Πώς να χρησιμοποιήσετε τον δείκτη του πίνακα Overlay MT4



Table Of Contents:

  1. Πώς να χρησιμοποιήσετε τον δείκτη του πίνακα Overlay MT4
  2. Βρίσκοντας διαφορές στο εσωτερικό της διαφοράς των τιμών
  3. Χρησιμοποιώντας τον δείκτη επικάλυψης για να βρείτε διασταυρώσεις
  4. Χρησιμοποιώντας το διάγραμμα επικάλυψης για προβολή πολλών ζευγών
  5. Ο δείκτης του πίνακα υπέρβασης, στο συμπέρασμα

Αυτός ο πολύ χρήσιμος δείκτης, ο οποίος ονομάζεται "Overlay Chart Indicator MT4", μπορεί να βοηθήσει τον έμπορο να εντοπίσει, μεταξύ πολλών πλεονεκτημάτων, περιοχές υπεραγοράς και υπεραγορών εντός τόσο συσχετισμένων όσο και μη συσχετισμένων ζευγών νομισμάτων.

Όταν χρησιμοποιείτε την επικάλυψη για ανάλυση, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα επιπλέον ζεύγος στο ζεύγος νομισμάτων με το οποίο θέλετε να κάνετε μια σύγκριση, και μπορείτε να κάνετε το ίδιο με διάφορους χάρτες και να τα οργανώσετε οριζόντια στην πλατφόρμα σας, εάν θέλετε να αναλύσετε πολλά ζευγάρια στο Ίδια στιγμή. Το πλεονέκτημα αυτού είναι να παρατηρήσετε και να ακολουθήσετε τις συσχετίσεις των κινήσεων των τιμών σε πραγματικό χρόνο για να σας βοηθήσουμε να βρείτε με μια ματιά πιθανές συναλλαγές.

FREE Overlay Chart Indicator

Download the FREE Overlay Chart Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

 

Τα κηροπήγια EURUSD παρακάτω είναι κόκκινα και πράσινα και είναι το ζεύγος βάσης που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σε σύγκριση με ένα άλλο ζεύγος νομισμάτων. Το GBPUSD προστέθηκε ως επικάλυψη και μπορείτε να δείτε ότι τα δύο ζευγάρια κινούνται ως επί το πλείστον σε ισοτιμία μεταξύ τους, αν και όχι πάντα.

Οι ειδήσεις για ένα συγκεκριμένο ζεύγος νομισμάτων, όπως η Βρετανική Λίρα, μπορεί μερικές φορές να επηρεάσουν την κατεύθυνση και τη μεταβλητότητά της πιο έντονα από το ευρώ. Το γράφημα μπορεί να προβληθεί από 1 λεπτό έως Μηνιαία και είναι συχνά χρήσιμο να κάνετε μεγέθυνση και σμίκρυνση από υψηλότερα έως χαμηλότερα χρονικά πλαίσια, για να καθορίσετε αρχικά την κατεύθυνση της αγοράς.

Βρίσκοντας διαφορές στο εσωτερικό της διαφοράς των τιμών

Ένας τρόπος για να χρησιμοποιήσετε την ένδειξη επικάλυψης είναι να σας βοηθήσουμε να βρείτε καταχωρήσεις στην αγορά, μέσω διαφορών στην κίνηση των τιμών μεταξύ ζευγών συσχετισμού. Εάν δύο ζεύγη κινδυνεύουν συγχρόνως, αλλά περιστασιακά διακλαδίζονται σε αντίθετες κατευθύνσεις, ή κάποιος καθυστερεί, ο έμπορος μπορεί να το χρησιμοποιήσει προς όφελός τους προσδιορίζοντας ότι η τιμή κατεύθυνσης κινείται στο ζεύγος βάσεων, στην παρακάτω περίπτωση.

Στο παρακάτω γράφημα τα βέλη στο # 1 δείχνουν πώς η τιμή κινείται προς τα κάτω, αλλά στη συνέχεια πέφτει περισσότερο στο συσχετισμένο ζεύγος (κίτρινα κεριά), το οποίο στην περίπτωση αυτή είναι το EURCAD. Το ζεύγος βάσης, το EURUSD, έχει ήδη εμφανιστεί ενώ το EURCAD πέφτει κάτω από αυτό.

Επομένως, στο σημείο όπου εμφανίζεται το EURCAD, στο πρώτο κερί, ο έμπορος θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μεγάλο εμπόριο εκεί, δεδομένου ότι η διεύθυνση έχει ήδη καθοριστεί από το EURUSD. Στο δεύτερο παράδειγμα, # 2, μπορείτε να δείτε πώς τα EURUSD (πράσινα & κόκκινα κεριά) κινούνται προς τα πάνω και το ζεύγος συσχετίσεων πέφτει. Αυτή είναι μια άλλη ευκαιρία να κάνουμε ένα μακρύ εμπόριο στο ζεύγος συσχετισμών, το EURCAD.

Χρησιμοποιώντας τον δείκτη επικάλυψης για να βρείτε διασταυρώσεις

Ο εντοπισμός διασταυρώσεων μέσα στην κίνηση των τιμών μέσω κινητών μέσων όρων και άλλων δεικτών αποδεικνύεται ένα πολύ αξιόπιστο μέσο για την αναγνώριση των αναστροφών της τάσης. Όταν μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον επιβεβαίωση σε αυτό που έχετε ήδη, αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες ότι αναγνωρίζετε σωστά την αντιστροφή της τάσης. Αυτό λειτουργεί σε όλα τα χρονικά πλαίσια χρησιμοποιώντας τον δείκτη του πίνακα επικάλυψης δημιουργώντας δύο ζεύγη νομισμάτων που είναι αντίστροφα ή μη συσχετισμένα, όπως το GBPUSD έναντι του USDCAD.

