Macd Secrets Expert Advisor For MT4

Macd Secrets Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Table Of Contents:

 1. Macd Secrets Expert Advisor For MT4
 2. Penasihat Pakar Rahsia Macd - Kriteria Kemasukan
 3. Macd Secrets Expert Advisor For MT4 - Kriteria Keluar
 4. Macd Secrets Expert Advisor For MT4 - Ruang untuk Penambahbaikan

 

Macd Secrets Expert Advisor For MT4 menggunakan penunjuk MACD yang terkenal untuk memperdagangkan pasaran kewangan. Walau bagaimanapun, indikatornya tidak bersendirian dalam sistem perdagangan ini. Satu set purata bergerak berfungsi pada jangka waktu yang lebih rendah, dan penunjuk momentum menyokong sistem dengan mengukur kekuatan tren. Walaupun penasihat pakar hadir dengan nama yang menarik, ia gagal memberikan hasil dalam ujian. Oleh kerana ujian itu pendek, keputusan ujian tidak mencukupi untuk menilai keberkesanan sistem perdagangan ini. Pengguna boleh menjalankan ujiannya sendiri untuk menolak keputusan awal ini.


FREE Macd Secrets EA

Download the FREE Macd Secrets Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


Penasihat Pakar Rahsia Macd - Kriteria Kemasukan
Penasihat Pakar Rahsia Macd melakukan aktiviti memburu perdagangan sekali pada setiap lilin. Sekiranya terdapat isyarat perdagangan pada lilin, robot dapat membuka perdagangan berturut-turut, satu pada setiap lilin, hingga jumlah maksimum tercapai. Rahsia yang dimiliki oleh penasihat pakar ini mungkin tidak akan disembunyikan sama sekali. Sebenarnya, ia mungkin pengetahuan terbuka. Mungkin, rahsianya terletak pada perdagangan ketika MACD adalah bullish atau bearish pada carta semasa dan memasuki perdagangan tersebut berbanding dengan trend jangka masa yang lebih rendah.

Terdapat beberapa parameter dalam Input yang dapat dimainkan oleh pengguna untuk mencari kombinasi tetapan terbaik yang berfungsi atau menghasilkan hasil positif. Parameter yang paling penting dinyatakan di bawah bersama dengan nilai lalai mereka:


 • Banyak = 0,01 - Pemboleh ubah ini menetapkan ukuran lot setiap perdagangan. Pengguna boleh mengubah nilai ini pada bila-bila masa.

 • TrailingStop = 40 - Robot akan mengikuti stop loss jika perdagangan telah mencapai 40 pip.

 • Stop_Loss = 20 - Kerugian berhenti adalah 20 pip dan ditetapkan semasa kemasukan perdagangan.

 • MagicNumber = 1234 - Perdagangan yang diambil oleh penasihat pakar akan mempunyai nombor sihir ini, yang dapat digunakan dalam pengenalan perdagangan dan manipulasi.

 • Take_Profit = 50 - Keuntungan take adalah 50 pip dan ditetapkan semasa pelaksanaan perdagangan.

 • FastMA = 6 - Purata bergerak dengan jangka masa 6 digunakan dalam sistem perdagangan ini.

 • SlowMA = 85 - Purata bergerak dengan jangka masa 6 digunakan dalam program perdagangan ini.

 • Mom_Sell = 0.3 - Isyarat jual akan disahkan jika momentum kurang dari 0.3.

 • Mom_Buy = 0.3 - Isyarat beli akan disahkan sekiranya momentum kurang dari 0.3.

 • UseEquityStop = true - Dengan parameter ini disetel ke true, penasihat pakar akan memantau pengeluaran dalam akaun perdagangan jika berada dalam had yang munasabah. Jika tidak, ia akan melikuidasi semua perdagangan terbuka untuk melindungi modal.

 • TotalEquityRisk = 1.0 - Jika pengeluaran semasa mencapai satu peratus dari baki akaun, semua perdagangan terbuka akan ditutup secara paksa untuk memelihara modal.

 • Max_Trades = 10 - Dengan tetapan lalai ini, robot dapat membuka hingga 10 perdagangan pada simbol aktif.


Sistem perdagangan menggunakan sekumpulan petunjuk teknikal ketika mencari kemasukan perdagangan. Satu indikator mengesan arah aliran pada carta semasa, dan satu indikator yang lain menunjukkan penyediaan arah aliran pada jangka masa yang lebih rendah. Sementara itu, indikator lain mengesahkan jika persediaan perdagangan sah untuk masuk. Petunjuk ini dibincangkan di bawah:


 • Purata bergerak (tempoh 85 dan 6, mod berwajaran linier, tipikal harga) - Nilai purata bergerak yang diperlukan untuk pengiraan dihasilkan dari lilin terbuka semasa pada jangka masa berikutnya yang rendah dari simbol semasa. Sekiranya 6 LWMA berada di bawah 85 LWMA, isyarat beli akan dikembangkan. Sekiranya 6 LWMA berada di atas 85 LWMA, isyarat jual akan diberikan. Jenis isyarat ini bermaksud bahawa robot akan berdagang melawan arah aliran jangka masa yang lebih rendah.

