Penunjuk Pusat Gravity Belkhayate

Penunjuk pusat graviti adalah sebahagian daripada sistem perdagangan yang dibuat oleh El Mostafa Belkhayate. Belkhayate adalah pemenang penganalisis Teknikal Paris Salon AY pada tahun 2009. Dia juga pemenang perak trofi pada tahun 2010.

Center Of Gravity Indicator

Download the Center Of Gravity Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

Belkhayate, selain menjadi perdagangan adalah pengasas pengurusan aset Belkhayate. Syarikat pengurusan aset adalah syarikat berasaskan swiss yang mengkhususkan diri dalam perdagangan komoditi dan menawarkan pembuatan pasaran, pengurusan risiko dan pembiayaan.

Tidak banyak maklumat yang tersedia tentang bagaimana penunjuk graviti Cawangan graviti Belkhayate berfungsi.

Perlu diingat bahawa pusat sistem graviti yang dibangunkan oleh Belkhayate tidak harus dikelirukan oleh penunjuk lain dengan nama yang sama yang dicipta oleh John Ehlers pada tahun 2002. Petunjuk graviti pusat Ehler pada dasarnya adalah pengayun yang digunakan untuk memilih titik yang berubah-ubah harga semasa pelbagai sisi.

Sebaliknya, pusat sistem graviti Belkhayate adalah penunjuk yang terdiri daripada garis parabola dan diplotkan pada carta.

Carta pertama di bawah menunjukkan contoh pusat penunjuk graviti Belkhayate.

{modal url = "images / articles / center-of-gravitiy-indicator / 01-Belkhayate-COG-Indicator.png"}} {/ modal}

Rajah 1: Belkhayate, Pusat Petunjuk Graviti

Dalam angka 1, anda dapat melihat penunjuk yang dipaparkan pada carta. Garis biru utama adalah pusat penunjuk graviti. Ruang antara garis hijau dan oren mewakili kawasan membeli dan menjual.

Penunjuk pusat graviti Belkhayate dikatakan berdasarkan kaedah regresi bukan polimial polinom yang mengira pusat graviti. Selepas pusat garis graviti diperolehi, garisan hijau luar adalah berdasarkan amplitudo 1.618 Fibonacci semasa ia terbentuk 2 dan 3 sisihan piawai dari garisan utama.

Tidak banyak maklumat mengenai konfigurasi tetapan untuk pusat penunjuk graviti. Satu-satunya tetapan yang dapat dilihat ialah tetapan bar_back. Ini pada dasarnya menetapkan tempoh bilangan bar untuk melihat kembali.

Tetapan lalai adalah 125. Ini bermakna bahawa pusat penunjuk graviti memandang kembali 125 bar masa lalu.

Kstd pada dasarnya ialah tahap sisihan piawai. Tetapan lalai adalah 2, tetapi anda boleh mengubahnya menjadi 3 atau lebih. Walau bagaimanapun, perlu diingatkan bahawa penetapan piawai 2 adalah mencukupi kerana turun naik tidak tinggi untuk mendorong tindakan harga ke tahap tertinggi 3 sisihan piawai.

{modal url = "images / articles / center-of-gravitiy-indicator / 02-Center-of-gravity-indicator-settings.PNG"} {/ modal}

Rajah 2: Pusat penunjuk graviti MT4

Akhirnya, duaDefault adalah tahap yang perlu anda gunakan untuk mengubah kepekaan penunjuk. Tetapan lalai adalah 2. Apabila ia ditukar kepada nilai yang lebih tinggi, penunjuk cenderung lebih lancar, manakala nilai lalai ditetapkan kepada 1, tetapan penunjuk lebih peka terhadap harga.

Bagaimana untuk berdagang dengan penunjuk pusat graviti?

Langkah pertama ialah mencari petunjuk penunjuk COG. Sebagai contoh, jika penunjuk COG menunjuk ke atas, maka hanya melihat untuk beli atau kedudukan yang panjang. Begitu juga, jika penunjuk COG menunjuk ke bawah, maka hanya melihat kedudukan jual.

Anda juga boleh membina konteks pasaran anda sendiri dan mengenal pasti trend pada jangka masa yang anda cari. Sekiranya anda melihat trend itu turun dan penunjuk COG juga menandakan trend yang sama dengan arah penunjuk itu sendiri.

