Grid Template Expert Advisor For MT4

Grid Template Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Table Of Contents:

  1. Grid Template Expert Advisor For MT4
  2. Grid Template Expert Advisor For MT4 - Kriteria Kemasukan
  3. Grid Template Expert Advisor For MT4 - Exit Criteria
  4. Grid Template Expert Advisor For MT4 - Bilik untuk Penambahbaikan

 

The Grid Template Expert Advisor For MT4 adalah sistem perdagangan algoritma grid martingale untuk platform MT4. Ini adalah penyelesaian perdagangan yang lengkap kerana menangani kemasukan perdagangan dan jalan keluar perdagangan. Setelah jatuh pada carta, robot mengendalikan operasi perdagangan, dan pengguna tidak perlu mengubah parameter dalam Input. Tetapan lalai berfungsi dengan baik. Ciri unik sistem perdagangan ini adalah penggunaan pesanan tertunda dengan masa tamat. Sebagai sistem grid martingale, robot tidak menggunakan petunjuk teknikal untuk menghasilkan isyarat jual beli. Perdagangan bermotivasi secara matematik.

Sesiapa yang mempunyai pengalaman terhad dalam menggunakan sistem perdagangan automatik dapat segera menggunakan robot ini pada akaun demo. Sama ada akaun dagangan dibuka dalam broker empat digit atau lima digit, penasihat pakar akan bekerja tanpa masalah. Dalam jangka masa yang cukup singkat dalam penguji strategi, robot berjaya mencapai titik impas. Kadar kemenangan adalah baik (lebih daripada 50 peratus), dan penarikan rendah (kurang dari dua peratus). Ujian ini dijalankan selama lima bulan tetapi hanya untuk satu simbol sahaja. Semasa pengujian, robot melakukan total 489 perdagangan, yang hampir dengan 100 perdagangan per bulan. Statistik perdagangan kelihatan baik, tetapi robot itu tidak menguntungkan, dan tidak jelas mengapa hasilnya seperti ini. Pengguna mungkin mendapat jawapan ketika dia melakukan siasatan sendiri.


FREE Grid Template EA

Download the FREE Grid Template Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


Grid Template Expert Advisor For MT4 - Kriteria Kemasukan
Penasihat Pakar Grid Template untuk MT4 tidak menunggu lilin baru terbentuk untuk bertindak. Ia dijalankan berdasarkan tanda centang dan hanya melakukan satu pemeriksaan sebelum membuka perdagangan. Robot hanya memeriksa sama ada perdagangan automatik diaktifkan di terminal pelanggan. Sekiranya demikian, ia akan segera membuat pesanan tertunda di carta.

Seperti yang ditunjukkan dalam gambar di atas, segera setelah meletakkan penasihat pakar pada simbol apa pun, robot akan menempatkan lima pesanan beli dan lima pesanan tertunda, khususnya pesanan berhenti, pada simbol aktif. Pasangan pertama stop stop dan sell stop order diletakkan 15 pip di atas dan di bawah harga pasaran. Pesanan tertunda seterusnya diletakkan 10 pip dari pesanan sebelumnya. Jenis kemasukan perdagangan ini membolehkan pasaran sampai ke tahap yang telah ditentukan sebelum pesanan menjadi perdagangan langsung. Apabila pasaran memutuskan untuk bergerak dalam satu arah, itu akan menguntungkan pesanan jenis ini.

Setiap perdagangan akan mempunyai banyak ukuran 0,01 kecuali pengguna menyesuaikan nilai ini dalam Input. Selain itu, pengguna memiliki kebebasan untuk menentukan jarak antara pesanan perdagangan dan jarak antara harga pasar dan pasangan pesanan pertama. Ini dinasihatkan jika pengguna telah melakukan beberapa ujian awal, baik secara manual atau back tester, untuk memahami nilai apa yang sesuai untuk pasangan mana.

Bersama dengan permintaan perdagangan pesanan yang tertunda adalah pesanan untuk stop loss dan mengambil untung untuk setiap perdagangan. Henti rugi lalai ialah 30 pip, dan untung rugi lalai adalah 20 pip. Hubungan stop loss dan take profit ini menguntungkan risiko berbanding ganjaran. Sekiranya perdagangan menjadi rugi, peniaga akan mengalami kerugian lebih banyak daripada jika perdagangan ternyata menjadi pemenang. Menyelaraskan nisbah risiko-ganjaran yang memihak kepada ganjaran mungkin menghasilkan hasil yang sama sekali berbeza, jadi pengguna mungkin mempertimbangkan untuk mengambil jalan ini.Grid Template Expert Advisor For MT4 - Exit Criteria


Penasihat Pakar Grid Templat untuk MT4 tidak menguruskan pesanan secara aktif setelah pesanan diletakkan pada simbol semasa. Ini memungkinkan pasar datang ke pesanan tertunda untuk mengubahnya menjadi perdagangan pasar. Selepas itu, pasaran akan memutuskan sama ada pesanan pasaran menang atau kalah. Ini berlaku apabila harga menyentuh had stop loss atau target take profit.

