Currency Strength Expert Advisor For MT4

Currency Strength Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Table Of Contents:

  1. Currency Strength Expert Advisor For MT4
  2. Currency Strength Expert Advisor For MT4 - kriteriji za ulazak
  3. Currency Strength Expert Advisor For MT4 - kriteriji izlaska
  4. Currency Strength Expert Advisor For MT4 - sobe za poboljšanje

 

Currency Strength Expert Advisor For MT4 jednostavan je stručni savjetnik s nekoliko postavki. Dizajniran je za upotrebu swing trgovaca koji nemaju dovoljno vremena za nadgledanje trgovina dok idu uživo. Jednom kada je robot priključen na grafikon, izvršava kupovinu i prodaju sve dok su ispunjeni uvjeti za ulazak bez obzira na doba dana.

Korisnik ne mora pričvrstiti robota na više karata kako bi preuzeo višestruke narudžbe, jer prolazi kroz 28 glavnih parova kako bi provjerio ulazak. U bilo kojem trenutku, robot može poduzeti čak 26 trgovina na određeni dan pod uvjetom da su zadovoljeni kriteriji za prijavu. Međutim, uzima se samo jedna trgovina po simbolu.


FREE Currency Strength EA

Download the FREE Currency Strength Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


Currency Strength Expert Advisor For MT4 - kriteriji za ulazak


Robot ne prima signale od bilo kojih tehničkih pokazatelja kada traži unose u trgovinu. Smjer trgovine u potpunosti ovisi o snazi valute kako je definirao i izračunao robot. Kad stručni savjetnik prvi put padne na kartu, on odmah provjerava svaki simbol glavnih parova kako bi utvrdio je li par bikovski ili medvjeđi. Ova pristranost temelji se na relativnom položaju cijene otvaranja i cijene zatvaranja trenutne svijeće na dnevnom grafikonu. Ako se trenutna svijeća otvori nisko, a zatim kasnije pomakne prema gore, to je bikovski signal. Ako se trenutna svijeća otvori visoko i nakon toga spusti ispod ulazne cijene, to se uzima kao medvjeđi signal.

28 glavnih parova svrstano je u osam različitih skupina, pri čemu svaki par u grupi sadrži određenu valutu (npr. EUR, GBP, AUD, NZD, USD, CAD, CHF i JPY). Prosjek bikovskog ili medvjeđeg signala svakog člana grupe osrednjava se da bi se dobila vrijednost snage valute. To je vrijednost koja se prikazuje na grafikonu uz svaku valutu i ta se vrijednost ažurira u stvarnom vremenu. Moguće je da se obrti otvaraju odmah nakon pričvršćivanja robota na grafikon. Trgovine se mogu dodati kasnije kada vrijednost valute dosegne određeni prag.

Trgovine se ne izvršavaju na temelju vrijednosti valute per se. Dvadeset i šest parova od 28 glavnih simbola robot provjerava radi unosa na svakom tiku. Ako je razlika između jačine devizne valute jedne valute (npr. CAD) i vrijednosti jačine valute druge valute (npr. JPY) veća od 0,5 (zadana vrijednost razlika_val), za valutni par će se poslati tržišni nalog (tj. CADJPY ). Određena vrsta narudžbe (tj. Kupnja ili prodaja) ovisi o tome je li trenutna dnevna svijeća bikovska ili medvjeđa.Currency Strength Expert Advisor For MT4 - kriteriji izlaska


Robot ne postavlja zaustavljanje gubitaka i ostvarivanje dobiti za tržišne naloge koji se otvaraju prema dizajnu. Prema zadanim postavkama, funkcija zaustavljanja zaustavljanja također je onemogućena, osim ako je korisnik namjerno uključio funkciju na kartici Ulazi. Sve to znači da se otvorene trgovine mogu zatvoriti samo ručno ili uz upotrebu skripte koju korisnik izravno primjenjuje. Zbog toga trgovac mora provjeriti trgovanje prije zatvaranja trgovačkog dana kako bi mogao samostalno ili kolektivno upravljati trgovinama.Currency Strength Expert Advisor For MT4 - sobe za poboljšanje


Nije moguće pokrenuti robota u leđnom ispitivaču da biste vidjeli njegove performanse tijekom određenog vremenskog razdoblja. To je zbog činjenice da uzima 28 glavnih parova u obzir prilikom traženja unosa trgovine. Jedini način da se utvrdi isplativost ovog robota za stvarno trgovanje je demo trgovanje. Najbolje je ako se to radi na virtualnom privatnom poslužitelju kako bi robot mogao raditi bez ometanja.

Ovaj robot koristi drugačiji način određivanja snage valute u usporedbi s drugim robotima i indikatorima dostupnim na mreži. Jedna od mogućih mana u izračunu snage valute ovog robota je njegovo jedino oslanjanje na trenutnu otvorenu svijeću na dnevnom grafikonu pri mjerenju snage valute. To nije baš pouzdano jer trenutna svijeća može tako brzo promijeniti boju, pa tako i dnevni trend. Stoga je bolje upotrijebiti prethodnu svijeću za izračunavanje jačine valute.

Preporučljivo je da trgovac koristi mali obim trgovine i veliki kapital kada koristi ovog robota kako fluktuacija tekuće dobiti ne bi ozbiljno utjecala na račun. Postavljanje veće vrijednosti za razliku između vrijednosti valuta dobra je ideja smanjiti broj trgovina otvorenih u bilo kojem trenutku na računu za trgovanje. To bi dovelo do većih vjerojatnosti trgovanja, manjeg povlačenja i smanjenog rizika od propadanja računa.

Da bi učinkovito zaštitio trgovački kapital, korisnik mora razmotriti omogućavanje SLTP funkcije tako da će robot aktivno stavljati stop loss i uzimati ciljeve dobiti na sve otvorene naloge. To će trgovačkom računu pružiti više šansi za dugoročni opstanak. Kad je takva funkcija aktivirana, račun bi bio bolji ako korisnik također postavi udaljenost uzimanja dobiti veću od udaljenosti zaustavljanja. Trgovci širom svijeta široko prihvaćaju omjer rizika i nagrade od najmanje 1,5. Statistički gledano, što je veći omjer to je bolji. To će pružiti trgovačkom računu veće šanse za zaradu tijekom značajnog trajanja.

Prema dizajniranju, robot može obavljati poslove u bilo koje doba dana. To možda nije optimalno jer se trgovačka aktivnost razlikuje u zavisnosti od doba dana ili tržišne sesije. Bolje je ako dizajner koristi tržišnu sesiju kao trgovački filtar. Obično se količina trgovanja slijeva tijekom sesija u Londonu i New Yorku, pa je najbolje ako korisnik na početku ima mogućnost odabira vremena početka i završetka trgovine.

Uz to, pokazatelj obujma može se koristiti kao drugi trgovinski filtar jer daje pokazatelj volatilnosti tržišta. Veći obujam znači veću trgovinsku aktivnost. Vrijednost praga volumena koji se koristi može se postaviti na dnevni ili neki drugi vremenski okvir. Međutim, to se može utvrditi samo demo testiranjem i proučavanjem karata.

 

FREE Currency Strength EA

Download the FREE Currency Strength Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.