Συναλλαγές με τον δείκτη διάβασης MT4



Table Of Contents:

  1. Συναλλαγές με τον δείκτη διάβασης MT4
  2. Πώς να κάνετε εμπόριο breakouts;
  3. Ο δείκτης MT4 Breakout - πώς να το χρησιμοποιήσετε;
  4. Στρατηγική διαπραγμάτευσης ξεμπλοκάρισμα με χρήση του δείκτη διάβασης MT4
  5. Ο δείκτης διάβασης MT4 - Συμπέρασμα

Η διαπραγμάτευση ξεμπλοκαρίσματος είναι ένας από τους δύο βασικούς τρόπους με τους οποίους μπορούν να ανταλλάξουν έμποροι. Ο άλλος τύπος διαπραγμάτευσης είναι η εμπορική τάση. Και οι δύο αυτοί τύποι συναλλαγών έχουν τον ίδιο κοινό στόχο. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιούνται οι συναλλαγές εξαρτάται από τη συμπεριφορά της αγοράς.

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, οι τιμές κινούνται σε τάση μόνο το 20% του χρόνου. Για το υπόλοιπο 80 τοις εκατό, η τιμή τείνει να κινηθεί πλαγίως. Επομένως, μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι είναι μια καλύτερη προσέγγιση για το εμπόριο των σειρών ή την πλάγια δράση των τιμών παρά τις τάσεις.

FREE BreakOut Indicator

Download the FREE BreakOut Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

 

Αλλά οι κίνδυνοι εμπορίας των breakouts είναι εξίσου υψηλοί. Όταν πραγματοποιείτε συναλλαγές με μια τάση, οι τιμές ξεσπούν με δυναμική. Επομένως, δεν κάνουν τίποτα για να αποτύχουν. Αυτό σημαίνει ότι οι έμποροι που είναι τοποθετημένοι στην τάση μπορούν να αποκομίσουν τεράστια κέρδη.

Η εμπορία των τάσεων φέρνει ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα ότι είναι σε θέση να καλύψει γρήγορα τους κινδύνους και να μετακινήσει το εμπόριο για να σπάσει ομοιόμορφα. Αυτό δίνει στους εμπόρους τάσεων ένα αδικαιολόγητο πλεονέκτημα. Είναι σε θέση να εμπορεύεται χωρίς κινδύνους στις αγορές, είναι κάτι πολυτέλειας.

Με την εξάπλωση των συναλλαγών από την άλλη πλευρά, οι τιμές τείνουν να κινούνται γύρω, ή να κόβουν γύρω ή whipsaw. Σε τέτοιες περιόδους, οι αγορές μπορούν να οδηγήσουν έναν έμπορο να πιστέψει ότι η τιμή θα κινηθεί προς μία κατεύθυνση, μόνο στην αντίστροφη πορεία.

Μια πλευρική περιοχή συμβαίνει λόγω της φάσης συσσώρευσης στην τιμή ενός οργάνου. Όταν οι τιμές κινούνται άσκοπα αλλά εντός των ορίων της σειράς, τείνουν να συσσωρεύουν περισσότερες θέσεις.

Μόλις συγκεντρωθούν αρκετές θέσεις γύρω από ένα επίπεδο τιμών, αυτό οδηγεί σε μια αύξηση της τιμής, η οποία δεν είναι παρά ένα ξεμπλοκάρισμα. Ένα ξεμπλοκάρισμα συμβαίνει καθώς ο τόμος αρχίζει να συσσωρεύεται. Τυπικά, είναι η ορμή που αρχίζει να συσσωρεύεται. Κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας, αυτή η ορμή προκάλεσε μορφές ξεμπλοκάρισμα σε μια τάση.

Εάν μπορείτε να παρατηρήσετε προσεκτικά, οι έμποροι που είναι τοποθετημένοι αρχικά στη φάση ξεμπλοκάρισμα τείνουν να ταιριάζουν καλύτερα όταν εμφανίζεται η τάση. Είναι επαρκώς αντισταθμισμένοι για τον κίνδυνο που λαμβάνουν. Το να είσαι νωρίς σε μια τάση φέρνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τους εμπόρους breakout.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι έμποροι, ειδικά εκείνοι που εμπορεύονται την ημέρα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη μέθοδο διαπραγμάτευσης για την αποφυγή κερδών. Λόγω της ραγδαίας αύξησης των τιμών, το εμπόριο μπορεί να κλείσει με κέρδος ή απώλεια μάλλον εύκολα.

