De Renko-kaartindicator

De Renko-kaartindicator is een zeer veelzijdig hulpmiddel in MetaTrader 4 en kan op zoveel verschillende strategieën worden toegepast, afhankelijk van wat elke handelaar wil. Een zeer elementaire weergave van de Renko-diagramindicator is om de handelaar heel gemakkelijk te laten zien of de markt aanzienlijk is verplaatst en hoe aanzienlijk deze is verplaatst, afhankelijk van de instellingen van de handelaar van de Renko-diagramindicator. Dit is vooral goed voor beginnende handelaren.

Table Of Contents:

  1. De Renko-kaartindicator
  2. Wat is een Renko-diagramindicator?
  3. Hoe de Renko-diagramindicator werkt
  4. Voordelen en nadelen van het gebruik van de Renko-kaartindicator
  5. Mogelijke handelsideeën met behulp van de Renko-diagramindicator

FREE Renko Charts Indicator

Download the FREE Renko Charts Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

 

Wat is een Renko-diagramindicator?

Een basisprijsgrafiek plot de prijs volgens de hoeveelheid tijd die is verstreken. Een Renko-diagram daarentegen houdt zich eenvoudig bezig met de beweging van de prijs en niet met de tijd. Daarom geeft het alleen prijsschommelingen weer die voldoen aan een minimumbedrag dat gewoonlijk door de handelaar is ingesteld met behulp van de Renko-diagramindicator. Wijzigingen in de prijs die deze minimumhoeveelheid niet halen, worden meestal uitgefilterd door de Renko-kaartindicator. Dit helpt de handelaar om zijn aandacht te houden op grotere, belangrijke bewegingen, en helpt de handelaar ook om de kleine fluctuaties in de markt niet te vermijden.

Een Renko-diagramindicator wijkt sterk af van een gewone MT4-grafiek, omdat deze u alleen laat zien hoeveel de prijs is verschoven ten opzichte van de standaard MT4-grafiek, waardoor u altijd een nieuwe balk krijgt als de tijd verstrijkt. Met de Renko-kaartindicator ziet de handelaar alleen een nieuwe balk als de prijsfluctuaties de limiet van de ingestelde bar van de handelaar overschrijden of overtreffen. Een handelaar kan bijvoorbeeld beslissen dat 10 pips een significante zet zijn voor het EURUSD valutapaar en dat elke zet die minder is dan deze moet worden genegeerd.

Renko-grafiek Indicator plot blokken (ook wel stenen genoemd) van een bepaalde vaste waarde die meestal wordt bepaald door de handelaar, in termen van prijsbeweging. Het gebruik van een Renko-diagramindicator met een blokgrootte van 10 pips bijvoorbeeld, zou de handelaar in staat stellen bewegingen te zien die gelijk zijn aan slechts 10 pitten of meer, waardoor de handelaar gemakkelijker marktontwikkelingen kan herkennen en begrijpen. Nog belangrijker is dat de Renko-diagramindicator de handelaar helpt mogelijke ondersteunings- en weerstandsniveaus in de markten te identificeren.

Hoe de Renko-diagramindicator werkt

Neem bijvoorbeeld aan dat de huidige prijs van bitcoin $ 7.900 is en dat een handelaar de Renko-diagramindicator heeft ingesteld om bakstenen van $ 10 te maken. Zodra de huidige bitcoin-prijs $ 7.910 bereikt, maakt de Renko-kaartindicator een nieuwe Renko-steen die overeenkomt met de prijsverhoging. Ervan uitgaande dat de prijs van bitcoin slechts $ 7.909 bereikt, zal de Renko-diagramindicator geen nieuwe blokken maken, omdat de prijsbeweging niet significant genoeg is. Belangrijk is dat de Renko-kaartindicator niet opnieuw wordt geverfd en dat elke nieuwe baksteen ooit is gemaakt.

