Δίδυμος δείκτης zig-zag για MT4



Table Of Contents:

  1. Δίδυμος δείκτης zig-zag για MT4
  2. Ζητήματα με δείκτη επανατίμησης
  3. Ο διπλός δείκτης zig zag zag χωρίς αλλοιώσεις
  4. Κατανόηση της υποστήριξης και της αντοχής με τη χρήση του διπλού δείκτη zig zag zag
  5. Δείκτης διπλού zig zag - Συμπέρασμα

Ο δείκτης Zig zag είναι ένα απλό εργαλείο. Ωστόσο, οι πληροφορίες που προσφέρει είναι αρκετά ανώτερες από πολλές άλλες εμπορικές ενδείξεις. Ένα από τα μοναδικά πράγματα σχετικά με τον δείκτη zig zag είναι ότι σε αντίθεση με τους τεχνικούς δείκτες που βασίζονται σε έναν υπολογισμό της τιμής, ο δείκτης zig zag ορίζει τα υψηλά και τα χαμηλά.

Όποιος έχει κάποια εμπειρία σχετικά με το εμπόριο στις αγορές θα γνωρίζει ότι οι τιμές σπάνια κινούνται σε ευθεία κάθετη ή οριζόντια κατεύθυνση. Οι τιμές τείνουν να ανεβαίνουν και να πέφτουν και να κινούνται με κάπως ζιγκ ζαγκ μόδα.

FREE Double ZigZag Indicator

Download the FREE Double ZigZag Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

 

Ο δείκτης zig zag είναι βασικά ένα εργαλείο που σχεδιάζει αυτές τις διακυμάνσεις των τιμών. Ανάλογα με τα υψηλά και τα χαμηλά που σχηματίζονται και τις τιμές ένδειξης, ο δείκτης zig zag ορίζει γραμμές από το προηγούμενο χαμηλό ή υψηλό στο επόμενο χαμηλό ή υψηλό και ούτω καθεξής.

Έτσι, όταν εφαρμόζετε τον δείκτη zig zag στα διαγράμματα, θα δείτε μια σειρά γραμμών που τείνουν να συνδέουν τα υψηλά και τα χαμηλά. Ο δείκτης zig zag κάπως διαφορετικός όταν πρόκειται για γραμμές τάσεων.

Μια γραμμή τάσης χρησιμοποιείται βασικά για τη σύνδεση δύο ή περισσότερων αντίστοιχων μεγεθών ή χαμηλών τιμών. Οι γραμμές τάσης απεικονίζουν την εξέλιξη της τιμής του αναλυόμενου οργάνου. Ο δείκτης zig zag από την άλλη πλευρά, συνδέει τα ψηλά και τα χαμηλά όπως και όταν διαμορφώνονται.

Η πλατφόρμα συναλλαγών MT4 έχει προεπιλεγμένη ένδειξη zig zag. Το πρώτο διάγραμμα παρακάτω απεικονίζει την ένδειξη zig zag χρησιμοποιώντας τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.


Ενδεικτική λυχνία Zig Zag MT4 Προεπιλογή

Όπως μπορείτε να δείτε από το παραπάνω διάγραμμα, ο προεπιλεγμένος δείκτης zig zag απλά συνδέει τα υψηλά και τα χαμηλά στην τιμή. Ο δείκτης ή το εργαλείο αυτόματης σχεδίασης χρησιμοποιούνται ευρέως όταν πρόκειται να εντοπιστούν τα επίπεδα στήριξης και αντοχής στους χάρτες.

Για παράδειγμα, όταν η τιμή χτυπά ένα νέο ύψος στο γράφημα και στη συνέχεια υποχωρεί, ο δείκτης ζιγκ ζαγκ παρουσιάζει υψηλό. Αυτό ενδεχομένως υποδηλώνει πιθανό επίπεδο αντίστασης στο γράφημα. Ομοίως, όταν ο δείκτης ζιγκ ζαγκ οριοθετεί ένα χαμηλό με βάση την χαμηλή τιμή και στη συνέχεια βλέπετε μια αντιστάθμιση, αυτό υποδεικνύει το πιθανό επίπεδο υποστήριξης στο γράφημα.

