Manual Trading Lightweight Utility Expert Advisor For MT4

Manual Trading Lightweight Utility Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Table Of Contents:

 1. Manual Trading Lightweight Utility Expert Advisor For MT4
 2. Manual Trading Lightweight Utility Expert Advisor For MT4 - kriteriji za ulazak
 3. Manual Trading Lightweight Utility Expert Advisor For MT4 - kriteriji za izlaz
 4. Manual Trading Lightweight Utility Expert Advisor For MT4 - Prostor za poboljšanje

 

Stručni savjetnik za ručno trgovanje lakim uslužnim programima za MetaTrader4 jednostavan je, ali vrlo koristan alat za ručno trgovanje. Uz pomoć pokušaja i pogrešaka na demo računu, korisnik može lako shvatiti kako koristiti alat u trgovanju. Kao alat za ručno trgovanje, program ne radi u ispitivaču strategija. Neće otvoriti nijedan obrt, bez obzira koliko se korisnik trudio. To je jednostavno zato što je dizajniran da ga trgovci koriste za diskrecijsko trgovanje.

Iako to nije automatski sustav trgovanja, program je ipak stručni savjetnik. Nijedna druga vrsta MQL4 programa ne može zauzeti njegovo mjesto. Tehnički pokazatelj ne može izvršiti trgovanje na trgovačkom računu, dok se skripta izvršava samo jednom i preklopi nakon izvršavanja svojih operacija, poput otvaranja ili zatvaranja poslova. S druge strane, stručni savjetnik ostaje na grafikonu i može se koristiti za trgovanje u bilo kojem trenutku kada korisnik to želi.


FREE Manual Trading Lightweight Utility EA

Download the FREE Manual Trading Lightweight Utility Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


Manual Trading Lightweight Utility Expert Advisor For MT4 - kriteriji za ulazak
Kad se na grafikon prvi put spusti savjetnik za ručno trgovanje lakim uslužnim programima, korisniku se prikazuje mali prozor koji sadrži parametre trgovanja koji se mogu mijenjati po volji. Ako korisnik ništa ne promijeni u ulazima, robot će koristiti početne postavke. Značenje svakog parametra razmatra se u nastavku:


 • LotSize = 1 - Zadana veličina lota je 1,0, što je previsoko za bilo koju vrstu trgovačkog računa. Korisniku se savjetuje da prilagodi ovu vrijednost kako bi smanjio rizik za svaku trgovinu.

 • LotControl = false - Korisnik može taj parametar prebaciti na true ili false. Ako je false, gumbi za odabir veličine parcele skriveni su u sučelju. Ako je tačno, prikazuju se gumbi veličine partije za kupnju i prodaju kako bi korisnik mogao prilagoditi veličinu partije izravno na nadzornoj ploči.

 • TakeProfitPoints = 400 - Svaka trgovina bez obzira na vrstu (tj. Tržište, stop ili limit nalog) imat će cilj dobiti od 400 bodova ili 40 pipova. Take profit se postavlja kada se zahtjev za trgovinom pošalje na trgovinski poslužitelj.

 • StopLossPoints = 200 - Svaka trgovina bez obzira na vrstu imat će cilj dobiti od 200 bodova ili 20 pipova. Stop gubitak postavlja se na mjesto kad se pošalje zahtjev za trgovinu.

 • LimitOrderPoints = 50 - Kada trgovac koristi ograničeni nalog za plasiranje poslova, nalog će biti postavljen na udaljenosti od 50 bodova ili 5 pipova od trenutne tržišne cijene. Za ograničenje kupovine, narudžba se stavlja 5 pipova ispod tražene cijene. Za ograničenje prodaje, narudžba se stavlja 5 pipova iznad ponuđene cijene.

 • StopOrderPoints = 50 - Kada trgovac više voli koristiti zaustavne naloge prilikom ulaska u trgovanje, zaustavni nalog bit će postavljen na udaljenosti od 50 bodova ili 5 pipova od tržišne cijene. Za kupnju zaustavljanje, narudžba se stavlja 5 pipova iznad tražene cijene. Za zaustavljanje prodaje, narudžba se stavlja 5 pipova ispod ponuđene cijene.

 • magicNumber = 0 - Ovaj je broj glavni identifikator obrta koje je plasirao stručni savjetnik. Ako se koristi zadana vrijednost nule, nalozi koje izvršava robot neće imati magične brojeve slične ručno otvorenim poslovima. Korisnik može koristiti pozitivan ili negativan broj kao magični broj.


