Heikin Ashi Trader Expert Advisor For MT4

Heikin Ashi Trader Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Table Of Contents:

  1. Heikin Ashi Trader Expert Advisor For MT4
  2. Heikin Ashi Trader Expert Advisor For MT4 - kriteriji za ulaz
  3. Heikin Ashi Trader Expert Advisor For MT4 - Izlazni kriteriji
  4. Heikin Ashi Trader Expert Advisor For MT4 - soba za poboljšanje

 

Heikin Ashi Trader Expert Advisor For MT4 jednostavan je algoritamski sustav trgovanja za MT4 platformu. Iako je dobio ime po jednoj vrsti grafikona, robot ne koristi svoj koncept u stvarnom trgovanju, niti prikazuje heikin ashi svijeće na grafikonu umjesto svijećnjaka, šipki ili linija. Koncept heikin ashi koristi na drugačiji način.

Ovaj sustav trgovanja može se koristiti na trgovačkim računima čiji su tečajevi izraženi u pet ili četiri znamenke za dolarske parove i u tri ili dvije decimale za jenske parove. Može se primijeniti na bilo koji simbol grafikona i razdoblje, ali trgovat će se samo u aktivnom simbolu i vremenskom okviru.


FREE Heikin Ashi Trader EA

Download the FREE Heikin Ashi Trader Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


Heikin Ashi Trader Expert Advisor For MT4 - kriteriji za ulaz
Prije preuzimanja poslova, stručni savjetnik Heikin Ashi Trader za MT4 provodi jedan krug inspekcije na početku nove svijeće. Prvo gleda na trgovački račun ako ima otvorene trgovine, a zatim utvrđuje trenutno povlačenje ako je unutar prihvatljivog raspona. Ako je povlačenje više od jednog postotka stanja na računu, sva otvorena trgovanja bit će odmah zatvorena. To se radi kako bi se kapital sačuvao i trgovačkom sustavu pružilo više šansi za opstanak ili pobjedu. Ako povlačenje nije problem, robot broji broj šipki na grafikonu ako je veći od 100 i provjerava profit, ako je veći od 10 pipova. Jednom kada se ove provjere pokažu dobro, robot će potražiti tehničke pokazatelje za smjer trgovine i ulazak.

Trgovinski sustav traži unose u trgovinu na otvaranju nove svijeće, a istovremeno može otvoriti i upravljati do 10 trgovina. Svaka preuzeta trgovina ima stop gubitak od 20 pipsa i take profit od 50 pipsa. Međutim, robot uzima u obzir količinu širenja trenutnog simbola u trenutku izvršenja trgovine. Stopi gubitka dodaje iznos širenja i isti iznos oduzima od dobiti. Unatoč tome, omjer rizika i nagrade i dalje je primjereno visok (tj. Veći od dva). Dugoročno gledano, sustav trgovanja mogao bi se dobro odvijati čak i ako račun ima privremene zastoje.

Pokazatelji koji se koriste u ovom sustavu, njihove postavke i način upotrebe navedeni su u nastavku:


  • Linearno ponderirani pomični prosjeci (brzo razdoblje 6, sporo razdoblje 85, tipična cijena) - Dva pomična prosjeka primjenjuju se na sljedeći niži vremenski okvir. Ako je brzi LWMA iznad sporog LWMA, ovo je signal za kupnju. Ako je brzi LWMA ispod sporog LWMA, to se uzima kao signal prodaje. Ovaj je signal jedan od čimbenika za ulazak u trgovinu.

  • Zamah (14) - Ovaj se pokazatelj primjenjuje na sljedeći viši vremenski okvir. Iako ne pomaže u određivanju smjera trenda, pokazatelj impulsa potvrđuje je li trgovinski signal valjan. Željena vrijednost pokazatelja impulsa je 0,3 ili manje za potvrdu ulaska u trgovinu. Ova vrijednost daje ideju da bi sadašnje tržište koje se razmatra moglo imati dovoljno zamaha za nastavak trgovine. Ako je vrijednost jedne ili više od tri prethodne svijeće na sljedećem većem vremenskom okviru manja od 0,3, to se uzima kao jedan od čimbenika za ulazak.

  • Stohastički (13, 5, 5) - Ova postavka nije standardna za stohastički. Za razliku od LWMA-a i zamaha, stohastika se primjenjuje na trenutni vremenski okvir. Ako je stohastička vrijednost bilo koje od tri prethodne svijeće veća od 70, to je signal za kupnju. Ako je stohastička vrijednost manja od 30, uzima se kao signal prodaje.


Koncept heikin ashi kartiranja ne koristi se u ovom sustavu na način kako se koristi drugdje na mreži. Robot čak ni ne pokušava zamijeniti kartu svijećnjaka ili bilo koju drugu vrstu karte heikin ashi svijećama. U ovom se sustavu heikin ashi koristi kao normalna svijeća. Ako se trenutna svijeća otvori niže i zatvori više (iako je i dalje otvorena), to je bikovski signal. Ako se trenutna svijeća otvori više i pomakne se ispod otvorene cijene, to je medvjeđi signal. Ovaj signal utječe na kriterije ulaska u trgovinu.Heikin Ashi Trader Expert Advisor For MT4 - Izlazni kriteriji


Trgovine koje je poduzeo Heikin Ashi Trader stručni savjetnik za MT4 bit će zatvorene uz stop-gubitak ili profit. Ako se trgovina prihvati protiv nedavnog trenda, o njenoj se sudbini brzo odlučuje jer je nalog za zaustavljanje gubitka pred vratima. Profitabilni poslovi mogu se zaključiti po uzetoj dobiti ili po stop stop cijeni koja se razlikuje od originalne stop lossa koju je postavio robot. To je zbog funkcije gubitka i zaustavnog zaustavljanja.

Ako trgovina dobije najmanje 30 pipova, robot zaustavlja zaustavni gubitak na ulaznu cijenu za bezrizičnu trgovinu. Ako trgovina dobije više pipova, u obzir dolazi funkcija zaustavnog zaustavljanja. Praćenje zaustavljanja nadgleda udaljenost između tržišne cijene i novog zaustavnog gubitka i pokušava održati tu udaljenost stalnim prilagođavanjem zaustavljanja kad god je to moguće.Heikin Ashi Trader Expert Advisor For MT4 - soba za poboljšanje


Tijekom testiranja, stručni savjetnik Heikin Ashi Trader za MT4 počeo je loše, ali se nakon nekog vremena vratio. Pokušao je nadoknaditi gubitke s kojima se susretao u prošlosti, ali na kraju nije uspio. Na kraju se trgovački sustav uspio približiti rentabilnosti. To znači da robot još nije prikladan za trgovanje uživo. Potrebno je duže vrijeme testiranja da bi se stekao osjećaj stvarne izvedbe, a možda će ga trebati proći kroz više parova kako bi se moglo procijeniti njegovu vrijednost.

Još jedan razlog koji je mogao pridonijeti lošim performansama ovog sustava trgovanja u ispitivaču strategija je moguća zlouporaba stohastičkog signala. Većina trgovaca slaže se da je pretjerano kupljeno očitanje medvjeđi signal i da je pretjerano čitanje bikovski signal. Čini se da je u programskom kodu uporaba stohastika obrnuta. Učinak trgovanja robota u leđnom testu mogao bi dati sasvim drugu sliku ako se stohastički signal koristi na uobičajeni način.


 

FREE Heikin Ashi Trader EA

Download the FREE Heikin Ashi Trader Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.