Basic ATR based take and stop Expert Advisor For MT4

Basic ATR based take and stop Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Table Of Contents:

  1. Basic ATR based take and stop Expert Advisor For MT4
  2. De op Basic ATR based take and stop Expert Advisor For MT4 - Entry Criteria
  3. De op Basic ATR based take and stop Expert Advisor For MT4 - Exit Criteria
  4. De op Basic ATR based take and stop Expert Advisor For MT4 - Room for Improvement

 

De op Basic ATR based take and stop Expert Advisor For MT4 is een net zo eenvoudig handelssysteem als de naam klinkt. Het is ontwikkeld voor gebruik op het MT4-platform en kan worden toegepast op handelsrekeningen met wisselkoersen die worden weergegeven in vijf cijfers en drie cijfers voor respectievelijk dollar- en yenparen, en met prijsnoteringen uitgedrukt in vier cijfers en twee cijfers voor dollar- en yenparen, respectievelijk.

Zoals de naam al doet vermoeden, gebruikt deze robot de indicator voor het gemiddelde werkelijke bereik (ATR) in zijn handelsalgoritme. Als veelzijdige tool kan de ATR veel dingen doen voor handelaren. Het kan zowel worden gebruikt voor het betreden als het verlaten van de handel, ondanks het feit dat het de trendrichting niet kan bepalen. Het primaire gebruik ervan is om informatie te verstrekken over marktvolatiliteit die de handelaar kan helpen bij het timen van de transactie, het risico op elke transactie kan bepalen en de markt kan verlaten als dat nodig is. In dit handelssysteem wordt de ATR gebruikt om het stopverlies te bepalen en winst te nemen van een transactie.

Elke gebruiker die geïnteresseerd is om deze deskundige adviseur in de handel te implementeren, wordt geadviseerd om deze eerst in een demo-account te gebruiken. Bij voorkeur moet de gebruiker overwegen om de robot enige tijd in de strategietester te laten draaien. Dit is om een idee te krijgen of de robot werkt zoals ontworpen en om de instellingen te vinden die werken. Dit is een must omdat een korte testrun niet goed is verlopen. Verdere tests zijn nodig om de effectiviteit van dit handelssysteem te identificeren.


FREE Basic ATR based take and stop EA

Download the FREE Basic ATR based take and stop Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


De op Basic ATR based take and stop Expert Advisor For MT4 - Entry Criteria
De op basis van ATR gebaseerde take en stop Expert Advisor voor MT4 voert geen initiële controles uit voorafgaand aan het zoeken naar handelsinvoer, en het maakt geen lange berekeningen om gegevens te verkrijgen en objecten op de kaart weer te geven om handelaren te begeleiden bij hun besluitvorming of om later te worden gebruikt in het genereren van handel. Wanneer het op de kaart wordt neergezet, doorloopt de deskundige adviseur onmiddellijk de orders in de handelspool om openstaande transacties in het huidige symbool te vinden. Als die er niet is, wordt verwezen naar de technische indicator voor handelsinvoer.

Hoe ATR wordt gebruikt in dit handelssysteem en de instellingen ervan worden hieronder beschreven:


  • Gemiddeld werkelijk bereik (periode 14) - Dit is de standaard ATR-indicator die bij het MT4-platform wordt geleverd. Het wordt toegepast op het huidige tijdsbestek en de huidige kaars. Zodra de ATR-waarde is verkregen, wordt deze vermenigvuldigd met 1,5 om de stop loss-afstand te krijgen en met 2,0 om de take-profit-afstand te krijgen. Vanwege de aard van de ATR-indicator variëren de stop-loss- en take-profitafstanden per transactie. De afstanden gaan op en neer naarmate de marktvolatiliteit toeneemt en afneemt. Dit gedrag van de ATR zorgt ervoor dat de prijs voldoende ruimte heeft om in beide richtingen te lopen voordat de markt beslist welke richting hij op gaat.


Bij deze deskundige adviseur wordt de ATR niet gebruikt om de trendrichting te bepalen. Het wordt alleen gebruikt voor stop loss en take profit specificatie. Voordat een transactie wordt uitgevoerd, controleert de robot eerst of er voldoende vrije marge is om nieuwe transacties af te handelen. Als dat het geval is, wordt er onmiddellijk een transactie uitgevoerd met een lotgrootte van 0,01 (standaardwaarde). Het handelstype wordt door de gebruiker ingesteld in Inputs en de robot zal één transactie tegelijk uitvoeren. Als kopen is geselecteerd, worden alleen kooptransacties uitgevoerd totdat de gebruiker besluit over te schakelen naar de verkoopkant. Als voor verkopen wordt gekozen, accepteert de robot alleen verkooptransacties.

