Gonna Scalp Expert Advisor For MT4

Gonna Scalp Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Table Of Contents:

 1. Gonna Scalp Expert Advisor For MT4
 2. Gonna Scalp Expert Advisor For MT4 - Kriteria Kemasukan
 3. Gonna Scalp Expert Advisor For MT4 - Exit Criteria
 4. Gonna Scalp Expert Advisor For MT4 - Bilik untuk Penambahbaikan

 

The Gonna Scalp Expert Advisor For MT4 adalah penasihat pakar yang boleh dimuat turun secara percuma di mql5.com. Ia dapat digunakan untuk memperdagangkan salah satu daripada 28 pasangan utama pertukaran asing dan dapat digunakan untuk jangka waktu apa pun dalam platform MetaTrader 4.

Direka sebagai scalper, Gonna Scalp Expert Advisor adalah sistem perdagangan algoritma yang kompleks. Ia akan membuka perdagangan berdasarkan sekurang-kurangnya enam penunjuk Metatrader terbina dalam (iaitu MACD, OsMA, ATR, Stochastics, CCI dan Momentum). Robot akan membuka satu pesanan pada setiap lilin baru jika kriteria kemasukan dipenuhi. Perdagangan tambahan dapat diambil dalam lilin berikutnya hingga jumlah maksimum perdagangan yang ditetapkan oleh pengguna (default 5) tercapai. Adalah mungkin untuk membuka pesanan jual beli dalam satu kitaran perdagangan, dan robot menguruskan setiap perdagangan secara individu.


FREE Gonna Scalp EA

Download the FREE Gonna Scalp Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!Gonna Scalp Expert Advisor For MT4 - Kriteria Kemasukan


Gonna Scalp Expert Advisor untuk MT4 akan melaksanakan pesanan pasaran jual beli sahaja. Pesanan tertunda tidak digunakan. Walaupun robot memeriksa enam indikator untuk isyarat di setiap lilin baru, tidak semestinya keenam-enam indikator memberikan isyarat yang serupa untuk masuk perdagangan. Robot akan memeriksa isyarat dari setiap indikator dan kemudian menentukan sama ada terdapat lebih banyak isyarat beli atau jual. Sekiranya terdapat lebih banyak isyarat beli, robot akan melakukan perdagangan yang panjang. Sebaliknya, jika terdapat lebih banyak isyarat jual, robot akan pendek.
Visual di atas menunjukkan contoh senario di mana perdagangan beli dapat diambil. Sebilangan besar petunjuk menunjukkan isyarat beli.

Petunjuk teknikal yang digunakan untuk mendapatkan isyarat perdagangan dijelaskan di bawah:

 • MACD (12,26,9) - Robot akan memeriksa kedudukan garis MACD terhadap garis isyarat untuk lilin sebelumnya. Untuk isyarat beli, garis MACD boleh berada di atas garis sifar atau di bawah garis sifar selagi berada di atas garis isyarat. Untuk isyarat jual, garis MACD boleh berada di bawah garis sifar atau di atasnya dengan syarat garis isyarat berada di bawah garis MACD.
 • OsMA (12,26,9) - Purata bergerak pengayun (OsMA) mempunyai tetapan standard tetapi diterapkan pada harga terbuka. Nilai lilin sebelumnya diperiksa untuk mendapatkan isyarat. Nilai positif diambil sebagai isyarat beli, sementara nilai negatif diambil sebagai isyarat jual.

 • ATR (12) - Nilai ATR lilin sebelumnya dan semasa diperiksa. Sekiranya nilai semasa lebih besar daripada nilai sebelumnya, isyarat beli dihasilkan. Sekiranya nilai semasa lebih rendah daripada nilai sebelumnya, isyarat jual dihasilkan. Dengan cara lain, jika ATR condong ke atas, ia diambil sebagai isyarat panjang, dan condong ke bawah sebagai isyarat pendek.

 • Stochastics (5,3,3) - Penunjuk ini tidak digunakan untuk memberi isyarat kerana pengawasan pengekodan. Penunjuk akan memberi dua kemungkinan isyarat bergantung pada lokasi garis utama. Garis isyarat tidak diperiksa. Hanya nilai garis utama untuk lilin semasa yang diperiksa. Sekiranya garis utama berada di bawah 12 (oversold), isyarat jual dihasilkan. Sekiranya garis utama berada di atas 88 (overbought), isyarat beli dihasilkan. Kedua-dua isyarat ini kelihatan berlawanan dengan intuisi. Sekiranya garis utama berada di atas 50 dan di bawah 88, isyarat akan bergantung pada petunjuk khas yang tidak dipanggil. Sekiranya garis utama berada di bawah 50 dan di atas 12, isyarat sekali lagi akan bergantung pada penunjuk khas yang sama yang berwarna kelabu.

 • CCI (20) - Tempoh yang digunakan adalah 20 tetapi dikenakan pada harga biasa. Dua nilai CCI dibandingkan (iaitu lilin sebelumnya dan lilin semasa). Sekiranya nilai semasa lebih besar daripada nilai sebelumnya (iaitu miring ke atas) tetapi kurang dari 75 (iaitu tidak terlalu beli), isyarat beli dihasilkan. Sekiranya nilai semasa kurang dari nilai sebelumnya (iaitu miring ke bawah) tetapi lebih besar daripada -75 (iaitu tidak dijual berlebihan), isyarat beli dihasilkan.

 • Purata bergerak (1,5) - Tempoh lalai yang digunakan adalah 1 dan 5, tetapi rata-rata digunakan untuk jangka masa berikutnya yang lebih rendah di mana robot sedang dilampirkan. Kaedah MA adalah berwajaran linier, dan harga diterapkan pada Khas. Isyarat beli dihasilkan jika MA (1) lebih besar daripada MA (5) pada jangka masa yang lebih rendah seterusnya dan sebaliknya untuk isyarat jual.

