TradePanel Expert Advisor For MT4

TradePanel Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Table Of Contents:

 1. TradePanel Expert Advisor For MT4
 2. TradePanel Expert Advisor For MT4 - Ulazni kriteriji
 3. TradePanel Expert Advisor For MT4 - Izlazni kriteriji
 4. TradePanel Expert Advisor For MT4 - Prostor za poboljšanje

 

TradePanel Expert Advisor For MT4 je nadzorna ploča ili ploča za ručno trgovanje. Korisnik ga može koristiti za izvršenje trgovine i upravljanje trgovinom. Kao takvog, nije moguće pokrenuti ovog stručnog savjetnika u ispitivaču strategija i očekivati da će se trgovanja vidjeti na kartici Rezultati. Trgovac sam mora obavljati poslove na temelju vlastite analize. Trgovačka ploča svestran je alat za trgovanje na platformi MetaTrader4. Ovaj članak opisuje funkcije trgovačkog panela i objašnjava kako se koristi ovaj trgovački alat.


FREE TradePanel EA

Download the FREE TradePanel Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


TradePanel Expert Advisor For MT4 - Ulazni kriteriji
Korisnik može primijeniti TradePanel stručnog savjetnika na svoj odabrani simbol i vremenski okvir. Kad je ploča pričvršćena na grafikon, korisnik može mijenjati vremenske okvire kad god poželi, ali ne može zamijeniti simbol na mjestu gdje stručni savjetnik radi drugim simbolom. Međutim, moguće je pokrenuti više primjeraka ovog stručnog savjetnika na različitim kartama istog trgovačkog računa.

Ako korisnik želi trgovati drugim simbolom, lako se može prebaciti na taj simbol klikom na dio ploče koji sadrži naziv trenutnog simbola. Nakon toga, korisnik mora upisati simbol izravno na ploču, a zatim pritisnuti Enter. Nakon što se to učini, grafikon se mijenja u simbol koji se unosi na ploču. Da bi promjena simbola bila uspješna, korisnik mora unijeti ime simbola velikim slovima. Na primjer, umjesto "usdchf" unesite "USDCHF".

Trgovačka ploča pruža puno korisnih informacija korisniku. Ti su podaci, kao i funkcije trgovanja dostupne na ploči, navedeni u nastavku:


 • Preostalo vrijeme svijeće - Broj sati, minuta i sekundi koji preostaju za trenutnu svijeću može se vidjeti malo ispod naziva aktivnog simbola. Ova se vrijednost ažurira kad se promijene vremenski okviri.

 • Iznos raspona - Vrijednost širenja u stvarnom vremenu prikazana je na ploči kao broj s malim slovom p. Na primjer, za USDCHF simbol, raspon je 19p. Ova brojka znači 19 bodova ili 1,9 pipa.

 • Trenutne cijene licitacija i cijena - također se prikazuju. Te se cijene pojavljuju kao stvarni brojevi s pet znamenki za dolarske parove ili tri znamenke za jenske parove pod pretpostavkom da je trgovački račun povezan s peteroznamenkastim ili troznamenkastim posrednikom. Tražena cijena postavlja se iznad ponuđene cijene.

 • Iznos oznaka u bodovima u stvarnom vremenu - korisnik može vidjeti iznos oznaka u stvarnom vremenu u bodovima u gornjem desnom kutu ploče. Nakon primanja oznake, iznos se zadržava, dodaje i prikazuje na ploči. Ako je dolazni tik negativan, dodaje se primljenim negativnim krpeljima. Ako je dolazni krpelj pozitivan, dodaje se pozitivnim krpeljima. Negativni krpelji prikazani su uz crvenu strelicu prema dolje, dok su pozitivni krpelja prikazani uz plavu strelicu prema gore. Ukupan broj krpelja za negativno i pozitivno resetiranje kada korisnik promijeni vremenski okvir ili kada se trenutna svijeća zatvori.

 • Obujam trgovine - Na ploči je očit obim trgovine ili veličina partije. Zadana vrijednost veličine lota je 0,01. Da biste povećali ili smanjili ovu vrijednost korak po korak, korisnik može kliknuti na malu strelicu prema gore udesno ili na malu strelicu prema dolje ulijevo. Najbrža metoda je upisivanje iznosa veličine serije izravno u polje veličine serije.