Στο πρώτο παράδειγμα διαγράμματος μπορείτε να δείτε σαφώς πού τα δύο ζεύγη διασχίζουν, το GBPUSD προς τα κάτω και το USDCAD που απομακρύνεται, και επάνω. Το USDCAD δεν αντικατοπτρίζει ακριβώς το GBP, αλλά τραβά πίσω μετά από δύο bullish κεριά στο Daily chart, αλλά συνεχίζει την uptrend τελικά. Σε αυτό το παράδειγμα, έχει προστεθεί 40 κινούμενος μέσος όρος και μπορείτε να δείτε ότι το crossover στο ζεύγος USDCAD (μπλε κεριά) συμπίπτει με τη διέλευση του κινούμενου μέσου όρου, δίνοντας έτσι ισχυρή επιβεβαίωση μιας αντιστροφής τάσης για το USDCAD.

Στο δεύτερο διάγραμμα, το ζεύγος βάσης, το EURUSD δεν διέσχιζε, ήταν ήδη σε πτωτική τάση, αλλά έφτασε στην άκρη και κατέστρεψε στη ΜΑ, επιβεβαιώνοντας τη συνέχιση της πτωτικής τάσης του. Ο δεύτερος κατωτέρω πίνακας δίνει ένα ακόμη παράδειγμα ενός ζευγαριού που δεν συσχετίζεται (USDCHF) που διασχίζει τον 40 κινούμενο μέσο όρο και απέναντι από το ζεύγος βάσης, δείχνοντας μια σαφή ευκαιρία για ένα μακρύ εμπόριο. Αυτή είναι μια εξαιρετική μέθοδος για το scalping σε χαμηλότερα χρονικά διαστήματα, και με την MA να επιβεβαιώσει τη δράση των τιμών, μπορείτε να αισθανθείτε σίγουροι για τη λήψη αυτού του εμπορίου.

Χρησιμοποιώντας το διάγραμμα επικάλυψης για προβολή πολλών ζευγών

Μπορείτε να οργανώσετε πολλαπλά διαγράμματα στην πλατφόρμα MT4 δημιουργώντας ξεχωριστά παράθυρα και οριζόντια πλακάκια τους. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να διατηρήσετε το MT4 ανοικτό για να παρακολουθείτε συνεχώς τη δράση με μια ματιά. Μπορείτε να το ορίσετε σε έναν απολογισμό επίδειξης, να διαχωρίσετε τα γραφήματα σας εάν έχετε εγκαταστήσει πολλά και να αποφύγετε να έχετε γεμάτο γράφημα.

Στο παρακάτω παράδειγμα, βλέπετε 3 διαφορετικά ζευγάρια με συσχετιστικά ή αντίστροφα ζεύγη και μπορείτε να τα ορίσετε όποιον τρόπο θέλετε. Θα μπορείτε να εντοπίζετε γρήγορα τις αποκλίσεις και τις διασταυρώσεις στη δράση των τιμών, τόσο σε συσχετισμένα όσο και σε μη συσχετιστικά ζεύγη.

Ο δείκτης του πίνακα υπέρβασης, στο συμπέρασμα

Με τη δημιουργία και την διατήρηση πολλαπλών παραθύρων ανοικτών με ζεύγη επικάλυψης, σας δίνει τη δυνατότητα να βρείτε εύκολα εμπορικές καταχωρίσεις με ζευγάρια συσχετισμού και μη συσχετισμού τα οποία κινούνται διαδοχικά ή σε ανισότητα. Χρησιμοποιήστε το με κινητό μέσο για να εντοπίσετε τις καταχωρήσεις σας. Ο δείκτης του πίνακα επικάλυψης έχει ένα υποκείμενο πλέγμα το οποίο περικλείει τα υψηλά και τα χαμηλά σε μια χρονική περίοδο.

Αυτά τα ύψη και τα χαμηλά μέσα στο πλέγμα δείχνουν επίσης τις πρόσφατες περιοχές overbought και overwrap. Είναι η κίνηση των τιμών μέσα σε ένα πρόσφατο εύρος και όταν χτυπάει πάνω ή κάτω στο δίκτυο, μπορεί να δείξει μια επικείμενη αναστροφή.

Το εάν η τιμή βρίσκεται σε υπεραγορά ή υπερπόντια περιοχή θα πρέπει επίσης να επιβεβαιωθεί με τη χρήση πρόσθετων δεικτών όπως RSI, Stochastics και πρότυπα κηροπήγου. Εάν αρχίσετε να βλέπετε πολλές αποδόσεις τιμών και σχηματισμό σκιών κεριών, θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την εξάντληση της ορμής.

Οι γραμμές δικτύου αντιστοιχούν συχνά με επίπεδα στήριξης και αντοχής όπως φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα, USDCAD έναντι του CADJPY. Συνολικά, όταν χρησιμοποιείτε το διάγραμμα επικάλυψης με άλλους δείκτες, σας παρέχει αρκετές πρόσθετες πληροφορίες για τη λήψη βέλτιστων εμπορικών αποφάσεων.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.