EA Template with Trailing Stop v2 Expert Advisor For MT4

EA Template with Trailing Stop v2 Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Table Of Contents:

 1. EA Template with Trailing Stop v2 Expert Advisor For MT4
 2. EA Template with Trailing Stop v2 Expert Advisor For MT4 - Kriteriji za ulazak
 3. EA Template with Trailing Stop v2 Expert Advisor For MT4 - kriteriji izlaska
 4. EA Template with Trailing Stop v2 Expert Advisor For MT4 - Prostor za poboljšanje

 

EA Template with Trailing Stop v2 Expert Advisor For MT4 koristi prosječni indeks usmjerenog kretanja (ADX) kao okidač za ulazak i izlaz iz trgovine. Kao takav, ovaj sustav trgovanja može se smatrati strategijom koja slijedi trend, jer je ADX nadaleko poznat kao pokazatelj snage trenda. Za trgovanje trendom, stručni savjetnik koristi stop stop narudžbe za kupnju i prodaju. Prema zadanim postavkama otvara jednu po jednu trgovinu. Kada se zaustavni nalog pretvori u tržišni nalog i počne dobivati pips, povlačenje zaustavljanja stupa na snagu kad god se postigne prag postavljen u ulazima.

Nažalost, trgovački sustav nije uspio zaraditi novac na testiranju kada se primijenio na jedan simbol i 15-minutni grafikon i koristio pet mjeseci povijesnih podataka. Iako je postotak pobjeda bio visok (oko 42 posto), robot je ionako izgubio novac. To je vjerojatno posljedica upotrebe trailing stop-a koji narušava ravnotežu između rizika i nagrade, čineći visoku stopu dobitka neadekvatnom.


FREE EA Template with Trailing Stop v2 EA

Download the FREE EA Template with Trailing Stop v2 Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


EA Template with Trailing Stop v2 Expert Advisor For MT4 - Kriteriji za ulazak
EA Predložak s pratećim zaustavljanjem v2 stručni savjetnik obavlja samo dvije funkcije na svakom tiku, odnosno ulazak u trgovinu i upravljanje trgovinom. Ako još nema otvorenog naloga bilo koje vrste u trenutnom simbolu, robot pokušava pronaći signal i izvršiti trgovinu. Ako već postoji narudžba, robot će ili izmijeniti stop loss ili zatvoriti trgovinu.

Postoje neki parametri koje korisnik može prilagoditi u ulazima. Pomoću ovih parametara korisnik može kontrolirati neke aspekte trgovanja ovim stručnim savjetnikom. Iako su neke varijable same po sebi razumljive, druge se varijable moraju objasniti kako bi se izbjegla zabluda. Ove su varijable navedene u nastavku:


 • Lot = 0,1 - Svi poslovi imat će istu veličinu serije 0,1, jer je automatsko određivanje veličine lota prema zadanim postavkama onemogućeno.

 • AutoLots = False - ovaj parametar znači da se neće koristiti automatsko određivanje veličine lota, a umjesto toga statičko veličanje lota.

 • TakeProfit = 1000 - Take profit od trgovanja iznosi 1.000 bodova (ili 100 pipova).

 • StopLoss = 500 - Stop gubitak trgovine iznosi 500 bodova (ili 50 pipsa).

 • TrailingStart = 200 - Zaustavljanje praćenja započet će ako je trgovina dobila 200 bodova (ili 20 pipova).

 • TrailingStop = 150 - Kada započinje praćenje, stop gubitak se postavlja za 150 bodova (ili 15 pipova) iznad ulazne cijene, osiguravajući 15 pipova profita u procesu.

 • Proklizavanje = 3 - ovo je maksimalni iznos kretanja cijene od zahtjeva do izvršenja koji robot omogućava za svaku trgovinu u slučaju da zahtjev za trgovinom doživi kašnjenje u odgovoru.

 • MaxOrders = 1 - Ovaj parametar upućuje stručnog savjetnika da istodobno otvori samo jednu trgovinu, bilo da je riječ o nalogu na čekanju ili tržišnom nalogu.

 • Magija = 777 - Svaka trgovina koju pokreće ovaj sustav trgovanja dobiva ovaj čarobni broj za upotrebu u upravljanju trgovinom.

 • Poeni = 100 - Ova se varijabla odnosi na udaljenost naloga na čekanju od tržišne cijene u bodovima.

 • Minuta = 30 - Nalog na čekanju koji je poslao robot istječe za 30 minuta ako se ne pretvori u tržišni nalog.

 • PERIOD = 15 - Ovo je vremenski okvir trenutnog simbola na koji se primjenjuje ADX. Vrijednost znači 15 minuta.

 • adxint = 14 - Ovo je razdoblje ADX indikatora koji se koristi u ovom sustavu trgovanja.

