Daily Chart Trader Expert Advisor For MT4

Daily Chart Trader Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Table Of Contents:

 1. Daily Chart Trader Expert Advisor For MT4
 2. Daily Chart Trader Expert Advisor For MT4 - kriteriji za ulazak
 3. Daily Chart Trader Expert Advisor For MT4 - kriteriji izlaska
 4. Daily Chart Trader Expert Advisor For MT4 - Prostor za poboljšanje

 

Kao što i samo ime govori, Daily Chart Trader Expert Advisor For MT4 radi na dnevnom grafikonu samo bilo kojeg simbola deviza. U bilo kojem drugom vremenskom okviru, robot odmah izlazi iz glavne funkcije svakog krpelja. Uz to, ako je raspon trenutnog simbola veći od 25 bodova (ili 2,5 pipa), robot neće raditi. Budući da zahtjev za širenjem nije dostupan kao varijabla u ulazima, korisnik mora primijeniti robota na simbol koji ima najveći raspon niži od 25 točaka većinu vremena.

Trgovački sustav pokazao je lošu izvedbu zadnjeg testera. Maksimalno povlačenje iznosilo je oko 15 posto, a dobitak samo 27 posto. Kao rezultat toga, robot je izgubio 10 posto računa kada je prešao pet mjeseci povijesnih podataka o cijenama. Osim toga, budući da se volumen trgovine povećava u slučaju gubitka i korisnik nema kontrolu nad početnom veličinom serije, nije sigurno trgovati s ovim robotom u trgovanju uživo sa zadanim postavkama.


FREE Daily Chart Trader EA

Download the FREE Daily Chart Trader Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


Daily Chart Trader Expert Advisor For MT4 - kriteriji za ulazak
Stručni savjetnik trgovca dnevnih karata pokreće svaki tik i otvara jednu po jednu trgovinu. Iako ne koristi pristup martingale, robot povećava veličinu serije ako je prethodna trgovina bila gubitnička. Potrebna je jedna dobitna trgovina za vraćanje veličine lota na izvornu vrijednost na temelju kapitala računa.

U ulazima je malo varijabli koje korisnik može prilagoditi po svojoj volji za kontrolu rada sustava trgovanja. Međutim, nisu sve vrijednosti postavljene kao zadane one koje se primjenjuju u stvarnoj situaciji, pa korisnik mora razumjeti kako stručnjak koristi varijable. Ove su varijable navedene u nastavku:


 • BreakEven = 39 - Otvorena trgovina bit će premještena u raspodjelu dobiti kada osvoji 39 pipsa. Stvarni prilagođeni stop-gubitak je samo 39 bodova.

 • MagicNumber = 112918 - ovaj broj identificira trgovanja ovog robota i koristi se za upravljanje trgovinom.

 • lotovi = 0,01 - Ova se varijabla ne koristi u kodu za određivanje veličine lota trgovine vjerojatno zbog pogreške kodiranja.

 • korak = 900 - Ova se vrijednost daje u bodovima. Kada se trguje, njegova dobit iz dobitka postavlja se na 900 bodova (ili 90 pipova) uvećana za razliku od tržišne cijene.

 • stepi = 100 - Ova vrijednost se dijeli s dva i dodaje se ili oduzima od otvorene cijene trenutne svijeće, u slučaju da je prethodna trgovina bila gubitak, kako bi se pronašla vrijednost koja se zatim uspoređuje s tržišnom cijenom. Rezultat ove usporedbe je ili nova trgovina koja kupuje ili prodaje ili nema trgovine.

 • display = true - Prema zadanim postavkama, ova je varijabla postavljena na true. Ako su lažni, tablica ili grafikon izvedbe neće biti prikazani na grafikonu.

 • X = 400 - Ovo je udaljenost gornjeg lijevog kuta tablice u odnosu na lijevu granicu glavnog grafikona.

 • Y = 20 - Ovo je udaljenost gornjeg lijevog kuta tablice u odnosu na gornju granicu glavnog grafikona.

 • use_breakeven = true - Na svakom tiku, robot pokušava premjestiti trgovinu na loš dobitak, ako je moguće, jer je opcija zadana na true.


