Support Resistance Trader Expert Advisor For MT4

Support Resistance Trader Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Table Of Contents:

 1. Support Resistance Trader Expert Advisor For MT4
 2. Support Resistance Trader Expert Advisor For MT4 - kriteriji za ulaz
 3. Support Resistance Trader Expert Advisor For MT4 - kriteriji izlaska
 4. Support Resistance Trader Expert Advisor For MT4 - Prostor za poboljšanje

 

Support Resistance Trader Expert Advisor For MT4 jednostavan je automatizirani sustav trgovanja za MetaTrader4. Može se koristiti za trgovanje bilo kojim deviznim instrumentom i može se primijeniti na bilo koji vremenski okvir, ali posebno je dizajniran za upotrebu u EURUSD po satu. Bez obzira koristi li trgovac trgovački račun od četvero-decimalnog ili pet-decimalnog brokera, robot će raditi bez problema.

Testiranje stručnog savjetnika tijekom pet mjeseci povijesnih podataka o cijenama ne dovodi do konačnih rezultata. Većina mjernih podataka izgleda dobro, ali ishod u smislu dobiti blago je na negativnu stranu. To znači da robot još nije prikladan za upotrebu u trgovanju uživo. Potrebno je više testiranja leđa kako bi se saznalo može li robot generirati dobit ili razbiti trgovački račun. Može se primijeniti prosljeđivanje na demo računu, no trebat će vremena dok netko ne dobije dovoljnu količinu podataka u svrhe procjene.


FREE Support Resistance Trader EA

Download the FREE Support Resistance Trader Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


Support Resistance Trader Expert Advisor For MT4 - kriteriji za ulaz
Stručni savjetnik trgovca otporima za podršku za MetaTrader4 traži unose u trgovinu kada se formira nova svijeća. Na početku nove svijeće, robot će petljati kroz narudžbe u trgovačkom pultu kako bi izbrojao broj trgovina u trenutnom simbolu. Ako ga nema, odnosit će se na tehničke pokazatelje kako bi se dobio signal za ulazak u trgovinu.

Kada stručni savjetnik otvori novu trgovinu, također se postavljaju stop gubitak i profit. Zadana dobit u dobiti iznosi 200 pipsa, a zadani stop gubitak je 125 pipsa, zadržavajući omjer rizika i nagrade veći od jednog u korist nagrade. Kad se trgovina otvori, robot će prestati tražiti nove zanate. Umjesto toga, tehničkim pokazateljima se traži signal za zatvaranje trgovine.

Postoje važni parametri koje korisnik mora razumjeti i pravilno postaviti kako bi se stručni savjetnik ponašao onako kako je namjeravao. Ovi su parametri navedeni u nastavku:


 • CloseTrade = true - ovaj parametar može biti true ili false. Zadana vrijednost je true. Ako je tačno, trgovina će se zatvoriti ako se generira suprotan signal. Ako je lažno, trgovina će ostati otvorena sve dok ne postigne stop gubitak ili profit, ili ako robot prisilno zatvori.

 • ProfitTypeClTrd = 1 - Ovaj parametar može biti 0, 1 ili 2. Ako je jedan, robot će zatvoriti samo profitabilne trgovine kad se pojavi novi signal. Ako je nula, sve trgovine (profitabilne ili ne) će biti zatvorene, ali ako vrijednost je dva, samo će negativna trgovina biti zatvorena.

 • entryhour = 5 - Ovaj parametar može se kretati u vrijednosti od 0 do 23, što je ekvivalent broju sati u danu. Označava početak trgovanja za stručnog savjetnika.

 • openhours = 20 - Ovaj parametar postavlja trajanje trgovanja od ulaznog sata. Pri postavljanju ovog parametra treba se pozvati na ulazni sat.

 • Lotovi = 0,01 - Ovo je fiksna veličina lota svih trgovina.

 • TakeProfit = 200 - Vrijednost dobiti u pipovima

 • StopLoss = 125 - Vrijednost zaustavnog gubitka u pipsima

 • TrailingStop = 55 - Broj bodova postignutih kada se uključi funkcija trailing stop


Stručni savjetnik koristi više tehničkih pokazatelja kako bi generirao signale za ulazak u trgovinu i izlazak iz trgovine. Isti skup pokazatelja koristit će se u otvaranju i zatvaranju poslova. Korištene postavke i generirani signali razmatrani su u nastavku:


 • Prosječni indeks usmjerenog kretanja (razdoblje 10, zatvaranje cijene) - Ovo nije tipična postavka za ADX. U ovom sustavu trgovanja koristi se samo vrijednost glavne linije. Vrijednost ADX-a trebala bi biti veća od 24 da bi se uzela kao valjani signal.

