Belkhayateov indikator centra gravitacije

Indikator trgovanja Centrom gravitacije dio je trgovinskog sustava kojeg je stvorio El Mostafa Belkhayate. Belkhayate je pobjednik tehničkog analitičara Paris Salon AY 2009. godine. Bio je i srebrni osvajač trofeja 2010. godine.

Center Of Gravity Indicator

Download the Center Of Gravity Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

Belkhayate, osim što je trgovina, osnivač je uprave Belkhayate Asset. Tvrtka za upravljanje imovinom je tvrtka sa sjedištem u Švicarskoj koja je specijalizirana za trgovanje robama i nudi izradu tržišta, upravljanje rizicima i financiranje.

Nije dostupno mnogo informacija o tome kako Belkhayateov indikator Ceter gravitacije radi.

Važno je napomenuti da sustav gravitacije koji je razvio Belkhayate ne bi trebao biti zbunjen drugim pokazateljem istog naziva kojeg je stvorio John Ehlers 2002. Indikator Ehlerovog gravitacijskog središta u osnovi je oscilator koji se koristi za biranje prekretnica u cijena tijekom bočnog raspona.

S druge strane, Belkhayateov sustav gravitacije je pokazatelj koji se sastoji od paraboličnih linija i crta se na grafikonu.

Prvi donji grafikon prikazuje primjer pokazivača središta gravitacije Belkhayatea.

{modal url = "images / articles / center-of-gravitiy-indicator / 01-Belkhayate-COG-Indicator.png"} {/modalni}

Slika 1: Belkhayate, indikator centra gravitacije

Na slici 1 možete vidjeti indikator prikazan na grafikonu. Glavna plava crta je pokazatelj središta gravitacije. Prostor između zelene i narančaste linije predstavlja kupovnu i prodajnu površinu.

Belkhayateov indikator centra gravitacije temelji se na metodi polinomne neparametarske regresije za izračunavanje težišta. Nakon što je linija gravitacije izvedena, vanjske zelene linije temelje se na Fibonaccijevoj 1,618 amplitudi dok su formirane 2 i 3 standardne devijacije od glavne linije.

Nema mnogo informacija o konfiguraciji postavki za indikator središta gravitacije. Jedine vidljive postavke su postavke bars_back. Time se u osnovi određuje trajanje broja traka koje treba gledati unatrag.

Zadana postavka je 125. To znači da se pokazatelj središta gravitacije osvrće na zadnjih 125 bara.

KSTD je u osnovi razine standardne devijacije. Zadana postavka je 2, ali možete je promijeniti na 3 ili više. Međutim, imajte na umu da je standardna postavka od 2 dovoljna jer volatilnost nije toliko visoka da bi potaknula cijenu na najviše tri standardne devijacije.

{modal url = "images / articles / center-of-gravitiy-indicator / 02-Center-of-gravity-indicator-settings.PNG"} {/modalni}

Slika 2: Postavke indikatora MT4 centra gravitacije

Konačno, dva zadana je razina koju trebate koristiti za promjenu osjetljivosti indikatora. Zadana postavka je 2. Kada se promijeni na višu vrijednost, indikator je obično glatkiji, dok je zadana vrijednost postavljena na 1, postavka indikatora je osjetljivija na cijenu.

Kako trgovati s indikatorom središta gravitacije?

Prvi korak je tražiti smjer COG indikatora. Na primjer, ako je indikator COG okrenut prema gore, tada potražite samo pozicije kupnje ili duge pozicije. Isto tako, ako je indikator COG okrenut prema dolje, potražite samo pozicije prodaje.

Također možete izgraditi vlastiti tržišni kontekst i identificirati trend na vremenskom okviru koji gledate. Ako vidite da je trend smanjen i da COG indikator također signalizira taj isti trend prema smjeru samog indikatora.

