Indikátor Renko Chart
  2. Co je to indikátor Renko Chart?
  3. Jak funguje indikátor Renko Chart
  4. Výhody a nevýhody používání indikátoru Renko Chart
  5. Možné obchodní nápady pomocí ukazatele Renko Chart

FREE Renko Charts Indicator

Download the FREE Renko Charts Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

 

Co je to indikátor Renko Chart?

Základní cenový graf zobrazuje cenu podle doby, která uplynula. Na rozdíl od toho, Renko graf je prostě zaujatý pohybem ceny, a ne čas. Zobrazuje tedy pouze cenové výkyvy, které splňují minimální částku obvykle stanovenou obchodníkem pomocí ukazatele Renko Chart. Jakékoli změny v ceně, které nedosahují této minimální částky, jsou obvykle odfiltrovány pomocí ukazatele grafu Renko. To pomáhá obchodníkovi udržet pozornost na větších, významných pohybech a také pomáhá obchodníkovi vyhnout se nepatrným výkyvům na trhu.

Indikátor grafu Renko se velmi liší od běžného grafu MT4, protože ukazuje pouze to, kolik ceny se pohybovalo oproti standardnímu grafu MT4, který vám vždy dává nový pruh. S ukazatelem grafu Renko vidí obchodník pouze nový pruh, pokud cenové výkyvy splňují nebo překračují limit baru obchodníka. Obchodník se například může rozhodnout, že 10 pipů je významným krokem pro měnový pár EURUSD a že jakékoli pohyby menší než toto by měly být ignorovány.

Graf Renko Indikátor vykresluje bloky (také nazývané cihly) určité pevné hodnoty obvykle určené obchodníkem z hlediska cenového pohybu. Například použití ukazatele grafu Renko s velikostí bloku 10 pipů by umožnilo obchodníkovi vidět pohyby ekvivalentní pouze 10 pipům nebo více, což by pomohlo obchodníkovi snadněji rozpoznat a pochopit trendy na trhu. Ještě důležitější je, že ukazatel Renko Chart pomáhá obchodníkovi určit možné úrovně podpory a odporu na trzích.

Jak funguje indikátor Renko Chart

Jako příklad předpokládejme, že současná cena bitcoinu je na 7 900 USD a obchodník nastavil ukazatel grafu Renko tak, aby vytvořil cihly ve výši 10 USD. Jakmile aktuální cena bitcoinu dosáhne 7 910 USD, ukazatel grafu Renko vytvoří nový Renko cihel odpovídající přírůstku ceny. Za předpokladu, že cena bitcoinu dosáhne pouze $ 7,909, indikátor Renko grafu nevytvoří žádné nové bloky, protože pohyb cen není dostatečně významný. Důležité je, že ukazatel grafu Renko se nepřekreslí a všechny nové cihly zůstanou po vytvoření.

Indikátor grafu Renko nevytváří cihly vedle sebe. Proto, jakmile cena bitcoin klesne na $ 7,900 poté, co nová cihla již byla tvořena cenou stoupající na 7,910 dolarů a kolem ní, nové cihly směrem dolů nebudou vytvořeny přímo vedle předchozí býčí cihly. Cena bitcoinu musí klesnout na $ 7,899 před tím, než bude nový down brick vytvořen pomocí ukazatele grafu Renko v pravém dolním rohu předchozí vytvořené cihly.

Indikátor grafu Renko produkuje cihly, které mají časovou osu, i když časové měřítko není pevné. Některé cihly mohou trvat déle, než ostatní, v závislosti na tom, jak dlouho trvá, než se cena pohybuje přes požadovanou velikost cihly. Cihly tvořené indikátorem Renko Chart pomáhají filtrovat hluk a pomáhají obchodníkům jasně vidět trendy, protože všechny výkyvy cen, které neodpovídají stanovené výši cihel, nejsou indikátorem Renko Chart indikovány.

Indikátor grafu Renko používá k uzavírání cihel pouze uzavírací ceny založené na zvoleném časovém rámci grafu. Pokud například obchodník používá denní časový rámec, pak se pro konstrukci cihel použijí pouze ceny za denní uzavření.

Výhody a nevýhody používání indikátoru Renko Chart

Použití indikátoru Renko Chart pomáhá eliminovat hluk na trhu. Vzhledem k tomu, že každá cihla představuje předem určenou velikost pohybu cen, končí to, že obchodník získá velmi čistý graf.

Ukazatel Renko Chart je velmi dobrý ve zvýrazňování trendů a úrovní podpory / odporu na trhu. Je to proto, že čisté grafové prostředí je vytvořeno pomocí grafu Renko. Také technická analýza pomocí ukazatele grafu Renko je mnohem jednodušší a je zvláště efektivnější pro začátečníky. Také retracementy a vzorce pokračování trendů jsou snazší a usnadňují obchodníkům identifikovat a zaměřit se na větší, důležitější trendy.

Cihly vytvořené ukazatelem grafu Renko nedávají obchodníkovi stejné informace, jaké může svícen (tj. Otevřený, vysoký, nízký, úzký). Ačkoli v grafech Renko existují cenové vzorce, jednotlivé cihly neposkytují mnoho informací o chování účastníků trhu.

Obchodování s ukazatelem grafu Renko může být skvělým způsobem pro obchodníky, kteří chtějí zlepšit některé aspekty svého obchodování, jako je trpělivost nebo impulzivita při obchodování kvůli způsobu, jakým graf grafu Renko vykresluje cihly. A co je ještě důležitější, použití ukazatele grafu Renko také pomáhá udržet vítěze v běhu a rychle rozdělit ztracené obchody.

Možné obchodní nápady pomocí ukazatele Renko Chart

Ukazatel Renko grafu na nejzákladnější úrovni usnadňuje obchodníkovi sledovat aktuální stav trhu. Například sekvence po sobě jdoucích sestupných bloků jasně ukazuje, že trh je v downtrendu. Velmi jednoduchá, ale agresivní obchodní strategie, která se pokouší zachytit trend, je pro obchodníka, aby každý nový blok použil jako směrový signál - nový up-blok, který představuje nákupní signál, a nový sestupný blok, který představuje prodejní signál.

Je také možné vymyslet sofistikovanější strategie kombinující ukazatel Renko s dalšími ukazateli. Obchodník by například mohl použít ukazatel grafu Renko s 15 ukazateli exponenciálního klouzavého průměru. V tomto případě, když se Renko blokuje pod exponenciálním klouzavým průměrem, jedná se o signál prodávající. Když se prorazí nad exponenciálním klouzavým průměrem, je to nákupní signál.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.