ZigZag Climber Expert Advisor For MT4

ZigZag Climber Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Table Of Contents:

  1. ZigZag Climber Expert Advisor For MT4
  2. ZigZag Climber Expert Advisor For MT4 - kriteriji za ulaz
  3. ZigZag Climber Expert Advisor For MT4 - kriteriji za izlaz
  4. ZigZag Climber Expert Advisor For MT4 - Soba za poboljšanje

 

Nije jasno zašto je ZigZag Climber Expert Advisor For MT4 imenovan kao i autor programa. Čini se da kôd ne sadrži informacije niti upućuje na cik-cak indikator dostupan na platformi MetaTrader4. U osnovi je ovaj stručni savjetnik sustav zaštite od zaštite. Istodobno otvara trgovine i kupuje i prodaje i stavlja njihove stop gubitke i vrijednosti dobitka po gotovo istim cijenama. Kao rezultat toga, dva se obrta zatvaraju istovremeno, ali ne cijelo vrijeme.

Gledajući liniju kapitala u ispitivaču strategije, može se vidjeti da se linija kreće cik-cak. Tako je možda i dobio naziv stručni savjetnik. Problem je u tome što se krivulja kapitala cik-cak kreće prema smjeru gubitka, a ne prema smjeru dobitka, što znači da trgovački račun vremenom gubi novac. Iako kod izgleda složeno i prilično dugotrajno, čini se da stručni savjetnik ne obavlja važne funkcije osim otvaranja zaštićenih poslova na trenutnom simbolu.


FREE ZigZag Climber EA

Download the FREE ZigZag Climber Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


ZigZag Climber Expert Advisor For MT4 - kriteriji za ulaz
Stručni savjetnik za penjače ZigZag prikazuje neke informacije u donjem lijevom dijelu glavnog grafikona kako bi obavijestio korisnika o trenutnom statusu robota i trenutnom širenju. Status je ili pokrenut ili zaustavljen. Što se tiče širenja, pružaju se četiri vrste informacija. Namaz s najvećim fontom je u stvarnom vremenu. Maksimalno širenje je najveće širenje koje je robot zabilježio tijekom svog izvođenja. Minimalni raspon je najniži zabilježeni dosad. Prosječni namaz je jednostavno prosječna vrijednost maksimalnog i minimalnog širenja.

Unatoč naizgled sofisticiranosti ovog stručnog savjetnika, korisniku daje vrlo malo parametara na kojima može raditi u ulazima. U nastavku je predstavljen samo jedan, jer su ostali izvan poimanja. Ovaj je parametar čarobni broj (vidi dolje).


  • MagicStart = 7306 - Ovo je čarobni broj koji se daje svakoj trgovini.


Trgovinski sustav ne koristi nikakve tehničke pokazatelje kada traži ulazak u trgovinu. Kao strategija zaštite, za otvaranje trgovina ne treba signal iz vanjskog izvora. Onog trenutka kada stručni savjetnik padne na grafikon, on odmah otvara dva tržišna naloga (jedan za kupnju i jedan za prodaju). Zbog toga se trgovanje razlikuje, a trgovina za kupovinu smještena je iznad prodaje.

Svaka trgovina ima veličinu serije 0,01 kako je propisao stručni savjetnik, a korisnik nema mogućnost kontrole ovog parametra. Oba trgovanja imaju zaustavni gubitak od 100 pipsa i Take profit od 100 pipsa. Budući da se trgovanja štite, zaustavni gubitak jedne trgovine gotovo se podudara s profitom dobiti druge trgovine. Dvije se trgovine otvaraju gotovo istodobno u stvarnom vremenu. Robot ne čeka novu svijeću da izvrši posao.ZigZag Climber Expert Advisor For MT4 - kriteriji za izlaz


Stručni savjetnik za penjače ZigZag pasivno se bavi upravljanjem trgovinom. Odnosno, omogućuje tržištu da odredi ishod oba posla. Ako tržišna cijena pogodi zaustavni gubitak, trgovina se zatvara u gubitak. Ako tržišna cijena pogodi Take profit, trgovina se zatvara u profit. Kao sustav zaštite s stop-gubicima i take-profitom, dvije se transakcije istovremeno zatvaraju. Kada je jedna trgovina dobit, druga trgovina ima gubitak, s različitim iznosima. Problem ove strategije je u tome što trgovina koja gubi izgubi više novca nego što dobitna trgovina osvoji novac. To je uočljivo na testiranju.

