Belkhayate's zwaartepuntindicator

De zwaartepunthandelindicator maakt deel uit van een handelssysteem gecreëerd door El Mostafa Belkhayate. Belkhayate was de winnaar van de Salon AY Technical Analyst in Parijs in 2009. Hij was ook de zilveren winnaar van de trofee in 2010.

Center Of Gravity Indicator

Download the Center Of Gravity Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

Belkhayate is behalve een handelsonderneming de oprichter van het management van Belkhayate Asset. De vermogensbeheerder is een Zwitsers bedrijf dat is gespecialiseerd in grondstoffenhandel en biedt marktmaking, risicobeheer en financiering.

Er is niet veel informatie beschikbaar over hoe Belkhayate's Ceter of gravity indicator werkt.

Het moet belangrijk zijn om op te merken dat het door Belkhayate ontwikkelde zwaartepuntsysteem niet verward moet worden door een andere indicator met dezelfde naam gemaakt door John Ehlers in 2002. Ehler's zwaartepuntindicator is in feite een oscillator die wordt gebruikt om keerpunten te kiezen in prijs tijdens een zijwaarts bereik.

Aan de andere kant is het zwaartepuntsysteem van Belkhayate een indicator die bestaat uit parabolische lijnen en is uitgezet op de kaart.

De eerste grafiek hieronder toont een voorbeeld van de zwaartepuntindicator van de Belkhayate.

{modal url = "images / articles / center of gravitiy-indicator / 01-Belkhayate-COG-Indicator.png"} {/} Modale

Figuur 1: Belkhayate, zwaartepuntindicator

In figuur 1 ziet u de indicator op het diagram. De blauwe hoofdlijn is de zwaartepuntindicator. De ruimte tussen de groene en de oranje lijn vertegenwoordigt het koop- en verkoopgebied.

Belkhayate's zwaartepuntindicator zou gebaseerd zijn op een polynoom niet-parametrische regressiemethode om het zwaartepunt te berekenen. Nadat de zwaartepuntlijn is afgeleid, zijn de buitenste groene lijnen gebaseerd op de 1,618 amplitude van de Fibonacci, terwijl ze 2 en 3 standaardafwijkingen van de hoofdlijn vormen.

Er is niet veel informatie over de instellingenconfiguratie voor de zwaartepuntindicator. De enige zichtbare instellingen zijn de bars_back instelling. Dit stelt in feite de duur in van het aantal balken dat achteraf moet worden weergegeven.

De standaardinstelling is 125. Dit betekent dat de zwaartepuntindicator terugkijkt op de voorbije 125 staven.

De KSTD is in feite de standaardafwijkingsniveaus. De standaardinstelling is 2, maar u kunt dit wijzigen naar 3 of meer. Houd er echter rekening mee dat de standaardinstelling van 2 voldoende is, omdat de volatiliteit niet zo hoog is om de prijsactie tot de top van een standaarddeviatie 3 te duwen.

{modal url = "images / articles / center-of-gravitiy-indicator / 02-zwaartepunt-indicator-instellingen.PNG"} {/} Modale

Figuur 2: MT4-indicatorinstellingen zwaartepunt

Ten slotte is de twoDefault het niveau dat u moet gebruiken om de gevoeligheid van de indicator te wijzigen. De standaardinstelling is 2. Wanneer deze wordt gewijzigd naar een hogere waarde, is de indicator doorgaans vloeiender, terwijl de standaardwaarde is ingesteld op 1, de instelling van de indicator is gevoeliger voor de prijs.

Hoe te handelen met de zwaartepuntindicator?

De eerste stap is het zoeken naar de richting van de COG-indicator. Als de COG-indicator bijvoorbeeld naar boven wijst, kijk dan alleen voor koop- of longposities. Evenzo, als de COG-indicator naar beneden wijst, kijk dan alleen naar verkoopposities.

U kunt ook uw eigen marktcontext opbouwen en de trend in het tijdsbestek waar u naar kijkt, identificeren. Als u ziet dat de trend naar beneden is en dat de COG-indicator ook dezelfde trend aangeeft door de richting van de indicator zelf.

