Κινητό μέσο όρο πλήρωσης χρώματος για MT4

Ο δείκτης κινούμενου μέσου πλήρωσης χρωμάτων για την πλατφόρμα συναλλαγών MT4 είναι ένας σχετικά απλός δείκτης εμπορικών συναλλαγών. Όπως υποδηλώνει το όνομα, ο κινητός μέσος όρος πλήρωσης χρώματος απλά συμπληρώνει τη διαφορά μεταξύ δύο κινούμενων μέσων όρων.

Table Of Contents:

  1. Κινητό μέσο όρο πλήρωσης χρώματος για MT4

Χρώμα πλήρωσης Ο δείκτης μέσου μετακίνησης σε ένα γράφημα

Ο υπολογισμός των κινούμενων μέσων είναι βασικά ο ίδιος με αυτόν που θα χρησιμοποιούσατε για τον προεπιλεγμένο κινητό μέσο δείκτη. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο χώρος μεταξύ του μακροπρόθεσμου και του βραχυπρόθεσμου κινούμενου μέσου είναι γεμάτος χρώμα.

FREE Color Fill MA Indicator

Download the FREE Color Fill MA Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

 

Κατά κάποιον τρόπο, ο κινούμενος μέσος όρος πλήρωσης χρώματος μπορεί να μοιάζει με τον δείκτη διαπραγμάτευσης Ichimoku που είναι ένας προεπιλεγμένος τεχνικός δείκτης που χρησιμοποιείται στα διαγράμματα. Ο χώρος μεταξύ του cloud Ichimoku είναι γεμάτος.

Ο δείκτης κινούμενου μέσου πλήρωσης χρώματος βασικά κάνει την ίδια εργασία. Το άλλο πλεονέκτημα της χρήσης της ένδειξης κινούμενου μέσου χρώματος είναι ότι μειώνει τον αριθμό των δεικτών σε ένα μόνο.

Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιούσατε τους κινητούς μέσους 20 και 50 χρόνους, χρησιμοποιώντας τον προεπιλεγμένο δείκτη κινητού μέσου MT4, θα χρησιμοποιούσατε δύο δείκτες. Ο πρώτος δείκτης έχει ρυθμιστεί σε 20-περίοδο και ο δεύτερος δείκτης έχει ρυθμιστεί σε ρύθμιση 50 χρονικών περιόδων.

Ανάλογα με το πόσο σύνθετη ή απλή είναι η στρατηγική συναλλαγών σας, ο αριθμός των δεικτών που χρησιμοποιούνται στο γράφημά σας μπορεί να πάρει πάρα πολύ μεγάλο. Αυτό μπορεί τελικά να οδηγήσει σε βραδύτερη απόδοση του τερματικού συναλλαγών MT4 σας.

Αυτό είναι κάτι που οι έμποροι θα ήθελαν να αποφύγουν. Από αυτή την άποψη, ο κινητός μέσος όρος πλήρωσης χρώματος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειωθεί ο αριθμός των δεικτών, συνδυάζοντας απλώς δύο παρόμοιους δείκτες σε έναν.

Ο κινούμενος μέσος όρος χρώματος πλήρωσης είναι ένας προσαρμοσμένος δείκτης διαπραγμάτευσης τον οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από αυτό το άρθρο. Μετακινήστε το ληφθέν αρχείο ex4 στον φάκελο ένδειξης του MT4. Επανεκκινήστε την πλατφόρμα συναλλαγών MT4 και κατευθυνθείτε στο παράθυρο πλοήγησης και κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε ανανέωση για να πάρετε τον δείκτη κινούμενου μέσου πληρώσεως που έχει εγκατασταθεί πρόσφατα.

Κάντε διπλό κλικ στην ένδειξη ή σύρετέ το και αφήστε το στο χάρτη της επιλογής σας. Οι ρυθμίσεις διαμόρφωσης εμφανίζονται παρακάτω.

MT4 Ένας μέσος δείκτης πλήρωσης χρώματος

Μην αφήνετε τον αριθμό των ρυθμίσεων διαμόρφωσης να σας συγχέουν. Επειδή ο δείκτης συνδυάζει δύο δείκτες σε ένα, υπάρχει ένα κομμάτι προσαρμογής που πρέπει να γίνει για όλους τους διάφορους συνδυασμούς που έρχονται με τη χρήση κινητού μέσου όρου.

MA Έγχρωμη συμπλήρωση 1, 2, 3, 4: Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε τη χρωματική πλήρωση. Χρησιμοποιώντας τις τιμές από 1 έως 4, μπορείτε να ορίσετε αν το χρώμα θα πρέπει να βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα στους κινούμενους μέσους όρους ή αν θέλετε οι γραμμές να επεκταθούν χαμηλότερα για να δείξουν πόσο έχει μετακινηθεί η τιμή από τους δύο κινούμενους μέσους όρους.

MA1 Περίοδος: Η ρύθμιση περιόδου σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την περίοδο ανασκόπησης του κινητού μέσου όρου.

MA2 Περίοδος: Όπως ακριβώς και τα παραπάνω, η περίοδος MA2 σάς επιτρέπει να ορίσετε την περίοδο ανασκόπησης για τον δεύτερο κινητό μέσο όρο. Συνήθως, εάν χρησιμοποιείτε την κανονική προσέγγιση δύο κινούμενων μέσων, τότε το MA1 θα πρέπει να είναι μικρότερο από το MA2 ή το αντίστροφο.