 • Momentum (14) - Tempoh yang digunakan adalah 14 dan digunakan untuk harga tutup. Penunjuk ini adalah salah satu pencetus perdagangan utama. Isyarat perdagangan (sama ada beli atau jual) dihasilkan jika nilai momentum mana-mana tiga lilin sebelumnya kurang daripada nilai yang ditetapkan oleh pengguna (lalai adalah 0.3).


Semua enam petunjuk pertama di atas akan diperiksa untuk membeli atau menjual isyarat, dan kemudian isyarat disatukan untuk menghasilkan bias perdagangan. Apabila terdapat lebih banyak isyarat beli atau jual, robot akan memeriksa apakah Momentum (14) berada di bawah nilai yang ditetapkan oleh pengguna. Sekiranya syarat terakhir dipenuhi, perdagangan beli atau jual diambil bergantung kepada kecenderungan perdagangan.

Robot akan melakukan seberapa banyak perdagangan yang ditetapkan pengguna dalam Input. Lalai adalah lima perdagangan. Ada kemungkinan bahawa lima perdagangan itu semua perdagangan beli, atau semua perdagangan jual. Kombinasi perdagangan beli atau jual beli adalah mungkin. Walau bagaimanapun, perdagangan hanya ditambahkan pada lilin seterusnya selagi kriteria kemasukan dipenuhi.Gonna Scalp Expert Advisor For MT4 - Exit Criteria


Setiap perdagangan yang diambil akan mempunyai stop loss dan take profit berdasarkan jumlah pip yang ditentukan oleh pengguna. Henti rugi lalai adalah 200 pip, dan untung rugi lalai adalah 200 pip. Perdagangan ini akan ditutup secara automatik setelah harga mencecah stop loss (untuk kerugian) atau mengambil untung (untuk keuntungan).

Robot boleh menutup semua perdagangan terbuka secara kolektif. Ini akan berlaku sekiranya pengeluaran semasa lebih besar daripada risiko yang boleh diterima oleh pengguna. Risiko ini ditentukan oleh parameter TotalEquityRisk, yang ditetapkan menjadi 1 peratus secara lalai.

Secara lalai, breakakeven dan trailing stop diaktifkan. Fungsi-fungsi ini dikendalikan oleh robot secara individu. Sekiranya perdagangan menguntungkan dan memperoleh 30 pip, stop loss dipindahkan ke harga pulang modal atau harga masuk. Sekiranya perdagangan ini memperoleh 10 pip lagi (jumlah 40 pip diperoleh), stop loss digerakkan lebih jauh untuk mengunci keuntungan 10 pip. Ini berterusan sehingga harga mencecah sama ada stop loss baru atau mengambil untung.Gonna Scalp Expert Advisor For MT4 - Bilik untuk Penambahbaikan


Penasihat Pakar Gonna Scalp untuk MT4 mempunyai banyak ruang untuk penambahbaikan. Berdagang robot dengan tetapan lalai akan menyebabkan pengurangan baki akaun secara beransur-ansur. Ini disebabkan oleh TotalEquityRisk 1 peratus yang sangat ketat. Sekiranya meningkat kepada 5% atau 10%, akaun tersebut dapat bertahan dengan kerugian minimum atau keuntungan minimum. Masih keseluruhan hasilnya tidak menarik bagi pelabur profesional.

Banyak perkara mesti dilakukan untuk menjadikan robot ini menguntungkan. Salah satu cara untuk melakukannya adalah dengan mengambil perdagangan baru hanya setelah perdagangan sebelumnya menguntungkan. Ini adalah idea yang baik kerana robot pada dasarnya adalah sistem perdagangan momentum. Sekiranya pasaran bertentangan dengan perdagangan sebelumnya, perdagangan baru dapat diambil pada jarak yang ditentukan dari perdagangan awal. Ini akan mengelakkan senario di mana perdagangan disatukan dengan erat, yang merupakan kes semasa.

Cara lain untuk memperbaiki robot adalah dengan memeriksa dan membandingkan hanya nilai-nilai lilin sebelumnya. Nilai lilin semasa tidak boleh dipercayai sebagai isyarat arah. Ini adalah masalah dengan penunjuk ATR, yang garisnya dicat semula ketika rata-rata.

Oleh kerana robot ini tidak memerlukan semua indikator untuk memberikan isyarat yang sama pada masa yang sama, harus ada bilangan ambang (mis. 5) di mana robot menerima sebagai pencetus perdagangan dan semestinya ada lebih banyak petunjuk yang digunakan (contohnya ADX, SAR parabola, RSI , dan lain-lain.). Itu akan memastikan bahawa banyak petunjuk mengesahkan perdagangan. Masalah lain dalam robot ini adalah bahawa stokastik tidak menyumbang kepada proses penjanaan isyarat kerana penghapusan fungsi iCustom.

Sebagai tambahan, rata-rata bergerak yang digunakan dalam robot ini diterapkan pada jangka waktu yang lebih rendah berikutnya, yang tidak begitu berguna atau diperlukan. Sebaiknya gunakan purata bergerak jangka pendek (misalnya 20 EMA) untuk momentum dan purata bergerak jangka panjang (misalnya 200 EMA) untuk arah dalam carta semasa yang akan menentukan masa dan bias untuk perdagangan. Semua petunjuk lain di atas harus digunakan untuk pengesahan.

 

FREE Gonna Scalp EA

Download the FREE Gonna Scalp Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.