Supply and demand indikator MT4 förklaras

På finansmarknaderna kan du ofta observera att priset inte rör sig på ett rakt sätt. Du kan se priset sitter ofta, huruvida priset stiger eller faller. Anledningen till detta är utbud och efterfrågan faktorer.

Table Of Contents:

  1. Supply and demand indikator MT4 förklaras
    1. Supply Demand Indicator
    2. Leverans och efterfrågan, baserad handel
    3. Tillgång och efterfrågan styrka och svag nivåer
    4. Hur använder du matningsindikatorn MT4?
    5. Hur handlar du med utbudet efterfrågan MT4 indikator?
    6. Använda trendlinjer med utbuds- och efterfråganivåer
    7. Supply Demand Indicator MT4 - Slutsats

Tillgång och efterfrågan är två kärnelement på finansmarknaderna och speciellt sant när det gäller valutor.

På valutamarknaden är utbuds- och efterfrågan faktorer baserade på investerarens köp och försäljningsverksamhet .

Supply Demand Indicator

Download the Supply Demand Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

 

Som ett resultat, när utbud och efterfrågan börjar växla, kan du förvänta dig att priserna stiger eller faller.

Medan de flesta handlare använder olika tekniska indikatorer bestäms prisåtgärden i grund och botten av köp och försäljningsverksamheten. Så här bildas stöd och motståndsnivåer, som vanligtvis används i tekniska analyser.

Traders vet att när priset når en supportnivå kan priset avvisa detta stöd. Detta är också känt som en nivå där detta är hög efterfrågan. Ett stort efterfrågeområde bildas när det finns fler köpare än säljare.

I handeln tenderar investerare att köpa på supportnivån och veta att det finns efterfrågan på säkerheten i fråga.

En resistansnivå bildas när det finns högförsäljningsaktivitet. Detta är också när utbudet överstiger efterfrågan. När det finns fler säljare på marknaden är det svårt för priset att vara bud högre.

När priset når en motståndsnivå kan den falla kraftigt på grund av detta fenomen.

Oavsett om du handlar med indikatorer eller diagrammönster, stöd och motstånd eller utbud och efterfrågan är två huvudelement som du inte kan ignorera.

Traders kan ofta finna det överväldigande att identifiera nivåer av stöd och motstånd, eller utbud och efterfrågan. Detta kan vara mycket subjektivt och kräver många års kompetens. Vissa näringsidkare ansöker stöd och motståndsnivåer till priser och låga priser, medan andra föredrar att använda öppnings- och slutkurs.

Oavsett vilka metoder som används är en viktig del av informationen att utbud och efterfrågan spänner över ett prisområde. De flesta handlare tenderar att använda en enda prispunkt som en nivå för att identifiera stöd eller motstånd.

Köp eller säljaktivitet sker inte på ett enda pris men i ett prisområde.

Det är här tillgång och efterfrågan kan vara till nytta för handlare att förstå marknadssammanhang.

Den främsta fördelen med handel med utbud och efterfrågan är att det ger dig möjlighet till potentiella områden när priset sannolikt kommer att stanna kvar i sin riktning. Detta kommer att göra det möjligt för handlare att sätta sina vinstnivåer eller inträdesnivåer vid handel.

Det är också viktigt att notera att utbuds- och efterfråganivåerna ständigt förändras. Som ett resultat kunde det som tidigare verkade som ett försörjningsområde förvandlas till ett efterfrågeområde när det bryts och vice versa.

När du handlar med utbud och efterfrågan är det därför viktigt att förstå att dessa nivåer tenderar att ständigt växla hela tiden.

Leverans och efterfrågan, baserad handel

Konceptet baserad handel och efterfrågan populerades av Sam Seiden . Konceptet, som inte är något nytt, blev populärt när en handelsstrategi handlade om att använda flera indikatorer.

De indikatorbaserade handelsstrategierna blev mättade till den punkt som näringsidkare började använda fler och fler indikatorer till den punkt som priset blev mindre viktigt. Den generösa användningen av indikatorer kom också till den punkten att en näringsidkare inte skulle förstå vad exakt deras system visade dem.

I det här kaoset var utbuds- och efterfrågekonceptet en uppfriskande förändring. Denna analysmetod tog helt enkelt det välkända stödet och motståndet, baserad handel och förskjutit det till något mer meningsfullt som handlare kunde använda.