Stručni savjetnik prikazuje cool i user-friendly sučelje na glavnoj karti aktivnog simbola. Korisnik mora biti svjestan da program može izvršavati trgovine samo na trenutnom simbolu. Na krajnjem lijevom dijelu sučelja nalazi se gumb (jedan za kupnju i jedan za prodaju) koji korisnik može prebaciti na E, L ili S. Ova slova označavaju tri vrste naloga (E za izvršenje na tržištu, L za ograničeni nalog i S za zaustavni nalog).

Na desnoj strani gumba vrste naloga nalazi se cijena (jedna za kupnju i druga za prodaju) koja pokazuje tržišnu cijenu koju će program izvršiti ovisno o vrsti odabrane narudžbe. Ako korisnik odabere E (za tržišno izvršenje), prikazana cijena je tražena cijena za kupnju i cijena ponude za prodaju. Ako korisnik odabere L (za ograničenu narudžbu), prikazana cijena je 5 pipova ispod ponuđene cijene za narudžbu i 5 pipova iznad tražene cijene za narudžbu prodaje. Ako korisnik postavi S (za zaustavni nalog), prikazana cijena je 5 pipova iznad tražene cijene za narudžbu za kupnju i 5 pipova ispod ponuđene cijene za narudžbu prodaje.

Korisnik također može prilagoditi ograničenje i zaustaviti cijene narudžbe izravno na nadzornoj ploči kada se pritisnu tipke L ili S. Klikom na gumb plus povećat će se zaustavljanje i ograničavanje naloga za jedan poen, a klikom na gumb minus smanjit će se ograničenje i zaustaviti nalozi za jedan poen. Nije moguće prilagoditi cijenu za tržišne narudžbe. Da biste koristili veličinu serije koja nije zadana vrijednost 1,0, korisnik mora pritisnuti L na tipkovnici računala. Ako izvršite ovu radnju, gumbi za prilagodbu veličine parcele pojavit će se na nadzornoj ploči. Da bi prilagodio veličinu serije, korisnik može upisati izravno u polje Lots (brža opcija) ili kliknuti gumb plus ili minus (sporija opcija).

Nakon što se sve postavi, odnosno uslužni program prikači na željeni simbol, odabere se točna vrsta naloga i veličina seta se prilagodi željenoj vrijednosti, korisnik je spreman kliknuti gumb Prodaja ili Kupi za slanje zahtjev za trgovinu poslužitelju. Uobičajeno se zahtjev za trgovinom odobrava vrlo brzo i trgovina se izvršava gotovo trenutno, pod uvjetom da niti u jednom trenutku procesa nije došlo do pogreške.Manual Trading Lightweight Utility Expert Advisor For MT4 - kriteriji za izlaz


Stručni savjetnik za ručno trgovanje lakim uslužnim programima radi samo kao alat za ulazak u trgovinu. Budući da sučelje ne sadrži gumb za zatvaranje trgovina, nakon što je trgovina izvršena, trgovac mora ručno upravljati trgovinom ili trgovac može dopustiti trgovini da pogađa stop-gubitak ili profit.Manual Trading Lightweight Utility Expert Advisor For MT4 - Prostor za poboljšanje


Stručni savjetnik za ručno trgovanje lakim uslužnim programima jednostavan je, ali zanimljiv alat za trgovanje. Sučelje izgleda dobro i lako ga je razumjeti uz malo prakse. Uz to, nadzorna ploča ne zauzima toliko prostora na glavnoj karti. Još jedna sjajna značajka je da se nadzorna ploča može slobodno premjestiti bilo gdje na grafikonu, što sprječava mogućnost pokrivanja razina narudžbe ili cijena. Sve u svemu, program je koristan dodatak trgovačkom alatu.

Međutim, povremeno program vraća pogrešku kada se pokuša ući u trgovinu. To se događa kada se, na primjer, podesi magični broj. Pogreške u trgovini javljaju se i u drugim situacijama. Kôd će možda trebati pregledati kako bi se riješile ove pogreške jer je program u osnovi zamišljen kao uslužni program za unos trgovine. Pogreške će uopće izgubiti svrhu stvaranja alata.

Još jedna stvar koju treba poboljšati je zadana veličina lota, što bi moglo biti previše za trgovački račun s ograničenim kapitalom. Izvršavanje poslova s ovim opsegom trgovine može dovesti trgovinsku računicu u veliku opasnost. To ne bi predstavljalo problem ako je korisnik već upoznat sa sučeljem, ali za nove korisnike koji nisu dobro upućeni u upotrebu MT4 platforme, možda će biti teško prilagoditi veličinu parcele.


 

FREE Manual Trading Lightweight Utility EA

Download the FREE Manual Trading Lightweight Utility Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.