De Renko-kaartindicator maakt geen stenen naast elkaar. Als de prijs van bitcoin eenmaal daalt tot $ 7.900 nadat een nieuwe steen al is gevormd door een prijs die stijgt naar $ 7.910 en deze passeert, wordt er geen nieuwe baksteen aan de onderkant direct naast de vorige bullish-steen gemaakt. De prijs van bitcoin moet dalen tot $ 7.899 voordat een nieuwe neerwaartse steen zal worden gemaakt door de Renko grafiekindicator rechtsonder van de vorige omhoog gecreëerde steen.

De Renko-kaartindicator produceert stenen met een tijdas, hoewel de tijdschaal niet is vastgesteld. Sommige stenen hebben meer tijd nodig om te vormen dan andere, afhankelijk van hoe lang het duurt voordat de prijs door de vereiste bouwsteengrootte gaat. De stenen gevormd door de Renko-diagramindicator helpen om het geluid weg te filteren en traders te helpen trends duidelijk te zien, omdat alle prijsschommelingen die niet overeenkomen met de ingestelde steenhoeveelheid niet worden aangegeven door de Renko-diagramindicator.

De Renko-diagramindicator maakt ook alleen gebruik van slotkoersen op basis van het gekozen schema om bakstenen te vormen. Als een handelaar bijvoorbeeld een dagelijks tijdschema gebruikt, worden alleen de dagprijzen voor het sluiten van de dag gebruikt om de stenen te construeren.

Voordelen en nadelen van het gebruik van de Renko-kaartindicator

Het gebruik van de Renko-diagramindicator helpt marktgeluid te elimineren. Aangezien elke steen een vooraf bepaalde grootte van de prijsbeweging vertegenwoordigt, geeft dit de handelaar een zeer schone grafiek.

De Renko-diagramindicator is zeer goed in het benadrukken van trends en ondersteunings- / weerstandsniveaus in de markt. Dit komt omdat een schone diagramomgeving wordt gemaakt door de Renko-diagramindicator. Ook is technische analyse met een Renko-kaartindicator een stuk eenvoudiger en vooral efficiënter voor beginnende handelaren. Retracements en trend-continuatiepatronen zijn ook gemakkelijker te spotten en maken het voor handelaren gemakkelijker om zich te identificeren en zich te concentreren op de grotere, belangrijkere trends.

De stenen die door de Renko-kaartindicator zijn gemaakt, geven de handelaar niet dezelfde informatie die een kandelaar kan hebben (dwz open, hoog, laag, dichtbij). Dus hoewel er prijspatronen bestaan in de Renko-grafieken, geven individuele stenen niet veel informatie over gedrag van marktpartijen.

Handelen met de Renko-diagramindicator kan een goede manier zijn voor handelaren die sommige aspecten van hun handelen willen verbeteren, zoals geduld of impulsief zijn tijdens het handelen, vanwege de manier waarop de Renko-grafiekindicator stenen plot. En nog belangrijker: het gebruik van de Renko-kaartindicator helpt ook bij het houden van de winnaars en het snel verlagen van de verliezende transacties.

Mogelijke handelsideeën met behulp van de Renko-diagramindicator

Op het meest basale niveau maakt de Renko-diagramindicator het gemakkelijker voor de handelaar om de huidige status van de markt te bekijken. Een opeenvolging van opeenvolgende blokken laat bijvoorbeeld duidelijk zien dat de markt in een dalende trend zit. Een zeer eenvoudige maar agressieve handelsstrategie die de trend probeert vast te leggen, is voor de handelaar om elk nieuw blok als een richtingssignaal te nemen - een nieuw opwaarts blok dat een koopsignaal vertegenwoordigt en een nieuw down-block dat een verkoopsignaal vertegenwoordigt.

Het is ook mogelijk om meer geavanceerde strategieën te bedenken die de Renko-diagramindicator combineren met andere indicatoren. Een handelaar zou bijvoorbeeld de Renko-diagramindicator kunnen gebruiken met de 15 exponentiële voortschrijdend gemiddelde indicatoren. In dit geval, wanneer de Renko-blokken onder het exponentiële voortschrijdend gemiddelde breken, is dit een verkoopsignaal. Wanneer ze boven het exponentiële voortschrijdend gemiddelde breken, is het een koopsignaal.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.