Budući da je zaustavni gubitak jedne trgovine gotovo po istoj cijeni kao i profit iz druge transakcije, dvije se trgovine zatvaraju gotovo istodobno bez ikakvog odgode. Dvije se trgovine zatvaraju u jednu svijeću. Budući da je jedna trgovina kupovina, a druga trgovina prodaja, postoje slučajevi kada se dvije trgovine ne zatvaraju odjednom, ovisno o rasponu, koji cijelo vrijeme varira. Kupnja se zatvara ponuđenom cijenom, dok se prodaja zatvara cijenom traženja. Ako se trenutni namaz razlikuje od namaza u trenutku ulaska, postoji velika šansa da je jedna trgovina zatvorena, a druga otvorena.

Nakon što se prethodni set trgovanja zatvori stop-gubitkom i uzme profit, odmah se izvršava drugi set trgovanja koji zamjenjuje prethodna trgovanja. Razlika između vremena zatvaranja prethodnih trgovina i vremena otvaranja novih trgovina je nula. S ovim sustavom trgovanja trgovina je uvijek na tržištu, osim ako korisnik ukloni robota s grafikona.ZigZag Climber Expert Advisor For MT4 - Soba za poboljšanje


Kao što je uočeno tijekom testiranja, izvedba ZigZag Climber Expert savjetnika oscilira gore-dolje cik-cak, ali ukupni smjer je prema dolje. Kad su prošli pet mjeseci povijesnih podataka o cijenama, robot je otvorio 46 trgovina samo tijekom testiranja, što je vrlo malo. To je zbog relativno visokog cilja od 100 pipsa. S ovom vrstom strategije bolje je koristiti niže ciljeve kako bi robot mogao izvršiti i zatvoriti više poslova u određenom vremenskom razdoblju. Što više trgovina zauzima stručni savjetnik, to je više šansi za zaradu.

Zbog prirode ovog sustava trgovanja, najbolje ga je testirati na demo računu, a ne natrag, kako bi se utvrdilo može li dugoročno zaraditi. Nema sumnje radi li algoritam kako je dizajniran ili ne, i to je jedini dobar rezultat proizašao iz testiranja robota u ispitivaču strategija. Budući da robot pregledava i uspoređuje trenutni raspon i prosječni raspon trenutnog simbola u stvarnom vremenu, možda neće biti moguće ponoviti ovaj scenarij u testiranju.

Jedini mogući način zarade putem ove vrste sustava trgovanja je upotreba koncepta prijenosnih poslova. Koncept se može svesti dalje na trgovanje valutnim parovima s pozitivnim swapovima. Pozitivna ili negativna zamjena rezultat je razlike u kamatnim stopama između dviju valuta koje čine jedan valutni par. Ako osnovna valuta ima veće kamate od valute tečaja, kupnja para omogućila bi trgovini da generira profit trgovcu samo držanjem trgovine neko vrijeme. S druge strane, prodaja para s vremenom bi dovela do negativne dobiti.

Da bi obavio prijenos, korisnik mora pronaći parove s pozitivnim zamjenama. Međutim, to može biti dugotrajan postupak ako se radi ručno. Postoje prilagođeni indikatori na mreži koji mogu automatski izvući zamjene trgovinskih instrumenata na trgovačkom računu i za duge i za kratke strane, a zatim prikazati podatke na jednom grafikonu kako bi ih korisnik mogao vidjeti. Sljedeća stvar koju treba učiniti je spustiti robota na one parove s pozitivnim zamjenama.

Najvažnije pitanje koje treba riješiti kako bi ovaj sustav trgovanja bio profitabilan su relativni iznosi dobiti i gubitka kada se zatvore zaštićeni poslovi. Jedno od mogućih rješenja je malo povećati ciljanu dobit uz zadržavanje iznosa stop-gubitaka. Loša strana toga je što je moguće da cijena pogodi zaustavni gubitak jedne trgovine, a zatim se okrene, a da ne dotakne ciljnu zaradu druge trgovine.


 

FREE ZigZag Climber EA

Download the FREE ZigZag Climber Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.