MA1 Shift: Η μετατόπιση σάς επιτρέπει να μετακινήσετε τον κινούμενο μέσο όρο μερικών γραμμών στο μέλλον. Αυτή είναι η ίδια λειτουργία με τη μετατόπιση που θα βρείτε όταν χρησιμοποιείτε έναν κανονικό δείκτη κινητού μέσου όρου.

MA2 Shift: Η μετατόπιση για MA2 δείχνει τη μετατόπιση του κινούμενου μέσου όρου για τον δεύτερο κινητό μέσο.

Μέθοδος MA1: Η μέθοδος αυτή σας επιτρέπει να ορίσετε ποιο τύπο κινητού μέσου όρου θα χρησιμοποιηθεί για το πρώτο MA.

Μέθοδος MA2: Αυτό σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τη μέθοδο του κινητού μέσου για το δεύτερο MA. Μπορείτε να αλλάξετε τις τιμές για να δείξετε εάν θα χρησιμοποιήσετε τις απλές, εκθετικές, εξομαλυνθείσες ή γραμμικές σταθμισμένες τιμές κινητού μέσου όρου

MA1 Τιμή: Χρησιμοποιώντας αυτή τη διαμόρφωση μπορείτε να ορίσετε τον τύπο τιμής που θα χρησιμοποιηθεί για τον υπολογισμό του κινητού μέσου όρου

MA2 Τιμή: Όπως και παραπάνω, η τιμή MA2 σας επιτρέπει να επιλέξετε τον τύπο τιμής. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν από τους πολλούς συνδυασμούς από το ανοιχτό, υψηλό, χαμηλό και κοντά στη μέση ή τυπική τιμή.

Μέγεθος ετικέτας: Το μέγεθος της ετικέτας σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τις τιμές της εξόδου. Αυτό θα σας επιτρέψει να δείτε τις κινούμενες μέσες περιόδους που χρησιμοποιείτε

Ετικέτα με έντονα γράμματα : Η εναλλαγή μεταξύ αληθούς ή ψευδούς θα ορίσει απλά τις τιμές για να χρησιμοποιήσετε μια τολμηρή γραμματοσειρά.

MA1 Χρώμα ετικέτας: Χρησιμοποιώντας αυτή τη ρύθμιση μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα του πρώτου κινούμενου μέσου

MA2 Χρώμα ετικέτας: Χρησιμοποιώντας αυτή τη ρύθμιση, μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα του δεύτερου κινούμενου μέσου. Με τις δύο παραπάνω ρυθμίσεις, τα χρώματα αλλάζουν ανάλογα με το αν οι κινητοί μέσοι όροι είναι μέτρια ή διογκωμένοι. Για παράδειγμα, εάν ο βραχυπρόθεσμος κινούμενος μέσος όρος είναι μεγαλύτερος από τον μακροπρόθεσμο κινητό μέσο, τότε το χρώμα της ετικέτας MA1 θα συμπληρωθεί. Ομοίως, όταν ο βραχυπρόθεσμος κινητός μέσος όρος είναι κάτω από τον μακροπρόθεσμο κινητό μέσο, συμπληρώνεται το δεύτερο χρώμα. Χρησιμοποιώντας αυτές τις ρυθμίσεις, μπορείτε να δείτε αμέσως αν οι αγορές είναι διογκωμένες ή bearish.

Γωνία ετικέτας: Αυτή η ρύθμιση θα σας επιτρέψει να προσαρμόσετε τις ετικέτες. Η προεπιλεγμένη τιμή έχει οριστεί σε τρεις, πράγμα που σημαίνει ότι η ετικέτα ή οι τιμές των δύο κινούμενων μέσων θα εμφανίζονται στην κάτω δεξιά γωνία του διαγράμματος. Σημειώστε ότι για να λειτουργήσει αυτό, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε μια άλλη ρύθμιση στο παράθυρο διαμόρφωσης.

Ετικέτα αριστερά δεξιά: Αυτή η τιμή σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε την μετατόπιση από την οποία πρέπει να τυπωθεί η ετικέτα από αριστερά προς τα δεξιά.

Ετικέτα προς τα πάνω: Αυτή η τιμή σάς επιτρέπει να αντισταθμίζετε την περιοχή στην οποία θα εκτυπωθεί η ετικέτα από την κορυφή προς τα κάτω. Αν χρησιμοποιείτε πάρα πολλούς δείκτες οι οποίοι επίσης ορίζουν τις τιμές, τότε οι δύο παραπάνω ρυθμίσεις είναι ένας καλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι οι τιμές ή οι ετικέτες δεν παρεμβάλλονται σε άλλες τιμές που έχουν γραφτεί στο διάγραμμα

Εμφάνιση ετικετών: Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να αλλάζετε την εμφάνιση των τιμών. Όταν είναι ρυθμισμένο σε αληθές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παραπάνω τέσσερις ρυθμίσεις διαμόρφωσης για να προσαρμόσετε πού πρέπει να γραφούν οι τιμές της ένδειξης.

Ο κινητός μέσος όρος πλήρωσης χρώματος, όπως μπορείτε να δείτε, είναι ένα απλό εργαλείο προσαρμοσμένου κινητού μέσου. Με την εξάλειψη της ανάγκης χρήσης δύο κινητών μέσων, αυτό μπορεί να είναι ένα εύχρηστο εργαλείο στο εργαλείο συναλλαγών σας.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.