Chaos Trader Lite Expert Advisor For MT4

Chaos Trader Lite Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Chaos Trader Lite Expert Advisor For MT4 dizajniran je na temelju teorije kaosa kako je predstavljena u knjizi Trading Chaos autora Bill Williams. U ovom sustavu trgovanja uzimaju se u obzir tri postavke za ulazak u trgovinu. Ove postavke su prvi mudrac, drugi mudrac i treći mudrac. Iako izvorna strategija koristi pokazatelje poput fraktala, aligatora i strašnog oscilatora koje je razvio Williams, trenutni sustav trgovanja zapošljava uglavnom pokretne prosjeke da bi se došlo do sličnih rezultata.

Iako sustav trgovanja zvuči fascinantno jer se temelji na popularnoj klasičnoj strategiji u tehničkoj analizi, ne uspijeva dobiti kada se testira tijekom pet mjeseci povijesnih podataka pomoću 15-minutnog grafikona EURUSD. To je prije svega zbog niske stope dobitka od oko 28 posto. Zbog ograničenog vremena testiranja, ovaj rezultat ispitivanja nije konačan kada je u pitanju utvrđivanje učinkovitosti ovog sustava trgovanja.


FREE Chaos Trader Lite EA

Download the FREE Chaos Trader Lite Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


Chaos Trader Lite stručni savjetnik za MT4 - parametri
Stručni savjetnik Chaos Trader Lite otvara nalog na čekanju ako se bilo koja od tri postavke manifestira na trenutnom simbolu. Gornja slika prikazuje kako izgleda prvi pametni čovjek koji kupuje postavke. Stručni savjetnik može otvoriti do tri naloga na čekanju iste vrste ako se sve tri postavke pojavljuju na grafikonu.

Trgovački sustav daje korisniku nekoliko parametara na kojima može raditi na ulazima. Način na koji se ovi parametri koriste u programu objašnjen je na sljedećem popisu.  • magnituda = 10 - Ova vrijednost je u pipsima. Varijabla se odnosi na udaljenost između gornje ili najniže svijeće i usana aligatora. Ovaj se parametar koristi samo za prvog mudrog čovjeka.

  • UseFirstWiseMan = true - Prema zadanim postavkama, stručni savjetnik traži prvog mudra čovjeka koji će ući na tržište. Prvi mudar čovjek odnosi se na bikovsku ili medvjeđu divergentnu šipku kako je definirana u teoriji kaosa.

  • UseSecondWiseMan = true - Prema zadanim postavkama, robot traži drugu postavku trgovine mudraca. Drugi mudar čovjek odnosi se na specifično stanje strašnog oscilatora koje sugerira nastavak tržišnog zamaha u skladu sa smjerom prvog mudrog čovjeka.

  • UseThirdWiseMan = true - Prema zadanim postavkama, robot trguje postavkom trećeg mudraca. Treći mudrac odnosi se na scenarij fraktalnog probijanja.

  • lotSize = 0,01 - Ovo je zadana veličina lota naloga na čekanju.

  • magic = 1010101 - Ovaj jedinstveni broj dodjeljuje se svakoj trgovini koju robot radi za olakšavanje upravljanja trgovinom.Chaos Trader Lite stručni savjetnik za MT4 - kriteriji za ulaz


Trgovački sustav koristi nekoliko tehničkih pokazatelja kako bi saznao jesu li se tri postavke mudraca očitovale na trenutnom simbolu. Svaka postavka može koristiti jedan ili više pokazatelja u procesu generiranja signala. Tri postavke su objašnjene u nastavku. Iako aligatorski pokazatelj nije uključen u donji popis, ovaj se tehnički alat načelno koristi u ovom sustavu trgovanja.

  • Bik / medvjeđi divergentni šank - Popularni uzorak svijećnjaka koristi se u definiranju prvog ulaska u trgovinu. U mainstreamu je ovaj obrazac nadaleko poznat kao bikovski / medvjeđi čekić ili bikovski / medvjeđi čekić. U teoriji kaosa obrazac se naziva bikovski / medvjeđi divergentni šank, koji je ujedno i prvi mudar čovjek. Do bikovske divergentne trake dolazi kada prethodna svijeća ima niži minimum od svijeće neposredno prije nje i ako je cijena zatvaranja prethodne svijeće veća od srednje vrijednosti iste svijeće. Medvjeđi divergentni trak događa se kada je prethodna svijeća imala viši maksimum od svijeće neposredno prije nje i ako je cijena zatvaranja prethodne svijeće manja od srednje vrijednosti iste svijeće.

