Trend Finder Expert Advisor For MT4

Trend Finder Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Trend Finder Expert Advisor For MT4 koristi kombinaciju pokretnog prosjeka i akcije cijena kako bi pronašao trend na aktivnom grafikonu odabranog instrumenta i u skladu s tim izvršio trgovinu. U ovom sustavu trgovanja, križanje para pokretnih prosjeka koristi se kao jedan trend trend. Drugi je trend trend dobro definirana postavka svijećnjaka. Korištenjem drugog filtra postaje jasno da se pojam "trend" u ovom sustavu trgovanja odnosi na proboj formacije svijeće.

Da bi utvrdio proboj cijene u bilo kojem smjeru, stručni savjetnik određuje visoku ili nisku cijenu proizvoljnog broja svijeća. Postavka kupnje koristit će se za ilustraciju koncepta. Visoka cijena utvrđuje se dobivanjem najviše vrijednosti od posljednje tri svijeće računajući od svijeće 3. Jednom kada se postavi visoka cijena, barem jedna najviša svijeća 1, 2 i 3 trebala bi biti manja od najviše cijene. Probijanje ove najviše cijene znači da je započeo novi trend. Kad se svijeća zatvara iznad najviše cijene, to znači da je otvaranje sljedeće svijeće iznad najviše cijene. Tada bi se ušlo u trgovinu kupnjom. Pogledajte smjernice na donjoj slici.


FREE Trend Finder EA

Download the FREE Trend Finder Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


Trend Finder Expert Advisor For MT4 - kriteriji za ulazak
Stručni savjetnik za pronalaženje trendova pokušava pronaći priliku za trgovinu na svakoj novoj svijeći. Prije stvarne trgovinske lovne radnje, robot prvo provjerava je li trenutačno povlačenje unutar prihvatljivog raspona, ima li više od 100 bara na trenutnom grafikonu, je li profit u prenosu veći od 10 pipova i ima li račun dovoljno slobodnog marža za rukovanje novim zanatima. Ako je sve u redu, robot pregledava tehničke alate za mogući ulazak u trgovinu.

Korisniku se daje određena sloboda u načinu primjene sustava trgovanja. Da bi pronašao najbolje postavke, korisnik može podesiti bilo koji parametar dostupan u ulazima. Ti su parametri i njihove zadane vrijednosti objašnjeni u nastavku:


 • Partije = 0,02 - Svaka trgovina koju otvori ovaj robot ima puno partija od 0,02 lota.

 • TrailingStop = 45 - Trgovina bi trebala dobiti najmanje 45 pipova da bi funkcija zaustavnog zaustavljanja počela raditi.

 • Stop_Loss = 25 - Svaka trgovina koju otvori ovaj robot ima zaustavni gubitak od 25 pipova.

 • MagicNumber = 43210 - Robot dodjeljuje ovaj broj svakoj trgovini za koju je potreban da bi se kasnije koristio za upravljanje trgovinom.

 • Take_Profit = 55 - Svaka trgovina koju otvori ovaj robot ima profit od 55 pipova.

 • FastMA = 6 - Ovaj sustav trgovanja koristi pokretni prosjek od 6 perioda za otkrivanje trendova.

 • SlowMA = 85 - Ovaj sustav trgovanja koristi pokretni prosjek od 85 perioda za otkrivanje trendova.

 • Mom_Sell = 0,3 - vrijednost impulsa oduzima se od 100 da bi se dobila niža vrijednost koja se koristi pri mjerenju impulsa. Ako je nova vrijednost manja od 0,3, prethodno generirani signal prodaje postaje važeći unos trgovine.

 • Mom_Buy = 0,3 - vrijednost impulsa oduzima se od 100 da bi se dobila manja vrijednost koja se koristi za mjerenje impulsa. Ako je nova vrijednost manja od 0,3, prethodno generirani signal za kupnju postaje važeći unos.

 • UseEquityStop = true - Budući da je ova varijabla istinita, robot na svakom krpelju stavlja smanjivanje statusa monitora u stvarnom vremenu kako bi ograničio gubitke na određeni postotak.

 • TotalEquityRisk = 1,0 - Ako povlačenje računa dosegne ovaj postotak (1%) stanja na računu, svi poslovi otvoreni na trenutnom simbolu bit će odmah zatvoreni i gubitak se prihvaća.

 • Max_Trades = 10 - S ovom zadanom postavkom, robot smije otvoriti najviše 10 tržišnih naloga za trenutni simbol.


