MultiTrader Expert Advisor For MT4

MultiTrader Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Table Of Contents:

 1. MultiTrader Expert Advisor For MT4
 2. MultiTrader Expert Advisor For MT4 - Kriteria Kemasukan
 3. MultiTrader Expert Advisor For MT4 - Kriteria Keluar
 4. MultiTrader Expert Advisor For MT4 - Bilik untuk Penambahbaikan

 

MultiTrader Expert Advisor untuk platform MetaTrader4 adalah utiliti perdagangan pelbagai guna. Ini memberikan pengguna dengan banyak informasi dalam papan pemuka yang dapat digunakan pengguna untuk melakukan perdagangan. Selain itu, program ini memberi makluman untuk memberitahu pengguna mengenai peluang perdagangan yang tersedia dalam pelbagai simbol. Sementara itu, pengguna dapat menggunakan maklumat yang diberikan atau peringatan untuk memasuki perdagangan atau dia dapat menggunakan analisisnya sendiri dan kemudian menggunakan alat untuk menjalankan perdagangan. Oleh kerana papan pemuka merangkumi lapan mata wang utama di pasaran pertukaran asing (AUD, CAD, CHF, EUR, GBP, JPY, NZD, dan USD), pengguna tidak perlu membuka tetingkap carta lain untuk memperdagangkan salah satu daripada 28 utama berpasangan.

Oleh kerana penasihat pakar adalah alat untuk perdagangan manual, tidak mungkin menggunakannya dalam ujian belakang. Walaupun pengguna cuba menjalankan robot dalam penguji strategi, tidak ada perdagangan yang akan dilaksanakan dalam simbol semasa. Walaupun robot tidak melakukan perdagangan sendiri, ia tetap tergolong dalam kategori penasihat pakar. Walaupun indikator dapat melakukan banyak perhitungan untuk menampilkan informasi di dashboard, indikator tidak dapat melakukan perdagangan di terminal klien. Sebaliknya, skrip hanya berjalan sekali dan kemudian hilang setelah menjalankan fungsi yang dimaksudkan. Satu-satunya cara untuk menguji keberkesanan penasihat pakar ini adalah menggunakannya dalam perdagangan demo. Pengguna boleh mencuba perdagangan yang disarankan oleh amaran dan melihat sendiri apakah isyaratnya boleh dipercayai.


FREE MultiTrader EA

Download the FREE MultiTrader Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


MultiTrader Expert Advisor For MT4 - Kriteria Kemasukan
Penasihat Pakar MultiTrader untuk MT4 menunjukkan banyak maklumat kepada pengguna. Pertama, ia menunjukkan lapan mata wang utama di bahagian atas papan pemuka, dengan meter mata wang dan nilai yang sepadan dengan kekuatan mata wang. Semakin tinggi nilai meter mata wang, semakin kuat mata wangnya. Di sebelah kiri terdapat 28 pasangan utama yang disusun mengikut abjad. Di samping pasangan mata wang adalah arah dan jarak harga semasa dari harga tutup lilin sebelumnya. Ini digambarkan oleh warna hijau, merah dan perak. Sekiranya warnanya merah, harga akan turun. Sekiranya warnanya hijau, harga akan naik. Sekiranya warnanya berwarna perak, harga tidak berubah sama sekali dari harga penutupan sebelumnya.

Untuk setiap simbol, pengguna juga dapat melihat julat harian dari segi mata, harga tanya dan harga tawaran, dan spread masa nyata. Di bahagian bawah papan pemuka, pengguna dapat melihat berapa banyak perdagangan yang terbuka, berapa banyak perdagangan beli dan berapa banyak perdagangan yang ada. Jual beli ditandai dengan warna merah, dan perdagangan beli berwarna biru. Sekiranya terdapat perdagangan terbuka dalam simbol apa pun, terdapat empat maklumat lain: saiz lot, mata yang diperoleh atau hilang, jumlah yang diperoleh atau hilang dalam dolar, dan peratusan baki akaun yang diperoleh atau hilang oleh perdagangan terbuka. Juga di bahagian bawah antara muka terdapat data mengenai jumlah keseluruhan lot semua perdagangan terbuka yang dilaksanakan menggunakan alat, jumlah mata yang hilang atau diperoleh, jumlah yang hilang atau diperoleh, dan peratusan penarikan atau keuntungan keseluruhan.

Berikut adalah beberapa parameter terpenting yang dapat disesuaikan pengguna dalam Input:


 • SelectedMode = COMPACT - Pilihan paparan lalai adalah Compact, tetapi pengguna dapat memilih dua pilihan lain: penuh dan mini. Paparan penuh memakan ruang paling besar dan sesuai digunakan jika pengguna memiliki layar besar, sementara paparan mini menunjukkan paparan terkecil. Paparan ringkas berada di antara. Masih semua jenis paparan memberikan jumlah maklumat yang sama.