 • Perbezaan perbezaan konvergensi bergerak (harga tutup; 12, 26, 9) - Tetapan ini khas untuk MACD yang dibina dalam platform MetaTrader4. Nilai MACD yang diperlukan untuk pengiraan dihasilkan dari bar sebelumnya pada tempoh semasa simbol aktif. Isyarat beli akan diperoleh sekiranya garis MACD berada di atas sifar dan jika garis MACD berada di atas garis isyarat MACD. Isyarat jual akan dihasilkan sekiranya MACD berada di bawah sifar dan jika MACD berada di bawah garis isyarat.

 • Momentum (tempoh 14, penutupan harga) - Nilai penunjuk momentum diperoleh dari tiga lilin sebelumnya pada jangka masa semasa simbol aktif. Sekiranya salah satu daripada tiga nilai tersebut kurang dari 0,3, isyarat perdagangan yang dihasilkan oleh petunjuk lain disahkan.


Apabila isyarat perdagangan telah dihasilkan dan dikonfirmasi, entri perdagangan akan diambil dengan volume perdagangan 0,01 seperti yang ditentukan dalam Input. Sekiranya pengguna mahu, dia dapat menetapkan nilai yang lebih tinggi, tetapi ini tidak disarankan kerana robot dapat membuka banyak perdagangan. Apabila perdagangan dilaksanakan, stop loss dan take profit ditakrifkan. Walaupun stop loss ditetapkan pada 20 pip dalam Input, stop loss sebenarnya lebih besar daripada ini dengan jumlah spread. Sementara itu, keuntungan ambilan 50 pip dalam Input hanyalah nilai nominal. Untung ambil sebenarnya lebih rendah dengan jumlah spread.Macd Secrets Expert Advisor For MT4 - Kriteria Keluar


Seperti yang ditentukan dalam tetapan pakar, Penasihat Pakar Rahsia Macd dapat membuka banyak perdagangan pada simbol saat ini dan had maksimum adalah 10 perdagangan. Walaupun mengandungi fungsi untuk breakakeven dan stop trailing, perdagangan kebanyakannya ditutup oleh take profit atau stop loss dalam pengujian. Henti rugi perdagangan diselaraskan hanya sekali-sekala. Telah diperhatikan bahawa henti rugi perdagangan jenis yang sama tidak diubah secara kolektif, hanya secara individu, meninggalkan beberapa perdagangan di belakang ketika tren berubah atau membuat pembetulan.Macd Secrets Expert Advisor For MT4 - Ruang untuk Penambahbaikan


Penasihat Pakar Rahsia Macd gagal memberikan hasil positif ketika dijalankan menggunakan data sejarah lima bulan dalam penguji strategi. Ujian ini dilakukan pada satu simbol pertukaran asing dan satu jangka masa yang lebih rendah. Dilihat oleh keluk ekuiti sahaja, sistem perdagangan ini tidak menguntungkan dan jauh daripadanya. Garis ekuiti turun dalam garis lurus dari awal dan berjaya membuat pemulihan kecil menjelang akhir ujian. Jalankan ujian berakhir dengan kerugian bagi akaun perdagangan.

Sebab utama kegagalan ini dalam ujian adalah kadar kemenangan rendah, yang hanya 28 peratus. Penurunannya tidak terlalu teruk. Salah satu penyumbang peratusan kemenangan rendah adalah frekuensi kemasukan perdagangan yang tinggi. Ketika robot mula melakukan perdagangan pada pertengahan masa ujian, perdagangan dibuka secara berturut-turut dan sepertinya tersebar di seluruh tempat. Jarak perdagangan tidak sesuai.

Jarak kemasukan perdagangan mesti diperbaiki untuk mengubah kadar kemenangan. Ini dapat dilakukan dengan menetapkan jarak minimum di mana perdagangan akan ditambahkan. Oleh kerana perdagangan dilakukan pada lilin baru, adalah normal bahawa perdagangan memiliki pemisahan yang lebih besar daripada jarak minimum. Ini lebih baik daripada mempunyai pemisahan yang lebih pendek antara entri. Gaya grid untuk menetapkan jarak minimum tidak diperlukan, begitu juga penggunaan pesanan tertunda. Pesanan pasaran cukup praktikal.

Melihat penasihat pakar beraksi di penguji belakang, seseorang dapat menyimpulkan bahawa ia sesuai untuk keadaan pasaran yang sedang tren. Dalam keadaan seperti itu, robot dapat menjana banyak wang. Apabila trend membalikkan atau membetulkan, ia pasti akan kehilangan wang. Oleh itu, simbol yang diperdagangkan harus dipilih dengan teliti oleh pedagang.


 

FREE Macd Secrets EA

Download the FREE Macd Secrets Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.