Program AIGrid System Expert Advisor For MT4

Program AIGrid System Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Table Of Contents:

 1. Program AIGrid System Expert Advisor For MT4
 2. Program AIGrid System Expert Advisor For MT4 - Kriteria Kemasukan
 3. Program AIGrid System Expert Advisor For MT4 - Exit Criteria
 4. Program AIGrid System Expert Advisor For MT4 - Bilik untuk Penambahbaikan

 

Program AIGrid System Expert Advisor For MT4 adalah sistem perdagangan grid untuk MetaTrader4 yang menggunakan pendekatan mudah untuk pengurusan wang. Ini menggunakan ukuran kedudukan statik dan bukannya menggunakan gaya martingale. Ini memasuki pasar menggunakan pesanan tertunda, yaitu, pesanan had beli dan had jual di atas harga pasaran dan pesanan had jual dan beli di bawah harga pasaran.

Jenis strategi perdagangan ini bergantung pada prinsip pembalikan min untuk menjana wang dan bertahan dari penarikan. Ini kerana sistem perdagangan menggunakan untung ambil tetapi tidak menghentikan kerugian. Dengan pendekatan pengurusan perdagangan ini, sistem perdagangan akan menunjukkan keluk keseimbangan yang semakin meningkat, yang bermaksud keuntungan yang konsisten ditambahkan ke akaun, dan kurva ekuiti yang terus menurun, yang bermaksud penurunan berterusan.

Penurunan akan hilang sebaik sahaja pasaran kembali ke tahap minimum dan membuat pembalikan sepenuhnya. Sekiranya ia hanya membuat retracement, penarikan akan berterusan kecuali pengguna campur tangan dan menerima beberapa kerugian di sana sini. Seperti yang ditunjukkan dalam ujian, robot dapat menghasilkan wang untuk pedagang, tetapi tahap keuntungannya rendah. Pada satu ketika, perdagangan yang rugi mesti dilikuidasi dan keuntungan bersih yang direalisasikan mesti ditentukan. Pengguna mesti mencari jalan untuk mengatasi kekurangan untuk melihat strategi perdagangan yang lebih menguntungkan.


FREE Program AIGrid System EA

Download the FREE Program AIGrid System Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


Program AIGrid System Expert Advisor For MT4 - Kriteria Kemasukan
Penasihat Pakar Sistem AIGrid Program menurunkan lima pesanan had beli dan had jual di atas harga dan lima pesanan had jual dan had jual di bawah harga pada saat ia dijalankan pada carta. Pesanan ini datang secara berpasangan. Setiap pasangan pesanan had beli dan had beli mempunyai harga yang sama, dan setiap pasangan pesanan had jual dan beli beli mempunyai harga yang sama. Seperti yang ditentukan dalam Input, jarak antara pesanan adalah 20 pip, dan setiap pesanan mempunyai untung ambilan 50 pip tetapi tidak ada stop loss.

Sebagai sistem perdagangan yang kompleks, AI Grid menyediakan pelbagai pemboleh ubah dalam Input yang dapat digunakan oleh pengguna dalam usaha menuju keuntungan. Pemboleh ubah yang paling penting diekstrak dan dibentangkan di bawah untuk mengurangkan keluk pembelajaran pengguna:


 • MagicNumberGrid = 10001 - Robot memberikan nombor ini kepada setiap perdagangan agar mudah dikenali.

 • Banyak = 0,01 - Setiap pesanan mempunyai ukuran banyak 0,01.

 • MafaufauSpread = false - Oleh kerana nilai ini salah, robot tidak akan melihat penyebaran semasa carian perdagangan dan kemasukan.

 • GridSize = 20 - Jarak antara pesanan adalah 20 pip.

 • BaseTakeProfit = 50 - Setiap pesanan dilengkapi dengan untung ambilan 50 pip.

 • Slippage = 2.5 - Ini adalah slippage maksimum yang dibenarkan untuk kemasukan perdagangan.

 • GridSteps = 10 - Parameter ini memerintahkan penasihat pakar untuk meletakkan 10 pesanan di atas harga dan 10 pesanan di bawah harga. Oleh kerana pesanan datang berpasangan, akan ada 5 pasang pesanan di atas dan di bawah harga. Setiap pasangan terdiri daripada pesanan berhenti dan had.

 • StopLoss = 0 - Persediaan lalai adalah tanpa henti untuk semua pesanan kecuali pengguna menetapkan nombor positif di sini dalam pip.

 • wantLongs = true - Parameter ini bermaksud bahawa akan ada pesanan had beli dan had beli.

 • wantShorts = true - Parameter ini bermaksud bahawa akan ada pesanan had jual dan had jual.

 • wantBreakout = true - Parameter ini bermaksud bahawa akan ada stop stop di atas harga dan sell stop di bawah harga.

 • wantCounter = true - Parameter ini bermaksud bahawa akan ada had beli di bawah harga dan had jual di atas harga.


