Použití textového indikátoru VSA a proč je cenný



Table Of Contents:

  1. Použití textového indikátoru VSA a proč je cenný
  2. Jak funguje textový indikátor VSA
  3. Kdo by měl používat indikátor VSA?
  4. Přidání textového indikátoru VSA do platformy MT4
  5. Práce s plně naloženým grafem

Textový indikátor VSA je založen na tom, co je známo jako indikátor analýzy objemu. Analýza rozprostření objemu je v zásadě nástrojem k odhalení korelace ceny ve vztahu k objemu, aby se určil krátkodobý výsledek cenové akce, jinými slovy, kde by trh mohl pokračovat.

Vertikální text vedle svíček na grafu MT4 vám řekne, kde jsou peníze, a co je důležité, kde to není. Pokud jde o obchodování, určování peněžních toků je nezbytné, pokud jde o nejlepší obchodní rozhodnutí.

FREE VSA Text Indicator

Download the FREE VSA Text Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

 

Nejste instituce, tak jako individuální maloobchodník, chcete vědět, kde velké peníze a shakers vkládají své peníze, a naopak, kde se stahují. Jedná se o velké investory a velké peníze obchodníků, kteří skutečně způsobují cenu k pohybu. Když se tedy kupují a prodávají, nazývají se fáze akumulace a distribuce. Indikátor analýzy VSA nebo analýzy rozložení objemu se stává nepostradatelným nástrojem pro vážného obchodníka, který chápe, že vybrané ukazatele samy o sobě nestačí k tomu, aby učinily informované obchodní rozhodnutí. Proto byste měli vždy nejprve určit, kde se nabídka a poptávka nachází na současném trhu.

Jak funguje textový indikátor VSA

Textový indikátor VSA musí být spojen s ukazatelem objemu, který pomůže při stanovení směru pohybu cen. Samotný indikátor VSA vám poskytne následující informace:

• Bez napájecí lišty
• Žádný bar
• Posunutí
• Reverse Upthrust
• Úsilí o přesun nahoru
• Úsilí o posun dolů
• Zastavení hlasitosti

Níže je graf, který ilustruje, jak vypadají svícny „bez dodávky“ a „bez poptávky“. Cena se bude pohybovat, ale pak se vrátí buď trochu, nebo hodně, a zavřete knot / ocas nahoře nebo dole. Můžete vidět, kde červené šipky směřují dolů, cena se zatahuje zpět na tyto svíčky před zavřením, takže knot. To je indikací možného obrácení. Můžete vidět na grafu, to je přesně to, co se stalo.

Když tedy ve svém grafu pozorujete svíčku 'žádný požadavek' nebo 'žádný zdroj', budete chtít zkontrolovat indikátor hlasitosti také pro případné další potvrzení. Na „žádné poptávce“ můžete vidět býčí bar, který se zkracuje, což by odpovídalo nedostatku poptávky. Dalším nástrojem, který můžete využít ve svůj prospěch, je přidání linek podpory a odporu, které můžete použít pomocí tohoto nástroje na MT4.

Když na svícnu vidíte 'bar bez poptávky', říká vám, že není dost kupujících za cenu, aby mohli pokračovat v pohybu nahoru. Naproti tomu žádná nabídka nenaznačuje nedostatek prodejců. Vzestup a reverzní vzestup se týkají rychlé změny trendu v rámci jedné svíčky, v daném časovém rámci, kde cena jde proti „trendu“ a pak se rychle vrátí zpět do blízkosti ceny otevření. Takže tohle říká, že cena se snažila zvrátit, ale neuspěla. V tomto bodě bude pravděpodobně pokračovat trend. Úsilí pohybovat se nahoru nebo dolů ukazuje na zápas mezi býky a medvědy nebo naopak, což signalizuje možné zpomalení hybnosti aktuálnímu trendu.