Trgovinski sustav koristi razne tehničke alate u nastojanju da pronađe unose s velikom vjerojatnošću. Ovi alati uključuju svijećnjake i pokazatelje pokretnog prosjeka i impulsa. Kako se ovi alati koriste za stvaranje trgovine, u potpunosti je objašnjeno u sljedećem:


 • Svijećnjak - Stručni savjetnik određuje najvišu visoku i najnižu najnižu od tri svijeće računajući od svijeće 3. Vrijednosti se dobivaju iz svijeća tekućeg razdoblja i simbola. Da bi se generirao signal za kupnju, jedna od posljednje tri svijeće trebala bi imati niži maksimum od najvišeg maksimuma, a trenutna svijeća trebala bi se otvoriti iznad najvišeg maksimuma. Da bi se dobio signal prodaje, jedna od posljednje tri svijeće trebala bi imati viši minimum od najnižeg minusa, a trenutna svijeća trebala bi se otvoriti ispod najnižeg minusa. Pogledajte gornju sliku za primjer postavljanja kupnje.

 • Pomični prosjeci (razdoblja 6/85, cijena tipična, linearno ponderirana) - Vrijednosti pomičnih prosjeka izvedene su iz trenutne svijeće trenutnog vremenskog okvira aktivnog simbola. Signal za kupnju prikazuje se kad god je 85 LWMA ispod 6 LWMA, a signal za prodaju daje se svaki put kada je 85 LWMA iznad 6 LWMA.

 • Zamah (period 14, zatvaranje cijene) - generiraju se tri vrijednosti pokazatelja zamaha. Te su vrijednosti izvedene iz prethodne tri trake sljedećeg višeg vremenskog okvira aktivnog simbola. Tada se vrijednosti oduzimaju od 100 da bi se došle do nižih vrijednosti. Ako je neka od novih vrijednosti manja od 0,3, potvrdit će se ulazak bilo kojeg trgovinskog signala generiranog pomičnim prosjekom i svijećnjakom.


Nakon što se definira i potvrdi trgovinski signal, stručni savjetnik će izvršiti trgovinu s veličinom serije 0,02. Tijekom ulaska u trgovinu također se postavljaju zaustavni gubici i profit. Kao što je definirano u Ulazima, stop gubitak je 25 pipova, a Take profit 55 pipova. U stvarnoj trgovini ove se vrijednosti malo razlikuju. Stvarni stop-gubitak povećava se za iznos širenja, dok se stvarni profit uzima za isti iznos. Trgovina se započinje otvaranjem nove svijeće.

U sljedećim svijećama kada se pojavi drugi trgovinski signal, trgovina se može dodati na svaku svijeću sve dok se ne postigne maksimalni broj 10 naloga. Naknadni poslovi koje je otvorio ovaj robot imaju istu veličinu lota, stop gubitak i vrijednost dobiti kao početna trgovina. Iako trgovinski ciklus može sadržavati višestruke trgovačke naloge, stručni savjetnik će upravljati svakom trgovinom pojedinačno.Trend Finder Expert Advisor For MT4 - kriteriji za izlaz


Upravljanje trgovinom u Trend Finder Expert Advisor-u vrši se na dva načina, ovisno o tome koji se scenarij događa. Ako je trgovina dobitna i dogodi se da dobije najmanje 30 pips-a, funkcija gubitka donosi osiguranje trgovine stavljanjem zaustavnog gubitka na ulaznu cijenu. Ako trgovina dobije 15 pipova više, funkcija gubitka stupa na snagu. Ako ne, trgovina će biti zatvorena nakon nekog vremena kada je lom. U slučaju da trgovina ne može prikupiti 30 pipova ili krene odmah u pogrešnom smjeru, a da ne vidi zelene pipove, u određenom trenutku će se izaći po cijeni stop gubitka.Trend Finder Expert Advisor For MT4 - Prostor za poboljšanje


Stručni savjetnik za pronalaženje trendova mora se programski poboljšati kako bi trgovac mogao generirati dobit. Jedno od takvih poboljšanja je osiguravanje da se trgovine ne preklapaju ili ne sjede preblizu jedna drugoj u uskom rasponu cijena. To bi mogao biti razlog zašto trgovački sustav nije uspio zaraditi novac na testiranju. Da bi se riješio ovaj problem, treba uspostaviti minimalnu udaljenost između unosa trgovine. Budući da stručni savjetnik trguje kad se stvori nova svijeća, ne bi bilo teško primijeniti ovu rezoluciju u kodu.


 

FREE Trend Finder EA

Download the FREE Trend Finder Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.