ATR-kanal MT4-indikator: En enkel guide

ATR står för genomsnittlig True Range vilket är en indikation på den genomsnittliga rörelsen för en finansiell tillgång under en viss tidsperiod. Den använder samma koncept som rörliga medelvärden men mäter volatilitet istället för trendriktningar.

Table Of Contents:

  1. ATR-kanal MT4-indikator: En enkel guide
  2. Vad är ATR-kanalindikatorn?
  3. Anpassa ATR-kanalindikatorn
  4. Använda ATR-kanalen för att öppna positioner
    1. 1. Långa positioner
    2. 2. Korta positioner

FREE ATR Channel Indicator

Download the FREE ATR Channel Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

 

Vad är ATR-kanalindikatorn?

ATR-kanalen är ett bra handelsverktyg. Indikatorn bildar en kanal runt ljusstakarna eller staplarna, vilket ger dig en klar bild av hur höga och låga marknaderna vid vilken tidpunkt som helst.

Kanalen är gjord av två ATR-linjer; en ovanför staplarna / ljusstaken (den röda linjen) och den andra under staplarna / ljusstakarna (den blå linjen).

ATR-kanalindikator laddad på ett handelsschema

Indikatorn kan användas vid vilken tid som helst vilket gör det till ett perfekt val för någon typ av näringsidkare. Det är mest användbart för intradag och dag handlare eftersom det hjälper dem att veta hur marknaden sannolikt kommer att oscillera.

Anpassa ATR-kanalindikatorn

Erfarna affärer kanske vill prova olika inställningar beroende på deras handelsstrategier och detta skulle kräva att man anpassar indikatorn så att den passar sin avsedda funktionalitet. För nybörjare är det dock lämpligt att använda indikatorn precis som den är.

För att anpassa indikatorn måste du först förstå funktionerna för indikatorernas ingångar. Du måste förstå vad varje ingång betyder för indikatorns funktionalitet och hur förändringen påverkar indikatorn.

ATR är ganska enkel; den har bara tre ingångar: CalculateOnBarClose, UseMedianPrice och ATR Period. Att ändra värdena för någon av dessa ingångar påverkar hur indikatorn visas.

ATR-kanalindikatoringångar

För att ändra indikatorens ingångar kan du helt enkelt dubbelklicka på "ATRChannel" i navigatorns lista eller högerklicka på diagrammet med ATR Channel redan laddade, klicka sedan på indikatarlistan och dubbelklicka på 'ATRChannel'. I dialogrutan anpassad indikator, i ingångssektionen hittar du de tre ingångarna med standardvärdena bredvid dem.

Låt oss se vad var och en av de tre ingångarna hänvisar till och hur man anpassar dem:

  • CalculateOnBarClose

Detta är en funktion som används i programmet som beräknar värdet vid stängningen av staplarna / ljusstakarna. Värdet är som standard satt som "true". Om du ändrar värdet till "falskt" blir kanalen smalare.

Genom att hålla värdet sant betyder det att indikatorn använder värdena vid stängning av barer / ljusstakar för att bilda kanalen. Annars (med värdet satt som falskt) använder indikatorn värdena vid öppningen av staplarna / ljusstakarna.

Med hjälp av värdet av stängningen av en bar / ljusstake gör indikatorn att ge en mer uppdaterad indikation på marknaden, eftersom den enda data som förblir oanalyserad är data för den nuvarande öppna baren / ljusstaken.

  • UseMedianPrice

Detta är en funktion som används i programmet som beräknar värdet vid mitten av medlen / ljusstake. Dess värde är som standard inställt som "false" just för att värdet på den andra ingången CalculateOnBarClose är satt som "true". Om de två (CalculateOnBarClose och UseMedianPrice) är inställda som sanna samtidigt kommer UseMedianPrice att avbryta effekten av CalculateOnBarClose.

Om du ändrar det till "true" blir kanalen smalare. Genom att hålla värdet som falskt betyder det att indikatorn använder värdena vid stängning av stänger / ljusstakar för att bilda kanalen.

Med hjälp av medianen i en bar / ljusstake gör indikatorn en tydligare indikation på marknaden, eftersom den enda data som fortfarande inte analyseras är data för den nuvarande öppna baren / ljusstaken.

  • ATRPeriod

Detta representerar antalet dagar genom vilka ATR bör ta hänsyn till när det beräknas genomsnittet. Som standard är tiden inställd på 14 dagar.

Du kan ändra perioden till vilket värde du vill ha. Men för en intraday-handlare är 14 det bästa. Om du är en långsiktig näringsidkare kan du överväga att göra perioden större.

Använda ATR-kanalen för att öppna positioner

Som framgår av diagrammet är indikatorn inte särskilt komplicerad när det gäller att tolka signalerna. Medan en enda ATR skulle bidra till att övervaka marknadsvolatiliteten hos en given finansiell tillgång, övervakar ATR-kanalen volatiliteten och hjälper näringsidkaren att bestämma inmatnings- och utgångspunkter.

1. Långa positioner

För att placera en lång position, måste du vänta på ATR-kanalen för att peka uppåt. Genom att peka uppåt indikerar kanalen en bullish trend och du kan placera en köporder (lång position).

De två ATR-linjerna hjälper dig att ställa in vinst och stoppa förluster.

Placerar en köporder med ATR-kanalindikator

Med köpordern bör du placera en vinst på den nivå där den röda linjen slutar och en stoppförlust vid den nivå där den blå linjen slutar.

OBS : Långsiktiga handlare kommer att kräva att använda högre tidsramar vid beställning.

2. Korta positioner

För att placera en kort position, måste du vänta på ATR-kanalen för att peka nedåt. Genom att peka nedåt indikerar kanalen en bearish trend och du kan placera en säljorder (kort position).

De två ATR-linjerna hjälper dig att ställa in vinst och stoppa förluster.

Placera en försäljningsorder med ATR-kanalindikator

Med försäljningsordern bör du placera en vinst på den nivå där den blå linjen slutar och en stoppförlust vid den nivå där den röda linjen slutar.

OBS : Långsiktiga handlare kommer att kräva att använda högre tidsramar vid beställning.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.