Pull Back Expert Advisor For MT4

Pull Back Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Table Of Contents:

 1. Pull Back Expert Advisor For MT4
 2. Stručni savjetnik za povlačenje - kriteriji za prijavu
 3. Stručni savjetnik za povlačenje - kriteriji za izlaz
 4. Stručni savjetnik za povlačenje - Soba za poboljšanje

 

Pull Back Expert Advisor For MT4 koristi dva seta pokretnih prosjeka u pokušaju trgovanja trendom. Jedan set pokretnih prosjeka primjenjuje se na sljedeće niže razdoblje s aktivnog grafikona, dok se drugi skup koristi na sljedeći veći period. U međuvremenu, drugi pokazatelj koristi se kao trgovački filtar kako bi se izbjegli lažni signali. Ovaj stručni savjetnik tada je više sustav koji slijedi trendove nego sustav trgovanja povlačenjem.

Vjeran svom dizajnu, robot dobro funkcionira kad je tržište u trendu i posustaje kad se tržište kreće ili preokreće. Budući da tržišta imaju tendenciju kretanja u samo 25 posto vremena, razumljivo je da će sustav sigurno propasti. Upravo se to dogodilo na testiranju. Trgovački sustav nije uspio generirati dobit u ispitivaču strategija. Mogli bi biti i drugi čimbenici koji su pridonijeli ovom nepovoljnom rezultatu, kao što je iznos trgovanja odjednom, simbol kojim se trguje, vremenski okvir itd.


FREE Pull Back EA

Download the FREE Pull Back Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


Stručni savjetnik za povlačenje - kriteriji za prijavu
Stručni savjetnik za povlačenje traži ulazak u trgovinu na početku nove svijeće. No, čak i prije nego što je razmišljao o trgovini, robot vrši ispitivanje kako bi utvrdio jesu li ispunjeni određeni uvjeti. Prvo, trenutno povlačenje na tekućem računu za trgovanje trebalo bi biti manje od jedan posto, a račun bi trebao imati dovoljno slobodne marže za otvaranje novih poslova. Dalje, na aktivnom grafikonu trebalo bi biti više od 100 traka, a profit dobiti definiran u Ulazima trebao bi biti veći ili jednak 10 pipova. Ako je testiranje uspješno, robot će izbrojati broj trgovina ako je nula ili manja od maksimalne.

U ulazima su dostupni neki parametri koje korisnik može prilagoditi prema potrebi kako bi odgovarao svojoj trgovačkoj osobnosti i cilju. Parametri i njihove zadane postavke dati su i objašnjeni u nastavku:


 • Lotovi = 0,01 - Svaka trgovina uzima se u veličini lota 0,01.
 • TrailingStop = 40 - Trailing stop je podržan i aktivira se kada trgovina dobije 40 pipova.
 • Stop_Loss = 20 - Početni stop gubitak svake trgovine iznosi 20 pipova.
 • MagicNumber = 2345 - Ovaj čarobni broj pridružen je svakoj trgovini pri ulasku kako bi se napravio put za upravljanje trgovinom nakon toga.
 • Take_Profit = 50 - Fiksni cilj profita za svaku trgovinu je 50 pipsa.
 • FastMA = 6 - Ovo je razdoblje indikatora brzog kretanja prosjeka koji se koristi u ovom sustavu trgovanja.
 • SlowMA = 85 - Ovo je razdoblje usporenog prosjeka koji se koristi u ovom stručnom savjetniku.
 • Mom_Sell = 0,3 - Ako bilo koja od prethodne tri svijeće ima vrijednost impulsa manju od 0,3, potvrđuje se signal za prodaju.
 • Mom_Buy = 0,3 - Ako bilo koja od prethodne tri trake ima vrijednost impulsa manju od 0,3, potvrđuje se ulaz za kupnju.

 • UseEquityStop = true - Ako je ova postavka omogućena, otvoreni poslovi odmah će se zatvoriti ako povlačenje računa dosegne određeni prag.
 • TotalEquityRisk = 1,0 - Ako trenutačno povlačenje dostigne jedan posto stanja na računu, sva otvorena trgovanja odmah će se zatvoriti u gubitak radi zaštite trgovačkog kapitala.
 • Max_Trades = 10 - Ovo je najveći broj trgovina koje robot može otvoriti u trenutnom simbolu.


