MTF iç çubuk göstergesi

Fiyat işlemine dayalı model mum çubuk desenleriyle işlem yapmak, piyasaların arkasındaki duyarlılığı anlamak için iyi bir yoldur. Fiyat işlemine dayalı mum çubuk desenleri, Japon mum çubuk grafiklerinin bir ürünüdür.

Table Of Contents:

  1. MTF iç çubuk göstergesi
  2. İç bar nedir?
  3. MTF içindeki çubuk göstergesi nedir?

Çağlardan beri kullanılan şamdan grafikleri hem görsel olarak çekicidir hem de tüccarların pazarların duyarlılığını anlamalarına yardımcı olur. Birçok tüccar analizlerinde mum bazlı desenleri birleştiriyor.

Bu, piyasalardaki riski azaltmak için hem teknik analizleri hem de şamdan kalıplarını birleştirebilmenin kendine özgü avantajını sağlar. Yöntemlerin bir araya getirilmesi, tüccarlara işlem yaptıkları pazarlarda daha fazla güven sağlar.

Mevcut olan birçok farklı model türü arasında, iç çubuk oldukça güçlü bir modeldir.

FREE MTF Bars Indicator

Download the FREE MTF Bars Indicator for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

 

İç bar nedir?

Çubuğun içindeki isim, çubuklardan veya şamdanlardan birinin önceki seans aralığında oluşturulmuş olması gerçeğinden gelir. Şamdan terminolojisinde, bir iç çubuk da harami modeli olarak bilinir. Bunlar, yükseliş harami veya düşüş harami olarak sınıflandırılır .

Normal çubuk grafiğini kullandığınızda, örneğin, böyle bir kalıba verilen isim iç çubuk kalıbı olarak adlandırılır. Geçerli oturum yutulduğunda veya önceki çubuğun en yüksek ve en alçakları arasında kaldığında bir iç çubuk deseni oluşur.

Piyasa duyarlılığı açısından bu, işlemlerin bastırıldığı anlamına gelir. Piyasaların sürdürdüğü sıkı aralık, yakın vadede potansiyel bir kırılmaya yol açmaktadır. İç çubuklar hemen hemen her yerde ideal olarak oluşturulmuştur.

Ancak iç çubuk destek veya direnç seviyesi gibi önemli bir fiyat seviyesinin yakınında oluşuyorsa, çok büyük önem kazanıyorlar. İç çubuk ticaretinin genel fikri, fiyatın iç çubuktan kırılmasını beklemektir (yani: önceki çubuk yüksek veya düşük). Yatırımcılar daha sonra iç çubuğun kırılma yönünde pozisyon alıyor.

Terimi, MTF tüccarlar daha yüksek bir zaman çerçevesinden analiz birleştirmek ve daha sonra işlemlerini zaman aşımına için daha düşük bir süre için bir nokta bir yöntemdir çoklu zaman çerçevesi anlamına gelir. Bu ilk başta biraz karmaşık görünebilir, ancak yatırımcıların daha güvenle işlem yapabilmelerini sağlar ve ayrıca piyasalardaki riski azaltmaya yardımcı olur.

MTF içindeki çubuk göstergesi nedir?

Son zamanlarda, tüccarlar MT4 için MTF iç çubuk göstergesinin oluşturulmasına yol açan iç çubuk desenini denemişlerdir. Bu gösterge temel olarak yatırımcıların, iç çubuğu daha yüksek zaman çerçevesinden daha düşük zaman çerçevesine çizmek için göstergeyi kullanmalarına izin verir.

Örneğin, günlük grafik oluşturmada bir iç çubuk görürseniz, dört saate veya bir saatlik grafik zaman dilimine geçebilir ve buna göre işlem yapabilirsiniz. Kişi böyle bir yöntemi kullanmanın yararları hakkında tartışabilir.

Ancak alım satım işlemlerinin bir tüccardan diğerine özgü olması nedeniyle, bazıları bunu oldukça faydalı bulabilir.