 • adxsignal = 20 - Signal ADX-a koristit će se kao filtar ako je vrijednost ADX veća od 5.

 • MaxSpread = 20 - Ovo je maksimalni raspon u bodovima u trenutnom simbolu koji je dozvoljen za ulazak u trgovinu. Ako je raspon veći od ove vrijednosti, trgovinski signal će se prenijeti.


Trgovinski sustav koristi jedan tehnički pokazatelj kako bi pronašao trgovinsku priliku i definirao njezin smjer. Kako se ovaj pokazatelj koristi za stvaranje unosa objašnjeno je u nastavku:


 • Prosječni indeks usmjerenog kretanja (razdoblje 14, zatvaranje cijene) - ADX vrijednosti potrebne za izračun izvedene su iz nule svijeće i druge svijeće iz 15-minutnog razdoblja trenutnog simbola. Signal za kupnju generirat će se ako je ADX vrijednost nule svijeće veća od 20, + DI je iznad -DI za nulu svijeće, a + DI je ispod -DI za svijeću dvije. S druge strane, signal za prodaju dobiva se ako je ADX nulte svijeće veći od 20, + DI je ispod -DI za nula svijeće, a + DI je iznad -DI za svijeću dvije.


Stručni savjetnik razmatra ulazak u trgovinu ako je broj otvorenih naloga manji od maksimalnog. Budući da je varijabla MaxOrders prema zadanim postavkama postavljena na 1, robot će izvršavati jednu po jednu narudžbu. Štoviše, trenutni raspon u aktivnom simbolu trebao bi biti manji od maksimalnog (tj. 20 bodova). Ako ova dva uvjeta postoje, robot će poslati narudžbu na temelju signala koji daje ADX.

Trgovinski sustav stavlja ili zaustavljanje kupnje ili zaustavljanje prodaje, ali ne oboje. Udaljenost zaustavnog naloga je 100 bodova od tržišne cijene. Ako se nalog na čekanju ne pokrene nakon 30 minuta, terminal će nalog izbrisati. Nakon ove točke, robot može pronaći drugi signal i poslati još jedan zaustavni nalog. Ako se zaustavni nalog pokrene na vrijeme, zaustavni nalog postaje tržišni nalog. Nikakav stop nalog ne može se dati dok je trgovina otvorena.

Sve narudžbe koje robot ima zaustavljaju gubitak i uzimaju profit. Stop gubitak je postavljen na 50 pipsa od ulazne cijene, dok je Take profit postavljen na 100 pipsa od otvorene cijene, stavljajući odnos rizika i nagrade na dva na početku. Ta je ravnoteža između rizika i nagrade poremećena, međutim, zbog korištenja zaustavnog praćenja.EA Template with Trailing Stop v2 Expert Advisor For MT4 - kriteriji izlaska


Kao što je uočeno u testiranju, većina trgovina koje otvara EA predložak sa stručnim savjetnikom Trailing Stop v2 zatvara se početnim stop-gubicima ili izravno robotom. Stručni savjetnik provjerava svaki krpelj može li se otvorena trgovina zatvoriti ili ne. Okidač za zatvaranje trgovine dolazi iz ADX-a kako je objašnjeno u nastavku:


 • Prosječni indeks usmjerenog kretanja (razdoblje 14, zatvaranje cijene) - Stručni savjetnik određuje vrijednosti + DI i -DI trenutne svijeće za 15-minutni grafikon trenutnog simbola. Ako je trenutna narudžba dugačka i + DI je ispod -DI, trgovina za kupnju bit će zatvorena. Ako je trenutna narudžba kratka i + DI je iznad -DI, trgovina prodaje će biti zatvorena.


To znači da će se trenutni tržišni poredak zatvoriti suprotnim signalom iz ADX-a. Zatvaranje trgovine izvršit će se odmah ako se pokrene, a robot ne čeka da trgovina postane zelena ili profitabilna. Na ovaj način robot prisilno zatvara trgovine u gubitku ili zaradi.EA Template with Trailing Stop v2 Expert Advisor For MT4 - Prostor za poboljšanje


Predložak EA sa stručnim savjetnikom Trailing Stop v2 nije uspio generirati dobit tijekom testiranja povijesnih podataka o cijenama tijekom pet mjeseci. Kao što je već spomenuto, mogući razlog za to mogao bi biti ravnoteža između omjera rizika i nagrade i stope dobitka. Iako je stopa dobitka bila visoka, bilo je moguće da je račun gubio više novca u gubljenju poslova nego što je zarađivao u dobitku. Međutim, u ulazima nema određene varijable koju korisnik može uključiti i isključiti ako želi koristiti prateće zaustavljanje ili ne. Ako je moguće, ovu opciju treba dati trgovcu.


 

FREE EA Template with Trailing Stop v2 EA

Download the FREE EA Template with Trailing Stop v2 Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.