ATR Channel MT4 Indikator: En enkel guide

ATR står for gjennomsnittlig True Range som er en indikasjon på gjennomsnittlig bevegelse av en finansiell eiendel over en gitt tidsperiode. Den bruker samme konsept som Moving Averages, men måler volatilitet i stedet for trendretninger.

Table Of Contents:

  1. ATR Channel MT4 Indikator: En enkel guide
  2. Hva er ATR-kanalindikatoren?
  3. Tilpasse ATR-kanalindikatoren
  4. Bruke ATR-kanalen til å åpne posisjoner
    1. 1. Lange stillinger
    2. 2. Kortposisjoner

FREE ATR Channel Indicator

Download the FREE ATR Channel Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

 

Hva er ATR-kanalindikatoren?

ATR-kanalen er et godt handelsverktøy. Indikatoren danner en kanal rundt lysestake eller stolper, noe som gir deg et klart bilde av hva høyder og nedturer i markedet til enhver tid.

Kanalen er laget av to ATR linjer; en over barer / lysestake (den røde linjen) og den andre under stengene / lysestakerne (den blå linjen).

ATR Channel Indicator lastet på et trading diagram

Indikatoren kan brukes på en hvilken som helst tidsramme som gjør det til et perfekt valg for enhver type handelsmann. Det er mest nyttig for intradag og dag handelsfolk som det hjelper dem å vite hvordan markedet er sannsynlig å oscillere.

Tilpasse ATR-kanalindikatoren

Erfarne handler vil kanskje prøve forskjellige innstillinger, avhengig av deres handelsstrategier, og dette vil kreve å tilpasse indikatoren for å passe til den tiltenkte funksjonaliteten. Men for nybegynnere, vil det være tilrådelig å bruke indikatoren akkurat som den er.

For å tilpasse indikatoren må du først forstå funksjonene til indikatorene. Du må forstå hva hvert innspill betyr for indikatorens funksjonalitet, og hvordan endring av det vil påvirke indikatoren.

ATR er ganske enkelt; den har bare tre innganger: CalculateOnBarClose, UseMedianPrice og ATR Period. Endring av verdiene til noen av disse inngangene vil påvirke måten indikatoren vises på.

ATR-kanalindikatorinnganger

For å endre inngangene til indikatoren, kan du enkelt dobbeltklikke på 'ATRChannel' i navigatørlisten eller høyreklikk på diagrammet med ATR Channel allerede lastet inn, klikk deretter på indikatorlisten og dobbeltklikk på 'ATRChannel'. På den tilpassede indikatordialogboksen finner du de tre inngangene i standardinnstillingene ved siden av inngangsseksjonen ved siden av dem.

La oss se hva hver av de tre inngangene refererer til, og hvordan du tilpasser dem:

  • CalculateOnBarClose

Dette er en funksjon som brukes i programmet som beregner verdien ved stengene til stengene / lysestakerne. Verdien er som standard satt som "sant". Endring av verdien til "false" gjør at kanalen blir smalere.

Men ved å holde verdien sant, betyr det at indikatoren bruker verdiene ved lukking av barer / lysestaker for å danne kanalen. Ellers (med verdien satt som feil) bruker indikatoren verdiene ved åpning av stolper / lysestaker.

Ved å bruke verdien av en bar / lysestake lukker indikatoren for å gi en mer oppdatert indikasjon på markedet, siden de eneste dataene som fortsatt ikke er analysert, er dataene for den nåværende åpne baren / lysestaken.

  • UseMedianPrice

Dette er en funksjon som brukes i programmet som beregner verdien i midten (medianen) av stolper / lysestaker. Verdien er som standard angitt som 'false' nettopp fordi verdien av den andre inngangen CalculateOnBarClose er satt som 'true'. Hvis de to (CalculateOnBarClose og UseMedianPrice) er satt som sanne samtidig, vil UseMedianPrice avbryte effekten av CalculateOnBarClose.

Endring av det til "sant" gjør kanalen smalere. Men ved å holde verdien som falsk betyr det at indikatoren bruker verdiene ved lukking av barer / lysestaker for å danne kanalen.

Ved å bruke verdien av medianen til en stolpe / lysestake, gjør indikatoren en tydeligere indikasjon på markedet siden de eneste dataene som fortsatt ikke er analysert, er dataene for den nåværende åpne baren / lysestaken.

  • ATRPeriod

Dette representerer antall dager som ATR skal ta hensyn til når det beregner gjennomsnittet. Som standard er perioden satt til 14 dager.

Du kan endre perioden til hvilken verdi du vil ha. Men for en intradaghandler er 14 det beste. Hvis du er en langsiktig handelsmann, kan du vurdere å gjøre perioden større.

Bruke ATR-kanalen til å åpne posisjoner

Som det fremgår av diagrammet, er indikatoren ikke veldig komplisert når det gjelder å tolke signaler. Mens en enkelt ATR vil bidra til å overvåke markedsvolatiliteten til en gitt finansiell eiendel, overvåker ATR-kanalen volatilitet og hjelper handelsmannen til å bestemme inn- og utgangspunkter.

1. Lange stillinger

For å legge en lang posisjon, må du vente på ATR-kanalen til å peke oppover. Ved å peke oppover, indikerer kanalen en bullish trend, og du kan legge inn en kjøpsordre (lang posisjon).

De to ATR-linjene hjelper deg med å sette inn fortjeneste og stoppe tap.

Plassere en kjøpsordre ved bruk av ATR-kanalindikator

Med kjøpsordren bør du sette et overskudd på det nivået som den røde linjen slutter og et stoppfall på nivået der den blå linjen slutter.

NB : Langtidshandlere vil kreve å bruke høyere tidsrammer når de bestiller.

2. Kortposisjoner

For å plassere en kort posisjon, må du vente på ATR-kanalen for å peke nedover. Ved å peke nedover, indikerer kanalen en bearish trend, og du kan plassere en salgsordre (kort stilling).

De to ATR-linjene hjelper deg med å sette inn fortjeneste og stoppe tap.

Sette en salgsordre med ATR-kanalindikator

Med salgsordren bør du sette et overskudd på det nivået som den blå linjen slutter og et stoppfall på det nivået som den røde linjen slutter.

NB : Langtidshandlere vil kreve å bruke høyere tidsrammer når de bestiller.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.