Handel med TMA-höjningsindikatorn



Table Of Contents:

  1. Handel med TMA-höjningsindikatorn
  2. Hur arbetar Triangular Moving Average (TMA)?
  3. Hur använder man TMA-lutningsindikatorn?
  4. Hur handlar du med TMA-lutningsindikatorn?
  5. TMA Slope Indicator - Slutsats

TMA-lutningsindikatorn är en anpassad oscillator som används som handelssystem. Indikatorn är känd för att fånga trenderna på marknaderna på ett trevligt och visuellt tilltalande sätt. Inte mycket information är känd om utvecklingen av TMA-lutningsindikatorn. För många handlare, spelar det ingen roll så länge som någon indikator kan bevisa sin mettle.

Namnet TMA kommer från Triangular Moving Average. På samma sätt som andra glidande medelvärden, uppskattar det trekantiga rörliga genomsnittet eller TMA det glidande genomsnittet av säkerhetspriset över en tidsperiod. På ett sätt är TMA inget annat än det vanliga glidande medelvärdet som används.

FREE TMA Slope Indicator

Download the FREE TMA Slope Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

 

För att förstå hur TMA-lutningsindikatorn fungerar, är det idealiskt att handlarna förstår lite av beräkningen av TMA-indikatorn. TMA-indikatorn finns inte vanligtvis på standard handelsplattformar.

Men oroa inte som handelssamhället har kommit upp med olika anpassade indikatorer för TMA. En sådan variation av TMA är TMA-lutningsindikatorn. Som namnet antyder, mäter TMA-lutningen lutningen på TMA.

Det finns inget komplicerat bakom denna oscillator. Till exempel kan du till och med konstruera en exponentiell glidande medelhöjdindikator. Den allmänna resonemanget bakom glidmedelets lutning är som följer.

När det rörliga genomsnittet är sluttande i en vinkel (uppåt eller nedåt) indikerar det en stark trend på marknaden. Ju mer de genomsnittliga höjderna är, desto större är risken för att säkerhetspriset fortsätter att bibehålla trenden.

Det första diagrammet nedan visar ett enkelt exempel på ett exponentiellt rörligt medelvärde. Du kan se hur de starka trenderna är etablerade och som representerade av det glidande medelvärdet.


Lutning av ett exponentiellt rörligt medelvärde

De områden som representeras av de rektangulära lådorna visar när det glidande medlet blir platt. Detta händer när priserna tenderar att hugga runt, vilket gör de genomsnittliga priserna förblir handel inom ett visst prisintervall.

Som ett resultat av detta förändras de rörliga medelvärdena inte mycket och leder till en ganska platt riktning.

Således kan beräkningar härledas genom att jämföra ett glidande medelvärde mot det andra och sedan konstruera lutningen. Med hjälp av en oscillator kan backarna utformas som ett histogram. Detta kommer att ge en visuell bild av lutningen på det glidande medlet.

Traders kan sedan se sluttningen och förstå hur stark trenden för säkerhetspriset kommer att vara. Som du kan se från ovanstående diagram, när den glidande medelhöjden börjar bli platt, indikerar den att priserna inte rör sig väldigt långt bort från genomsnittspriset.

Således berättar detta näringsidkaren att marknaderna handlar i sidled. Detta hjälper trenderna att antingen anpassa sina positioner genom att reservera några vinster eller vänta på sidledet att lösa sig innan de träder ihop den nya trenden som kommer att bildas.

Höjningen av det rörliga genomsnittet visar i grunden marknadens olika faser. Marknaderna tenderar att flytta in och ut från ackumulerings- eller konsolideringsfasen och växlar sedan till en distributionsfas.

Tendenser är vanligtvis plana när marknaden går in i ackumulerings- eller konsolideringsfasen. Denna fas uppträder vanligtvis när marknaderna rör sig sidled. Efter denna period resulterar det i en brytning i priset.

Denna breakout startar den nya distributionsfasen. Distributionsfasen är början på trenden (antingen en uptrend eller en downtrend).

Hur arbetar Triangular Moving Average (TMA)?