 • Take profit u bodovima - Prije trgovanja, ako trgovac želi postaviti vrijednost take profita, mora definirati take profit u polju take profit. Vrijednost dobiti koja se unosi u ovo polje ipak nije stvarna cijena dobiti. Unesena vrijednost treba biti u bodovima, a ne u bodovima ili cijeni. Pored toga, korisnik mora biti svjestan nivoa zaustavljanja kojim se trguje simbol. Ako stavi vrijednost koja je niža od razine zaustavljanja, profit neće biti postavljen, iako je trgovina pokrenuta. Da bismo razumjeli točno kako se to radi, poslužit će se primjerom. Na primjer, ako je trenutni simbol EURNZD, njegova zaustavna razina iznosi 220 bodova. Stoga korisnik mora unijeti vrijednost koja je jednaka ili veća od 220 u polje take profit da bi take profit bio prihvaćen. Korisnik može odrediti razinu zaustavljanja za svaki simbol na trgovačkom računu kretanjem do izbornika Pogled na platformi MetaTrader4, a zatim klikom na Simboli. Alternativno, korisnik može koristiti tipkovnu prečac CTRL + U. Kad se pojavi prozor Simboli, korisnik mora pronaći željeni simbol, kliknuti ga, a zatim kliknuti gumb Svojstva. Treća stavka na popisu je razina zaustavljanja izražena u bodovima.

 • Stop gubitak u bodovima - Postavljanje zaustavnog gubitka slijedi istu logiku i postupak kao što je raspravljeno za profitnu dobit.

 • Operacija prodaje - trgovina prodajom može se izvršiti klikom na gumb Prodaja. Da bi bio siguran, trgovac mora prvo provjeriti veličinu lota prije nego što klikne ovaj gumb. Ako se žele određene vrijednosti stop loss-a i take-profit-a, korisnik mora unijeti točne vrijednosti u odgovarajuća polja kako je gore objašnjeno. U suprotnom, stop gubitak i profit ne stavljaju se.

 • Operacija kupnje - trgovina kupovinom može se pokrenuti klikom na gumb Kupi. Da bi bio siguran, korisnik također mora prvo provjeriti veličinu partije, kao i vrijednosti dobiti i stope gubitka, prije nego što klikne gumb.

 • Zatvori trgovanje - Trgovine otvorene na trenutnom simbolu mogu se zatvoriti pomoću trgovačke ploče. Međutim, mogu se zatvoriti samo tržišni nalozi, a ne nalozi na čekanju, odnosno ograničeni i zaustavljeni nalozi. Zapravo postoji pet mogućnosti zatvaranja trgovina. Korisnik se može kretati kroz opcije klikom na aktivnu opciju na ploči odmah ispod naziva simbola. Opcija koju korisnik može vidjeti je opcija aktivnog zatvaranja.


 1. Zatvori sve - trgovačka ploča zatvorit će sve tržišne naloge na trenutnom simbolu, čak i ako trgovce ručno izvršava trgovac ili ih postavlja drugi stručni savjetnik.

 2. Zatvori dobit - Zatvorit će se samo dobitni poslovi.

 3. Zatvori gubitak - Zatvorit će se samo gubitak poslova.

 4. Close last - Posljednja trgovina otvorena u trenutnom simbolu bit će zatvorena.

 5. Zatvori djelomično - Ovo je ekvivalentno zatvaranju posljednje trgovine.


TradePanel Expert Advisor For MT4 - Izlazni kriteriji


Stručni savjetnik TradePanel nema izlazne kriterije jer trgovac ručno preuzima i zatvara trgovine.TradePanel Expert Advisor For MT4 - Prostor za poboljšanje


Kao alat za ručno trgovanje, TradePanel stručni savjetnik lagan je jer ne uzrokuje zamrzavanje platforme prilikom izvršavanja trgovinskih operacija. Također, ploča je kompaktna i ne zauzima toliko prostora na glavnom prozoru grafikona. Na ovaj način ploča ne pokriva svijećnjake, crte ili trake na grafikonu.

Ako se nešto mora poboljšati, to je polje stop loss. Pokusima i pogreškama utvrđeno je da je postavljanje iznosa zaustavnog gubitka u ispravno polje više uključeno od postavljanja iznosa dobiti. Iako korisnik mora uzimati u obzir samo razinu zaustavljanja prilikom postavljanja dobiti dobiti, postavljanje stop-gubitka zahtijeva da korisnik uzme u obzir i razinu zaustavljanja i trenutni raspon. Oba u bodovima, namaz se mora dodati na razinu zaustavljanja, a rezultat treba biti iznos upisan u polje stop loss. To će dovesti do nesmetanog izvršavanja trgovine sa željenom vrijednošću zaustavnog gubitka (vidi gornju sliku).


 

FREE TradePanel EA

Download the FREE TradePanel Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.