EA Template with Trailing Stop v2 Expert Advisor For MT4

EA Template with Trailing Stop v2 Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Table Of Contents:

 1. EA Template with Trailing Stop v2 Expert Advisor For MT4
 2. EA Template with Trailing Stop v2 Expert Advisor For MT4 - Kriteria Kemasukan
 3. EA Template with Trailing Stop v2 Expert Advisor For MT4 - Exit Criteria
 4. EA Template with Trailing Stop v2 Expert Advisor For MT4 - Ruang untuk Penambahbaikan

 

EA Template with Trailing Stop v2 Expert Advisor For MT4 menggunakan indeks pergerakan arah rata-rata (ADX) sebagai pencetus masuk dan keluar perdagangan. Oleh yang demikian, sistem perdagangan ini dapat dianggap sebagai strategi mengikuti trend kerana ADX secara meluas dikenal sebagai petunjuk kekuatan tren. Untuk berdagang dengan trend, penasihat pakar menggunakan pesanan berhenti dan jual berhenti. Secara lalai, ia membuka satu perdagangan pada satu masa. Apabila pesanan berhenti telah diubah menjadi pesanan pasar dan mulai memperoleh pips, trailing stop akan dimainkan setiap kali ambang yang ditetapkan dalam Input tercapai.

Malangnya, sistem perdagangan gagal menghasilkan wang dalam ujian ketika diterapkan pada satu simbol dan carta 15 minit dan menggunakan data sejarah lima bulan. Walaupun peratusan kemenangan tinggi (sekitar 42 peratus), robot itu kehilangan wang. Ini mungkin disebabkan oleh penggunaan trailing stop yang mengganggu keseimbangan antara risiko dan ganjaran, menjadikan kadar kemenangan yang tinggi tidak mencukupi.


FREE EA Template with Trailing Stop v2 EA

Download the FREE EA Template with Trailing Stop v2 Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


EA Template with Trailing Stop v2 Expert Advisor For MT4 - Kriteria Kemasukan
Templat EA dengan Trailing Stop v2 Expert Advisor hanya menjalankan dua fungsi pada setiap tanda, iaitu perdagangan masuk dan pengurusan perdagangan. Sekiranya belum ada pesanan terbuka dalam bentuk simbol semasa, robot akan berusaha mencari isyarat dan melakukan perdagangan. Sekiranya sudah ada pesanan, robot akan mengubah henti rugi atau menutup perdagangan.

Terdapat beberapa parameter yang dapat disesuaikan pengguna dalam Input. Dengan parameter ini, pengguna dapat mengawal beberapa aspek perdagangan penasihat pakar ini. Walaupun beberapa pemboleh ubah dapat dijelaskan sendiri, pemboleh ubah lain mesti dijelaskan untuk mengelakkan salah faham. Pemboleh ubah ini digariskan di bawah:


 • Lot = 0.1 - Semua perdagangan akan mempunyai ukuran lot yang sama dengan 0.1 kerana ukuran lot automatik dilumpuhkan secara lalai.

 • AutoLots = False - Parameter ini bermaksud bahawa ukuran lot automatik tidak akan digunakan dan sebaliknya ukuran lot statik akan digunakan.

 • TakeProfit = 1000 - Keuntungan pengambilan perdagangan adalah 1,000 mata (atau 100 pip).

 • StopLoss = 500 - Kehilangan kerugian perdagangan adalah 500 mata (atau 50 pip).

 • TrailingStart = 200 - Stop trailing akan bermula jika perdagangan telah memperoleh 200 mata (atau 20 pip).

 • TrailingStop = 150 - Apabila trailing bermula, stop loss diletakkan 150 mata (atau 15 pip) melebihi harga masuk, memperoleh 15 pip keuntungan dalam proses tersebut.

 • Slippage = 3 - Ini adalah jumlah maksimum pergerakan harga dari permintaan hingga pelaksanaan yang memungkinkan robot untuk setiap perdagangan sekiranya permintaan perdagangan mengalami kependaman sebagai tindak balas.

 • MaxOrders = 1 - Parameter ini memerintahkan penasihat pakar untuk hanya membuka satu perdagangan pada satu masa, sama ada tertunda atau pesanan pasaran.

 • Magic = 777 - Setiap perdagangan yang dimulakan oleh sistem perdagangan ini diberi nombor ajaib ini untuk digunakan dalam pengurusan perdagangan.

 • Pips = 100 - Pemboleh ubah ini merujuk kepada jarak pesanan yang belum selesai dari harga pasaran dalam mata.

 • Mins = 30 - Pesanan tertunda yang ditempatkan oleh robot akan berakhir dalam 30 minit jika tidak ditukar menjadi pesanan pasaran.

 • TEMPOH = 15 - Ini adalah jangka masa simbol semasa ADX digunakan. Nilai bermaksud 15 minit.

 • adxint = 14 - Ini adalah tempoh penunjuk ADX yang digunakan dalam sistem perdagangan ini.

 • adxsignal = 20 - Isyarat dari ADX akan digunakan sebagai penapis jika nilai ADX lebih besar daripada 5.