Kao sustav trgovanja trendovima, robot koristi pokretne prosjeke za definiranje trenda. Da bi se izbjeglo ulazak u trgovanje na kraju trenda, pokazatelj impulsa koristi se kao filtar. Točno kako se ovi pokazatelji koriste za pronalaženje trgovinskog signala i potvrdu unosa detaljno je razmotreno u nastavku:


 • Pomični prosjeci (razdoblja 5 i 200, linearno ponderirana, tipična cijena) - Vrijednosti pokretnih prosjeka (razdoblja 5 i 200) izračunavaju se za trenutnu otvorenu svijeću trenutnog simbola i sljedeće veće razdoblje kako bi se utvrdilo pristranost trgovine. Bikovsko pristranost se generira ako je 5 LWMA veće od 200 LWMA, ako je niska cijena prethodne svijeće za sljedeće veće razdoblje ispod brzog LWMA, a otvorena cijena prethodne svijeće za sljedeće veće razdoblje iznad brzi LWMA. Dobiva se medvjeđa pristranost ako je brzi LWMA manji od sporog LWMA, visoka cijena prethodne svijeće za sljedeće veće razdoblje je iznad brzog LWMA, a cijena otvorene prethodne svijeće za sljedeće veće razdoblje je ispod brzog LWMA .
 • Pomični prosjeci (razdoblja 6 i 85, linearno ponderirana, tipična cijena) - Za potvrdu smjera trenda koristi se drugi niz linearno ponderiranih pomičnih prosjeka. Ovaj put se pomični prosjeci primjenjuju na sljedeći niži vremenski okvir, a vrijednosti se dobivaju iz trenutne otvorene svijeće. Ako je 6 LWMA iznad 85 LWMA, prikazan je uzlazni trend. Ako je 6 LWMA ispod 85 LWMA, definira se silazni trend.
 • Zamah (14. razdoblje, zatvaranje cijene) - pokazatelj zamaha koristi se za filtriranje trgovinskih signala mjerenjem snage trenda. Pokazatelj se primjenjuje na sljedećem višem grafikonu i izračunava se za prethodne tri svijeće. Ako je bilo koja od tri vrijednosti manja od 0,3, potvrđuje se trgovinski signal.


Jednom kada je unos trgovine definiran i potvrđen, robot otvara trgovinu s fiksnom veličinom lota od 0,01, osim ako korisnik omogući dinamičko dimenzioniranje lota. Po ulasku, trgovini se dodjeljuje stop-gubitak od 20 pipsa i Take profit od 50 pipsa. Bez zaustavljanja, omjer rizika i nagrade trebao bi biti veći od dva. Sve dok su pravila za ulazak zadovoljena i ako postoji manje od 10 trgovina na trenutnom simbolu, robot će nastaviti dodavati trgovanja (po jedan na svakoj svijeći).Stručni savjetnik za povlačenje - kriteriji za izlaz


Stručni savjetnik za povlačenje koristi funkciju praćenja u upravljanju poslovima, pored početnih ograničenja gubitka i gubitka. Ova funkcija započinje kad god je trgovina profitabilna i stekla je najmanje 40 pipova, a tada se zaustavni gubitak prebacuje na ulaznu cijenu kako bi trgovina bila bez rizika. Daljnji dobici dovest će do stalnog prilagođavanja sve dok cijena ne dostigne cilj preuzimanja dobiti od 50 pipsa ili se okrene i ne dotakne novu granicu stop-gubitaka. Oba scenarija dovela bi do pozitivnih rezultata.Stručni savjetnik za povlačenje - Soba za poboljšanje


Prvo pokretanje savjetnika za povlačenje unatrag u testiranju bilo je negativno. Unatoč upotrebi prateće funkcije, dobitak je bio nizak (samo 29 posto), što bi mogao biti glavni razlog loših performansi. Pozitivan aspekt rezultata bila je ogromna količina sklopljenih poslova (672) i mali pad (2,75 posto).

Iako je stručni savjetnik izgubio novac tijekom testiranja, iznos gubitka bio je samo mali. Izvedba bi se mogla poboljšati pod različitim uvjetima. Jedan od mogućih načina za poboljšanje performansi je smanjenje ukupnog iznosa trgovina (trenutna postavka je 10). Uz to, faktor može biti i valutni par kojim se trguje. Stoga korisnik mora koristiti parove koji imaju tendencije u trendu. Iako tržišta vremenom mijenjaju ponašanje, tržišta koja danas imaju tendenciju kretanja uključuju glavne parove NZD, EUR i CAD.

Ako se zadrži mogućnost dopuštanja višestrukih trgovina, kôd treba pregledati bez obzira. Trenutno se čini da su razmaci između trgovina nestalni. Trgovine se mogu povezati u uskom rasponu cijena, što dovodi do ogromnog broja gubitaka. Ako se izvrši ovo podešavanje, može se koristiti stalni razmak ili još bolje, prostor između trgovina povećava se u redovitim intervalima.

 

FREE Pull Back EA

Download the FREE Pull Back Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.