Για χρόνια, οι έμποροι έχουν εξετάσει τρόπους και μέσα για να βρουν την τέλεια στρατηγική διαπραγμάτευσης ξεμπλοκάρισμα. Κάποιοι χρησιμοποιούν ζώνες μεταβλητότητας όπως οι μπάντες Bollinger για να εμπορεύονται τα breakouts που οδηγούν στην εμφάνιση μιας τάσης. Ενώ άλλοι κάνουν χρήση κουτιών για να ορίσουν τα οριζόντια επίπεδα τιμών από τα οποία μπορεί να προκύψει ξεσπάσματα.

Δεν υπάρχει επιστήμη για τη διαπραγμάτευση των breakouts. Τις περισσότερες φορές, οι τιμές μπορεί να τείνουν να αντιστρέψουν την πολύτιμη τάση εξίσου εύκολα καθώς συνεχίζουν την τάση επίσης. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τα breakouts στο πλαίσιο της τάσης. Αυτό θα βοηθήσει τους εμπόρους να τοποθετηθούν πριν από το χέρι και να προετοιμαστούν για την τάση που θα μπορούσε να προκύψει.

Πώς να κάνετε εμπόριο breakouts;

Ακριβώς όπως υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι να καμπάνες μια γάτα, υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για την εμπορία των breakouts. Ανεξάρτητα από την προσέγγιση που χρησιμοποιείτε, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που θα εξετάσουν ποια θα καθορίσουν το αποτέλεσμα του εμπορίου σας.

Για αρχάριους, καλό είναι να οικοδομήσουμε ένα πλαίσιο αγοράς πριν προγραμματίσουμε να πραγματοποιήσουμε το εμπόριο. Θυμηθείτε ότι ένα breakout είναι μια φάση συσσώρευσης. Εκτός εάν η κατεύθυνση του ξεμπλοκαρίσματος είναι σταθερά εδραιωμένη, μπορεί να είναι δύσκολο να ανταλλάξετε την κατεύθυνση του ξεμπλοκαρίσματος.

Πολύ συχνά, οι έμποροι χάνουν χρήματα επειδή ακολουθούν την τιμή. Επίσης γνωστό ως fakeout, αυτό συμβαίνει όταν οι έμποροι κόβουν την τιμή να πιστεύουν ότι θα κινηθούν προς μία κατεύθυνση, μόνο για να αντιστρέψουν την πορεία και να παγιδεύσουν αυτές τις θέσεις.

Τελικά, αυτό που συμβαίνει είναι ότι αυτές οι αδύναμες θέσεις κλείνονται, ανάλογα με την ένταση της αντιστροφής. Αυτά τα κλείσιμο των θέσεων προσθέτουν στην ορμή και οδηγούν σε περαιτέρω αύξηση της ορμής του breakout.

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για το εμπόριο των breakouts είναι να περιμένετε για επανεξέταση του επιπέδου ξεμπλοκαρίσματος. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα διακριτικά μειονεκτήματα εδώ. Πρώτον, οι τιμές ποτέ δεν υποχωρούν στο επίπεδο ξεμπλοκαρίσματος όλη την ώρα. Έτσι, οι έμποροι που περιμένουν το τραβήξτε στο επίπεδο ξεμπλοκάρισμα καταλήγουν να κάθονται στα χέρια τους. Αυτό σημαίνει μια χαμένη ευκαιρία στις αγορές.

Επειδή το ξεμπλοκάρισμα εμφανίζεται με τόσο μεγάλη δυναμική, τα συναισθήματα μπορούν να αναλάβουν και ο έμπορος είναι πεπεισμένος για την κατεύθυνση του ξεμπλοκαρίσματος. Αυτή είναι μια τέλεια ευκαιρία για να αντιστρέψετε την πορεία και να υποχωρήσετε στο επίπεδο ξεμπλοκαρίσματος. Μπορείτε να δείτε ότι ο έμπορος βρίσκεται σε μειονεκτική θέση εδώ. Οι ανοικτές θέσεις αναγκάζονται να κλείσουν, οδηγώντας σε απώλειες.

Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τα breakouts στο πλαίσιο της γενικής διάρθρωσης της αγοράς. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να κατανοήσετε τις τάσεις στην αγορά. Ο πρώτος κατωτέρω πίνακας δίνει ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο παράλληλα με την τάση εμφανίζεται ο δείκτης ξεμπλοκαρίσματος για το MT4 (χρησιμοποιώντας κινητούς μέσους όρους).

Ο δείκτης MT4 Breakout - πώς να το χρησιμοποιήσετε;

Ο δείκτης διάβασης MT4 είναι ένας μάλλον απλός δείκτης. Αντί να πρέπει να σχεδιάζετε τις σειρές ξεμπλοκαρίσματος, ο δείκτης οριοθετεί αυτόματα τα κιβώτια ξεμπλοκαρίσματος για εσάς. Μπορείτε επίσης να ορίσετε την χρονική περίοδο για τον δείκτη.

Οι γενικές ρυθμίσεις είναι για να ξεκινήσει η ένδειξη ξεμπλοκαρίσματος από την πρώτη ώρα διαπραγμάτευσης. Στη συνέχεια, μπορείτε να ορίσετε την τελική ώρα συναλλαγών. Μέσα σε αυτό το καθορισμένο χρονικό πλαίσιο, ο δείκτης ξεμπλοκαρίσματος καταγράφει το υψηλό και το χαμηλό της περιόδου.

Η εγκατάσταση του δείκτη ξεμπλοκάρισμα είναι αρκετά απλή. Κάντε λήψη του αρχείου και εγκαταστήστε το στο φάκελο των δεικτών της πλατφόρμας συναλλαγών MT4. Στη συνέχεια ανοίξτε το εμπορικό σας τερματικό και ανανεώστε το παράθυρο ενδείξεων. Μόλις δείτε τον δείκτη ξεμπλοκαρίσματος στη λίστα σας, μπορείτε να σύρετε / αποθέσετε τον δείκτη στο χάρτη της επιλογής σας.

Παρακάτω είναι οι ρυθμίσεις διαμόρφωσης για τον δείκτη διάβασης MT4.


Παράθυρο διαμόρφωσης MT4 - Ένδειξη ξεμπλοκαρίσματος

Το παραπάνω παράθυρο διαμόρφωσης σάς δείχνει τις λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο προσαρμογής της ρύθμισης του δείκτη. Ένα από τα μειονεκτήματα του δείκτη ξεμπλοκαρίσματος είναι ότι εξαρτάται από τις χρονικές περιόδους.

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παραπάνω δείκτη ξεμπλοκαρίσματος για να καταγράψετε διαλείμματα κατά τη διάρκεια διαφόρων περιόδων της τάσης. Αντίθετα, αυτός ο δείκτης ξεμπλοκάρισμα χρησιμοποιείται για την καταγραφή του εύρους κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης διαπραγμάτευσης.

Η προσαρμογή περιλαμβάνει επίσης την ικανότητα να χρωματίζει τον δείκτη ώστε να είναι περισσότερο ελκυστική για το οπτικό σας περιβάλλον.

Μόλις εφαρμοστεί ο δείκτης στα διαγράμματα, έτσι φαίνεται.


Ενδεικτικό διάβασης MT4

Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω διάγραμμα, ρυθμίσαμε την ένδειξη ξεμπλοκαρίσματος για να ξεκινήσει από την εναρκτήρια συνεδρία της ημέρας στο ωριαίο διάγραμμα. Μετά από αυτό, ορίσαμε επίσης το χρονοδιάγραμμα για τον δείκτη, που απεικονίζεται από την κάθετη γραμμή που σηματοδοτεί την έναρξη της επόμενης συνεδρίασης.

Καθώς η τιμή ξεφεύγει από τα όρια των χρονικών περιόδων και του εύρους, οι έμποροι μπορούν να ανταλλάξουν το ξεμπλοκάρισμα σύμφωνα με την επιλογή τους. Ο δείκτης μπορεί να συμπληρώσει οποιοδήποτε σύστημα συναλλαγών. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας σύστημα συναλλαγών βάσει του δείκτη ξεμπλοκάρισμα που χρησιμοποιήθηκε παραπάνω.