Ζητήματα με δείκτη επανατίμησης

Για τους εμπόρους που δυσκολεύονται να σχεδιάσουν τα επίπεδα υποστήριξης και αντίστασης, ο δείκτης zig zag είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να μάθετε πώς να σχεδιάζετε τα επίπεδα στήριξης και αντίστασης. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τα οφέλη του δείκτη zig zag, υπάρχουν μερικά προφανή μειονεκτήματα.

Τα μεγαλύτερα παράπονα από τους εμπόρους είναι ότι ο προεπιλεγμένος δείκτης MTZ zig zag zag zag ζαγκ. Ένας δείκτης επανατίμησης είναι αυτός που τείνει να διορθωθεί. Για τους εμπόρους, αυτό μπορεί να είναι αρκετά μειονέκτημα. Πολλοί έμποροι βλέπουν έναν δείκτη επανατίμησης ως κάτι που δεν μπορεί να επικαλεστεί.

Αλλά με το επιχείρημά της, ένας δείκτης ανατίμησης βασικά προσαρμόζεται στην αναπτυσσόμενη τιμή. Αυτό σημαίνει ότι ο δείκτης προσαρμόζεται σε πραγματικό χρόνο καθώς και όταν σχηματίζονται νέες τιμές ή σύνολα τιμών.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι έμποροι αποφεύγουν έναν δείκτη που επαναλαμβάνει είναι επειδή μπορεί να οδηγήσει σε ψευδή εμπορικά σήματα. Αυτή η παρανόηση συμβαίνει λόγω του γεγονότος ότι οι έμποροι τείνουν να συγκρίνουν όλους τους τεχνικούς δείκτες με τον ίδιο τρόπο.

Για παράδειγμα, ένας δείκτης κινούμενου μέσου είναι στην πραγματικότητα ένας δείκτης επανατίμησης. Ανάλογα με τον τρόπο εμφάνισης της τιμής της τρέχουσας συνόδου, ο κινητός μέσος όρος τείνει να μετακινείται ανάλογα. Θα δείτε την τελική τιμή του κινούμενου μέσου όρου μόνο μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας συνεδρίασης. Αλλά πολλοί έμποροι τείνουν να χάσουν αυτό.

Ένας άλλος παράγοντας είναι ότι ο κινούμενος μέσος δείκτης και πολλοί άλλοι τεχνικοί δείκτες σχεδιάζουν τις τιμές τους ανάλογα με τον τρόπο που κλείνει η τιμή. Αλλά όταν συγκρίνουμε με τον δείκτη zig zag, του οποίου η μόνη ιδέα είναι να σχεδιάσουμε τα ψηλά και τα χαμηλά, μπορείτε να δείτε γιατί ο δείκτης επιστρέφει. Ο παραδοσιακός δείκτης zig zag βασικά λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο και μετατοπίζεται ανάλογα με τον τρόπο εξέλιξης των τιμών.

Επομένως, όταν οι έμποροι χρησιμοποιούν έναν τέτοιο δείκτη ο οποίος επαναλαμβάνει ή βασικά αναπροσαρμόζει την τιμή, το βρίσκουν αναξιόπιστο.

Ο διπλός δείκτης zig zag zag χωρίς αλλοιώσεις

Ο προσαρμογέας MT4 με διπλό zig zag zag είναι προϊόν του σημείου μηδέν. Γνωστή ως PZ για συντομία, υπάρχουν διάφοροι προσαρμοσμένοι δείκτες που είναι διαθέσιμοι για χρήση από τους εμπόρους. Μεταξύ αυτών, ο διπλός δείκτης zig zag είναι ένα τέτοιο εργαλείο που σχεδιάστηκε.

Η βασική ιδέα πίσω από τον διπλό δείκτη zig zag zag είναι να εξασφαλίσει ότι δεν θα ξαναγίνει. Το ερώτημα που μπορεί να έρθει στο νου σε έναν λογικό έμπορο είναι πώς αυτό είναι δυνατό. Εξάλλου, ο διπλός δείκτης zig zag zag δεν είναι άγιος grail. Στην πραγματικότητα βασίζεται στις ίδιες αρχές με έναν κανονικό δείκτη zig zag zag.

