Uporaba kazalnika prekrivne karte MT4



Table Of Contents:

  1. Uporaba kazalnika prekrivne karte MT4
  2. Iskanje neskladij znotraj korelacijskega gibanja cen
  3. Uporaba indikatorja prekrivanja za iskanje preslikav
  4. Če si želite ogledati več parov, uporabite grafikon prekrivanja
  5. Kazalnik Overlay Chart, v zaključku

Ta zelo uporaben kazalnik, ki se imenuje »kazalec prekrivne karte«, lahko pomaga trgovcu pri prepoznavanju, med več ugodnostmi, območij s preprodajo in prevelikimi nakupi znotraj koreliranih in nekoreliranih valutnih parov.

Če uporabljate prosojnico za analizo, lahko v par valut, ki jih želite primerjati, uporabite dodaten par in enako lahko naredite z več grafikoni in jih razporedite vodoravno na vašo platformo, če želite analizirati več parov na istočasno. Prednost tega je opazovati in slediti korelacijam gibanja cen v realnem času, da bi lahko na kratko našli potencialne posle.

FREE Overlay Chart Indicator

Download the FREE Overlay Chart Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

 

Spodnji svečniki EURUSD so rdeči in zeleni, in to je osnovni par, ki ga želimo uporabiti v primerjavi z drugim valutnim parom. GBPUSD je bil dodan kot overlay in lahko vidite, da se dva para premikata večinoma v pariteti, čeprav ne vedno.

Novice za določen valutni par, kot je britanski funt, lahko včasih močneje vplivajo na njegovo smer in nestanovitnost kot na evro. Tabelo si lahko ogledate od 1 minute do mesečnega in pogosto je koristno povečati in pomanjšati od višjih do nižjih časovnih okvirov, da bi na začetku določili tržno smer.

Iskanje neskladij znotraj korelacijskega gibanja cen

Eden od načinov za uporabo indikatorja prekrivanja je, da vam pomaga najti vnose na trg prek razlik v gibanju cen med povezovalnimi pari. Če se dva para večinoma sinhronizirata, včasih pa sta v nasprotnih smereh ali pa zaostajata, lahko trgovec to izkoristi v svojo korist tako, da v spodnjem primeru identificira smerno ceno, ki se giblje na osnovnem paru.

Na grafikonu pod puščicami na # 1 je prikazano, kako se cena giblje navzdol, nato pa še naprej padajo korelirani par (rumene sveče), ki je v tem primeru EURCAD. Osnovni par, EURUSD, se je že povečal, medtem ko je EURCAD padel pod to vrednost.

Torej, ko se EURCAD pojavi na prvi sveči, bi lahko trgovec tam dolgo trgoval, saj je smer že določila EURUSD. V drugem primeru, # 2, lahko vidite, kako se EURUSD (zelene in rdeče sveče) premikajo navzgor, in korelacijski par se spusti. To je še ena priložnost za dolgo trgovanje na korelacijskem paru, EURCAD.

Uporaba indikatorja prekrivanja za iskanje preslikav

Umeščanje križancev v gibanje cen s pomočjo drsnih povprečij in drugih kazalnikov se izkaže kot zelo zanesljivo sredstvo za prepoznavanje obrata trendov. Ko lahko dodate dodatno potrditev tistemu, kar že imate, to močno poveča verjetnost, da ste pravilno prepoznali obrat trenda. To deluje na vseh časovnih okvirih z uporabo kazalnika prekrivanja grafikona tako, da združi dva valutna para, ki sta inverzna ali nepovezana, kot je GBPUSD proti USDCAD.

V prvem grafikonu lahko jasno vidite, kje se križata dva para, GBPUSD navzdol, USDCAD pa se umakne in se dvigne. USDCAD ne odraža natančno GBP-ja, vendar se po dveh bikovskih svečah povleče nazaj na dnevni list, vendar pa sčasoma nadaljuje uptrend. V tem primeru je bilo dodano 40 premičnih sredin in lahko vidite, da križanje na paru USDCAD (modre sveče) sovpada s prehodom drsečega povprečja, kar daje močno potrditev obrata trenda za USDCAD.

V drugem grafikonu, osnovnem paru, EURUSD ni prešel, je bil že na padajoči trend, vendar se je dotaknil in obrnil na MA, kar je potrdilo nadaljevanje njegovega trenda. Drugi grafikon spodaj podaja še en primer ne-korelacijskega para (USDCHF), ki prečka 40 gibljivih povprečij, in nasproti osnovnemu paru, ki kaže jasno priložnost za dolgo trgovanje. To je odlična metoda za skaliranje na nižjih časovnih okvirih, in z MA potrditi cenovno ukrepanje, lahko se počutite samozavestni pri sprejemanju te trgovine.

Če si želite ogledati več parov, uporabite grafikon prekrivanja

Na vaši platformi MT4 lahko uredite več grafikonov, tako da ustvarite ločena okna in jih horizontalno razvrstite. Na ta način lahko MT4 ostane odprt za nenehno ogledovanje akcije. Lahko ga nastavite na demo računu, da ločite grafikone, če imate več tistih, ki ste jih namestili, in se izogibajte zakrinkanim grafikonom.

V spodnjem primeru vidite tri različne pare s korelacijskimi ali inverznimi parovi, ki jih lahko nastavite tako, kot želite. Tako boste lahko hitro odkrili razlike in crossoverje v cenovnem delovanju, tako v korelacijskih kot ne pa v korelacijskih parih.

Kazalnik Overlay Chart, v zaključku

Z nastavitvijo in ohranjanjem več odprtih oken s prekrivnimi pari vam omogoča preprosto iskanje trgovskih vnosov s korelacijskimi in nekorelirnimi pari, ki se gibljejo v tandemu ali v neskladju. Uporabite ga z drsečim povprečjem, da določite svoje vnose. Kazalec prekrivne karte ima osnovno mrežo, ki zajema časovno obdobje najvišje in najnižje vrednosti.

Ti vzponi in padci znotraj mreže kažejo tudi nedavno prekomerno kupljeno in prodano površino. To je gibanje cen znotraj nedavnega razpona, in ko je v zgornjem ali spodnjem delu mreže, lahko kaže na skorajšnji preobrat.

Ali je cena na področju overbought ali oversold je treba potrditi tudi z uporabo dodatnih kazalnikov, kot so RSI, Stochastics in svečnik vzorcev. Če začnete videti veliko povlek cen in oblikovanje sveč sence, bi to lahko pomenilo izčrpanost zagona.

Omrežne črte pogosto ustrezajo nivojem podpore in odpornosti, kot je prikazano na zgornjem grafikonu, USDCAD proti CADJPY. V celoti gledano, ko uporabljate prekrivni diagram z drugimi kazalniki, vam nudi dobro količino dodatnih informacij za optimalne odločitve o trgovanju.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.