Så här använder du överlagringsdiagramindikatorn MT4



Table Of Contents:

  1. Så här använder du överlagringsdiagramindikatorn MT4
  2. Hitta avvikelser inom korrelerande prisrörelse
  3. Använda överläggsindikatorn för att hitta övergångar
  4. Använda överläggskartan för att visa flera par
  5. Indikatorn för överlagringsdiagram, i slutsats

Den här mycket användbara indikatorn kallad "Overlay Chart Indicator MT4, kan hjälpa näringsidkaren att identifiera, bland flera fördelar, överlämnade och överköpta områden inom både korrelerade och icke korrelerade valutapar.

När du använder överlagret för analys kan du ange ett ytterligare par till det valutapar du vill jämföra med, och du kan göra detsamma med flera diagram och ordna dem horisontellt på din plattform om du vill analysera flera par på samma tid. Fördelen med detta är att observera och följa prisrörelsekorrelationer i realtid för att hjälpa dig att hitta potentiella affärer i ett ögonkast.

FREE Overlay Chart Indicator

Download the FREE Overlay Chart Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

 

Eurusd-ljusstakarna nedan är röda och gröna, och det är basparet vi vill använda i jämförelse med ett annat valutapar. GBPUSD tillsattes som en överlagring, och du kan se att de två paren flyttar mest i paritet med varandra, men inte alltid.

Nyheter för ett visst valutapar som det brittiska pundet kan ibland påverka dess riktning och volatilitet starkare än euron. Diagrammet kan ses från 1 minut till månadsvis, och det är ofta användbart att zooma in och ut från högre till lägre tidsramar, för att initialt skapa marknadsriktning.

Hitta avvikelser inom korrelerande prisrörelse

Ett sätt att använda överlagringsindikatorn är att hjälpa dig att hitta poster på marknaden, genom skillnader i prisrörelse mellan korrelerade par. Om två par flyttar sig synkroniserat mestadels, men ibland gafflar varandra i motsatta riktningar, eller en bakre baksida, kan näringsidkaren använda detta till sin fördel genom att identifiera riktpriset som rör sig på basparet, i nedanstående fall.

I diagrammet nedan visar pilarna på # 1 hur priset går ner, men faller därefter längre på det korrelerade paret (gula ljus), vilket i detta fall är EURCAD. Basparet, EURUSD, har redan stigit upp medan EURCAD sjunker under det.

Så vid den punkt där EURCAD dyker upp, vid första ljuset, kunde näringsidkaren ha haft en lång handel där, eftersom riktningen redan har fastställts av EURUSD. I det andra exemplet, # 2, kan du se hur EURUSD (gröna och röda ljus) rör sig upp och det korrelerade paret sjunker. Det är en annan möjlighet att ta en lång handel på det korrelerade paret, EURCAD.

Använda överläggsindikatorn för att hitta övergångar

Att lokalisera övergångar inom prisrörelsen med hjälp av glidande medelvärden och andra indikatorer visar sig vara ett mycket tillförlitligt sätt att identifiera trendomvandlingar. När du kan lägga till ytterligare bekräftelse på vad du redan har, ökar det kraftigt dina odds att du korrekt identifierar en trendomvandling. Detta fungerar på alla tidsramar med hjälp av överlay-diagramindikatorn genom att sätta samman två valutapar som är inverse eller icke-korrelerade, till exempel GBPUSD vs USDCAD.

I det första diagramexemplet ser du tydligt var de två paren passar, GBPUSD till nackdelen och USDCAD flyttade bort och uppåt. USDCAD speglar inte GBP exakt, men drar tillbaka efter två haussefulla ljus på Dagbladet, men det återupptar upptrenden så småningom. I det här exemplet har ett 40 rörligt medelvärde lagts till och du kan se att korsningen på USDCAD-paret (blå ljus) sammanfaller med korsningen av det glidande medlet, vilket ger stark bekräftelse på en trendomvandling för USDCAD.

I det andra diagrammet, basparet, EURUSD gick inte över, det var redan på en downtrend men det rörde sig och vänd på MA, vilket bekräftar fortsättningen av dess downtrend. Det andra diagrammet nedan ger ytterligare ett annat exempel på ett korsning av icke-korrelerande par (USDCHF) över 40 glidande medelvärde, och motsatt basparet, vilket visar ett tydligt tillfälle för en lång handel. Detta är en utmärkt metod för scalping på lägre tidsramar, och med MA för att bekräfta prisåtgärder kan du känna dig säker på att ta den handeln.

Använda överläggskartan för att visa flera par

Du kan ordna flera kartor på din MT4-plattform genom att skapa separata fönster och placera dem horisontellt. På så sätt kan du hålla din MT4 öppen för att kontinuerligt se åtgärden på ett ögonblick. Du kan ställa in det på ett demokonto, för att skilja dina diagram, om du har flera inställningar, och undvik att ha ett rörigt diagram.

I exemplet nedan ser du 3 olika par med korrelerande eller inversa par, och du kan ställa in det som du vill. Du kommer snabbt att kunna upptäcka skillnaderna och övergångarna i prisåtgärder, både i korrelerande och icke-korrelerande par.

Indikatorn för överlagringsdiagram, i slutsats

Genom att ställa in och hålla flera fönster öppna med överlagringspar kan du enkelt hitta handelsposter med korrelerande och icke-korrelerande par som rör sig i tandem eller, i skillnad. Använd den med ett glidande medelvärde för att hitta dina poster. Överlagringsdiagramindikatorn har ett underliggande nät som omfattar höga och låga nivåer över en tidsperiod.

Dessa höjder och nedgångar i nätet visar också de nyligen överköpta och överlåtna områdena. Det är prisrörelse inom ett nytt område, och när det slår upp eller ner i nätet kan det indikera en överhängande omkastning.

Oavsett om priset är överköpt eller överlåtet territorium bör det också bekräftas med hjälp av ytterligare indikatorer som RSI, Stokastik och ljusstake. Om du börjar se mycket prisutdrag och ljusskuggor bildar, kan det signalera utmattning av momentum.

Nätlinjerna motsvarar ofta stöd- och motståndsnivåer, vilket framgår av diagrammet ovan, USDCAD vs CADJPY. Sammantaget, när du använder överläggningsdiagrammet med andra indikatorer, ger det dig en bra mängd ytterligare information för att göra optimala handelsbeslut.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.