Sam Seiden skrev sin analys av handel baserad på utbuds- och efterfråganhandel. Begreppen i hans tillvägagångssätt var ett resultat av år av handel på golvet på Chicago Mercantile Exchange (CME).

Dessa dagar, utbud och efterfrågan, baserad handel har blivit andra naturen och har också en stark uppsättning anhängare för denna typ av handel.

För att lyckas med handel med efterfrågan och efterfrågan måste handlare vara bra för att förstå marknadsstrukturen. Det är också fördelaktigt att handlare har viss erfarenhet av diagrammönster, identifierar trender och förstår vad som händer på marknaderna.

Seiden sätter också hela konceptet i ett enkelt tillvägagångssätt som delvis förklarar varför den här metoden är så populär.

Enligt Seiden ser utbuds- och efterfråganivåerna ofta på följande egenskaper:

  • Supply = Rally, bas, släpp
  • Efterfrågan = Drop, bas, rally

Vad det innebär är att en efterfråganivå bildas när priserna sjunker till ett prisområde, sedan konsolidera och sedan rally, vilket därmed identifierar den prisnivå där det finns efterfrågan. Det här är inget annat än ett stödområde.

Ett försörjningsområde bildas när priserna samlas och bildar en bas, konsolideras och sedan börjar priset sjunka. Detta är ett motståndsområde som bildas.

Låt oss ta en titt på diagrammet för att illustrera utbud / efterfrågan områden och lära dig mer om hur man handlar.

Figur 1: Supply demand indicator MT4

I Figur 1 har vi använt indikator för utbudsbehov MT4 på NZDUSD-diagrammet. Den maroonfärgade rektangeln visar utbudet eller resistansområdet. Den blå rektangeln visar utbudet eller stödområdet.

Du kan se hur indikatorn plottar dessa nivåer automatiskt. Om du tittar på efterfrågningsområdet (den blå rektangeln), prövar priset denna nivå och återhämtar sig kraftigt. Detta är inget annat än köpare överväldigande säljare, vilket leder till högre priser.

Tillgång och efterfrågan styrka och svag nivåer

Tillgång och efterfrågan har sina egna begrepp av styrka och svaghet. Detta gör det möjligt för näringsidkare lite mer klarhet när de handlar med denna metod.

Det starkaste utbuds- eller efterfrågeområdet är när pris tester nivån för första gången efter att nivån har identifierats. Detta kan ses med Figur 1 där det blå utbudet ses som testas av priset för första gången. När du observerar detta noga kan du se att priset bara rör den här nivån innan du skickar en rally.

Denna typ av mönster indikerar en stark leveransnivå (och efterfrågan om den uppträder vid resistansområdet).

En måttlig nivå är när priset omprövar utbuds- eller efterfrågningsområdet för en andra gång. Detta försvagar styrkan i utbuds- eller efterfrågningsområdet och därmed måste handlare gå försiktigt.

Medan det inte finns någon gräns för hur många gånger en försörjning eller en efterfråganivå kan testas, desto fler gånger testas sådana nivåer, desto mycket svagare blir dessa nivåer.

Leverans- och efterfråganivåerna kan variera i bredd (prisnivåerna) beroende på hur dessa nivåer upprättades och hur prisuppförandet var.

Figur 2: Tillförsel och efterfrågan styrka

I figur 2 kan du se att priset har rallied tillbaka till en tidigare etablerad leveransnivå. Detta skulle markera den första omprövningen av den här nivån sedan utbudsområdet etablerades. Vi kan härleda att här kommer priset sannolikt att falla.

Däremot bör handlare också använda andra bekräftande indikatorer för att validera grunden för att säkerställa att det finns en högre sannolikhet för prisuppförande som du förväntar dig.

Hur använder du matningsindikatorn MT4?

Supply Demand-indikatorn MT4 är lätt att använda. När du har installerat indikatorn kan du dra / släppa indikatorn på dina diagram.

Utbuds- och efterfråganindikatorn MT4 kan beräkna nivåerna baserat på den tidsram du använder för närvarande. Därför kan du se att nivåerna kan förändras när du byter till en annan tidsram.

Inställningarna för användning av indikator för utbudsbehov MT4 är också mycket enkla som visas i figur 3 nedan.

Figur 3: Indikator för matningsindikator MT4

Inställningarna är mycket lätta att använda. Nedan följer en kortfattad förklaring av konfigurationerna för användning av Supply Demand Indicator MT4.