Sesetengah peniaga juga melihat analisis kerangka pelbagai masa. Dalam senario ini, jika COG menunjuk ke atas pada bingkai masa H4, maka peniaga boleh melihat ke kerangka waktu H1. Pada H1, tunggu sehingga COG juga menunjuk ke atas (selepas pembetulan selesai).

Berikutan ini, anda boleh berdagang ke arah penunjuk H4 COG. Dengan berbuat demikian, anda akan dapat memilih titik perubahan dalam pembetulan harga dan berdagang dengan bingkai masa yang lebih besar yang berkenaan. Ini dapat membantu anda memaksimumkan keuntungan.

Ambil tahap keuntungan

Peraturan keuntungan yang diambil adalah mudah. Menggunakan pusat penunjuk graviti, anda boleh menetapkan keuntungan ambil di garis biru yang merupakan pusat graviti dinamik dinamik. Kebanyakan masa, bagaimanapun, harga cenderung untuk mengatasi garis dinamik graviti dinamik. Oleh itu, satu cara untuk berdagang ialah melihat pemisahan kedudukan anda.

Selalunya, anda boleh menggunakan trailing stops untuk membantu mengunci keuntungan.

Hentikan tahap kehilangan

Sistem Pusat Graviti (COG) menggunakan paras pivot (di atas dan di bawah) pusat garis graviti dinamik, yang juga merupakan baris masuk. Tahap stop loss boleh ditetapkan berdasarkan 1: 2 pada tahap minimum.

Anda boleh melihat tahap kritikal yang mungkin menggunakan petunjuk lain seperti poin pangsi, paras sokongan dan rintangan dan sebagainya. Anda juga boleh melihat kepada tindakan harga itu sendiri dan meletakkan tahap stop loss anda di atau dekat dengan titik swing utama dalam harga.

Contoh perdagangan - Pusat graviti

Carta seterusnya di bawah menunjukkan pusat penunjuk graviti pada carta harga. Seperti yang anda dapat lihat, penunjuk itu meruncing ke bawah, menunjukkan bahawa trend itu turun.

{modal url = "images / articles / center-of-gravitiy-indicator / 03-Trading-signals-center-of-gravity.png"}} {/ modal}

Rajah 3: Pusat isyarat dagangan graviti

Apabila harga mendekati garisan hijau luar, kedudukan jualan boleh diambil. Dalam angka 3, anda boleh melihat garis mendatar merah, hitam dan hijau. Garis-garis ini diplot berdasarkan tahap yang digambarkan dengan pusat penunjuk graviti.

Kedudukan pendek diambil ketika harga mencapai garis hijau luar. Perhentian diletakkan pada mulanya di puncak paling terkini yang dilihat di sebelah kiri. Sasaran itu kemudiannya ditetapkan ke pusat garis pusat graviti biru.

Walaupun kedudukan ini boleh didagangkan secara berasingan, kita juga boleh melihat analisis kerangka pelbagai masa.

Carta seterusnya menunjukkan kerangka masa harian dengan pusat penunjuk graviti. Anda dapat melihat trend harian juga turun. Baru-baru ini, harga diuji garis hijau sebelum menolak lebih rendah. Akibatnya, kita kini boleh menyesuaikan semula kedudukan pendek.

{modal url = "images / articles / center-of-gravitiy-indicator / 04-Center-of-gravity-MTF.png"} {/ modal}

Rajah 4: Pusat penunjuk graviti dengan bingkai berbilang masa

Garis putus-putus mewakili tahap dari bingkai masa 30 minit, manakala garis tebal kini mewakili kemasukan, berhenti dan tahap sasaran dari bingkai masa carta harian.

Dari carta di atas, anda dapat melihat bagaimana isyarat dagangan dapat dimaksimumkan berdasarkan pusat penunjuk graviti.

Sebagai kesimpulan, pusat penunjuk graviti adalah penunjuk teknikal yang melukis pada carta harga. Dibangunkan oleh Mostafa Belkhayate, pusat penunjuk graviti berfungsi pada premis pengembalian kepada min.

Tindakan harga sentiasa cenderung untuk menarik ke arah garis biru yang merupakan pusat graviti. Menggunakan penunjuk mudah tetapi canggih ini, seseorang boleh berdagang dengan mudah dengan pasaran forex.

Isi kandungan

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!