Satu-satunya masa penasihat pakar campur tangan adalah ketika pesanan tertunda telah dibuat untuk sementara waktu tetapi belum menjadi perdagangan langsung. Sekiranya pesanan belum selesai berada di kumpulan perdagangan selama lebih dari empat jam (lalai), robot akan membatalkan pesanan. Sekiranya beberapa pesanan belum selesai telah dibuat pada masa yang sama, pesanan akan dibatalkan sekaligus.Grid Template Expert Advisor For MT4 - Bilik untuk Penambahbaikan


Penasihat Pakar Grid Templat untuk MT4 sesuai digunakan dalam perdagangan pasaran yang sedang tren dan semasa berita berimpak tinggi. Ini kerana pesanan berhenti dibuka dan ditutup dalam keuntungan apabila pasaran bergerak kuat dalam satu arah. Sekiranya pasaran berkisar, ia akan mencetuskan perdagangan dan kemudian bergerak ke arah yang berlawanan untuk kerugian.

Sehubungan dengan itu, pengguna mesti melakukan carian untuk mengetahui trend pasaran yang paling banyak. Dalam ingatan baru-baru ini, pasaran yang cenderung cenderung kuat adalah NZDUSD, USDCAD, EURAUD, dan EURNZD, untuk beberapa nama. Pasaran lain juga menunjukkan pergerakan harga sehala yang kuat pada masa lalu, mungkin disebabkan oleh pengaruh asas yang kuat. Antaranya ialah EURUSD, GBPUSD dan pasangan yen utama. Salah satu cara untuk mengetahui sama ada pasaran menunjukkan tingkah laku tren adalah dengan melihat carta harian dan mingguan. Sekiranya jangka masa yang lebih tinggi seperti carta harian dan mingguan dijadikan rujukan, maka peniaga mesti meningkatkan ukuran grid sambil mengekalkan ukuran lot minimum untuk setiap perdagangan.

Walaupun kesederhanaan adalah perkara baik dalam bidang pekerjaan lain, itu mungkin tidak berlaku untuk perdagangan dengan sistem perdagangan automatik. Jika tidak, pelaku jahat tidak perlu mengeluarkan keringat sebelum memecahkan kod sistem perdagangan. Sekiranya ini berlaku, pedagang yang menggunakan sistem seperti itu akan merugikan. Oleh itu, penasihat pakar dengan pendekatan perdagangannya yang sangat sederhana mesti diperbaiki.

Salah satu cara untuk memperbaiki sistem perdagangan ini adalah dengan menyembunyikan tahap grid dengan tidak meletakkan pesanan berhenti berikutnya di awal. Robot dapat diatur untuk menambahkan satu perdagangan pada satu waktu jika harga telah bergerak jarak tertentu dari perdagangan sebelumnya. Selain itu, daripada menggunakan jurang yang sama antara perdagangan, tingkat grid dapat diubah untuk setiap perdagangan dengan menggunakan langkah-langkah. Sekiranya ini tidak mencukupi, pemaju atau penyunting program mungkin mempertimbangkan untuk menambah perdagangan semasa pembukaan lilin baru. Dengan cara ini jarak antara perdagangan pasti tidak sama.

Laluan lain untuk diterokai adalah penggunaan penyesuaian stop loss dan bukannya menggunakan harga stop loss yang tetap. Walaupun stratagem ini membahayakan keseluruhan akaun perdagangan, ia membolehkan robot menjana keuntungan kecil berulang yang bertambah dari masa ke masa. Untuk mengurangkan risiko ke akaun, pemberhentian ekuiti dapat dilakukan untuk memicu penutupan semua perdagangan terbuka ketika peratusan pengeluaran akaun tertentu tercapai. Ini semua kemungkinan jalan yang boleh diambil oleh sesiapa sahaja yang mempunyai bahasa pengaturcaraan.

Tampaknya penasihat pakar ini dimaksudkan untuk memberikan panduan bagaimana mengembangkan sistem perdagangan yang menggunakan konsep grid. Untuk menjadikannya robot yang menguntungkan, beberapa fungsi lain mesti dimasukkan ke dalam kod. Seperti yang telah disebutkan, menghentikan penyesuaian kerugian, membuka perdagangan pada lilin baru, dan mengubah tahap grid adalah beberapa petunjuk yang boleh dilalui oleh pedagang atau pengekod. Setelah penasihat pakar ditingkatkan secara terprogram, hanya selepas itu pengujian selanjutnya dalam strategi penguji atau perdagangan demo dapat dilakukan dengan sungguh-sungguh. Uji kembali dengan pengoptimuman adalah proses yang sukar tetapi bermanfaat yang boleh dipertimbangkan untuk diambil untuk memaksimumkan potensi sistem perdagangan ini.


 

FREE Grid Template EA

Download the FREE Grid Template Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.