 • MaxSpread = 20 - Ini adalah spread maksimum titik dalam simbol semasa yang dibenarkan untuk masuk perdagangan. Sekiranya spread lebih besar daripada nilai ini, isyarat perdagangan akan diteruskan.


Sistem perdagangan menggunakan satu petunjuk teknikal untuk mencari peluang perdagangan dan menentukan arahnya. Cara penunjuk ini digunakan untuk menghasilkan entri perdagangan dijelaskan di bawah:


 • Indeks pergerakan arah rata-rata (tempoh 14, penutupan harga) - Nilai ADX yang diperlukan untuk pengiraan diperoleh dari lilin sifar dan lilin dua dari tempoh 15 minit simbol semasa. Isyarat beli akan dihasilkan jika nilai ADX sifar lilin lebih besar daripada 20, + DI di atas -DI untuk lilin sifar, dan + DI di bawah -DI untuk lilin dua. Sebaliknya, isyarat jual diperoleh jika ADX sifar lilin lebih besar daripada 20, + DI di bawah -DI untuk lilin sifar, dan + DI di atas -DI untuk lilin dua.


Penasihat pakar mempertimbangkan kemasukan perdagangan jika jumlah pesanan terbuka kurang dari maksimum. Oleh kerana pemboleh ubah MaxOrders ditetapkan ke 1 secara lalai, robot akan melaksanakan satu pesanan pada satu masa. Lebih-lebih lagi, penyebaran semasa dalam simbol aktif mestilah kurang daripada maksimum (iaitu, 20 mata). Sekiranya kedua-dua keadaan ini wujud, robot akan membuat pesanan berdasarkan isyarat yang diberikan oleh ADX.

Sistem perdagangan meletakkan pesanan berhenti atau jual berhenti, tetapi tidak keduanya. Jarak pesanan berhenti adalah 100 mata dari harga pasaran. Sekiranya pesanan belum selesai tidak dipicu setelah 30 minit, terminal akan menghapus pesanan. Selepas titik ini, robot dapat mencari isyarat lain dan membuat pesanan berhenti yang lain. Sekiranya perintah berhenti dipicu tepat pada waktunya, pesanan berhenti akan menjadi pesanan pasaran. Tiada pesanan berhenti yang boleh dibuat semasa perdagangan dibuka.

Semua pesanan yang dibuat oleh robot mempunyai stop loss dan mengambil untung. Stop loss ditetapkan pada 50 pip dari harga masuk, sementara take take ditetapkan pada 100 pip dari harga terbuka, meletakkan nisbah risiko-ganjaran menjadi dua pada awalnya. Walau bagaimanapun, keseimbangan antara risiko dan ganjaran terganggu kerana penggunaan stop trailing.EA Template with Trailing Stop v2 Expert Advisor For MT4 - Exit Criteria


Seperti yang diperhatikan dalam ujian, kebanyakan perdagangan yang dibuka oleh EA Template dengan Trailing Stop v2 Expert Advisor ditutup oleh stop loss awal atau secara langsung oleh robot. Penasihat pakar memeriksa setiap centang jika perdagangan terbuka dapat ditutup atau tidak. Pencetus penutupan perdagangan berasal dari ADX seperti yang dibincangkan di bawah:


 • Indeks pergerakan arah rata-rata (tempoh 14, penutupan harga) - Penasihat pakar menentukan nilai + DI dan -DI lilin semasa untuk carta 15 minit simbol semasa. Sekiranya pesanan semasa panjang dan + DI di bawah -DI, perdagangan beli akan ditutup. Sekiranya pesanan semasa adalah pendek dan + DI berada di atas -DI, perdagangan jual akan ditutup.


Ini bermaksud bahawa pesanan pasaran semasa akan ditutup dengan isyarat bertentangan dari ADX. Penutupan perdagangan akan dilakukan dengan segera jika dicetuskan, dan robot tidak menunggu perdagangan berubah menjadi hijau atau menguntungkan. Perdagangan ditutup secara paksa dengan cara ini oleh robot dalam kerugian atau keuntungan.EA Template with Trailing Stop v2 Expert Advisor For MT4 - Ruang untuk Penambahbaikan


Templat EA dengan Penasihat Pakar Trailing Stop v2 gagal menjana keuntungan apabila diuji selama lima bulan data harga sejarah. Seperti yang telah disebutkan, kemungkinan alasan untuk ini adalah keseimbangan antara nisbah risiko-ganjaran dan kadar kemenangan. Walaupun tingkat kemenangan tinggi, ada kemungkinan akaun kehilangan lebih banyak wang dalam kehilangan perdagangan daripada memperoleh wang dalam memenangkan perdagangan. Walau bagaimanapun, tidak ada pemboleh ubah khusus dalam Input yang boleh dihidupkan dan dimatikan pengguna jika dia mahu menggunakan trailing stop atau tidak. Sekiranya boleh, pilihan ini harus diberikan kepada peniaga.


 

FREE EA Template with Trailing Stop v2 EA

Download the FREE EA Template with Trailing Stop v2 Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.