Bij het uitvoeren van een transactie stelt de robot niet onmiddellijk het stopverlies in en neemt hij stoporders voor winst. Zodra een handelsaanvraag succesvol is, zal de robot het ticket gebruiken om de stop loss aan te passen en winst te nemen. Voor een kooptransactie wordt de stop loss onder de huidige laatprijs geplaatst op een afstand van 1,5 keer de ATR-waarde en wordt de take-profit boven de huidige laatprijs geplaatst op een afstand van twee keer de ATR. Deze relatieve afstand van de stop loss en take profit is over het algemeen acceptabel en doet de schaal een beetje dalen ten gunste van een beloning voor elke transactie.De op Basic ATR based take and stop Expert Advisor For MT4 - Exit Criteria


De op basis ATR gebaseerde take en stop Expert Advisor voor MT4 beheert niet actief marktorders. Het is afhankelijk van de prijs om de uitkomst van een handelswinst of -verlies te bepalen. Een transactie wint als de prijs het take-profitdoel bereikt en een transactie verliest als de prijs de stop loss-prijs raakt. Afhankelijk van de volatiliteit van de markt, variëren het risico en de beloning voor elke transactie. Als de markt volatiel is, wordt de stop loss vrij ver van de invoerprijs geplaatst en volgt de take-profit. Ondertussen worden het risico en de beloning verminderd wanneer de markt kalm is.De op Basic ATR based take and stop Expert Advisor For MT4 - Room for Improvement


De op basis ATR gebaseerde take en stop Expert Advisor voor MT4 is nog niet geschikt om te worden gebruikt in live trading. De prestatie van de robot in de strategietester is nog niet vast te stellen. Hoewel het soms een positief resultaat laat zien, gebeurt dit wanneer de tester een bestelling met geweld sluit aan het einde van de test. Standaard is de koopparameter voor het invoeren van transacties ingeschakeld. Tijdens het testen liep een kooptransactie voor onbepaalde tijd vanwege programmafouten en eindigde in een positief gebied omdat de marktprijs toevallig boven de open prijs lag toen het testen culmineerde.

Dit betekent dat elk resultaat dat kan worden verkregen bij het uitvoeren van het handelssysteem in de back-tester, onbetrouwbaar is. De programmacode moet worden herzien om een probleem op te lossen. Er moet een robuustere programmeeroplossing worden geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat de robot ondanks tegenslagen functioneert zoals bedoeld. Omdat de robot niet veel functies vervult, kan de robot worden geprogrammeerd om af en toe te controleren of een open transactie de juiste stop loss heeft en winstwaarden te nemen.

Deze deskundige adviseur is te simpel van opzet en kan in dit geval een slechte zaak zijn. De handelaar kan bijvoorbeeld maar één richting tegelijk kiezen om te handelen. Als een bepaalde richting wordt gekozen, maar de markt beweegt in de tegenovergestelde richting, is de robot niet meteen klaar voor succes. Niettemin kan de handelaar de handelsrichting op elk moment aanpassen. In dit geval wordt het handelssysteem gedeeltelijk geautomatiseerd.

Bovendien is het gebruik van ATR alleen bij het handelen geen goed idee, aangezien de indicator de trend niet bepaalt. Het vertelt alleen de recente vluchtigheid. Het hebben van een goede strategie voor geldbeheer is misschien niet voldoende om te handelen met deze deskundige adviseur. Daarom kunnen een of twee technische tools die de trendrichting bepalen, de prestaties van deze robot verbeteren. Een voorbeeld van een technische indicator die de trendrichting kan aangeven, is een voortschrijdend gemiddelde. Eén voortschrijdend gemiddelde is vaak voldoende om de trend vast te stellen. Het belangrijkste om te bereiken is dat de robot niet willekeurig transacties uitvoert, zodat handelaren meer vertrouwen kunnen hebben als het handelssysteem enkele positieve resultaten laat zien.

Alles wat tot nu toe is genoemd, betekent dat het handelssysteem programmatisch moet worden verbeterd. Pas daarna moet worden overwogen om te testen, bij voorkeur met optimalisatie. Wanneer de robot winstgevende passages begint te vertonen in de testresultaten, kunnen deze instellingen worden gebruikt om deze keer opnieuw te testen zonder optimalisatie. Dit is om te controleren of het optimalisatieresultaat inderdaad correct is. Vooruit testen kan achteraf worden gedaan.


 

FREE Basic ATR based take and stop EA

Download the FREE Basic ATR based take and stop Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.