Neki trgovci također gledaju na višestruku analizu vremenskog okvira. U ovom scenariju, ako je COG usmjeren prema gore prema vremenskom okviru H4, onda trgovci mogu gledati u vremenski okvir H1. Na H1, pričekajte dok COG također pokazuje prema gore (nakon završetka korekcije).

Nakon toga, možete trgovati u smjeru H4 COG indikatora. Na taj način moći ćete odabrati prekretnice u korekciji cijena i trgovini s većim vremenskim okvirom. To vam može pomoći da povećate dobit.

Uzmi razine profita

Pravila preuzimanja su jednostavna. Pomoću pokazivača središta gravitacije možete podesiti profit na plavu crtu koja je dinamička linija gravitacije. U većini slučajeva, međutim, cijena teži preplaviti dinamičku liniju gravitacije. Stoga je jedan način trgovanja gledati na podjelu vaših pozicija.

Naizmjence, možete upotrijebiti zaustavne zastavice da biste pomogli zaključati dobit.

Zaustavite razine gubitka

Sustav središnje gravitacije (COG) koristi stupnjeve zaokretanja (iznad i ispod) dinamičke linije gravitacije, koja je ujedno i ulazna linija. Razine zaustavnog gubitka mogu se postaviti na temelju minimalnog 1: 2.

Možete pogledati moguće kritične razine koristeći druge pokazatelje kao što su točke zaokretanja, razine podrške i otpora i tako dalje. Također možete pogledati na samu cijenu akcije i stavite svoje stop loss razinama na ili blizu ključnim swing bodova u cijeni.

Primjeri trgovanja - centar gravitacije

Sljedeći grafikon pokazuje pokazatelj središta gravitacije na grafikonu cijena. Kao što možete vidjeti, pokazatelj je nagnut prema dolje, što znači da je trend ugašen.

{modal url = "images / articles / center-of-gravitiy-indicator / 03-Trading-signals-center-of-gravity.png"} {/modalni}

Slika 3: Signali trgovanja gravitacijskim središtem

Kada se cijena približi vanjskoj zelenoj liniji, može se uzeti pozicija prodaje. Na slici 3 možete vidjeti crvene, crne i zelene vodoravne linije. Ove crte su nacrtane na temelju razina prikazanih pokazateljem težišta.

Kratka pozicija se uzima kada cijena dosegne vanjsku zelenu liniju. Zaustavlja se u početku na najnovijim usponima na lijevoj strani. Meta je zatim postavljena na plavu crtu težišta.

Iako se tom pozicijom može trgovati u izolaciji, možemo pogledati i analizu višestrukih vremenskih okvira.

Sljedeći grafikon prikazuje vremenski okvir s indikatorom središta gravitacije. Možete vidjeti da je dnevni trend također smanjen. U posljednje vrijeme, cijena je testirala zelenu liniju prije nego što se spustila. Kao rezultat toga, sada možemo ponovno podesiti kratke pozicije.

{modal url = "images / articles / center-of-gravitiy-indicator / 04-Center-of-gravity-MTF.png"} {/modalni}

Slika 4: Pokazatelj središta gravitacije s više vremenskih okvira

Isprekidane linije predstavljaju razine od 30-minutnog vremenskog okvira, dok masne linije sada predstavljaju ulaz, zaustavljanje i ciljne razine iz vremenskog okvira dnevne karte.

Iz gornjeg grafikona možete vidjeti kako se signali trgovanja mogu maksimizirati na temelju pokazatelja središta gravitacije.

U zaključku, pokazatelj središta gravitacije je tehnički pokazatelj koji prikazuje grafikon cijena. Razvijen od strane Mostafa Belkhayate, pokazatelj središta gravitacije radi na premisi povratka na srednju vrijednost.

Cijena akcija stalno teži gravitaciji prema plavoj liniji koja je središte gravitacije. Koristeći ovaj jednostavan, ali sofisticirani pokazatelj, lako se može trgovati na forex tržištima.

Sadržaj

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!