Με την προσαρμογή των ρυθμίσεων λίγο, είναι πιθανό να έχει ο προεπιλεγμένος δείκτης MT4 zig zag για να σχεδιάσει τα ίδια στοιχεία αλλά χωρίς επαναβαφή. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τον δείκτη διπλής ζυγιάς στο διάγραμμα τιμών.


Δίδυμος δείκτης zig zag - MT4

Στο παραπάνω διάγραμμα χρησιμοποιήσαμε τον παραδοσιακό δείκτη MT4 zig zag, μαζί με τον διπλό δείκτη ζιγκ-ζαγκ, για να δείξουμε την προοπτική. Ενώ οι ρυθμίσεις διαμόρφωσης είναι λίγο διαφορετικές, θα παρατηρήσετε ότι τόσο ο προεπιλεγμένος δείκτης ζιγκ ζαγκ όσο και ο δείκτης διπλής ζαγκ ζαγκ δείχνουν βασικά τις ίδιες λεπτομέρειες.

Αυτό που διαφέρει από τον δείκτη διπλής ζαγκ ζαγκ είναι ότι χρησιμοποιεί δύο διαφορετικές ρυθμίσεις όταν σχεδιάζει τις τιμές του. Επομένως, το πορτοκαλί κόκκινες κουκίδες που βλέπετε στο διάγραμμα τιμών ως βασικά δύο διαφορετικές διαμορφώσεις του δείκτη zig zag.

Ο διπλός δείκτης zig zag χρησιμοποιεί μια μικρότερη διαμόρφωση χρονικού πλαισίου και μια μεγαλύτερη διαμόρφωση χρονικού πλαισίου. Αυτό από μόνο του δεν προσφέρει πολλές πληροφορίες. Από την άλλη όμως, η χρήση δύο διαφορετικών χρονικών πλαισίων σας δίνει την προοπτική των βραχυπρόθεσμων αλλαγών που συμβαίνουν στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης διαμόρφωσης.

Ο επόμενος πίνακας δείχνει το παράθυρο διαμόρφωσης του διπλού δείκτη zig zag zag. Θα χρειαστεί να κάνετε λήψη αυτού του προσαρμοσμένου δείκτη από αυτό το άρθρο. Στη συνέχεια, μετακινήστε την ένδειξη στο φάκελο MQL4 και, στη συνέχεια, στο φάκελο των ενδείξεων.

Ανανεώστε τον πίνακα πλοήγησης MT4 για τον ακροδέκτη MT4 για να σηκώσετε την ένδειξη. Στη συνέχεια, μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε τον δείκτη στο γράφημα. Αυτό θα σας παρουσιάσει τις ρυθμίσεις διαμόρφωσης για τον διπλό δείκτη zig zag zag.


Διπλή διαμόρφωση δείκτη zig zag

Όπως μπορείτε να δείτε, το παράθυρο διαμόρφωσης δεν είναι πολύ περίπλοκο. Μπορείτε να αλλάξετε τις τιμές των ρυθμίσεων ένδειξης zig zag και η οθόνη να αλλάξει αναλόγως. Οι ρυθμίσεις διαμόρφωσης που βλέπετε ως βασικά το βάθος του κύματος του ποδιού.

Χρησιμοποιώντας δύο ρυθμίσεις ζιγκ ζαγκ, οι έμποροι μπορούν να δουν τις βραχυπρόθεσμες αλλαγές καθώς και τις μακροπρόθεσμες αλλαγές στην τιμή. Μέχρι τώρα, θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι ο διπλός δείκτης zig zag είναι ο δείκτης ιερού γραμματισμού.

Μετά από όλα, εάν μπορείτε να βρείτε έναν δείκτη που μπορεί να αποτυπώσει με ακρίβεια τα σημεία καμπής στην τιμή ενός γραφήματος, μπορεί να επιτρέψει στους εμπόρους να πάει μακριά ή σύντομη ανάλογα. Ανεξάρτητα από το πόσο από μια τιμή retracement θα κάνει, η δυνατότητα να πάει πολύ ή λίγο από την τιμή του οργάνου μπορεί να σημαίνει ότι οι έμποροι μπορούν να κάνουν κάποια σημαντικά κέρδη.

Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει. Ο διπλός δείκτης zig zag ζυγίζει τις τελείες του μόνο αφού η τιμή έχει μετακινήσει έναν σημαντικό αριθμό σπόρων ή τσιμπουριών μακριά από το προηγούμενο υψηλό ή το χαμηλό που έχει γραφτεί. Μέχρι αυτή την περίοδο, είναι πιθανό ότι υπήρξε ήδη σημαντική τιμή αναπροσαρμογής.

Έτσι, ακόμα κι αν πήγες μακρύς ή βραχύς στην κατεύθυνση της αναδρομής, υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα ότι έχει ήδη σχηματιστεί υψηλό ή χαμηλό. Αυτό που θα μείνει είναι το γεγονός ότι η νέα αναδρομή μπορεί να αρχίσει να ξεκινάει.

Εκ των υστέρων, τα υψηλά και τα χαμηλά επίπεδα από τον δείκτη διπλού ζιγκ ζαγκ φαίνεται να προσφέρουν κάποιες κερδοφόρες ευκαιρίες για συναλλαγές. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Έτσι, το επόμενο ερώτημα που έρχεται στο μυαλό είναι γιατί να χρησιμοποιήσετε καθόλου αυτόν τον διπλό δείκτη zig zag zag.

Κατανόηση της υποστήριξης και της αντοχής με τη χρήση του διπλού δείκτη zig zag zag

Ο πρωταρχικός σκοπός της χρήσης του διπλού δείκτη zig zag είναι να εντοπιστούν πιθανές περιοχές υποστήριξης και αντοχής. Λόγω του γεγονότος ότι τα σημεία καμπής είναι γραφικά μετά την κίνηση κινείται ή ανακαλείται σημαντικά από το χαμηλό ή το υψηλό, οι περιοχές αυτές μπορούν να παρέχουν μελλοντικά σημεία αναφοράς για το πώς μπορεί να συμπεριφερθεί η τιμή. Ας ρίξουμε μια ματιά στο παρακάτω διάγραμμα παρακάτω για να επεξηγήσουμε αυτό το σημείο.


Δύο δείκτες zig zag, επίπεδα υποστήριξης και αντοχής

Στο παραπάνω διάγραμμα μπορείτε να δείτε ότι έχουμε σχεδιάσει οριζόντιες γραμμές. Αυτές οι γραμμές συμπίπτουν με τα σημεία καμπής στην τιμή. Με τη σειρά τους, αυτές οι γραμμές απλώς απεικονίζουν τα επίπεδα στήριξης και αντοχής στο διάγραμμα τιμών. Μπορείτε να δείτε ότι αφού σχεδιάσετε τις οριζόντιες γραμμές, η τιμή τείνει να συμπεριφέρεται όπως αναμένεται.

Για παράδειγμα, αυτό που ξεκίνησε ως επίπεδο αντίστασης μετατράπηκε σε υποστήριξη μετά την παραβίαση, ξεκινώντας από την αριστερή πλευρά του διαγράμματος. Ομοίως, κατά περιόδους μπορείτε να δείτε ότι η τιμή τείνει να σέβεται και ένα επίπεδο υποστήριξης ή αντίσταση.

Επομένως, ο διπλός δείκτης ζιγκ ζαγκ είναι ένα πολύ απλό αλλά αποτελεσματικό εργαλείο που σας δείχνει συγκεκριμένα επίπεδα τιμών που πιθανότατα θα λειτουργούν ως επίπεδα στήριξης και αντίστασης.

Εκτός από την παραπάνω χρήση, ο διπλός δείκτης zig zag χρησιμοποιείται επίσης στις μεθόδους καταμέτρησης κύματος. Οι έμποροι που πραγματοποιούν συναλλαγές με τα κύματα Elliott ή τα αρμονικά εμπορικά πρότυπα θα διαπιστώσουν ότι ο δείκτης διπλής ζιγκ ζαγκ θα δείξει τα σωστά επίπεδα τιμών που δεν αλλάζουν.

Με βάση αυτές τις πληροφορίες, οι έμποροι μπορούν στη συνέχεια να συνεχίσουν με τα αρμονικά τους πρότυπα ή την ανάλυση κύματος Elliott των αγορών.

