Hybrid Scalper Expert Advisor For MT4

Hybrid Scalper Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Table Of Contents:

 1. Hybrid Scalper Expert Advisor For MT4
 2. Penasihat Pakar Hybrid Scalper untuk MT4 - Kriteria Kemasukan
 3. Penasihat Pakar Hybrid Scalper untuk MT4 - Exit Criteria
 4. Penasihat Pakar Hybrid Scalper untuk MT4 - Bilik untuk Penambahbaikan

 

The Hybrid Scalper Expert Advisor For MT4 menggunakan sebilangan besar petunjuk teknikal untuk memperdagangkan pasaran kewangan. Petunjuk ini terdapat di platform MT4. Oleh kerana semua petunjuk mesti disepakati sebelum isyarat perdagangan ditentukan dan disahkan, penasihat pakar membuka beberapa perdagangan dalam jangka masa tertentu.

Satu bidang yang unik untuk sistem perdagangan ini adalah kaedah pengurusan perdagangan yang digunakan. Henti rugi dan ambil untung setiap perdagangan boleh bergerak naik dan turun seiring harga berubah sehingga henti rugi atau ambil untung dipukul, menghasilkan kemenangan atau kerugian. Tidak kira di mana harga bergerak, jarak antara stop loss dan take profit tetap.


FREE Hybrid Scalper EA

Download the FREE Hybrid Scalper Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


Penasihat Pakar Hybrid Scalper untuk MT4 - Kriteria Kemasukan
The Hybrid Scalper Expert Advisor untuk MT4 memaparkan maklumat pada carta yang berguna dalam perdagangan. Ini termasuk nama akaun, syarikat, leverage, ukuran lot, pertukaran panjang dan pendek, spread, nama penasihat pakar, jenis akaun, nombor ajaib dan hari dalam seminggu. Lihat gambar di atas.

Sistem perdagangan memberikan pengguna banyak parameter untuk dikendalikan dalam Input agar dapat mempengaruhi atau mengawal operasi penasihat pakar. Parameter yang paling penting dijelaskan di bawah:


 • Rsilevel = 7 - Ini adalah tempoh yang digunakan untuk RSI.
 • max_spread = 20 - Nilai ini dalam mata. Perdagangan tidak akan dimasukkan jika spread semasa lebih besar daripada nilai ini.
 • autocalculatelots = true - Secara lalai, pemboleh ubah ini ditetapkan ke true. Oleh itu, saiz lot berbeza setiap perdagangan dan ditentukan berdasarkan baki akaun.
 • lot_size = 0.01 - Jika ukuran lot automatik tidak digunakan, perdagangan akan mempunyai ukuran lot ini.
 • allowreverse = true - Oleh kerana nilai ini benar, strategi berhenti dan terbalik akan digunakan.
 • magicnumber = 11 - Strategi pertama akan menggunakan nombor sihir ini.
 • magicnumber2 = 12 - Strategi berhenti dan terbalik akan menggunakan nombor sihir ini.
 • MondayTrade = true - Perdagangan dibenarkan pada hari Isnin.
 • TuesdayTrade = true - Perdagangan dibenarkan pada hari Selasa.
 • WednesdayTrade = true - Perdagangan dibenarkan pada hari Rabu.
 • ThursdayTrade = true - Perdagangan dibenarkan pada hari Khamis.
 • FridayTrade = true - Perdagangan dibenarkan pada hari Jumaat.
 • stopduringMarketvolatilityDays = true - Oleh kerana ini benar, perdagangan tidak akan dibenarkan pada hari-hari tertentu dalam setahun.
 • bbperiod = 50 - Penunjuk Bollinger Bands mempunyai tempoh 50.
 • bbdeviation = 4 - Penunjuk Bollinger Bands mempunyai sisihan 4.


Pelbagai petunjuk teknikal yang terdapat dalam platform MetaTrader4 digunakan dalam sistem perdagangan ini untuk menentukan kemasukan perdagangan. Bagaimana petunjuk menunjukkan jenis isyarat dan masa masuk dibincangkan di bawah:


 • Bollinger Bands (tempoh 50, penyimpangan 4) - Penunjuk ini digunakan untuk mengukur turun naik pasaran. Entri perdagangan hanya dipertimbangkan ketika turun naik berada dalam julat normal seperti yang ditentukan dalam kod. Sekiranya jarak antara jalur atas dan jalur tengah kurang dari 4.5 pip atau lebih besar daripada 26.2 pip, ini bermaksud bahawa turun naik tidak normal. Dengan cara yang sama, jika jarak antara jalur tengah dan jalur bawah kurang dari 4.5 pip atau lebih besar daripada 26.2 pip, ini bermaksud turun naik tidak normal.
 • Stochastic (5, 3, 3) - Penunjuk ini digunakan untuk memberikan bacaan overbought dan oversold. Sekiranya garis utama stokastik untuk lilin semasa berada di bawah 20 dan garis isyarat berada di bawah garis utama, isyarat menaik akan dihasilkan. Sekiranya garis utama untuk bar semasa berada di atas 80 dan garis isyarat di atas garis utama, isyarat penurunan diberikan.
 • Purata bergerak eksponensial (tempoh 21 dan 89, penutupan harga) - Persilangan dua purata bergerak dalam carta 15 minit digunakan untuk menentukan bias arah aliran. Sekiranya 21 bergerak rata-rata berada di atas 89-bergerak purata untuk lilin semasa, maka kecenderungan trend adalah menaik. Sekiranya EMA 21 berada di bawah EMA 89 untuk lilin semasa, maka kecenderungan trend menurun.
 • Indeks kekuatan relatif (tempoh 7, penutupan harga) - Petunjuk ini adalah penapis terakhir untuk masuk, dan digunakan dengan cara yang sama seperti stokastik. Sekiranya nilai RSI untuk bar, simbol dan jangka masa semasa kurang dari 25, isyaratnya panjang. Sekiranya nilai RSI lebih besar daripada 85, isyaratnya pendek.


