Συναλλαγές με τον δείκτη μέσου κατευθυντικού δείκτη (ADX)



Table Of Contents:

  1. Συναλλαγές με τον δείκτη μέσου κατευθυντικού δείκτη (ADX)
  2. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των δεικτών τάσεων και των δεικτών έντασης της τάσης;
  3. Κατανόηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί ο δείκτης μέσου δείκτη κατεύθυνσης (ADX)
  4. να χρησιμοποιήσετε τον δείκτη μέσου κατευθυντικού δείκτη (ADX) στη διαπραγμάτευση;
  5. Δείκτης ADX - Συμπέρασμα

Ο μέσος δείκτης κατεύθυνσης ή ο δείκτης ADX για σύντομο χρονικό διάστημα, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι δείκτης κατεύθυνσης. Με άλλα λόγια, η ADX ανήκει σε μια ομάδα δεικτών που δείχνουν τη γενική κατεύθυνση των αγορών.

Αυτό μπορεί επίσης να ονομαστεί ως δείκτης τάσης μέτρησης. Η ένδειξη ADX δεν είναι κάτι νέο. Έχει υπάρξει εδώ και αρκετό καιρό. Ο δείκτης αναπτύχθηκε από τον Welles Wilder. Ο δείκτης σχεδιάστηκε κατά κύριο λόγο για το εμπόριο με τις χρηματιστηριακές αγορές. Πηγαίνει επίσης από άλλα ονόματα όπως ο δείκτης κατεύθυνσης κίνησης ή το DMI.

FREE ADX Indicator

Download the FREE ADX Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

 

Ανεξάρτητα από τα διαφορετικά ονόματα ή τις αγορές για τις οποίες σχεδιάστηκε ο δείκτης ADX, μπορεί να εφαρμοστεί όχι μόνο στις χρηματιστηριακές αγορές αλλά και στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και στο forex. Επειδή οι τιμές, ανεξάρτητα από τις αγορές τείνουν να συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο, η ADX βρίσκει τη χρήση της στην τεχνική ανάλυση.

Αν ψάχνετε να μετρήσετε τη δύναμη μιας τάσης, τότε ο δείκτης ADX είναι ο δείκτης επιλογής για τους εμπόρους. Με βάση τους μαθηματικούς τύπους, το ADX μετρά την ένταση της τάσης. Οι έμποροι μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για να διαπιστώσουν πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να μπουν στην τάση.

Όπως ίσως έχετε παρατηρήσει, ο μέσος δείκτης δείκτη κατεύθυνσης χρησιμοποιείται ιδανικά για τις τάσεις που ακολουθούν τις ρυθμίσεις. Ως αποτέλεσμα, η ADX είναι η πλέον κατάλληλη για το εμπόριο με τις μακροπρόθεσμες τάσεις . Ωστόσο, οι βραχυπρόθεσμοι έμποροι swing μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τον δείκτη και να το χρησιμοποιήσουν.

Συνήθως, οι έμποροι μπορούν να μετρήσουν την τάση του δείκτη και στη συνέχεια να μεταβούν σε μικρότερο χρονοδιάγραμμα και το εμπόριο να βασίζεται στις βραχυπρόθεσμες κινήσεις των τάσεων. Αυτό επιτρέπει στους εμπόρους το πλεονέκτημα να επιλέγουν τα σημεία καμπής στις βραχυπρόθεσμες τάσεις, ενώ η εκπαίδευση στην κατεύθυνση των μεγαλύτερων τάσεων.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των δεικτών τάσεων και των δεικτών έντασης της τάσης;

Όταν μιλάμε για δείκτες τάσης και δείκτες τάσης δύναμης και συγκρίνοντας τους δύο, οι έμποροι θα βρουν κάποιες διακριτικές διαφορές. Για ένα, ένας δείκτης τάσης μετρά μόνο την τάση. Συνήθως, οι έμποροι χρησιμοποιούν έναν δείκτη, όπως έναν κινητό μέσο όρο, ο οποίος αποτελεί τη βάση της ανάλυσης των τάσεων.