Χρησιμοποιώντας τον δείκτη διπλής ζιγκ ζαγκ στη διαπραγμάτευση
Όπως απεικονίζεται παραπάνω, η μέθοδος διπλού zig zag είναι πολύ αποδοτική όταν τη χρησιμοποιείτε για να αναλύσετε τη δράση των τιμών του οργάνου. Ταυτόχρονα, ο δείκτης μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ανάλυση των αγορών με βάση συνδυασμό τεχνικών δεικτών.

Ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα που έχει ο διπλός δείκτης zig zag πάνω από τον προεπιλεγμένο δείκτη zig zag είναι ότι τα σημεία καμπής καθυστερούν. Αυτό επιτρέπει στην τιμή αρκετό περιθώριο για να μετακινηθείτε πριν από την απόσπαση μιας σημαντικής αναστροφής προς την κατεύθυνση του εμπορίου.

Είναι αυτή η βεβαιότητα που οι έμποροι επιθυμούν να έχουν όταν χρησιμοποιούν τον δείκτη διπλού zig zag και έναν που λείπει όταν χρησιμοποιείτε τον παραδοσιακό δείκτη zig zag zag zag. Οι έμποροι μπορούν να βασίζονται σε διάφορες εμπορικές στρατηγικές, συνδυάζοντας τον δείκτη διπλής ζιγκ ζαγκ με ένα υπάρχον σύστημα διαπραγμάτευσης ή αναπτύσσοντας τη δική του μοναδική μέθοδο διαπραγμάτευσης με τον δείκτη διπλής zig zag zag.

Δείκτης διπλού zig zag - Συμπέρασμα

Συμπερασματικά, ο διπλός δείκτης zig zag είναι βασικά μια ανανεωμένη έκδοση του προεπιλεγμένου δείκτη zig zag που διατίθεται με την πλατφόρμα συναλλαγών MT4. Ο δείκτης ισχυρίζεται ότι δεν θα επανασχεδιάσει τα ψηλά και τα χαμηλά, τα οποία είναι ουσιαστικά τα σημεία καμπής στην τιμή.

Αυτό επιτυγχάνεται βασικά ρυθμίζοντας το επίπεδο αντιστοίχησης σε ένα σημείο το οποίο μετά από το οποίο ο δείκτης μπορεί είτε να σχεδιάσει ένα νέο στροφέα υψηλό ή χαμηλό είτε να περιμένει έως ότου ολοκληρωθεί η αντιστοίχηση. Για τους εμπόρους που επιθυμούν να εμπορευτούν με βάση τα επίπεδα υποστήριξης και αντοχής ή εκείνους που χρησιμοποιούν μεθόδους καταμέτρησης κυμάτων, ο διπλός δείκτης ζιγκ ζαγκ προσφέρει περισσότερες πιθανότητες να αναλύσει τις αγορές.

Οι έμποροι μπορούν να βασίζονται περισσότερο στον δείκτη διπλής ζεύξης, καθώς συνδυάζουν την αποτελεσματικότητα με τη χρήση μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων ρυθμίσεων ένδειξης zig zag zag zag. Οι προεπιλεγμένες τιμές μπορούν να αλλάξουν ώστε να καταστήσει τον δείκτη διπλής ζεύξεως πολύ ευαίσθητο ή λιγότερο ευαίσθητο στην αστάθεια της αγοράς.

Λόγω της καθυστερημένης αντίδρασης, ο διπλός δείκτης zig zag zag χρησιμοποιείται συχνά ως καλύτερος και πιο αξιόπιστος δείκτης σε σύγκριση με τον παραδοσιακό προεπιλεγμένο δείκτη zig zag που συνοδεύει την πλατφόρμα συναλλαγών MT4.

Μπορείτε επίσης να επιτύχετε τα ίδια αποτελέσματα μεταβάλλοντας απλώς το βάθος της αναστροφής ή της αντιστάθμισης στην τιμή του αναλυόμενου οργάνου. Αλλά ο διπλός δείκτης zig zag zag καθιστά σχετικά εύκολο στη χρήση αντί να ρυθμίσετε τις ρυθμίσεις.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.