Basic EA with trailing stop Expert Advisor For MT4

Basic EA with trailing stop Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Table Of Contents:

  1. Basic EA with trailing stop Expert Advisor For MT4
  2. Basic EA with trailing stop Expert Advisor For MT4 - Kriteriji za ulazak
  3. Basic EA with trailing stop Expert Advisor For MT4 - Izlazni kriteriji
  4. Basic EA with trailing stop Expert Advisor For MT4 - Soba za poboljšanje

 

Basic EA with trailing stop Expert Advisor For MT4 vrlo je jednostavan algoritamski sustav trgovanja za MT4 platformu. Ne koristi se tehničkim pokazateljem ili drugom metodom ulaska kako bi pronašao pristranost na tržištu i trguje u tom smjeru. Oslanja se na korisnika da definira smjer trgovine, a zatim izvršava svoje nadmetanje. Ovaj stručni savjetnik koristi stop naloge i prateće zaustavljanje kako bi generirao dobit s tržišta.

Ovaj sustav trgovanja prikladan je za upotrebu na trgovačkim računima otvorenima kod četveroznamenkastih i peteroznamenkastih brokera. Može trgovati bilo kojim vremenskim okvirom i bilo kojim simbolom. Ako ga korisnik želi koristiti u drugim simbolima, na svaki simbol treba priložiti po jedan primjerak, a korisnik ne mora svaki put mijenjati magični broj. Robot će raditi sasvim u redu. To neće ometati trgovinske operacije izvedene s drugim simbolima i neće ometati izvedbu drugih sustava trgovanja koji se koriste na istom trgovačkom računu.

Iako je ovaj robot tako jednostavnog dizajna, kratka probna vožnja otkriva zanimljive performanse. Testiranje je obuhvatilo pet mjeseci tržišnih podataka. Sa zadanim postavkama, testiranje je završilo blizu prijeloma. Fascinantno je saznati da je robot ukupno uzeo oko 284 trgovine i uspio pobijediti 217 puta uz stopu dobitka od oko 75 posto. Ova stopa dobitka je visoka za bilo koju vrstu sustava trgovanja, automatizirano ili ručno. Uz to, maksimalno povlačenje je manje od jedan posto, što je vrlo minimalno. Pitanje koje ostaje je zašto je robot izgubio novac kad je dobitak izvrstan. Korisnik bi mogao pronaći odgovor kad provodi vlastito testiranje.


FREE Basic EA with trailing stop EA

Download the FREE Basic EA with trailing stop Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


Basic EA with trailing stop Expert Advisor For MT4 - Kriteriji za ulazak
Stručni savjetnik Basic EA s pratećim zaustavljanjem za MT4 ne čeka da se formira nova svijeća za akciju. Trči pored krpelja. Kad novi krpelja uđe, robot provjerava samo jednu stvar. Kružno prolazi kroz naloge u trgovačkom pultu kako bi pronašao otvorenu narudžbu u trenutnom simbolu. Ako postoji, određuje vrstu trgovine. Ako je trgovina bilo kupnja ili prodaja, robot ne izvodi druge operacije. Prelazi u način čekanja. S druge strane, ako nema otvorene trgovine, robot će odmah poslati naredbu trgovinskom poslužitelju. Vrsta narudžbe koja se šalje je ili kupnja ili prodaja, ovisno o parametru koji je korisnik postavio u ulazima. Zadana vrsta trgovine je duga.

Trgovački nalog dolazi s veličinom lota od 0,01 kako je definirano u Ulazima bez zaustavljanja gubitka i uzimanja dobiti. Jednom kada je zahtjev za trgovinom uspješan, robot šalje novi zahtjev za izmjenom stop-gubitaka i ostvarivanjem dobiti. Zadani stop gubitak je 50 pipsa, a zadani take profit 50 pipsa. Robot uzima jednu po jednu trgovinu. Upravlja trgovinom do kraja prije nego što počne tražiti nove mogućnosti trgovine.Basic EA with trailing stop Expert Advisor For MT4 - Izlazni kriteriji


