Currency Strength Expert Advisor For MT4

Currency Strength Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Table Of Contents:

  1. Currency Strength Expert Advisor For MT4
  2. Currency Strength Expert Advisor For MT4 - Kriteria Kemasukan
  3. Currency Strength Expert Advisor For MT4 - Kriteria Keluar
  4. Currency Strength Expert Advisor For MT4 - Bilik untuk Penambahbaikan

 

Currency Strength Expert Advisor For MT4 adalah penasihat pakar sederhana dengan beberapa tetapan. Ini dirancang untuk digunakan oleh pedagang swing yang tidak mempunyai cukup waktu untuk memantau perdagangan ketika mereka ditayangkan. Setelah robot dilampirkan pada carta, ia melaksanakan perdagangan jual beli selagi syarat kemasukan dipenuhi tanpa mengira waktu dalam sehari.

Pengguna tidak perlu melampirkan robot ke beberapa carta untuk mengambil banyak pesanan kerana berjalan melalui 28 pasangan utama untuk memeriksa kemasukan. Pada satu-satu masa, robot boleh melakukan sebanyak 26 perdagangan pada hari tertentu dengan syarat kriteria kemasukan dipenuhi. Walau bagaimanapun, hanya satu perdagangan yang diambil setiap simbol.


FREE Currency Strength EA

Download the FREE Currency Strength Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


Currency Strength Expert Advisor For MT4 - Kriteria Kemasukan


Robot tidak mengambil isyarat dari sebarang petunjuk teknikal ketika mencari entri perdagangan. Arah perdagangan bergantung sepenuhnya pada kekuatan mata wang seperti yang ditentukan dan dikira oleh robot. Apabila penasihat pakar pertama kali jatuh pada carta, ia segera memeriksa setiap simbol pasangan utama untuk melihat apakah pasangan itu menaik atau menurun. Bias ini berdasarkan pada kedudukan relatif harga terbuka dan harga tutup lilin semasa pada carta harian. Sekiranya lilin semasa dibuka rendah dan kemudian naik, itu adalah isyarat kenaikan harga. Sekiranya lilin semasa dibuka tinggi dan seterusnya turun di bawah harga masuk, ia akan diambil sebagai isyarat penurunan harga.

28 pasangan utama dimasukkan ke dalam lapan kumpulan yang berbeza, dengan setiap pasangan dalam kumpulan mengandungi mata wang tertentu (iaitu EUR, GBP, AUD, NZD, USD, CAD, CHF, dan JPY). Rata-rata kenaikan atau penurunan harga setiap anggota kumpulan rata-rata muncul dengan nilai kekuatan mata wang. Ini adalah nilai yang ditunjukkan pada carta di samping setiap mata wang, dan nilai ini dikemas kini dalam masa nyata. Ada kemungkinan perdagangan dibuka sebaik sahaja melampirkan robot ke carta. Perdagangan boleh ditambahkan kemudian kerana nilai kekuatan mata wang mencapai ambang tertentu.

Perdagangan tidak dilaksanakan berdasarkan nilai kekuatan mata wang. Dua puluh enam pasangan dari 28 simbol utama diperiksa oleh robot untuk masuk pada setiap tanda. Sekiranya perbezaan antara kekuatan mata wang mentah satu mata wang (contohnya CAD) dan nilai kekuatan mata wang lain (contohnya JPY) lebih besar daripada 0.5 (nilai diff_val lalai), pesanan pasaran akan dihantar untuk pasangan mata wang (iaitu CADJPY ). Jenis pesanan tertentu (iaitu beli atau jual) bergantung pada sama ada lilin harian semasa adalah bullish atau bearish.Currency Strength Expert Advisor For MT4 - Kriteria Keluar