Níže vidíte graf s přidaným indikátorem hlasitosti, spolu s přidanými linkami podpory a odporu, které je vždy dobré použít také, protože cena se v těchto zónách často odráží, přičemž dochází k spoustě zisku. Na těchto úrovních můžete vidět početné dodávky a žádné svíčky. Existuje několik různých typů objemových indikátorů, které mohou být použity, je na obchodníkovi, aby experimentoval a našel své osobní preference. Indikátor hlasitosti níže vám řekne, co se děje tím, že se myší pohybujete nad jednotlivými pruhy.

Kdo by měl používat indikátor VSA?

Textový indikátor VSA může být užitečný pro obchodníky všech úrovní dovedností, jednoduše proto, že nabízí rychlý přehled o momentu trhu, který by měl následovat kontrola objemu a různých dalších ukazatelů, které si vyberete, pro potvrzení cenového směru . Všichni obchodníci mohou těžit z použití ukazatele VSA, protože dodává nejzákladnější informace potřebné pro zvážení přijetí obchodu. V jednom slově, objem!

Jedním ze způsobů, jak rozvíjet intimní pochopení toho, jak se trhy pohybují, a co ovlivňuje pohyb cen, je praktikovat papírové obchodování s využitím VSA a tolik dalších ukazatelů, kolik jen můžete, dokud to neudělíte na několik, které jsou nejpřesnější.

VSA je zpočátku užitečná pro získání přehledu o tom, kde instituce přesouvají své peníze prostřednictvím nabídky a poptávky. Použijte toto, ve spojení s dalšími testovanými indikátory, které produkují dobré procento výsledků pomocí zpětného testování, zejména vedoucích ukazatelů, jako je divergence. Ale vždy se podívejte na své objemové ukazatele pro určení aktuální hybnosti trhu.

Poté, co jste zpět testovali další ukazatele výkonnosti, pak se můžete rozhodnout pro svůj obchodní systém. Můžete také vyladit parametry v nastavení různých ukazatelů, abyste zjistili, zda můžete dosáhnout lepších výsledků. Je to všechno pokus a omyl, a to je to, co najdete pro vás.

Přidání textového indikátoru VSA do platformy MT4

1. Stáhněte a uložte indikátor VSA na plochu. Klikněte na 'Soubor', pak klikněte na 'otevřít data' složku
2. Po otevření datové složky zavřete platformu MT4
3. Uvnitř datové složky poklepejte na MQL5
4. Vyhledejte „Indikátory“ a poté přetáhněte stažený soubor VSA do souboru
5. Otevřete svou obchodní platformu, přejděte do Navigátoru, vyhledejte a aplikujte VSA na graf

Budete chtít zvětšit svůj graf, abyste mohli snadno přečíst popis vedle vybraných svíček, zobrazující text VSA.

Práce s plně naloženým grafem

Jak již bylo zmíněno, textový indikátor VSA není samostatný nástroj, musí být používán ve spojení s indikátorem hlasitosti, podporou a odporem, nebo s jakýmkoli jiným indikátorem, který vám může pomoci zjistit, kde se blíží cena. Podívejte se na níže uvedený graf, který používá jiný indikátor hlasitosti, snadno čitelné, zelené pruhy ukazující býčí a červené pruhy označující medvědí. Využívá se divergence, v tomto případě je to mediální divergence, stejně jako sada 3 pohyblivých průměrů, které tvoří crossover směrem dolů, vpravo, kde text VSA na zelené svíčce zní „bez požadavku“.

Červený objemový pruh odpovídající další červené svíčce také podporuje obrácení, stejně jako výhybku dvou rychlých pohyblivých průměrů, uzavírajících pod jedním pomalejším klouzavým průměrem. Všechny velmi dobré potvrzení pro krátký obchod v tomto bodě! To je to, co děláte, hledáte MULTIPLE potvrzení, které směřují v jednom směru jít buď dlouhé nebo krátké.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.