Οι γενικοί κανόνες υπαγορεύουν ότι όταν οι τιμές διαπραγματεύονται πάνω από τη μέση τιμή τους, οι αγορές λέγεται ότι βρίσκονται σε ανοδική πορεία. Ομοίως, όταν η τιμή διαπραγματεύεται κάτω από τη μέση τιμή της, οι αγορές λέγεται ότι βρίσκονται σε πτωτική τάση.

Ενώ αυτό είναι ένας καλός τρόπος για να καταλάβουμε τι είναι η υποκείμενη τάση στην αγορά, δεν δείχνει στους εμπόρους τη δύναμη της τάσης. Δεν υπάρχει τρόπος διαφοροποίησης ή πρόβλεψης εάν η τρέχουσα τάση θα συνεχιστεί.

Αυτό είναι όπου ο δείκτης δύναμης τάσης μπαίνει στο παιχνίδι. Όπως υποδηλώνει το όνομα, ένας δείκτης έντασης τάσης, όπως ο δείκτης μέσου δείκτη κατεύθυνσης (ADX), βασικά σας δείχνει τη δύναμη της τάσης.
Αυτό φέρνει με αυτό κάποια διακριτικά οφέλη. Για ένα, θα είστε σε θέση να διαπιστώσετε πότε η τάση είναι αδύναμη και όταν είναι ισχυρή. Η τιμολογιακή δράση στις αγορές τείνει να μετακινείται με τρόπο ζιγκ-ζαγκ. Αυτό σημαίνει ότι οι τάσεις δύναμης μπορεί να αυξηθούν και να μειωθούν.

Μια αδυναμία στην τάση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η τάση θα αλλάξει. Θα μπορούσε απλά να προβλέψει την κατεύθυνση στην αλλαγή της τάσης. Ως εκ τούτου, γνωρίζοντας την τάση δύναμη μπορεί να φέρει κάποια διακριτικά πλεονεκτήματα για τον έμπορο, αν θέλουν να το εμπόριο προς την κατεύθυνση της τάσης.

Ένα άλλο όφελος από τον δείκτη της τάσης δύναμης είναι ότι δείχνει πότε οι αγορές κυμαίνονται. Αλλά μην κάνετε λάθος υποθέτοντας ότι ο δείκτης δύναμης τάσης μπορεί να προβλέψει τις τάσεις των τιμών.

Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους τεχνικούς δείκτες που βασίζονται στην τιμή, ο δείκτης έντασης της τάσης είναι επίσης ένας ενεργός δείκτης. Με άλλα λόγια, ο δείκτης έντασης της τάσης τείνει να αντιδρά στην τιμή και όχι στον άλλο τρόπο.

Ως εκ τούτου, θα μπορούσατε να γνωρίσετε κάποια υστέρηση. Παρόλα αυτά, ο δείκτης έντασης της τάσης είναι ένας καλός τρόπος να προσδιοριστεί πότε η τάση θα ενισχυθεί και θα εξασθενίσει.

Ο πρώτος κατωτέρω πίνακας δείχνει μια σύγκριση μεταξύ του κινούμενου μέσου όρου και του δείκτη μέσου δείκτη κατεύθυνσης (ADX).


Δείκτης τάσης v / s Δείκτης τάσης

Μπορείτε να διαπιστώσετε ότι ενώ ο κινητός μέσος όρος απλώς απεικονίζει αν οι αγορές βρίσκονται σε ανοδική τάση ή πτωτική τάση, ο δείκτης ADX από την άλλη πλευρά μπορεί να αντικατοπτρίζει την άνοδο και την πτώση της δύναμης των τάσεων.

Στον παραπάνω πίνακα βλέπουμε ότι η άνοδος και η πτώση των τιμών προς και από τον εκθετικό κινούμενο μέσο όρο των 50 περιοχών συμπίπτει με την άνοδο και την πτώση της τάσης όπως φαίνεται από τον δείκτη ADX.

Ως εκ τούτου, από τα παραπάνω, θα πρέπει να είναι εμφανής αυτή η πρωταρχική διαφορά μεταξύ ενός δείκτη τάσης και του δείκτη της τάσης της τάσης.

Κατανόηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί ο δείκτης μέσου δείκτη κατεύθυνσης (ADX)

Ο δείκτης μέσου δείκτη κατεύθυνσης (ADX) όπως φαίνεται στο προηγούμενο διάγραμμα είναι ένας ταλαντωτής. Εμφανίζεται στο κάτω μέρος του γραφήματος. Ο δείκτης αποτελείται από τρεις γραμμές. Οι τρεις γραμμές είναι γνωστές ως:
1. Η γραμμή ADX
2. DI +
3. DI-

Το DI +, απεικονίζεται συνήθως με ένα πράσινο χρώμα, ενώ το DI- απεικονίζεται με το κόκκινο χρώμα. Αυτές οι δύο γραμμές μετρούν την άνοδο και πτώση της τάσης. Όταν το DI + βρίσκεται πάνω από τη γραμμή DI, δείχνει ότι η γενική τάση είναι προς τα πάνω.

Αντίθετα, όταν το DI- είναι πάνω από το DI +, απεικονίζει ότι η γενική τάση είναι προς τα κάτω. Έτσι, κοιτάζοντας τις γραμμές DI + και DI-, οι έμποροι μπορούν να καταλάβουν ποια είναι η τάση.

Αλλά δεν βοηθά μόνο να δούμε τι είναι η τάση. Το ADX είναι μετά από δείκτη έντασης τάσης. Η δύναμη της τάσης φαίνεται από την ίδια την γραμμή ADX. Όταν η γραμμή αυτή φτάνει στο ακραίο σημείο και κινείται σε ανοδική κλίση, υποδηλώνει ότι η υποκείμενη τάση είναι ισχυρή.

Η υποκείμενη τάση μπορεί να είναι θετική (όταν το DI + είναι μεγαλύτερο από το DI-) ή η υποκείμενη τάση μπορεί να είναι αρνητική (όταν το DI- είναι μεγαλύτερο από το DI +). Η τάση ή η ορμή αρχίζει να εξασθενεί όπως αντανακλάται από την καθοδική κλίση της ίδιας της γραμμής ADX.

Ένα γενικό επίπεδο 20 ή 25 επιλέγεται ως επίπεδο μέτρησης όταν η ορμή αυξάνεται ή μειώνεται. Επομένως, ιδανικά, παρατηρείται ισχυρή ανοδική τάση όταν το DI + είναι μεγαλύτερο από το DI- και η γραμμή ADX βρίσκεται πάνω από το επίπεδο 20 ή 25.

Ομοίως, μια πτωτική τάση λέγεται ότι είναι ισχυρή όταν το DI- είναι μεγαλύτερο από το DI + και η γραμμή ADX είναι πάνω από το επίπεδο 20 ή 25.

Ο παρακάτω πίνακας κάτω από αυτά τα παραδείγματα.


Δύναμη της τάσης ADX

Στο παραπάνω γράφημα μπορείτε να δείτε τις περιοχές που σημειώνονται από τις κάθετες γραμμές. Κάθε μία από αυτές τις στήλες απεικονίζει τα διαφορετικά στάδια των τάσεων. Ξεκινώντας από τα αριστερά, οι αγορές βρίσκονται σε έντονη πτωτική τάση. Αυτό είναι εμφανές από το γεγονός ότι ο δείκτης ADX παρουσίασε υψηλό επίπεδο, ενώ ο δείκτης DI- ήταν μεγαλύτερος από τους δείκτες DI +.

Μετά από αυτή την έντονη πτωτική τάση, μπορείτε στη συνέχεια να δείτε ότι η γραμμή ADX ήταν διαπραγμάτευση γύρω από την περιοχή 20. Αυτή η περιοχή σηματοδοτεί την επίπεδη περίοδο κατά την οποία οι τιμές διαπραγματεύονταν επίπεδη. Μετά από αυτή την περίοδο, η τάση αρχίζει και πάλι να αυξάνεται.

