ZigZag Climber Expert Advisor For MT4

ZigZag Climber Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Table Of Contents:

  1. ZigZag Climber Expert Advisor For MT4
  2. ZigZag Climber Expert Advisor For MT4 - Kriteria Kemasukan
  3. ZigZag Climber Expert Advisor For MT4 - Exit Criteria
  4. ZigZag Climber Expert Advisor For MT4 - Bilik untuk Penambahbaikan

 

Tidak jelas mengapa ZigZag Climber Expert Advisor For MT4 dinamakan seperti yang dibuat oleh pembuat program. Kod tersebut sepertinya tidak mengandungi maklumat atau merujuk kepada penunjuk zigzag yang terdapat di platform MetaTrader4. Pada dasarnya, penasihat pakar ini adalah sistem perdagangan lindung nilai. Ia membuka perdagangan jual beli pada masa yang sama dan meletakkan nilai henti rugi dan mengambil keuntungan pada harga yang hampir sama. Akibatnya, kedua perdagangan ditutup serentak, tetapi tidak sepanjang masa.

Melihat garis ekuiti dalam penguji strategi, seseorang dapat melihat bahawa garis bergerak secara zigzag. Ini mungkin bagaimana penasihat pakar mendapat namanya. Masalahnya adalah bahawa keluk ekuiti zigzag ke arah yang kalah dan bukan ke arah yang menang, yang bermaksud akaun perdagangan kehilangan wang dari masa ke masa. Walaupun kodnya kelihatan rumit dan agak panjang, penasihat pakar nampaknya tidak menjalankan fungsi penting selain membuka perdagangan lindung nilai pada simbol semasa.


FREE ZigZag Climber EA

Download the FREE ZigZag Climber Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


ZigZag Climber Expert Advisor For MT4 - Kriteria Kemasukan
Penasihat Pakar ZigZag Climber menunjukkan beberapa maklumat di bahagian kiri bawah carta utama untuk memberitahu pengguna mengenai status robot dan penyebaran semasa. Status berjalan atau dihentikan. Mengenai penyebaran, empat jenis maklumat disediakan. Penyebaran dengan fon terbesar adalah penyebaran masa nyata. Penyebaran maksimum adalah penyebaran tertinggi yang dicatatkan oleh robot pada waktu operasi. Min spread adalah spread paling rendah yang dicatatkan setakat ini. Purata spread hanyalah nilai rata-rata spread maksimum dan minimum.

Walaupun nampaknya kecanggihan penasihat pakar ini, pengguna memberikan sedikit parameter untuk dikendalikan dalam Input. Hanya satu yang ditunjukkan di bawah ini kerana yang lain tidak dapat difahami. Parameter ini adalah nombor ajaib (lihat di bawah).


  • MagicStart = 7306 - Ini adalah nombor ajaib yang diberikan untuk setiap perdagangan.


Sistem perdagangan tidak menggunakan petunjuk teknikal ketika mencari entri perdagangan. Sebagai strategi lindung nilai, tidak memerlukan isyarat dari sumber luaran untuk membuka perdagangan. Sebaik sahaja penasihat pakar diturunkan di carta, ia segera membuka dua pesanan pasaran (satu perdagangan beli dan satu perdagangan jual). Oleh kerana itu, perdagangan adalah spread terpisah, dengan perdagangan beli diletakkan di atas perdagangan jual.

Setiap perdagangan memiliki ukuran banyak 0,01 seperti yang ditentukan oleh penasihat pakar, dan pengguna tidak mempunyai pilihan untuk mengendalikan parameter ini. Kedua-dua perdagangan mempunyai stop loss 100 pip dan keuntungan untung 100 pip. Oleh kerana perdagangan dilindung nilai, kerugian satu perdagangan hampir bertepatan dengan keuntungan keuntungan perdagangan yang lain. Kedua perdagangan dibuka hampir pada masa yang sama dalam masa nyata. Robot tidak menunggu lilin baru untuk melaksanakan perdagangan.ZigZag Climber Expert Advisor For MT4 - Exit Criteria


Penasihat Pakar ZigZag Climber menangani pengurusan perdagangan secara pasif. Iaitu, pasar memungkinkan untuk menentukan hasil dari kedua perdagangan tersebut. Sekiranya harga pasaran mencecah stop loss, perdagangan ditutup dengan kerugian. Sekiranya harga pasaran mencecah untung ambil, perdagangan ditutup dalam keuntungan. Sebagai sistem lindung nilai dengan stop loss dan take profit, kedua perdagangan ditutup serentak. Apabila satu perdagangan mengaut keuntungan, perdagangan yang lain mengalami kerugian, dengan jumlah yang berbeza. Masalah dengan strategi ini adalah bahawa perdagangan yang hilang kehilangan lebih banyak wang daripada perdagangan yang menang memenangkan wang. Ini dapat dilihat dalam ujian.

