Program AIGrid System Expert Advisor For MT4

Program AIGrid System Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Table Of Contents:

 1. Program AIGrid System Expert Advisor For MT4
 2. Program AIGrid System Expert Advisor For MT4 - kriteriji za ulazak
 3. Program AIGrid System Expert Advisor For MT4 - kriteriji izlaska
 4. Program AIGrid System Expert Advisor For MT4 - Prostor za poboljšanje

 

Program AIGrid System Expert Advisor For MT4 je mrežni sustav trgovanja za MetaTrader4 koji koristi jednostavan pristup upravljanju novcem. Koristi statičko veličinu položaja umjesto da koristi stil martingale. Na tržište ulazi koristeći naloge na čekanju, odnosno naloge za zaustavljanje i prodaju s ograničenom cijenom iznad tržišne cijene i granične naloge s stopom prodaje i kupnje ispod tržišne cijene.

Ova vrsta strategije trgovanja oslanja se na princip srednje reverzije kako bi zaradila novac i preživjela povlačenja. To je zato što sustav trgovanja koristi profit, ali ne i stop gubitak. Ovim pristupom upravljanju trgovinom, sustav trgovanja pokazat će stalno rastuću krivulju bilance, što znači postojanu dobit koja se dodaje na račun, i stalno padajuću krivulju vlastitog kapitala, što znači trajno povlačenje.

Povlačenje će nestati kad se tržište vrati na srednju vrijednost i napravi potpuni preokret. Ako izvrši samo povlačenje, povlačenje se može nastaviti, osim ako korisnik intervenira i tu i tamo prihvati neke gubitke. Kao što je prikazano na testiranju, robot može zaraditi novac za trgovca, ali stupanj profitabilnosti je nizak. U nekom se trenutku gubitak poslova mora likvidirati i utvrditi ostvarena neto dobit. Korisnici moraju pronaći način da se bave povlačenjem kako bi vidjeli profitabilniju strategiju trgovanja.


FREE Program AIGrid System EA

Download the FREE Program AIGrid System Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


Program AIGrid System Expert Advisor For MT4 - kriteriji za ulazak
Stručni savjetnik za program AIGrid System spušta pet naloga za kupnju i prodaju s ograničenom cijenom iznad cijene i pet naloga za prodaju i zaustavljanje i kupnju ispod cijene u trenutku kada se pokrene na grafikonu. Te narudžbe dolaze u parovima. Svaki par naloga za zaustavljanje i kupnju s ograničenjem prodaje ima istu cijenu, a svaki par naloga za zaustavljanje i prodaju s ograničenjem prodaje ima istu cijenu. Kao što je definirano u Ulazima, udaljenost između naloga je 20 pipsa, a svaka narudžba ima profit od 50 pipsa, ali nema zaustavnog gubitka.

Kao složeni sustav trgovanja, AI Grid pruža širok raspon varijabli u ulazima s kojima korisnik može raditi u svojoj potrazi za profitabilnošću. Najvažnije varijable izdvojene su i predstavljene u nastavku kako bi se smanjila krivulja učenja korisnika:


 • MagicNumberGrid = 10001 - Robot daje taj broj svakoj trgovini radi lakše identifikacije.

 • Partije = 0,01 - Svaka narudžba ima veličinu partije od 0,01.

 • ConsiderSpread = false - Budući da je ova vrijednost lažna, robot neće gledati širenje tijekom pretraživanja i unosa trgovine.

 • GridSize = 20 - Udaljenost između naloga je 20 pipsa.

 • BaseTakeProfit = 50 - Svaka narudžba dolazi s dobitkom od 50 pipsa.

 • Klizanje = 2,5 - Ovo je maksimalno klizanje dopušteno za ulazak u trgovinu.

 • GridSteps = 10 - Ovaj parametar upućuje stručnog savjetnika da stavi 10 naloga iznad cijene i 10 naloga ispod cijene. Budući da narudžbe dolaze u parovima, bit će 5 parova narudžbi iznad i ispod cijene. Svaki par sastoji se od stop i limit naloga.

 • StopLoss = 0 - Zadana postavka nije stop-gubitak za sve narudžbe, osim ako korisnik ovdje ne postavi pozitivan broj u pipsima.

 • wantLongs = true - ovaj parametar znači da će biti ograničenja za kupnju i zaustavljanje kupovine.

 • wantShorts = true - ovaj parametar znači da će postojati ograničeni nalozi prodaje i prodaje.

 • wantBreakout = true - Ovaj parametar znači da će biti kupnja iznad cijene i prodaja ispod cijene.

 • wantCounter = true - ovaj parametar znači da će postojati ograničenje kupovine ispod cijene i ograničenje prodaje iznad cijene.