Στρατηγική διαπραγμάτευσης ξεμπλοκάρισμα με χρήση του δείκτη διάβασης MT4

Υπάρχουν διάφορες στρατηγικές που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει με τον δείκτη ξεμπλοκαρίσματος. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο δείκτης ξεμπλοκαρίσματος είναι ιδανικός όταν χρησιμοποιείται στο χρονικό πλαίσιο χάρτου μιας ώρας .

Εάν μεταβείτε σε ένα υψηλότερο χρονικό πλαίσιο, όπως είναι η περίοδος των τεσσάρων ωρών, οι πιθανότητες είναι ότι ο δείκτης δεν θα λειτουργήσει τόσο καλά. Θα χρειαστεί να αυξήσετε τις ρυθμίσεις περιόδου. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να μεταβείτε σε ένα γράφημα χαμηλότερου χρονικού πλαισίου, όπως το χρονικό πλαίσιο χαρτών 15 λεπτών ή 30 λεπτών.

Σε αυτή την ενότητα, περιγράφουμε ένα μάλλον απλό τρόπο που χρησιμοποιείτε τον δείκτη ξεμπλοκαρίσματος. Αρχικά εφαρμόζουμε τον δείκτη ξεμπλοκαρίσματος και χρησιμοποιούμε κινούμενο μέσον όρο 20 διαστημάτων (εκθετικό). Αυτό θα σας επιτρέψει να μετρήσετε την τάση των αγορών επίσης.

Μόλις και οι δύο δείκτες εφαρμοστούν στο γράφημα, έτσι φαίνεται.


MT4 στρατηγική Breakout

Στον παραπάνω πίνακα έχουμε συμπεριλάβει τον εκθετικό κινούμενο μέσο όρο των 20 περιοχών και τον δείκτη ξεμπλοκαρίσματος. Ένας απλός τρόπος για να ανταλλάξετε αυτό το σύνολο είναι να κοιτάξετε το εύρος ξεμπλοκάρισμα από την προηγούμενη ημέρα.

Μπορείτε να δείτε ότι έχουμε γράψει μια μαύρη οριζόντια γραμμή στο γράφημα για την προηγούμενη συνεδρία (το δεύτερο από τα αριστερά). Μετά από αυτό το χαμηλό επίπεδο, περιμένουμε τότε η τιμή να παραβιάσει αυτό το επίπεδο. Παρατηρήστε ότι την ίδια στιγμή, αναμένουμε ότι η τιμή θα είναι χαμηλότερη από τον κινητό μέσο όρο.

Μετά το ξεμπλοκάρισμα κάτω από το χαμηλό, περιμένουμε να επανέλθει η τιμή σε αυτό το επίπεδο. Την επόμενη μέρα, μπορείτε να δείτε ότι η τιμή ξεσπά σε χαμηλότερα επίπεδα και στη συνέχεια θα διεξαχθεί αμέσως η επανεκτέλεση αυτού του επιπέδου. Σε μια τέτοια επανάληψη, παίρνουμε θέσεις.

Οι στάσεις τοποθετούνται κοντά στις προηγούμενες κορυφές, ενώ ο στόχος ορίζεται στη χαμηλότερη περιοχή της επόμενης ημέρας. Μόλις ενεργοποιηθεί το εμπόριο και η τιμή κινείται προς την κατεύθυνσή σας, είναι ιδανικό να μετακινήσετε τις στάσεις σας για να σπάσετε ακόμη.

Μπορείτε να δείτε ότι η αρχική ρύθμιση κινδύνου / ανταμοιβής είναι περίπου 1: 1. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να μεταφέρετε τον κίνδυνο σας σε αδράνεια, προκειμένου να αποφύγετε να αφήσετε τον κίνδυνο στο τραπέζι.

Παρατηρώντας το παραπάνω γράφημα, μπορείτε να δείτε ότι η τιμή τελικά καταρρεύει χαμηλότερα και δοκιμάστε το προηγούμενο χαμηλό φθάνοντας στον πρώτο στόχο. Μπορείτε να αφήσετε μέρος της θέσης ανοιχτό και να ακολουθήσετε τις στάσεις σας.