 • CalcPeriod = HARIAN - Pengguna boleh memilih nilai Harian, Mingguan dan Bulanan untuk parameter ini. Tempoh yang dipilih adalah asas data yang diberikan kepada setiap simbol dan maklumat yang dipaparkan dalam peringatan.

 • OneClickTrading = true - Bila ini benar, pengguna dapat menjalankan perdagangan dengan mengklik butang di papan pemuka. Sekiranya salah, mengklik butang tidak akan menyebabkan pembukaan perdagangan.

 • MagicNumber = 0 - Ini adalah pengecam perdagangan yang diambil oleh robot. Sekiranya nilainya adalah sifar, perdagangan tidak akan mempunyai nombor ajaib. Pengguna boleh menggunakan nombor positif dan negatif di sini. Sekiranya perdagangan diambil, papan pemuka hanya akan menunjukkan maklumat perdagangan khusus untuk nombor ajaib yang dipilih dalam Input.

 • BuyKey = "B" - Selain mengklik butang beli di papan pemuka, pengguna juga dapat menekan kekunci B pada papan kekunci untuk melakukan perdagangan beli. Pengguna boleh menetapkan huruf atau watak lain sekalipun.

 • CloseKey = "C" - Selain mengklik butang tutup di antara muka, pengguna juga dapat menekan kekunci C pada papan kekunci untuk menutup perdagangan tertentu.

 • SellKey = "S" - Selain mengklik butang jual di papan pemuka, pengguna juga dapat menekan kekunci S pada papan kekunci untuk melakukan perdagangan jual.


Apabila pedagang telah melakukan analisisnya dan siap untuk melakukan perdagangan, dia dapat segera melakukan perdagangan dengan mengklik tombol Jual atau Beli yang sesuai dengan simbol pilihan. Perdagangan yang dimasukkan dengan cara ini akan mempunyai ukuran lot lalai 0,01 dan tidak akan berhenti rugi dan mengambil untung. Sekiranya ukuran lot yang lain diinginkan, pengguna dapat menaip nilai baru secara langsung di bidang ukuran lot atau mengklik anak panah ke atas ke kanan untuk meningkatkan ukuran lot sebanyak 0,01 per klik atau anak panah ke bawah ke kiri untuk mengurangkan ukuran lot dengan 0.01 setiap klik.

Pengguna juga dapat menetapkan jumlah mata untuk untung ambil dan berhenti rugi secara langsung di papan pemuka. Nilai mesti lebih besar daripada tahap berhenti ditambah spread agar dapat diterima. Jika tidak, perdagangan tidak akan dilaksanakan dan pengguna dapat melihat "berhenti tidak sah" di atas papan pemuka. Anda boleh memasukkan banyak perdagangan jual beli dalam satu simbol dengan mengklik butang beli dan jual beberapa kali.MultiTrader Expert Advisor For MT4 - Kriteria Keluar


Sekiranya pengguna siap menutup satu atau beberapa perdagangan, dia dapat melakukannya dengan mengklik butang tutup yang sesuai dengan simbol pilihan. Sekiranya dia ingin menggunakan jalan pintas papan kekunci untuk menutup perdagangan ("C"), pengguna harus terlebih dahulu memilih simbol dengan mengklik namanya di lajur paling kiri papan pemuka, dan kemudian dia dapat menekan C. Melakukan ini akan menutup banyak perdagangan buka dalam simbol aktif di antara muka.MultiTrader Expert Advisor For MT4 - Bilik untuk Penambahbaikan


Penasihat Pakar MultiTrader untuk MetaTrader4 sememangnya alat perdagangan manual serba boleh. Pengguna bahkan dapat membuat analisisnya menggunakan data yang disediakan di papan pemuka atau menunggu makluman datang untuk memperdagangkan simbol yang disarankan ke arah yang dicadangkan. Sekiranya pengguna tidak mempunyai banyak waktu untuk memantau perdagangan, dia dapat mengatur stop loss dan mengambil keuntungan tepat di papan pemuka dan kemudian berjalan pergi. Ini akan menjadi pilihan yang baik bagi mereka yang mempunyai pekerjaan sehari-hari.

Walaupun penasihat pakar memberikan maklumat di papan pemuka yang boleh dirujuk oleh pengguna untuk membuat keputusan perdagangan, penting bagi pengguna untuk memahami maksud nombor tersebut. Sekiranya dia berpengetahuan mengenai pengaturcaraan MQL4, dia dapat membaca kod program untuk mengetahui semua maklumat yang diberikan. Walau bagaimanapun, kodnya sangat rumit untuk difahami oleh pengaturcara biasa. Dengan berlalunya masa, ada kemungkinan seseorang dapat menggaru permukaan dan memecahkan kod itu untuk kepentingannya.


 

FREE MultiTrader EA

Download the FREE MultiTrader Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.