Kao što je već spomenuto, trgovanja koja provodi Basic EA sa stručnim savjetnikom za zaustavljanje MT4 imaju stop loss i take profit. Međutim, robot koristi trailing stop da aktivno upravlja trgovinom. Funkcija zaustavljanja zaustavljanja stupa na snagu kada trgovina postane profitabilna i osvoji najmanje 15 pipova. U prvoj vožnji, robot zaustavlja zaustavni gubitak u besparicu radi trgovine bez rizika. Nakon toga, sve dok se cijena kreće u smjeru trgovine, stop-gubici se prilagođavaju na svakom koraku, čak i uz tako malo kretanje cijene kao jedna točka. Robot će održavati udaljenost od 15 pipova između tržišne cijene i stop-gubitaka sve dok trgovina ne bude zatvorena tekovnom dobiti ili prilagođenim stop-gubicima. U svakom slučaju, trgovina tako zatvorena pozitivno završava za trgovački račun.Basic EA with trailing stop Expert Advisor For MT4 - Soba za poboljšanje


Nekoliko je krugova testiranja provedeno kako bi se utvrdilo kako se osnovni EA s pratećim zaustavljanjem stručnog savjetnika za MT4 vozi u načinu testiranja. U ovom testiranju koristi se pet mjeseci podataka. Obavljeno je nekoliko prolaza testiranja jer je robot pokazao zanimljiv rezultat u prvoj probnoj vožnji. Robot je puno trgovao u pet mjeseci, u prosjeku 55 trgovina mjesečno, a dobitak je oko 75 posto.

U drugom krugu ispitivanja zaustavljeno zaustavljanje bilo je onemogućeno, a rezultat je sada pozitivan. Robot je ostvario malu dobit, zadržava se malo povlačenje i prepolovio je broj obrta. U ovom probnom radu omjer rizika i nagrade je jedan (rizik od 50 poena i nagrada od 50 poena). Kada je omjer rizika i nagrade prilagođen u korist nagrade (tj. Rizik od 50 pipova i nagrada od 75 pipova) bez ikakvog zaustavljanja, ostvaren je veći profit, povlačenje je i dalje malo, broj trgovine smanjen je na pola i stopa dobitka ide do oko 45 posto.

Kad se omjer rizika i nagrade dodatno prilagodio (tj. Rizik od 50 pipa i nagrada od 100 pipa) ponovno bez zaustavljanja, rezultat je bio pozitivan, ali je razlika u odnosu na prethodni test bila mala. Stoga daljnje povećanje omjera rizika i nagrade možda neće dovesti do boljih rezultata.

Kad je u ulazima odabrana trgovina s prodajom i s omogućenom funkcijom zaustavljanja, račun je gubio novac čak i uz visoku stopu dobitka (tj. 72 posto). Kada je funkcija zaustavnog zaustavljanja bila onemogućena i s normalnim omjerom rizika i nagrade, testiranje je završilo s minimalnim gubitkom, manje je trgovanja i stopa pobjeda je mala.

Ovo testiranje pokazalo je da sustav trgovanja može zaraditi novac za trgovca. Međutim, trgovac mora pronaći najbolje postavke. Ključno je da korisnik odabere ispravan smjer trgovine kako bi postao profitabilan pomoću ovog robota. U početnom testiranju robot je zaradio jer je odabrana pristranost bila točna. Kad je u kasnijim ispitivanjima odabran obrnuti smjer, robot je izgubio novac.

Ovaj sustav trgovanja mogao bi upotrijebiti malo poboljšanja kako bi bio učinkovitiji. Kako trenutno stoji, to nije cjelovito rješenje za automatizirano trgovanje u smislu da ovisi o korisniku za unos o smjeru trgovanja. Stvar je u tome što je pronalazak smjera trgovine jednostavan zadatak. To se može učiniti pomoću jednostavnih alata poput jednog ili dva pokretna prosjeka. Dopuštanje tržištu da diktira smjer trgovine moglo bi robotu pružiti više šansi za uspjeh, jer može mijenjati pristranost u trgovini prema potrebi.

Iako je broj izvedenih testova bacio malo svjetla na potencijal ovog sustava trgovanja, možda će trebati obaviti daljnja ispitivanja kako bi se utvrdilo njegove stvarne performanse. Pokretanje robota u ispitivaču strategija s optimizacijom jedno je područje koje treba istražiti. To će trgovcu pomoći da pronađe najbolje postavke koje bi dale najbolje rezultate. Iako ovo dublje testiranje oduzima puno vremena i računalnih resursa, korisniku može dati više samopouzdanja da sustav trgovanja ne samo da funkcionira kako je predviđeno, već je sposoban vratiti profit. Ako je korisnik sposoban ili upućen, može pokrenuti robota na virtualnom privatnom poslužitelju u načinu testiranja, tako da se testiranje može obaviti bez prekida.


 

FREE Basic EA with trailing stop EA

Download the FREE Basic EA with trailing stop Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.