Forced.tf = 0

Om du ställer in denna inställning till 0, kommer indikatorn att räkna ut utbuds- och efterfråganivåerna för den aktuella tidsramen på diagrammet. Du kan naturligtvis ändra inställningen baserat på minuter. Till exempel kan du använda en 1440-inställning och använda en tidsgräns på 1 timme.

Detta gör det möjligt för dig att se utbuds- och efterfråganivåerna från det dagliga diagrammet på en tidsgräns på 1 timme.

Use.narrow.bands = false

Standardinställningen är falsk men du kan ställa in detta till sant. När du ställer in det här är det sannolikt att indikatorn kommer att korta smala områden eller utbud och efterfrågan. Det rekommenderas inte att använda denna inställning eftersom de vanliga områdena är mer idealiska.

Kill.retouch = true

Den här inställningen tar bort tidigare utbuds- och efterfråganivåer efter att de har berörts mer än två gånger. Detta beror på att ju fler antal gånger ett utbud och efterfrågan har testats, desto mindre signifikant blir det.

TopColor, BottomColor

Med den här inställningen kan du välja färgerna för utbud och efterfrågan. Du kan använda någon av de färger som finns på MT4-plattformen och anpassa sålunda indikatorn till ditt diagrams befintliga färgkonfiguration.

Price_width = 1

Det här är storleken på prisbreddslabeln. Du kan öka eller minska teckensnittet på prisnivån genom att justera detta värde.

Hur handlar du med utbudet efterfrågan MT4 indikator?

Nu när du vet hur man lägger till och konfigurerar indikatorn samt begreppen bakom denna form av handel, låt oss se på några sätt kan utbuds- och efterfrågan MT4-indikatorn användas för att förbättra din handel.

Identifiera stöd och motståndsnivåer

Du kan enkelt identifiera stöd och motståndsnivåer med hjälp av MT4-indikatorns utbudsbehov. Du drar och släpper indikatorn för den aktuella tidsramen och tillämpar egna handelsstrategier.

Till exempel kan man leta efter ett reverseringsstearinmönster nära utbuds- eller efterfrågningsområdet, vilket kan vara ett bra sätt att förutse prisomkastningar och handla dem i enlighet med detta.

Figur 4: Supply demand MT4 indikator - Handelsstrategier

I Figur 4 använder vi oss av Stokastics-oscillatorn. Att använda en oscillator är ett bra sätt som det kan berätta när momentet stiger eller faller. I det område som markeras med pilen kan du se att motsvarande stokastiska oscillator flyttas upp från översolvningsnivåerna.

Genom att kombinera informationen från indikatorn för utbudsbehov som visar ett första test av nivån (vilket är den starkaste) och Stokastics-oscillatorns positionering kan vi dra slutsatsen att det går bra att gå långt på denna nivå.

Målet är inställt på tidigare nivåer (du ser inte leveransområdet eftersom det så småningom bryts).

Stopp kan ställas in på lows strax efter det bearish ljusstickmönstret.

Använda trendlinjer med utbuds- och efterfråganivåer

Du kan också använda något så enkelt som trendlinjer för att identifiera var priset kommer att falla eller rally till när trendlinjen bryts.

Figur 5 nedan visar trendlinjen ritad på diagrammet bredvid utbuds- och efterfrågningsområdena.

Figur 5: Supply kräver MT4 indikator med trendlinjer

I ovanstående diagram har vi en stigande trendlinje. När trendlinjen bryts är det tydligt att ta en kort position. Men frågan, var tar du vinsten?

Detta kan enkelt besvaras med hjälp av indikatorn för efterfrågan på efterfrågan på MT4. Som ni kan se finns det ett tydligt område med efterfrågan som upprättades. Priset sjunker så småningom till den här nivån med relativ lättnad vilket gör att en näringsidkare enkelt kan boka sina vinster.

Supply Demand Indicator MT4 - Slutsats

Sammanfattningsvis är indikator för utbudsbehov en automatiserad indikator för MT4. Till skillnad från andra indikatorer visar indikatorn för utbudsbehov områden av stöd och motståndsnivåer. Genom att använda denna information kan handlare visuellt identifiera potentiella prisområden där priset är mest sannolikt att vända riktningen.

Med hjälp av utbudsbehov i din handel kan du hålla dina diagram ren och fokusera mer på priset istället för indikatorn. Genom att låta dig identifiera utbuds- och efterfråganivåerna relativt enkelt kan handlare använda ett antal tekniska analysmetoder, inklusive analys av flera tidsramar.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.