Kada se par naloga pretvori u tržišne naloge, otvara se drugi par naloga koji se dodaje zadnjem paru naloga koji će zamijeniti pokrenute poslove. Budući da svaki par naloga ima sličnu cijenu, moguće je istovremeno pokrenuti svaki tandem narudžbe. Kada trgovina postigne dobit, na njeno mjesto dolazi druga narudžba koja u svakom trenutku održava 20 naloga na čekanju.

Neke se informacije prikazuju na glavnom grafikonu kako bi pomogle trgovcu da prati vrijeme. U donjem desnom dijelu glavnog prozora korisnik može vidjeti trenutni datum i vrijeme na strani brokera, kao i dan u tjednu. Brojanje dana jednako je načinu na koji klijentski terminal broji dane u tjednu (ponedjeljak 1., utorak 2., srijeda 3., četvrtak 4. i petak 5.).Program AIGrid System Expert Advisor For MT4 - kriteriji izlaska


Budući da stručni savjetnik za sustav AIGrid sustava ne dodjeljuje stop-gubitak svakoj narudžbi, tržišne naloge zatvara samo profit, što rezultira trgovanjem koje je cijelo vrijeme zatvoreno u dobiti. Zbog toga se linija ravnoteže i kapital na kartici Grafikon ispitivača strategije većinu vremena razilaze. Dok bilančna linija raste, što znači da se dobit dodaje na saldo računa, linija kapitala ide prema dolje, što znači da povlačenje raste. Zbog sve veće negativne dobiti, novac dodan na račun nema veliku vrijednost dok se ne riješe obustave trgovanja.

Ako se cijena nastavi kretati u jednom smjeru, a obrti se gomilaju, povlačenje može doseći opasne razine koje račun ne može držati. Da bi ovaj sustav trgovanja uspio dugoročno, tržište se mora okrenuti prema srednjem vrijednosti ili korisnik mora intervenirati kako bi stari zanati izgubili. Posljednja radnja potrebna je ako tržište samo povuče minimalno i nastavi se kretati u početnom smjeru.Program AIGrid System Expert Advisor For MT4 - Prostor za poboljšanje


Da bi se utvrdilo može li stručni savjetnik za sustav AIGrid sustava generirati dobit trgovcu, testiranje je provedeno tijekom pet mjeseci povijesnih podataka u 15-minutnom grafikonu EURUSD i korištenjem 10.000 kapitala. Na kraju testiranja, robot je zaradio nešto novca, pa se može reći da je profitabilan. Međutim, razina profitabilnosti bila je niska. Neto dobit tijekom testnog razdoblja bila je četiri posto, što je rezultiralo mjesečnom dobiti od 0,8 posto. To pokazuje da je povrat ulaganja vrlo nizak.

U izvještaju o testiranju povlačenje je iznosilo oko devet posto, što je prihvatljivo, a stopa pobjede oko 85 posto, što je visoko. Međutim, dobitak ovdje nema vrijednost jer obrti imaju profit, ali ne i stop gubitak. Dok je 85-postotni obrt zatvorio profit uzimanja dobiti, ostalih 15 posto gubitka obrt je zatvorio tester na kraju testiranja.

Kad je netko upoznat s MQL4 kodiranjem, lako može vidjeti da je ovaj program star. To se može shvatiti kada se otvori kôd u MetaEditoru i kompajlira program. Međutim, neke se izjave uklanjaju ili ažuriraju kako bi se uklonila upozorenja iz okvira s alatima. Čini se da program sadrži više funkcija nego što se može vidjeti na gornjem popisu. Međutim, ove su funkcije prema zadanim postavkama onemogućene. Korisnik bi možda želio istražiti ove funkcije i vidjeti mogu li oni pomoći poboljšati izvedbu trgovanja. Te su funkcije povezane s ulaskom i izlaskom iz trgovine. Oni se odnose na tehničke pokazatelje kao što su pokretni prosjek, parabolično zaustavljanje i preokret i konvergencija i divergencija pomičnog prosjeka.

Korisnik mora shvatiti da većina trgovačkih sustava radi pod jednim uvjetom (u trendu ili u rasponu), ali ne i pod jednim. Čini se da je ovaj sustav trgovanja dizajniran za razna tržišta. Iako tržišta pokazuju tendencije kretanja i kretanja u različitim stupnjevima, neka tržišta imaju tendenciju kretanja više nego što se kreću, a druga se tržišta ponašaju suprotno. Stoga trgovci moraju prepoznati koja tržišta imaju osobnost koja varira i primijeniti ovaj sustav trgovanja na tim tržištima. To se lako može učiniti skeniranjem nekih karata na MT4 i vraćanjem kroz vodoravnu ljestvicu (ili vrijeme).


 

FREE Program AIGrid System EA

Download the FREE Program AIGrid System Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.