Robot tidak menetapkan stop loss dan mengambil untung untuk pesanan pasaran dibuka seperti yang dirancang. Secara lalai, fungsi trailing stop juga dinonaktifkan, kecuali pengguna sengaja menghidupkan fungsi tersebut di tab Input. Semua ini bermaksud bahawa perdagangan terbuka dapat ditutup hanya secara manual atau dengan penggunaan skrip yang langsung diterapkan oleh pengguna. Itulah sebabnya pedagang mesti memeriksa perdagangan sebelum hari perdagangan ditutup untuk menguruskan perdagangan secara individu atau kolektif.Currency Strength Expert Advisor For MT4 - Bilik untuk Penambahbaikan


Tidak mungkin menjalankan robot dalam penguji belakang untuk melihat kinerjanya dalam beberapa jangka masa. Ini disebabkan oleh fakta bahawa ia mengambil kira 28 pasangan utama ketika mencari entri perdagangan. Satu-satunya cara untuk menentukan keuntungan robot ini untuk perdagangan sebenar adalah dengan melakukan perdagangan demo. Lebih baik jika ini dilakukan pada pelayan peribadi maya supaya robot dapat berjalan tanpa gangguan.

Robot ini menggunakan cara yang berbeza untuk menentukan kekuatan mata wang jika dibandingkan dengan robot dan petunjuk lain yang terdapat dalam talian. Satu kelemahan yang mungkin berlaku dalam pengiraan kekuatan mata wang robot ini adalah bergantung sepenuhnya pada lilin terbuka semasa pada carta harian dalam mengukur kekuatan mata wang. Ini tidak boleh dipercayai kerana lilin semasa dapat berubah warna dengan cepat, begitu juga dengan trend harian. Oleh itu, lebih baik menggunakan lilin sebelumnya dalam pengiraan kekuatan mata wang.

Sebaiknya pedagang menggunakan jumlah perdagangan yang kecil dan modal yang besar ketika menggunakan robot ini agar turun naik keuntungan tidak akan mempengaruhi akaun. Menetapkan nilai yang lebih besar untuk perbezaan antara nilai mata wang adalah idea yang baik untuk menurunkan jumlah perdagangan yang dibuka pada satu-satu masa dalam akaun perdagangan. Ini akan membawa kepada kemungkinan perdagangan yang lebih tinggi, penarikan yang lebih rendah dan risiko penurunan akaun.

Untuk melindungi modal perdagangan dengan berkesan, pengguna harus mempertimbangkan untuk mengaktifkan fungsi SLTP agar robot secara aktif meletakkan stop loss dan mengambil sasaran keuntungan ke semua pesanan terbuka. Ini akan memberi lebih banyak peluang bertahan dalam akaun perdagangan untuk jangka masa panjang. Apabila fungsi tersebut diaktifkan, akaun akan menjadi lebih baik jika pengguna juga menetapkan jarak take profit lebih besar daripada jarak stop loss. Nisbah ganjaran risiko sekurang-kurangnya 1.5 diterima secara meluas oleh peniaga di seluruh dunia. Secara statistik, semakin tinggi nisbahnya semakin baik. Ini akan memberi peluang perdagangan lebih baik untuk menjana wang dalam jangka masa yang signifikan.

Seperti yang dirancang, robot dapat melakukan perdagangan pada bila-bila masa sepanjang hari. Ini mungkin tidak optimum kerana aktiviti perdagangan berbeza mengikut waktu atau sesi pasar. Lebih baik jika pereka menggunakan sesi pasar sebagai penapis perdagangan. Lazimnya, jumlah dagangan mengalir semasa sesi London dan New York, jadi lebih baik jika pengguna diberi pilihan untuk memilih waktu mula dan waktu akhir perdagangan pada awalnya.

Selain itu, penunjuk volum boleh digunakan sebagai penapis perdagangan lain kerana memberikan petunjuk mengenai turun naik pasaran. Jumlah dagangan yang lebih tinggi bermaksud lebih banyak aktiviti perdagangan. Nilai ambang kelantangan yang akan digunakan dapat ditetapkan ke jangka waktu harian atau jangka masa yang lain. Walau bagaimanapun, ini dapat dipastikan hanya melalui ujian demo dan kajian carta.

 

FREE Currency Strength EA

Download the FREE Currency Strength Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.