 • Standardno odstupanje (razdoblje 30, najviša cijena) - Ova postavka nije standardna za standardno odstupanje. Pokazatelj se primjenjuje na prethodnu svijeću na trenutnom vremenskom okviru. Ako je vrijednost odstupanja za prethodnu svijeću manja od 1,38, a linija odstupanja bila je nagnuta prema gore za posljednje dvije svijeće, to se smatra signalom za kupnju. Ako je odstupanje manje od 1,38, a linija odstupanja bila je nagnuta prema gore za posljednje dvije svijeće, to se uzima kao signal prodaje. Iako se čini da je pravilo za signale za kupnju i prodaju isto, tako je zapisano u kodu.

 • Bollinger pojasevi (razdoblje 20, odstupanje 2) - Ovo je standardna postavka za Bollinger pojaseve. Robota zanima razmak između gornjeg i donjeg pojasa za prethodnu svijeću trenutnog vremenskog okvira. Ako je udaljenost između opsega veća od 25 i manja od 70, potvrđuje se signal Bollingerovih opsega.

 • Pokretni prosjeci (razdoblje 7, jednostavni način rada, cijena visoka i niska) - Dva jednostavna pomična prosjeka (jedan primijenjen na visoki, a drugi primijenjen na niski) koriste se za davanje drugog signala. Na grafikonu, dva SMA-a izgledaju poput kanala koji sadrži kretanje cijena. Vrijednosti pomičnog prosjeka izračunavaju se za prethodnu svijeću. Ako je 7 SMA visokih iznad vrijednosti otpora, to se uzima kao signal za kupnju. S druge strane, ako je 7 SMA niska ispod vrijednosti podrške, daje se signal za prodaju. Vrijednost otpora je najviša od posljednjih 90 svijeća, dok je vrijednost podrške najniža najniža od posljednjih 90 svijeća.


Svi gore navedeni tehnički pokazatelji moraju se slagati tako da se generira određeni signal za kupnju ili prodaju. Isti će se pokazatelji koristiti za zatvaranje otvorenih trgovina ako daju drugi signal u suprotnom smjeru. Signali za ulazak i izlazak proizvode se na početku nove trake.Support Resistance Trader Expert Advisor For MT4 - kriteriji izlaska


Stručni savjetnik trgovca otporima za podršku za MT4 koristi tri komplementarne metode u upravljanju trgovinom. Prva metoda je pasivni pristup, odnosno omogućavanje zatvaranja trgovine zaustavljanjem gubitka ili uzimanjem dobiti. Druga metoda je aktivan pristup, ali odnosi se samo na dobitke. Ako trgovina dobije najmanje 55 pipsa, njezin zaustavni gubitak prvo će se pomaknuti na lom, a nakon toga kontinuirano pratiti, sve dok se tržište kreće u korist trgovine.

Treća metoda korištena za izlazak iz trgovine su tehnički pokazatelji. Na primjer, ako se trgovina kupuje i indikatori daju signal prodaje na početku nove svijeće, trgovina će se prisilno zatvoriti i odmah zamijeniti prodajom. Sljedeća trgovina je uvijek u suprotnom smjeru od prethodne trgovine kada se otvori na ovaj način. S obzirom na prethodno postavljeni parametar za izlazak iz trgovine, robot neće zatvoriti gubitke, čak i ako indikatori daju signal. Ovim postavljanjem trgovina će se zatvoriti samo kada je profitabilna ili ako cijena dostigne zaustavni gubitak.Support Resistance Trader Expert Advisor For MT4 - Prostor za poboljšanje


Stručni savjetnik za trgovce otporima za podršku MT4 zanimljiv je sustav trgovanja zbog svojih fascinantnih rezultata u ispitivaču strategija. Robot je pokrenut na ponovnom testiranju koristeći pet mjeseci povijesnih podataka, ali pretrpio je samo minimalan gubitak. Stopa pobjeda bila je izvanredna (oko 78 posto), a maksimalno povlačenje bilo je manje od jedan posto. Ovo testiranje pokazuje da robot može postati profitabilan možda kad se za to stvore uvjeti. Stoga je dobra ideja pokušati testirati robota u drugom simbolu ili vremenskom okviru koristeći različite kombinacije parametara. To se može učiniti u ispitivaču strategija, po mogućnosti s optimizacijom ili na demo računu.


 

FREE Support Resistance Trader EA

Download the FREE Support Resistance Trader Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.