Basic ATR based take and stop Expert Advisor For MT4

Basic ATR based take and stop Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Table Of Contents:

  1. Basic ATR based take and stop Expert Advisor For MT4
  2. Basic ATR based take and stop Expert Advisor For MT4 - kriteriji za ulaz
  3. Basic ATR based take and stop Expert Advisor For MT4 - kriteriji izlaska
  4. Basic ATR based take and stop Expert Advisor For MT4 - Soba za poboljšanje

 

Basic ATR based take and stop Expert Advisor For MT4 jednostavan je sustav trgovanja kako zvuči njegovo ime. Razvijen je za upotrebu na MT4 platformi i može se primijeniti na račune za trgovanje s tečajevima datim u pet znamenki, odnosno tri znamenke za parove dolara i jena, te s cijenama izraženim u četiri znamenke i dvije znamenke za parove dolara i jena, odnosno.

Kao što mu samo ime govori, ovaj robot u svom algoritmu trgovanja koristi indikator prosječnog istinskog dometa (ATR). Kao svestran alat, ATR može učiniti puno stvari za trgovce. Može se koristiti i za ulazak u trgovinu i za izlazak iz trgovine, unatoč činjenici da ne može odrediti smjer kretanja. Njegova je primarna upotreba pružanje informacija o nestabilnosti tržišta koje trgovcu mogu pomoći da odbroji vrijeme ulaska u trgovinu, definira rizik za svaku trgovinu i izađe s tržišta prema potrebi. U ovom sustavu trgovanja, ATR se koristi za određivanje zaustavnog gubitka i dobiti dobiti od trgovine.

Bilo kojem korisniku zainteresiranom za primjenu ovog stručnog savjetnika u trgovanju savjetuje se da ga prvo koristi na demo računu. Poželjno je da korisnik mora razmotriti pokretanje robota u ispitivaču strategija neko vrijeme. To je kako biste dobili ideju radi li robot kako je dizajnirano i kako biste pronašli postavke koje rade. To je neophodno jer kratka probna vožnja nije ispala dobro. Potrebna su daljnja ispitivanja kako bi se utvrdila učinkovitost ovog sustava trgovanja.


FREE Basic ATR based take and stop EA

Download the FREE Basic ATR based take and stop Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


Basic ATR based take and stop Expert Advisor For MT4 - kriteriji za ulaz
Stručni savjetnik za uzimanje i zaustavljanje na bazi ATR-a za MT4 ne provodi početne provjere prije traženja ulaska u trgovinu i ne vrši dugotrajne izračune za dobivanje podataka i prikaz objekata na grafikonu kako bi vodio trgovce u donošenju odluka ili ih kasnije koristiti. u trgovini generacija. Kad padne na grafikon, stručni savjetnik odmah petlja kroz naloge u trgovačkom pultu kako bi pronašao otvorene trgovine u trenutnom simbolu. Ako ga nema, odnosit će se na tehnički pokazatelj za ulazak u trgovinu.

Kako se ATR koristi u ovom sustavu trgovanja i njegove postavke navedene su u nastavku:


  • Prosječni stvarni domet (razdoblje 14) - ovo je standardni ATR indikator koji dolazi s MT4 platformom. Primjenjuje se na trenutni vremenski okvir i trenutnu svijeću. Jednom kada se dobije ATR vrijednost, ona se množi s 1,5 da bi se dobila udaljenost zaustavnog gubitka i s 2,0 da bi se dobila udaljenost od dobiti. Zbog prirode pokazatelja ATR, udaljenost zaustavljanja i gubitka u dobiti razlikuje se ovisno o trgovini. Udaljenost se povećava i smanjuje kako se volatilnost tržišta povećava i smanjuje. Ovakvo ponašanje ATR-a osigurava da cijena ima dovoljno prostora za kretanje u oba smjera prije nego što tržište odluči u kojem će smjeru krenuti.


U ovom stručnom savjetniku ATR se ne koristi za određivanje smjera trenda. Koristi se samo za zaustavljanje gubitaka i specifikaciju dobiti. Prije nego što se preuzme trgovina, robot prvo provjerava postoji li dovoljno slobodne marže za rukovanje novim poslovima. Ako je to slučaj, trgovina se odmah izvršava s veličinom lota od 0,01 (zadana vrijednost). Tip trgovine postavlja korisnik u ulazima, a robot će uzimati jednu po jednu trgovinu. Ako je odabrana kupovina, obavljaju se samo kupnje dok se korisnik ne odluči prebaciti na stranu prodaje. Ako je odabrana prodaja, robot će se baviti samo prodajom.