Στην επόμενη ανοδική πορεία που ακολούθησε, ο δείκτης ADX άρχισε να αυξάνεται πάνω από 20 ή 25 επίπεδα. Αυτό δείχνει ότι η ανοδική τάση (όπου το DI + είναι μεγαλύτερη από το DI-) ήταν ισχυρή. Αυτή η φάση και η αρχική φάση θεωρούνται οι ισχυρότερες περιοχές όταν και οι δύο αγορές σημείωναν άνοδο και πτώση.

Ο υπολογισμός του δείκτη ADX είναι αρκετά απλός σε σύγκριση με τον τρόπο που απεικονίζεται οπτικά η ισχύς της τάσης.

Το DI + υπολογίζεται ως το τρέχον υψηλό μείον το προηγούμενο υψηλό. Όταν αυτό είναι μεγαλύτερο από το προηγούμενο χαμηλό μείον το τρέχον χαμηλό, το DI + μετακινείται υψηλότερα. Όταν η τιμή είναι αρνητική, αποδίδεται ένα μηδέν.

Το DI- υπολογίζεται ως το τρέχον χαμηλό μείον το προηγούμενο χαμηλό. Όταν αυτή η τιμή είναι μεγαλύτερη από το προηγούμενο υψηλό μείον το τρέχον υψηλό, ο δείκτης DI-μετακινείται υψηλότερα. Σε αρνητικό αποτέλεσμα αποδίδεται μηδέν.

Έτσι, συγκρίνοντας τα υψηλά και τα χαμηλά και συγκρίνοντάς τα με τις προηγούμενες τιμές, αποδίδονται οι τιμές DI- και DI +. Αμφότερες αυτές οι τιμές στη συνέχεια συνδυάζονται μαζί με έναν παράγοντα εξομάλυνσης για την εξαγωγή της ίδιας της γραμμής ADX.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η ίδια η γραμμή ADX βασίζεται επίσης στη μέση πραγματική εμβέλεια. Η μέση αληθινή περιοχή ή ο δείκτης ATR είναι ο ίδιος ένας άλλος παρόμοιος δείκτης που δείχνει το μέσο εύρος τιμών.

Το ATR μετράει βασικά το φάσμα και έτσι απεικονίζει πόσο ευμετάβλητη είναι η τιμή της ασφάλειας.

Η προεπιλεγμένη ρύθμιση για την ένδειξη ADX έχει οριστεί σε 14 περιόδους όταν χρησιμοποιείται σε ένα ημερήσιο διάγραμμα. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την ένδειξη ADX σε μικρότερα χρονικά πλαίσια, ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις. Όπως και με οποιαδήποτε ένδειξη, η χρήση μικρότερης τιμής μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ευαισθησία του δείκτη ενώ χρησιμοποιείται υψηλότερη ή μεγαλύτερη τιμή μπορεί να καθιστά πολύ υστερή στη φύση.

Επειδή οι δύο αγορές δεν έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, οι έμποροι πρέπει να προσαρμόσουν προσεκτικά τις ρυθμίσεις των δεικτών ADX. Συνήθως, χρησιμοποιείται μια τιμή 7 ή 14 ανάλογα με το χρονικό πλαίσιο που χρησιμοποιείτε.

να χρησιμοποιήσετε τον δείκτη μέσου κατευθυντικού δείκτη (ADX) στη διαπραγμάτευση;

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως στο άρθρο, το ADX είναι βασικά δείκτης έντασης τάσης. Δείχνει την κατεύθυνση των αγορών. Επομένως, είναι λογικό να χρησιμοποιήσετε τον δείκτη ως έναν τρόπο για να διαπιστώσετε την τάση και τη δύναμη.

Θα δείτε ότι το ADX εξαλείφει την ανάγκη να πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον δείκτη κινητού μέσου ως δείκτη τάσης. Ωστόσο, θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε για εμπορικούς σκοπούς. Επειδή οι τιμές τείνουν να κινούνται προς και από τον κινητό μέσο όρο, μπορείτε να περιμένετε κάποια αντίδραση όταν αυτό συμβεί.