MT4 iç çubuk göstergesini kullanmak için, göstergeyi indirin ve sonra MT4 ticaret terminalinize kurun. Gösterge kurulduktan sonra MT4 işlem platformunuzu yeniden başlatın ve göstergeyi seçtiğiniz tabloya sürükleyin / bırakın.

Aşağıda görüldüğü gibi yapılandırma penceresini göreceksiniz.

MTF İç çubuk göstergesi Yapılandırma

Yapılandırma penceresi nispeten basittir. Aşağıda, MTF iç çubuk göstergesinin yapılandırması hakkında daha fazla bilgi verilmektedir.

TFup: Bu bölüm, iç çubuk göstergesinin değerleri çizmesini istediğiniz daha yüksek zaman dilimini yapılandırmanıza izin verir. Varsayılan 3 olarak ayarlanmıştır. Bu, H1 veya H4 göstergesini kullanırsanız, MTF iç çubuk göstergesinin üç zaman dilimi daha yüksek göstereceği anlamına gelir. Başka bir deyişle, haftalık zaman dilimi aylık olacaktır. Kullanmakta olduğunuz grafikten sadece iki veya sadece bir zaman dilimi daha yüksek gösterecek şekilde bu 2 veya 1'e ayarlayabilirsiniz.

Geri çubuklar: Bu ayar, göstergenin sizin için iç çubuklarını hesaplaması gereken önceki çubuk sayısını göstermenizi sağlar. Grafiklerinizi bozabilecek potansiyel bir ayar yapmanıza gerek yoktur.

İstatistikler: Varsayılan değer yanlış olarak ayarlanmıştır. Bunu true olarak ayarlamak daha önce oluşturulan iç çubukların bazı istatistiklerini gösterecektir.

UpCandleColor / DownCandleColor: Bu ayar, oluşturulan iç çubukların rengini yapılandırmanıza olanak tanır. Temel olarak, daha düşük zaman dilimi çizelgesindeki daha yüksek zaman dilimi şamdan desenini çizdiğinde göstergenin nasıl görünmesi gerektiğini özelleştirmek için renkleri kullanabilirsiniz.

Genişlik: Genişliği kullanarak, çizilen çizgilerin genişliğini kontrol edebilirsiniz.

Doldurma: Doldurma yapılandırması, kutuları dolu renklerle çizmenize veya çizmenize izin vermez. Bu tamamen kişisel bir seçim meselesidir ve göstergenin performansı üzerinde hiçbir etkisi yoktur.

Tercih ettiğiniz kişiselleştirmeleri girdikten sonra, MTF iç çubuk göstergesi aşağıdaki gibi ayrıntıları gösterir.

MT4 MTF İç çubuk göstergesi

Yukarıdaki resimde gösterildiği gibi, MT4 iç çubuk göstergesinin günlük zaman dilimi fiyat hareketini daha düşük zaman dilimi çizelgeleri üzerinde çizdiğini görebilirsiniz. Bu size pazarlarda büyük bir avantaj sağlamaz.

Bununla birlikte, yeni başlayanlar MTF göstergesinin, fiyat hareketinin daha büyük zaman diliminde gerçekleşen şeye bağlı olarak daha düşük zaman dilimi çizelgesinde nasıl açıldığını görmelerini sağladığından bazı kullanımlara yönelik olduğunu görecektir.

MTF iç çubuk göstergesinin oluşturduğu şamdan desenlerine dayanarak, tüccarlar hem günlük grafik zaman dilimi hem de alım satım için kullandıkları düşük grafik zaman dilimi desenlerine bakarak fiyat bazlı işlem yöntemlerine dayanarak işlem yapabilir.

MTF iç çubuk göstergesini mevcut herhangi bir işlem sistemiyle birleştirebilirsiniz. Bu araç, çok zamanlı çerçeve ticareti ve fiyat aksiyonu ticareti yaklaşımlarına başlamak isteyen yatırımcılara kolay bir yaklaşım sunmaktadır.

 

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.