  • Pomični prosjeci (razdoblje 5. i 34., jednostavna metoda, srednja cijena) - Stručni savjetnik izračunava jednostavni pomični prosjek prethodne svijeće pomoću razdoblja 5, a zatim oduzima jednostavni pomični prosjek iste svijeće pomoću razdoblja 34. isto računanje izvodi se za svijeće 2, 3, 4 i 5. Ovo se računanje provodi kako bi se utvrdilo je li se dogodio drugi mudrac. Za bikovsku postavku, vrijednost za svijeću 1 trebala bi biti veća od svijeće 2, svijeća 2 trebala bi biti veća od svijeće 3, svijeća 3 trebala bi biti veća od svijeće 4, a svijeća 4 trebala bi biti manja od svijeće 5. Medvjeđa postavka imat će suprotno stanje. Ovo izračunavanje je poput korištenja strašnog oscilatora da bi se utvrdilo da li posljednje tri vrijednosti oscilatora neprestano rastu za bikovsku postavku ili postojano padaju za medvjeđu, što je izvorna metoda utvrđivanja postojanja drugog mudrog čovjeka. Pogledajte gornju sliku.

  • Fraktali (traka 2) - Pokazatelj fraktala koristi se za određivanje je li se dogodio treći mudrac. Bikovska postavka postoji ako je na traci 2 otisnut fraktal gore i ako je tražena cijena 10 pipa iznad čeljusti aligatora. Medvjeđa postavka postoji ako se na svijeći 2 stvorio donji fraktal i ako je ponuđena cijena 10 pipa ispod čeljusti aligatora.


Kad god se dogodi jedna od tri postavke, stručni savjetnik postavlja redoslijed na čekanju na trenutni simbol. Narudžba može biti stop stop ili prodaja stop naloga s veličinom serije od 0,01. Za narudžbu zaustavljanja kupnje početna cijena se nalazi po visokoj cijeni trenutne svijeće plus jedan bod. Za nalog za zaustavljanje prodaje ulazna cijena postavlja se po niskoj cijeni trenutne trake minus jedan bod. Ako je udaljenost trenutne tržišne cijene i ulazne cijene manja od razine zaustavljanja za trenutni simbol, stručni savjetnik koristi udaljenost razine zaustavljanja plus ili minus jedan bod kao ulaznu cijenu.Stručni savjetnik Chaos Trader Lite za MT4 - kriteriji za izlaz
Stručni savjetnik Chaos Trader Lite osigurava da je na grafikonu u bilo kojem trenutku prisutna samo jedna vrsta naloga. Zatvorit će otvoreni nalog ako je postavljen nalog na čekanju suprotne vrste. Na primjer, ako već postoji otvoreni prodajni posao i robot je otvorio novi nalog za zaustavljanje kupnje, robot će odmah zatvoriti prodajni obrt. Ova se operacija provodi bez obzira na to je li tržišni poredak profitabilan ili je gubitak.

Jednom kada je postavljen nalog na čekanju, robot sljedeći postavlja stop-gubitak naloga. Za kupovinu, stop gubitak se postavlja na nisku cijenu trenutne svijeće umanjenu za jedan bod. Za prodaju, stop gubitak se postavlja na visoku cijenu trenutne trake plus jedan bod. Ako je udaljenost između tržišne cijene i cijene zaustavnog gubitka manja od razine zaustavljanja za trenutni simbol, robot koristi zaustavnu udaljenost plus ili manju jednu točku kao cijenu zaustavnog gubitka. Pogledajte gornju sliku.

Budući da stručni savjetnik ne postavlja cilj uzimanja dobiti za svaki nalog na čekanju, nakon što se nalog pretvori u tržišni nalog, zaustavljanjem gubitka zbog gubitka ili samim robotom može se zatvoriti samo kada je dat suprotni signal pronađeno, što rezultira postavljanjem naloga na čekanju u novom smjeru.Chaos Trader Lite stručni savjetnik za MT4 - soba za poboljšanje


Chaos Trader Lite Stručni savjetnik djeluje kako ga je stvorio dizajner u skladu s konceptima teorije kaosa. Kôd se lako čita i ne sadrži pogreške. Međutim, možda će biti potrebna daljnja analiza kako bi se utvrdilo kako ovaj sustav trgovanja učiniti profitabilnim. Izlaz iz trgovine jedno je područje kojem se mora posvetiti pažnja. Također, okidaču za ulazak možda će biti potrebno malo dotjerivanja radi filtriranja loših signala.

 

FREE Chaos Trader Lite EA

Download the FREE Chaos Trader Lite Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.