Το ADX χρησιμοποιείται ιδανικά για την επιλογή σημείων καμπής στην τιμή. Ως εκ τούτου, μπορεί να συνδυαστεί μαζί με δείκτες ορμής όπως ο δείκτης Stochastics. Η διαφορά εδώ είναι ότι ο δείκτης Stochastics μπορεί να απεικονίσει τις συνθήκες υπεραγοράς και υπερπώλησης στην αγορά.

Αλλά μια ερώτηση που δεν εξετάζει είναι αν οι συνθήκες υπερπληρωμής ή υπερπώλησης θα οδηγήσουν σε άνοδο της ορμής. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει λόγος για το αν τα σημεία καμπής στην τιμή θα οδηγήσουν σε μια συνεχή κίνηση.

Αυτό είναι όπου ο δείκτης ADX μπορεί να βοηθήσει. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει έναν κινητό μέσο όρο, τον δείκτη ADX και τον δείκτη Stochastics στο γράφημα. Ο δείκτης κινούμενου μέσου χρησιμοποιείται ως σκανδάλη για τις συναλλαγές.

Ο δείκτης Stochastics χρησιμοποιείται για να διαπιστώσει πότε η ορμή της αγοράς πέφτει και αν οι αγορές βρίσκονται ή όχι σε συνθήκες υπερπληθυσμού ή υπερπώλησης.

Τέλος, ο δείκτης ADX θα μας πει πότε η τάση είναι η ισχυρότερη.


Η εμπορική στρατηγική ADX

Η περιοχή που σημειώνεται από το ορθογώνιο πλαίσιο δείχνει τις ιδανικές συνθήκες. Εδώ βλέπουμε ότι οι αγορές βυθίστηκαν λίγο. Αυτό αντικατοπτρίστηκε από τον δείκτη Stochastics που δείχνει κάπως υπερβολικές συνθήκες.

Μετά από αυτό, βλέπουμε τον ταλαντωτή Stochastics αντιστρέφοντας τις συνθήκες υπερπλήρωσης. Αυτό μας λέει ότι η κατεύθυνση αλλάζει. Γνωρίζουμε ότι η γενική τάση αυξάνεται συγκρίνοντας την τιμή με τον κινητό μέσο όρο.

Τέλος, κοιτάμε τον δείκτη μέσου δείκτη κατεύθυνσης (ADX). Μπορείτε να δείτε ότι η γραμμή ADX είναι πάνω από 20 που υποδηλώνει ότι η uptrend είναι ισχυρή. Επομένως, μπορούμε να τοποθετήσουμε μια μακρά είσοδο στο στροφέα πριν από τη μικρή διόρθωση.

Οι στάσεις τοποθετούνται στο χαμηλό και φυσικά ο στόχος τοποθετείται στο ανοιχτό κενό που σχηματίστηκε πριν από μερικούς μήνες. Στην παραπάνω περίπτωση μπορείτε να δείτε ότι ο δείκτης ADX ήταν έμπειρος όταν σηματοδοτούσε πότε θα έμπαινε στην τάση.

Το εμπόριο φτάνει γρήγορα στο στόχο πριν αποτύχει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια προσέγγιση όταν οι αγορές βρίσκονται σε καθοδική πορεία. Απλά ξεκινήστε εξετάζοντας την τιμή και συγκρίνοντάς την με τον κινητό μέσο όρο.

Αν η τιμή είναι κάτω από τον κινούμενο μέσο όρο της, τότε οι αγορές βρίσκονται σε πτωτική τάση. Φυσικά, πρέπει επίσης να κοιτάξετε το ADX σε αυτό το σημείο για να επιβεβαιώσετε ότι το DI- είναι πάνω από το DI +. Στη συνέχεια, παρακολουθήστε τον ταλαντωτή Stochastics για να σηματοδοτήσετε μια κατάσταση υπερπώλησης. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν η τιμή διοχετεύει μια διόρθωση στην πτωτική τάση.