Sommige handelaren kijken ook naar meerdere tijdskaderanalyses. In dit scenario, als de COG naar boven wijst op het H4-tijdframe, kunnen traders naar het H1-tijdframe kijken. Wacht op de H1 tot de COG ook naar boven wijst (nadat de correctie is voltooid).

Hierna kunt u vervolgens handelen in de richting van de H4 COG-indicator. Door dit te doen, zou u in staat zijn om keerpunten in prijscorrectie te kiezen en te handelen met het grotere tijdsbestek in kwestie. Dit kan u helpen om de winst te maximaliseren.

Neem winstniveaus

De take-profitregels zijn eenvoudig. Met behulp van de zwaartekrachtindicator kunt u de take-profit instellen op de blauwe lijn die de dynamische zwaartepuntlijn is. Meestal neigt de prijs echter naar het overslaan van de dynamische zwaartepuntlijn. Daarom is één manier van handelen het bekijken van het splitsen van uw posities.

Als alternatief kunt u volg stops gebruiken om winst te beperken.

Stop verliesniveaus

Het zwaartepuntsysteem (COG) gebruikt de spilniveaus (boven en onder) de dynamische zwaartepuntlijn, die ook de invoerlijn is. De stop loss-niveaus kunnen op het minimum worden ingesteld op basis van 1: 2.

Je kunt de mogelijke kritische niveaus bekijken met behulp van andere indicatoren, zoals de draaipunten, de ondersteunings- en weerstandsniveaus enzovoort. U kunt ook naar de prijsactie zelf kijken en uw stoplossiveaus op of dichtbij de belangrijkste zwenkpunten in prijs zetten.

Handelsvoorbeelden - Zwaartepunt

De volgende grafiek hieronder toont de zwaartepuntindicator op de prijsgrafiek. Zoals je kunt zien, helt de indicator af naar beneden, wat aangeeft dat de trend naar beneden is.

{modal url = "images / articles / center of gravitiy-indicator / 03-Trading-signals-center of gravity.png"} {/} Modale

Figuur 3: Zwaartepunt handelssignalen

Wanneer de prijs de buitenste groene lijn nadert, kan een verkooppositie worden ingenomen. In figuur 3 zie je de rode, zwarte en groene horizontale lijnen. Deze lijnen worden uitgezet op basis van de niveaus die worden weergegeven met de zwaartepuntindicator.

Een korte positie wordt ingenomen als de prijs de buitenste groene lijn bereikt. De haltes zijn in eerste instantie geplaatst op de meest recente hoogtepunten aan de linkerkant. Het doelwit wordt dan ingesteld op de blauwe zwaartepuntlijn.

Hoewel deze positie afzonderlijk kan worden verhandeld, kunnen we ook naar de analyse van meerdere tijdskaders kijken.

De volgende grafiek toont het dagelijkse tijdsbestek met de zwaartepuntindicator. Je kunt zien dat de dagelijkse trend ook lager is. Meest recent, prijs getest de groene lijn voordat lager duwen. Als gevolg hiervan kunnen we nu de shortposities opnieuw aanpassen.

{modal url = "images / articles / center of gravitiy-indicator / 04-Centre-of-gravity-MTF.png"} {/} Modale

Figuur 4: Zwaartepuntindicator met meervoudig tijdframe

De stippellijnen vertegenwoordigen de niveaus uit het tijdspad van 30 minuten, terwijl de vetgedrukte lijnen nu de invoer, stops en doelniveaus uit het dagelijkse grafiektijdschema weergeven.

Uit de bovenstaande grafiek kunt u zien hoe de handelssignalen kunnen worden gemaximaliseerd op basis van de zwaartepuntindicator.

Concluderend, de zwaartepuntindicator is een technische indicator die in de prijsgrafiek wordt weergegeven. Ontwikkeld door Mostafa Belkhayate, de zwaartepunt indicator werkt op het uitgangspunt van terugkeer naar het gemiddelde.

Prijsactie neigt voortdurend naar de blauwe lijn die het zwaartepunt vormt. Met behulp van deze eenvoudige maar verfijnde indicator kan men de forexmarkten gemakkelijk verhandelen.

Inhoudsopgave

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!