Η παύση των στάσεων μπορεί να γίνει με τη μετακίνηση της απώλειας στάσης στο ύψος της προηγούμενης -1 ημέρας. Αυτό θα διασφαλίσει ότι δεν θα διακινδυνεύσετε περαιτέρω, αλλά θα κλειδώσετε μερικά κέρδη. Αυτή η μέθοδος είναι πολύ εύκολη στο εμπόριο βραχυπρόθεσμα και όταν η τάση είναι ισχυρή.

Μπορεί να μην λειτουργεί τόσο καλά όταν οι αγορές κυμαίνονται. Στο επόμενο διάγραμμα, έχουμε ένα παράδειγμα μιας μακράς θέσης που μπορείτε να ακολουθήσετε εφαρμόζοντας την ίδια μέθοδο.


MT4 στρατηγική ξεμπλοκαρίσματος - Παράδειγμα μακράς θέσης

Στο παραπάνω γράφημα, μπορείτε να δείτε ότι ορίζουμε την οριζόντια γραμμή μας στο ύψος της προηγούμενης ημέρας. Μετά το ξέσπασμα πάνω από αυτό το επίπεδο, βλέπουμε ότι η τιμή πέφτει πίσω για να δοκιμάσει το υψηλό της προηγούμενης ημέρας.

Αυτό ενεργοποιεί την είσοδο στο εμπόριο. Μόλις ληφθεί το εμπόριο, θα παρατηρήσετε ότι η τιμή αρχίζει να κινείται προς την κατεύθυνση. Μετακινούμε γρήγορα τη θέση για να σπάσουμε ακόμη και ενώ ο πρώτος στόχος παραλαμβάνεται, τότε ακολουθούμε τις στάσεις μέχρι να σταματήσουν οι αγορές οι εμπορικές συναλλαγές.

Ο δείκτης ξεμπλοκάρισμα όπως απεικονίζεται παραπάνω είναι εύκολο να εργαστεί με. Εκτός από τη χρήση του κινητού μέσου όρου, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τεχνικούς ταλαντωτές ή άλλους δείκτες που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε καλύτερες συναλλαγές.

Θα μπορούσατε επίσης να πειραματιστείτε με τη χρήση των ζωνών Bollinger ή άλλων δεικτών καναλιών για παράδειγμα και να το χρησιμοποιήσετε μαζί με τον δείκτη διάβασης MT4.

Ο δείκτης διάβασης MT4 - Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, ο δείκτης σφάλματος MT4 είναι ένας προσαρμοσμένος τεχνικός δείκτης που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις. Η κύρια χρήση του είναι να σχεδιάσει τις σειρές του υψηλού και του χαμηλού που σχηματίζονται.

Ανάλογα με το αν ο μεσίτης σας είναι GMT ή GMT + 2 ή GMT + 3, μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις της ένδειξης διάλειμμα MT4. Μετά τη ρύθμιση των κιβωτίων, μπορείτε να περιμένετε να ξεπεραστεί η δράση των τιμών από το εύρος.

Το επίπεδο ξεμπλοκαρίσματος θα σας δώσει ενδεχομένως ευκαιρίες συναλλαγών. Συνιστάται να μην χρησιμοποιείτε την ένδειξη ξεμπλοκαρίσματος MT4 μεμονωμένα, καθώς θα μπορούσε να οδηγήσει σε εσφαλμένα σήματα. Επομένως, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον δείκτη μαζί με άλλους τεχνικούς δείκτες που μπορούν να επικυρώσουν τη δράση των τιμών για εσάς.

Αυτός ο απλός δείκτης διαπραγμάτευσης χρησιμοποιείται ιδανικά μόνο για βραχυπρόθεσμες συναλλαγές. Λειτουργεί καλύτερα σε χρονικά πλαίσια από 1 ώρα έως χαμηλότερα. Για τους εμπόρους ημέρας, αυτό μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, καθώς δείχνει τις πιθανές ευκαιρίες συναλλαγών σε μια ενδοημερήσια βάση.

Σε συνδυασμό με άλλους τεχνικούς δείκτες, ο δείκτης ξεμπλοκαρίσματος σάς επιτρέπει να καταγράφετε το ξεσπάσματα που οδήγησε σε αστάθεια που είναι κοινό σε αυτά τα μοντέλα στην αγορά.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.