Apabila sepasang pesanan ditukar menjadi pesanan pasar, sepasang pesanan lain dibuka dan ditambahkan ke pasangan pesanan terakhir untuk menggantikan perdagangan yang dipicu. Oleh kerana setiap pasangan pesanan mempunyai harga yang serupa, adalah mungkin untuk memicu setiap pesanan bersamaan pada waktu yang sama. Apabila perdagangan mendapat keuntungan, pesanan lain berlaku, mengekalkan 20 pesanan tertunda pada carta sepanjang masa.

Beberapa maklumat dipaparkan di carta utama untuk membantu peniaga mengesan masa. Di bahagian kanan bawah tetingkap utama, pengguna dapat melihat tarikh dan masa semasa di sebelah broker serta hari dalam seminggu. Pengiraan hari adalah sama dengan bagaimana terminal pelanggan menghitung hari dalam seminggu (Isnin 1, Selasa 2, Rabu 3, Khamis 4 dan Jumaat 5).Program AIGrid System Expert Advisor For MT4 - Exit Criteria


Oleh kerana Penasihat Pakar Sistem AIGrid Program tidak memberikan stop loss pada setiap pesanan, pesanan pasar ditutup dengan take profit sahaja, sehingga perdagangan ditutup dalam keuntungan sepanjang masa. Oleh kerana itu, garis keseimbangan dan garis ekuiti dalam tab Graf penguji strategi menyimpang sepanjang masa. Semasa garis imbangan naik, bermakna keuntungan ditambahkan ke baki akaun, garis ekuiti akan turun, yang bermaksud penarikan semakin meningkat. Oleh kerana keuntungan negatif yang meningkat, wang yang ditambahkan ke akaun tidak mempunyai banyak nilai sehingga perdagangan gantung dijaga.

Sekiranya harga terus bergerak dalam satu arah dan perdagangan terus naik, penarikan mungkin mencapai tahap berbahaya yang tidak dapat ditahan oleh akaun. Agar sistem perdagangan ini berjaya dalam jangka masa panjang, pasaran mesti berbalik ke arah rata atau pengguna harus campur tangan untuk membiarkan perdagangan lama mengalami kerugian. Tindakan terakhir adalah perlu jika pasaran hanya melakukan penurunan minimum dan terus bergerak ke arah awal.Program AIGrid System Expert Advisor For MT4 - Bilik untuk Penambahbaikan


Untuk menentukan apakah Penasihat Pakar Sistem AIGrid Program dapat menjana keuntungan untuk pedagang, pengujian dilakukan selama lima bulan data sejarah dalam carta EURUSD 15 minit dan menggunakan 10,000 modal. Pada akhir ujian, robot menghasilkan sejumlah wang, jadi seseorang dapat mengatakan bahawa ia menguntungkan. Walau bagaimanapun, tahap keuntungan rendah. Keuntungan bersih dalam tempoh ujian adalah empat peratus, menghasilkan keuntungan bulanan 0.8 peratus. Ini menunjukkan bahawa pulangan pelaburan sangat rendah.

Dalam laporan ujian, penurunan sekitar sembilan persen, yang dapat diterima, dan kadar kemenangan sekitar 85 persen, yang tinggi. Walau bagaimanapun, kadar kemenangan tidak ada nilai di sini kerana perdagangan mendapat untung tetapi tidak mengalami kerugian. Walaupun perdagangan yang menang 85 peratus ditutup oleh take profit, perdagangan yang hilang 15 persen yang lain ditutup oleh penguji pada akhir ujian.

Apabila seseorang sudah biasa dengan pengekodan MQL4, dia dapat dengan mudah melihat bahawa program ini sudah lama. Ini dapat dipahami ketika seseorang membuka kod di MetaEditor dan menyusun program. Walau bagaimanapun, beberapa pernyataan dikeluarkan atau dikemas kini untuk menghapus peringatan di kotak alat. Nampaknya program ini mengandungi lebih banyak fungsi daripada yang dapat dilihat dalam senarai di atas. Walau bagaimanapun, fungsi ini dilumpuhkan secara lalai. Pengguna mungkin ingin meneroka fungsi ini dan melihat apakah mereka dapat membantu meningkatkan prestasi perdagangan. Fungsi-fungsi ini berkaitan dengan masuk dan keluar perdagangan. Mereka merujuk kepada petunjuk teknikal seperti purata bergerak, berhenti dan terbalik parabola, dan penumpuan dan perbezaan purata bergerak.

Pengguna mesti memahami bahawa kebanyakan sistem perdagangan berfungsi pada satu syarat (tren atau berkisar) tetapi tidak kedua-duanya. Nampaknya sistem perdagangan ini dirancang untuk pelbagai pasaran. Walaupun pasaran menunjukkan kecenderungan tren dan rentang pada pelbagai tahap, beberapa pasaran cenderung lebih banyak daripada trend dan pasaran lain berkelakuan sebaliknya. Oleh itu, peniaga mesti mengenal pasti pasaran mana yang mempunyai keperibadian yang pelbagai dan menerapkan sistem perdagangan ini di pasaran tersebut. Ini dapat dilakukan dengan mudah dengan mengimbas beberapa carta pada MT4 dan kembali melalui skala mendatar (atau masa).


 

FREE Program AIGrid System EA

Download the FREE Program AIGrid System Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.