Kerana stop loss satu perdagangan hampir pada harga yang sama dengan take profit dari perdagangan lain, kedua perdagangan ditutup hampir pada waktu yang sama tanpa penangguhan waktu. Kedua-dua perdagangan ditutup dalam satu lilin. Oleh kerana satu perdagangan adalah beli dan perdagangan yang lain adalah jual, ada kalanya kedua perdagangan tidak ditutup sekaligus bergantung pada spread, yang selalu berubah. Perdagangan beli ditutup dengan harga tawaran, sementara perdagangan jual ditutup dengan harga permintaan. Sekiranya spread semasa berbeza dengan spread pada saat masuk, ada kemungkinan besar satu perdagangan ditutup sementara yang lain dibiarkan terbuka.

Setelah kumpulan perdagangan sebelumnya ditutup oleh stop loss dan take profit, satu set perdagangan lain segera dilaksanakan untuk menggantikan perdagangan sebelumnya. Perbezaan antara waktu tutup perdagangan sebelumnya dan waktu buka perdagangan baru adalah sifar. Dengan sistem perdagangan ini, perdagangan selalu ada di pasaran kecuali pengguna mengeluarkan robot dari carta.ZigZag Climber Expert Advisor For MT4 - Bilik untuk Penambahbaikan


Seperti yang diperhatikan dalam ujian, prestasi Penasihat Pakar ZigZag Climber turun naik dan turun dalam corak zigzag, tetapi arah keseluruhannya adalah ke arah bawah. Apabila dijalankan selama lima bulan data harga sejarah, robot itu membuka 46 perdagangan hanya sepanjang ujian, yang sangat sedikit. Ini kerana sasaran 100 pips yang agak tinggi. Dengan jenis strategi ini, lebih baik menggunakan sasaran yang lebih rendah sehingga robot dapat melaksanakan dan menutup lebih banyak perdagangan dalam jangka waktu tertentu. Semakin banyak perdagangan yang dilakukan oleh penasihat pakar, semakin banyak peluang untuk menghasilkan wang.

Oleh kerana sifat sistem perdagangan ini, sebaiknya diuji dalam akaun demo dan bukannya ujian belakang untuk menentukan sama ada ia dapat menghasilkan wang dalam jangka masa panjang. Tidak ada persoalan sama ada algoritma berfungsi seperti yang dirancang atau tidak, dan itu adalah satu-satunya hasil yang baik dari pengujian robot dalam penguji strategi. Oleh kerana robot melihat dan membandingkan penyebaran semasa dan penyebaran rata-rata simbol semasa dalam masa nyata, mungkin tidak dapat meniru senario ini dalam ujian.

Satu-satunya cara yang mungkin untuk menjana wang dengan sistem perdagangan jenis ini adalah dengan menggunakan konsep jual beli. Konsep ini dapat dikurangkan lebih jauh untuk berdagang pasangan mata wang dengan pertukaran positif. Pertukaran positif atau negatif adalah hasil perbezaan kadar faedah antara dua mata wang yang membentuk satu pasangan mata wang. Sekiranya mata wang asas mempunyai minat yang lebih tinggi daripada mata wang sebut harga, membeli pasangan akan membolehkan perdagangan menjana keuntungan kepada peniaga hanya dengan berpegang pada perdagangan untuk beberapa jangka masa. Sebaliknya, menjual pasangan ini akan menghasilkan keuntungan negatif dari masa ke masa.

Untuk melakukan trade carry, pengguna mesti mencari pasangan dengan pertukaran positif. Namun, ini boleh menjadi proses yang memakan masa jika dilakukan secara manual. Terdapat penunjuk khusus dalam talian yang dapat mengekstrak pertukaran instrumen perdagangan dalam akaun perdagangan secara automatik untuk kedua sisi panjang dan pendek dan kemudian memaparkan data pada satu carta untuk dilihat oleh pengguna. Perkara seterusnya yang perlu dilakukan ialah menjatuhkan robot kepada pasangan dengan pertukaran positif.

Masalah yang paling penting untuk ditangani untuk menjadikan sistem perdagangan ini menguntungkan adalah jumlah untung dan rugi relatif apabila perdagangan lindung nilai ditutup. Salah satu jalan penyelesaian yang mungkin adalah dengan meningkatkan keuntungan sasaran sedikit sambil mengekalkan jumlah stop loss. Kelemahannya adalah bahawa harga boleh mencapai stop loss satu perdagangan dan kemudian berbalik tanpa menyentuh sasaran take profit dari perdagangan yang lain.


 

FREE ZigZag Climber EA

Download the FREE ZigZag Climber Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.