Auto SL TP Expert Advisor For MT4

Auto SL TP Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Table Of Contents:

  1. Auto SL TP Expert Advisor For MT4
  2. Auto SL TP Expert Advisor For MT4 - Kriteria Kemasukan
  3. Auto SL TP Expert Advisor For MT4 - Kriteria Keluar
  4. Auto SL TP Expert Advisor For MT4 - Bilik untuk Penambahbaikan

 

Auto SL TP Expert Advisor For MT4 , dengan namanya sendiri, adalah alat perdagangan manual yang secara automatik menetapkan stop loss dan mengambil keuntungan perdagangan yang dibuka secara manual oleh pedagang. Walaupun pengguna diberi pilihan untuk menerapkan robot ke simbol aktif atau semua pasangan dalam akaun perdagangan seperti yang ditentukan dalam Input, penasihat pakar nampaknya hanya menggunakan simbol aktif hanya dalam praktik sebenarnya. Pilihan kedua (iaitu, semua pasangan) adalah tetapan lalai untuk pengurusan perdagangan.

Terdapat syarat-syarat tertentu yang mesti dipenuhi sebelum robot melakukan proses penyesuaian perdagangan. Pertama, perdagangan tidak boleh mempunyai nombor sihir, yang bermaksud perdagangan dibuka secara manual atau dibuka oleh penasihat pakar lain dengan angka sihir sifar. Seterusnya, perdagangan tidak boleh mengambil untung. Ini bermaksud bahawa penyesuaian perdagangan akan dilakukan oleh robot hanya sekali untuk setiap perdagangan. Juga, perdagangan semestinya terbuka paling lama satu minit. Selang satu minit, robot tidak akan menyesuaikan stop loss dan mengambil untung.


FREE Auto SL TP EA

Download the FREE Auto SL TP Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


Auto SL TP Expert Advisor For MT4 - Kriteria Kemasukan
Auto SL TP Expert Advisor menjalankan fungsinya pada setiap tanda jika memungkinkan. Ia melalui pesanan dalam kumpulan perdagangan setiap kali tanda centang diterima dan memeriksa apakah penyesuaian perdagangan dapat dilakukan. Sekiranya tidak, ia keluar dari fungsi permulaan dan mengembalikan perintah ke terminal sehingga tanda seterusnya masuk.

Terdapat sedikit pilihan yang diberikan kepada pengguna dalam Input yang dapat dimanipulasikan sesuka hati. Pemboleh ubah ini cukup jelas, tetapi pengguna boleh mendapatkan lebih banyak maklumat dari senarai di bawah:


  • AllPairs = True - Oleh kerana pemboleh ubah ini benar, penasihat pakar akan mempertimbangkan perdagangan yang tidak dilaksanakan pada simbol semasa selagi mereka tidak mempunyai nombor sihir dan tidak mengambil nilai untung. Secara lalai, robot merangkumi semua perdagangan dalam akaun perdagangan. Sekiranya disetel ke false, robot akan menangani perdagangan yang dibuka hanya pada simbol semasa sahaja.

  • TakeProfit = 400 - Nilai ini dalam mata. Ini bermaksud bahawa keuntungan pengambilan perdagangan akan ditempatkan 400 mata (atau 40 pip) dari harga masuk.

  • StopLoss = 150 - Nilai ini dalam mata. Ini bermaksud bahawa stop loss perdagangan akan ditempatkan 150 mata (atau 15 pip) dari harga terbuka.

  • DurasiTime = 60 - Nilai ini dalam beberapa saat. Pemboleh ubah ini merujuk kepada usia perdagangan dari masa kemasukan. Perdagangan harus berjalan tidak lebih dari 60 saat (atau satu minit) sehingga robot akan menerapkan penyesuaian perdagangan.


Untuk membuat penasihat pakar menjalankan fungsinya, pengguna mesti mengklik kedua-dua butang Allow Sell dan Allow Buy di bahagian kanan atas tetingkap utama. Selanjutnya, dia dapat membuka perdagangan manual dan membiarkan robot mengatur stop loss dan mengambil untung berdasarkan nilai yang dinyatakan dalam Input. Walaupun sepertinya robot dapat menangani pengurusan perdagangan untuk perdagangan dengan simbol lain, ini sama sekali tidak benar dalam senario sebenar.

Semasa menentukan nilai stop loss dan take profit, penasihat pakar mengambil kira tahap berhenti simbol yang berkenaan. Sekiranya jumlah stop loss yang ditetapkan dalam Input lebih besar daripada tahap berhenti, robot akan mengambil nilai stop loss. Sekiranya jumlah stop loss yang dinyatakan dalam Input lebih kecil daripada tahap stop, robot akan menggunakan jumlah level stop sebagai nilai stop loss.