Μόλις εντοπιστεί η κατάσταση του υπερπληθυσμού, περιμένετε να σταματήσουν οι Stochastics από την κατάσταση overbought. Επαληθεύστε αυτήν την άποψη αναζητώντας την ένδειξη ADX να αυξηθεί πάνω από 20 (ιδανικά θα πρέπει να αρχίσει να αυξάνεται κλίση). Μετά από αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ικανότητές σας για τεχνική ανάλυση και να ορίσετε τα επίπεδα εισόδου και στόχου και να σταματήσετε τις απώλειες.

Ο δείκτης ADX είναι επίσης ένας καλός δείκτης που μπορεί να σας πει πότε πρέπει να μείνετε έξω από τις αγορές. Συνήθως κατά τη διάρκεια αυτής της πλευρικής περιόδου ενοποίησης, μπορείτε να περιμένετε από τη γραμμή ADX να αιωρείται κοντά στο επίπεδο 20.


Δείκτης ADX που απεικονίζει πλευρικά την αγορά

Στον παραπάνω πίνακα, έχουμε ένα τρέχον παράδειγμα της αγοράς χρυσού. Μπορείτε να δείτε πώς οι τιμές ήταν πολύ ασταθείς. Αυτό είναι εμφανές από το γεγονός ότι η γραμμή ADX ήταν κάπως επίπεδη, εμπορεύεται κοντά στο επίπεδο 20.

Με βάση αυτό μόνο, θα πρέπει να είστε σε θέση να πείτε ότι οι αγορές είναι στην πραγματικότητα επίπεδες. Εάν κοιτάξετε τον ταλαντωτή Stochastics από την άλλη πλευρά, θα δείτε ότι ο ταλαντωτής συνεχίζει να κινείται γύρω από την υπερπώληση και τις συνθήκες υπερπώλησης. Αλλά δεν σας λέει αν η τάση είναι ισχυρή ή όχι.

Δείκτης ADX - Συμπέρασμα

Συμπερασματικά, ο μέσος δείκτης κατεύθυνσης ή ο δείκτης ADX είναι ένας πολύ απλός αλλά ισχυρός δείκτης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Θα σας πει τη δύναμη της τάσης και σας βοηθά να αποφύγετε το εμπόριο όταν οι αγορές κινούνται σε πλάγια όψη.

Λόγω του γεγονότος ότι ο δείκτης ADX είναι ένας δείκτης δυναμικής τάσης, είναι ο πλέον κατάλληλος για το εμπόριο των μακροπρόθεσμων τάσεων. Ορισμένοι δείκτες που μπορούν να συμπληρώσουν τη χρήση του δείκτη ADX περιλαμβάνουν ζώνες Bollinger, κανάλια Donchian, κανάλια Keltner κ.ο.κ.

Συνιστάται να χρησιμοποιείτε τον δείκτη μέσου δείκτη κατεύθυνσης (ADX) μαζί με άλλους τεχνικούς δείκτες. Αλλά μην κάνετε το λάθος να χρησιμοποιείτε περιττούς δείκτες που απεικονίζουν τις ίδιες πληροφορίες.

Για τους εμπόρους τάσεων, είναι σημαντικό να αποκτήσετε το δικαίωμα του εμπορίου. Ο χρόνος είναι ένας σημαντικός παράγοντας και εδώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο δείκτης ADX. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ένδειξη ADX με τεχνική ανάλυση που βασίζεται στην τιμή.

Για παράδειγμα, μπορείτε να επικυρώσετε τα σχέδια κηροπήγου σε σχέση με ένα βασικό επίπεδο υποστήριξης ή αντοχής. Στη συνέχεια, κοιτάξτε στον δείκτη ADX για να επικυρώσετε την τάση και τη δυναμική αντοχή. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη διαχείριση του εμπορίου και θα μπορέσετε να καλύψετε τους κινδύνους σας μάλλον γρήγορα σε ένα εμπόριο.

Ο δείκτης ADX μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε αγορά, αλλά συνιστάται να επιλέξετε αγορές στις οποίες διατηρούνται οι τάσεις για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Ο δείκτης ADX μπορεί επίσης να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε χρονικό πλαίσιο της επιλογής σας, καθιστώντας αυτό ένα ευέλικτο δείκτη τεχνικών συναλλαγών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.