Ako robot otvori prvu trgovinu ili ako sljedeća trgovina slijedi pobjedničku trgovinu, trgovina se otvara u 18:00 sati ili kasnije u toku dana. Moguće je da stručni savjetnik izvrši drugu trgovinu ili čak više iste svijeće ili dana ako je prethodna trgovina bila gubitak. Ako se trgovina izvrši nakon gubitka, ona se može uzeti u bilo koje doba dana. U ovom slučaju trgovina također dolazi s većom veličinom serije od prethodne trgovine koja gubi.

Čak i ako korisnik definira veličinu serije u ulazima, stručni savjetnik zanemaruje ovu vrijednost tijekom unosa. Stvarnu veličinu lota robot određuje množenjem glavnice s vrijednošću jedne točke (ili 0,00001). Ovako izračunata veličina serije odnosi se na prvu trgovinu i koristi se kao prirast vrijednosti za sljedeću trgovinu u slučaju da slijedi izgubljena trgovina. Na primjer, ako je prethodna trgovina imala veličinu lota od 0,20 i rezultirala gubitkom, sljedeća će trgovina imati veličinu partije od 0,20 plus vrijednost prirasta.Daily Chart Trader Expert Advisor For MT4 - kriteriji izlaska


Stručni savjetnik trgovca dnevnih karata aktivno upravlja svojim poslovima. Kao što je uočeno u testiranju, većinu trgovina izravno zatvara stručni savjetnik. To se događa kada je tražena cijena ispod otvorene cijene za kupovinu ili kad je cijena ponude iznad cijene za prodaju. U nekoliko navrata trgovine se mijenjaju i zatvaraju modificiranim stop-gubicima.

Stop gubitak dobitne trgovine prilagođava se kada trgovina dobije 390 bodova. U ovom se trenutku vrši serija prilagodbi zaustavnog gubitka koja se sastoji od dva dijela. Prvo se stop gubitak pomaknuo za 39 bodova iznad ulazne cijene. Odmah nakon toga, s gotovo nikakvim vremenskim razmakom, stop gubitak pomaknut je za 19 pipova od ulazne cijene. Ne slijedi nikakva druga prilagodba stop-gubitaka, a trgovina se zatvara novim stop-gubicima ili profitom. Stop zaustavljanje nije učinjeno.Daily Chart Trader Expert Advisor For MT4 - Prostor za poboljšanje


Stručnog savjetnika trgovca dnevnih karata treba preraditi kako bi postao sigurniji i profitabilniji. Jedna očita mana je prikaz tablice koja pokriva 12 simbola kada robot radi samo na aktivnom simbolu. Kao što je prikazano na gornjoj slici, robot prikazuje rezultate dnevnih, tjednih, mjesečnih i ukupnih performansi za 12 simbola, što je rasipanje računalnih resursa.

S trenutnom postavkom, trgovanje započinje ako je sat na brokerskoj strani 18 ili veći. Ovo možda nije najbolje vrijeme za trgovanje za svakog korisnika, pa je bolje postaviti raspored trgovanja kao varijablu u ulazima. Na taj način korisnik može odabrati željeni raspored ili tržišnu sesiju.

Gledajući kod, može se vidjeti da je program star. Vanjske varijable rasute su po globalnom području, što korisnicima otežava čitanje koda i razumijevanje rada robota. Vanjske varijable trebaju biti raspoređene i smještene zajedno na jednom mjestu. Još jedno neugodno pitanje je zadržavanje tablice o izvedbi na grafikonu kada se ukloni stručni savjetnik. Ručno uklanjanje zaostalih predmeta može biti problematično i dugotrajno. To pokazuje da robotu nedostaje funkcija koja uklanja predmete kad stručni savjetnik napusti terminal.

Uz ono što je do sada raspravljeno, još jedno očito pitanje koje se mora riješiti je veličina lota koja se koristi za unose u trgovinu. Iako je korisniku dana mogućnost postavljanja početne veličine lota u ulazima, ova se vrijednost uopće ne koristi u izvršenju trgovine. Da bi se riješio ovaj problem, korisnik bi trebao dobiti mogućnost korištenja statičke ili dinamičke veličine serije, a zatim robot dodijeli ili odredi veličinu serije na temelju korisničkih preferencija. Formulu koja se koristi za definiranje početne veličine lota treba ispraviti tako da se željeni opseg trgovine koristi na početku svakog trgovinskog ciklusa.


 

FREE Daily Chart Trader EA

Download the FREE Daily Chart Trader Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.