Det trekantiga glidande medlet är baserat på den initiala beräkningen av ett enkelt glidande medelvärde. Ett enkelt glidande medelvärde som du vet är bokstavligen det enklaste av alla glidande medelvärden. Om du har tre variabler, är medelvärdet av dessa tre inget annat än medelvärdet.

Med ett triangulärt glidande medelvärde är det första steget att beräkna det enkla glidande medeltalet av priset för de sista N tidsperioderna. Då, som värdena beräknas när nya prissessioner bildas, är de alla medeltal en gång till.

Med andra ord är det trekantiga rörliga genomsnittet ett rörligt medelvärde av det enkla glidande medlet. Man kanske undrar behovet av att skapa ett annat glidande medelvärde av ett befintligt glidande medelvärde. Detta leder till en utjämning av det initiala glidande medlet självt.

Beroende på hur du ser det tenderar en dubbelmättad medelindikator att sjunka lite. Till skillnad från ett vanligt glidande medelvärde som helt enkelt medeltar priset, kräver ett dubbelglidande medelvärde mycket mer att reagera på utvecklingspriset.

För vissa som kan hjälpa till att klippa ut bullret. Men andra kan se detta som en mycket långsammare indikator som inte lyckas fånga prisrörelserna i realtid. Till varje sin egen! Det beror på hur du vill handla på marknaderna. Det kommer också ner till din risk tolerans om marknaderna.

Därför är det viktigt att notera att om du letar efter en indikator som snabbt reagerar på priser, är TMA eller Triangular Moving Average säkert inte det verktyg du ska använda.

Men om du föredrar att marknaderna klipper av bullret och kan tolerera volatiliteten på marknaderna, kan TMA utjämna trenderna för dig.

Hur använder man TMA-lutningsindikatorn?

Som vi nämnde tidigare är TMA-lutningsindikatorn inte en standardindikator som är tillgänglig på många handelsplattformar som standard. Därför kan du hämta indikatorn från den här artikeln.

När du har laddat ned TMA-lutningsindikatorn klistar du in den i indikatormappen på din MT4-handelsplattform. Starta om din MT4-handelsplattform eller helt enkelt uppdatera navigationsfönstret för att MT4-handelsterminalen ska kunna hämta den nya indikatorn.

När indikatorn är tillgänglig i navigeringsfönstret kan du dubbelklicka eller bara dra den till det diagram du väljer. Nu kommer du att presenteras med TMA-höjningsindikatorens konfigurationsfönster.


TMA Slope Indicator Configuration

Konfigurationsinställningarna för TMA-lutningsindikatorn är ganska rakt framåt. Enligt konfigurationsfönstret för TMA-höjningsindikatorn som ses ovan används följande inställningar.

Den snabba och långsamma TMA-enheten är samma konfiguration som hur du skulle ställa in det snabba och det långsamma rörliga medlet. Observera att TMA är en jämn indikator, så det är idealiskt att välja dina inställningar klokt. Om du ställer in stora värden kan det leda till mycket fördröjning på indikatorn.

Standardinställningarna är 50 och 25. Men du kan ändra dessa inställningar till något du vill ha. Det skulle vara idealiskt att använda TMA-inställningarna för 50 och 20 perioder på det dagliga diagrammet till exempel. Detta låter dig se 20-period och 50-åriga TMA.

Med TMA-prisinställningen kan du välja mellan olika prispunkter för beräkningar. Du kan exempelvis använda det öppna, höga, låga, nära, medianpriset. Standardvärdet är satt till 5, vilket helt enkelt betyder medianpriset.

Medianpriset beräknas som medelvärdet för det öppna, höga och stängda. Du kan experimentera med den här inställningen. Det gör ingen stor skillnad för TMA, förutom några förändringspunkter på oscillatorn.

Hej och låga inställningar låter dig i princip konfigurera varningarna. När TMA är över +0.005 eller under -0.005 får du varningarna.

När TMA är applicerad på diagrammen, så ser det ut.


TMA Slope Indicator Configuration

Som du kan se visar oscillatorn köp och sälja signaler på ett visuellt tilltalande sätt. Det finns inte mycket konfiguration kvar att göra, förutom hur du skickar varningarna och typen av varningar du vill ta emot.