Beberapa syarat mesti dipenuhi sebelum penasihat pakar membuka perdagangan. Pertama, robot tidak akan melakukan perdagangan jika penyebaran simbol semasa lebih besar daripada spread maksimum yang ditentukan dalam Input. Oleh itu, pengguna harus berhati-hati dalam menetapkan parameter penyebaran maksimum di Input. Penyebaran simbol yang diperdagangkan, yang selalu berubah, harus dianalisis dengan teliti sebelum pengguna menetapkan nilai spread maksimum.

Sebagai tambahan, robot hanya akan berdagang carta satu minit. Seperti yang disarankan dalam Input, program ini harus dijalankan dalam pasangan mata wang EURUSD. Namun, jika pengguna lebih suka simbol lain, jangka masa simbol tersebut harus ditetapkan pada satu minit. Sekiranya tidak, robot tidak akan mempertimbangkan kemasukan perdagangan.

Hari dalam seminggu adalah pertimbangan lain untuk masuk. Walaupun robot boleh berdagang dari hari Isnin hingga Jumaat, pengguna mesti menetapkan lima pemboleh ubah dalam Input menjadi benar bermula dari MondayTrade hingga FridayTrade. Walau bagaimanapun, pengguna bebas memilih hari atau hari untuk menjalankan penasihat pakar.

Ada hari-hari tertentu dalam setahun robot itu tidak akan berjalan. Seperti yang dikodkan oleh pembuat program, robot tidak akan diperdagangkan dari 14 hingga 31 Disember dan dari 1 hingga 4 Januari. Ini mungkin disebabkan oleh turun naik pasaran secara umum pada waktu-waktu sepanjang tahun ini. Pada hari-hari lain, robot akan menentukan turun naik pasaran berdasarkan indikator Bollinger Bands dan kemudian melakukan perdagangan atau tidak berdagang berdasarkan hasil pengiraan.Penasihat Pakar Hybrid Scalper untuk MT4 - Exit Criteria


Penasihat Pakar Hybrid Scalper untuk MT4 membuka satu perdagangan pada satu masa. Setelah masuk, robot menetapkan stop loss dan masing-masing mengambil keuntungan hingga 10 pip. Ketika pasaran bergerak, tahap stop loss dan take profit juga bergerak naik dan turun, mengekalkan jarak 20 pip antara stop loss dan take profit. Perdagangan ditutup apabila trend (naik atau turun) menegaskan dirinya sendiri dan harga mencecah sama ada stop loss atau had untung.Penasihat Pakar Hybrid Scalper untuk MT4 - Bilik untuk Penambahbaikan


Penasihat Pakar Hybrid Scalper untuk MT4 tidak dapat menjana keuntungan dalam ujian menggunakan tetapan lalai. Pengujian lebih lanjut mungkin diperlukan, lebih baik menggunakan pengoptimuman, untuk menentukan tetapan terbaik yang akan memberikan hasil positif. Walau bagaimanapun, robot hanya dapat diuji dan digunakan dalam carta satu minit.

Kod tersebut perlu dikaji semula untuk menentukan ketepatan syarat kemasukan dan kemas kini untuk memudahkan membaca. Membaca kod boleh mencabar kerana gaya pengekodan adalah kuno. Sebagai contoh, blok kod untuk fungsi for-loop ketika menentukan jenis pesanan dari pesanan yang dipilih sekarang semuanya ada dan banyak ruang baris digunakan di antara.

Pengekodan tidak perlu diperpanjang kerana penggunaan banyak pernyataan if. Sebagai contoh, memeriksa apakah spread maksimum yang dimasukkan oleh pedagang adalah wajar, fungsi menggunakan 56 baris kod, tetapi dapat dilakukan dalam sekitar lima baris kod. Keprihatinan penyebaran sangat penting kerana ia adalah salah satu faktor yang dipertimbangkan ketika mencari kemasukan perdagangan. Sekiranya penyebaran simbol yang mendasari lebih besar daripada penyebaran maksimum yang ditetapkan oleh pengguna dalam Input, robot tidak akan melakukan perdagangan sama sekali, jadi pengguna mesti mendapatkannya langsung dari awal.

 

FREE Hybrid Scalper EA

Download the FREE Hybrid Scalper Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.