Nakon izvršenja trgovine, robot ne postavlja odmah stop-loss i ne uzima profit-stop nalog. Jednom kada je zahtjev za trgovinom uspješan, robot će upotrijebiti kartu za podešavanje stop-gubitaka i profit. Za kupnju, stop gubitak se postavlja ispod trenutne cijene traženja na udaljenosti od 1,5 puta veće od ATR vrijednosti, a profit koji se uzima iznad trenutne cijene traženja na udaljenosti od dva puta veći od ATR. Ova relativna udaljenost zaustavnog gubitka i take profita općenito je prihvatljiva i pomalo daje skalu u korist nagrade za svaku trgovinu.Basic ATR based take and stop Expert Advisor For MT4 - kriteriji izlaska


Stručni savjetnik za uzimanje i zaustavljanje na bazi ATR-a za MT4 ne upravlja aktivno tržišnim narudžbama. Oslanja se na cijenu kako bi odredio ishod trgovinske pobjede ili poraza. Trgovina pobjeđuje ako cijena dostigne cilj dobiti, a trgovina gubi ako cijena dotakne cijenu stop gubitka. Ovisno o volatilnosti tržišta, rizik i dobit u svakoj trgovini variraju. Ako je tržište nestabilno, stop gubitak je postavljen prilično daleko od ulazne cijene, a take profit slijedi. U međuvremenu, rizik i nagrada se smanjuju kada je tržište mirno.Basic ATR based take and stop Expert Advisor For MT4 - Soba za poboljšanje


Stručni savjetnik za uzimanje i zaustavljanje na bazi ATR-a za MT4 još nije prikladan za upotrebu u trgovanju uživo. Učinak robota u ispitivaču strategija još se ne može utvrditi. Iako ponekad pokazuje pozitivan rezultat, to se događa kada ispitivač prisilno zatvori narudžbu na kraju testiranja. Prema zadanim postavkama omogućen je parametar kupovine za unos trgovina. Tijekom testiranja, trgovina kupovinom radila se na neodređeno vrijeme zbog programske pogreške i završila je na pozitivnom teritoriju jer je tržišna cijena bila iznad otvorene cijene kada je testiranje kulminiralo.

To znači da je bilo kakav rezultat koji bi se mogao postići prilikom pokretanja sustava trgovanja u back testeru nepouzdan. Programski kôd se mora pregledati kako bi se ispravio problem. Trebalo bi implementirati robusnije rješenje za programiranje kako bi se osiguralo funkcioniranje robota unatoč zastojima. Budući da robot ne obavlja puno funkcija, robot se može programirati da povremeno provjerava ima li otvorena trgovina ispravne vrijednosti gubitka i dobiti.

Ovaj je stručni savjetnik previše jednostavan u svom dizajnu, a u ovom slučaju može biti loše. Na primjer, trgovac istovremeno može odabrati samo jedan smjer trgovanja. Ako se odabere određeni smjer, ali tržište kreće u suprotnom smjeru, robot na početku nije pripremljen za uspjeh. Unatoč tome, trgovac može prilagoditi smjer trgovine u bilo kojem trenutku. U tom slučaju sustav trgovanja postaje djelomično automatiziran.

Uz to, samo korištenje ATR-a u trgovanju nije dobra ideja jer pokazatelj ne određuje trend. To samo govori o nedavnoj nestabilnosti. Imati dobru strategiju upravljanja novcem možda neće biti dovoljno za uspješno trgovanje s ovim stručnim savjetnikom. Stoga bi jedan ili dva tehnička alata koji određuju smjer trenda mogli poboljšati performanse ovog robota. Primjer tehničkog pokazatelja koji može odrediti smjer trenda je pomični prosjek. Jedan pokretni prosjek često je dovoljan da se ustanovi trend. Važno je postići da robot ne trguje nasumce kako bi trgovci mogli imati više samopouzdanja ako sustav trgovanja pokazuje neke pozitivne rezultate.

Sve do sada spomenuto znači da sustav trgovanja treba programski poboljšati. Tek nakon toga treba razmotriti ispitivanje, po mogućnosti s optimizacijom. Kad robot počne prikazivati profitabilne prolaze u rezultatima testiranja, ove postavke mogu se koristiti za ponovno pokretanje testiranja ovaj put bez optimizacije. Ovo želi provjeriti je li rezultat optimizacije doista točan. Naknadno testiranje može se obaviti naknadno.


 

FREE Basic ATR based take and stop EA

Download the FREE Basic ATR based take and stop Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.