Robot menangani untung ambil dengan cara yang sama seperti stop loss. Sekiranya jumlah ambil untung yang ditetapkan dalam Input lebih besar daripada tahap berhenti, robot akan mengambil nilai untung ambil. Sekiranya jumlah ambil untung yang dinyatakan dalam Input lebih kecil daripada tahap berhenti, robot akan menggunakan jumlah tahap berhenti sebagai nilai ambil untung.

Proses sebenar penyesuaian stop loss dan take profit dilakukan dengan cara berikut. Untuk perdagangan beli, stop loss diletakkan 15 pip (atau stop pips) di bawah harga terbuka, dan untung ambil diletakkan 40 pip (atau stop pips) di atas harga terbuka. Untuk perdagangan jual, stop loss diletakkan 15 pip (atau stop value pips) di atas harga masuk, dan untung ambil diletakkan 40 pip (atau stop nilai pips) di bawah harga masuk.

Walau bagaimanapun, pengguna harus mengetahui bahawa penyesuaian perdagangan tidak hanya berlaku untuk pesanan pasar, tetapi juga untuk pesanan tertunda. Seperti yang dinyatakan dalam ayat di atas, penyesuaian stop loss dan take profit untuk posisi beli dilakukan dengan cara yang sama untuk batas beli dan pesanan berhenti beli. Proses yang sama juga berlaku untuk pesanan jual, had jual dan henti jual. Hanya untung ambil dan henti rugi yang disesuaikan untuk semua jenis perdagangan. Harga buka pesanan belum selesai tidak diubah.Auto SL TP Expert Advisor For MT4 - Kriteria Keluar


Penasihat Pakar Auto SL TP tidak mengambil bahagian secara aktif dalam penutupan perdagangan. Setelah menyesuaikan stop loss dan mengambil untung perdagangan, tugasnya selesai. Ini memberikan kawalan sepenuhnya kepada pasaran untuk menentukan nasib setiap perdagangan. Breakeven, berhenti mengekori dan penutupan paksa apabila isyarat bertentangan tidak dilakukan oleh penasihat pakar ini.Auto SL TP Expert Advisor For MT4 - Bilik untuk Penambahbaikan


Auto SL TP Expert Advisor adalah penasihat pakar yang sangat mudah untuk MetaTrader4. Selain fungsi yang dibincangkan dalam perenggan di atas, robot tidak melakukan fungsi lagi. Satu masalah dengan penasihat pakar ini adalah kemungkinan bug dalam menguruskan perdagangan dari simbol lain. Sebenarnya, robot tidak melakukan pengubahsuaian pesanan perdagangan dari carta lain sedangkan ini telah ditentukan secara jelas dan diaktifkan secara lalai dalam Input. Kod mesti dikaji dan dikemas kini untuk mengatasi masalah ini.

Mengemas kini kod adalah satu-satunya cara untuk menjadikan robot lebih berguna. Sekiranya masalah ini tidak diatasi, program ini akan lebih baik dijadikan skrip daripada penasihat pakar. Sebaliknya, tidak mungkin untuk mengubah program ini menjadi petunjuk teknikal kerana indikator tidak melakukan operasi perdagangan seperti pengubahsuaian pesanan.

Penasihat pakar dapat berfungsi dengan lebih baik dan lebih berkesan jika menyembunyikan stop loss dan mengambil nilai keuntungan perdagangan. Ini bermaksud bahawa robot sebenarnya tidak meletakkan stop loss dan mengambil untung dengan menghantar permintaan pesanan ke pelayan perdagangan. Yang dapat dilakukannya adalah mengingat nilai stop loss dan mengambil untung untuk setiap perdagangan dan menunggu harga sampai ke salah satu daripada harga tersebut. Sekiranya harga mencecah stop loss terlebih dahulu, perdagangan berakhir dengan kerugian, tetapi jika harga mencecah untung ambil pertama, perdagangan berakhir dengan keuntungan.

Kelebihan tidak membuat pesanan pada carta adalah untuk mengelakkan broker melihat had setiap perdagangan. Parameter-parameter ini sangat penting bagi broker dalam tindakan balasnya terhadap peniaga yang tidak berpengalaman. Sudah menjadi pengetahuan umum bahawa broker berdagang dengan pelanggan mereka dan bermain tipu muslihat untuk mengumpulkan wang dari peniaga runcit. Sekiranya stop loss dan take profit disembunyikan, garis mendatar harus diletakkan pada carta sehingga peniaga akan mengetahui dengan tepat di mana nilai-nilai ini berada berkenaan dengan harga terbuka.


 

FREE Auto SL TP EA

Download the FREE Auto SL TP Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.