TMA-lutningsindikatorn, på ett sätt som liknar andra oscillatorer, såsom Awesome oscillatorn. Men kom ihåg att det sätt som oscillatorns värden beräknas är ganska olika. Gör inte misstaget att tänka att TMA-oscillatorn är densamma som andra liknande utseendeindikatorer.

Korsningen av nolllinjen visar i huvudsak överkorsningen av det triangulära glidande medlet, i ett baisse eller en hausseform.

 

Hur handlar du med TMA-lutningsindikatorn?

Det finns många olika sätt att handla med den trekantiga glidande genomsnittliga lutningsindikatorn. Till att börja med är nollpunktsövergången det enklaste. Med detta tillvägagångssätt köper eller säljer handlare beroende på när TMA-höjningsindikatorn passerar nollnivån.

Men detta kan också leda till några falska signaler om inte den underliggande trenden är mycket stark. Därför måste handlare vara försiktiga i detta tillvägagångssätt.

Förutom nolllinjekorsningen är ett annat sätt att använda TMA-höjningsindikatorn att handla om skillnaderna. Skillnader som du vet är tillämpliga när du jämför prisets höga och låga värden för oscillatorns.

När det inte går att bekräfta höga i priset mot högderna i oscillatorn eller vice versa, kan du se en avvikelse på diagrammen. Dessa skillnader tenderar att ge plats för potentiella handelsmöjligheter.

I ovanstående diagram kan du se att på vänster sida (under den bearish trenden) finns det en klar hausseamissemang. Mot slutet gör priset ett nytt lågt, men oscillatorn bildar en ganska högre låg.

Denna divergens förvandlas till en förändring av trenden och prisåtgärden flyttas från en baisse till en hausseuropeisk trend.

TMA-lutningsindikatorn kan också användas över flera tidsramar. I detta tillvägagångssätt förstår du i grund och botten vad trenden är på en högre tidsram för diagrammet. Förutsatt att TMA-lutningsindikatorn ligger under nollinjen, flyttar du sedan till ett mindre tidsramskarta, som 4-timmars- eller 1-timmarsdiagrammet.

Då, när TMA-höjningsindikatorn skär över nolllinjen och validerar den dagliga diagrammets tidsrams trend, kan du gå lång eller kort, i riktning mot den större trenden. Detta tillvägagångssätt gör att du kan handla med den långsiktiga trenden samtidigt som du kan hämta viktiga vändpunkter i pris.

TMA Slope Indicator - Slutsats

Avslutningsvis är TMA-lutningsindikatorn en ganska enkel men en effektiv indikator. Baserat på det triangulära glidande medelvärdet, mäter TMA-lutningsindikatorn lutningen på TMA.

Detta kan sedan informera handlare om styrkan i trenden eller momentum i pris. När höjden börjar stiga, ser du att priset också börjar röra sig i stark riktning, oavsett om det är upp och ner.

TMA-oscillatorn kan ersätta en annan oscillator, såsom stokastiken eller RSI-oscillatorn. Huvudskillnaden här är att istället för att använda prismomentet mäter TMA-lutningen lutningen på det trekantiga glidmedlet.

TMA i sig är lite av en jämn indikator. Därför kan vissa handlare finna att signalerna från TMA kan försvaga lite. Du kommer särskilt att hitta nackdelarna med TMA-indikatorn när marknaderna är mycket flyktiga.

Men med det sagt är TMA-lutningsindikatorn idealisk att använda i starka trendermarknader. Dessa omfattar främst råvarumarknaderna. Därför kan TMA vara ett bra verktyg om du t.ex. handlar råvaruterminer.

Du kan också använda TMA-höjningsindikatorn till valutamarknaden. Men effekten av denna indikator beror i grunden på hur starka trenderna är i de valutapar som du tillämpar dem på.

På grund av det faktum att TMA-lutningsindikatorn kan appliceras över en tidsram, kan den användas både i flera tidsramsanalys och i daghandel om marknaderna om du väljer att. Precis som med någon teknisk indikator är det idealiskt att du först testar TMA-lutningsindikatorn på ett demokonto och bygger en handelsstrategi istället för att använda den direkt på de reala marknaderna.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.