Basic EA with trailing stop Expert Advisor For MT4

Basic EA with trailing stop Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Table Of Contents:

  1. Basic EA with trailing stop Expert Advisor For MT4
  2. De Basic EA with trailing stop Expert Advisor For MT4 - Entry Criteria
  3. De Basic EA with trailing stop Expert Advisor For MT4 - Exit Criteria
  4. De Basic EA with trailing stop Expert Advisor For MT4 - Ruimte voor verbetering

 

De Basic EA with trailing stop Expert Advisor For MT4 is een heel eenvoudig algoritmisch handelssysteem voor het MT4-platform. Het gebruikt geen technische indicator of een andere invoermethode om de marktbias te vinden en in die richting te handelen. Het vertrouwt op de gebruiker om de richting van de transacties te bepalen en vervolgens voert het zijn biedingen uit. Deze deskundige adviseur maakt gebruik van stoporders en trailing stop om winst uit de markten te genereren.

Dit handelssysteem is geschikt voor gebruik in handelsrekeningen geopend bij zowel viercijferige als vijfcijferige makelaars. Het kan elk tijdsbestek en elk symbool verhandelen. Als de gebruiker het in andere symbolen wil gebruiken, moet een instantie aan elk symbool worden toegevoegd en hoeft de gebruiker het magische getal niet elke keer te wijzigen. De robot werkt prima. Het zal de handelstransacties die worden uitgevoerd in andere symbolen niet verstoren, en het zal de prestaties van andere handelssystemen die op dezelfde handelsrekening worden gebruikt niet belemmeren.

Hoewel deze robot zo eenvoudig van ontwerp is, onthult een korte testrun een interessante prestatie. Het testen omvatte vijf maanden aan marktgegevens. Met de standaardinstellingen eindigde het testen bijna break-even. Het is fascinerend om te ontdekken dat de robot in totaal ongeveer 284 transacties heeft gedaan en 217 keer wist te winnen voor een winstpercentage van ongeveer 75 procent. Dit winstpercentage is hoog voor elk type handelssysteem, geautomatiseerd of handmatig. Bovendien is de maximale opname minder dan één procent, wat zeer minimaal is. De vraag die blijft hangen is waarom de robot geld heeft verloren als het winstpercentage uitstekend is. De gebruiker kan het antwoord vinden wanneer hij zijn eigen tests uitvoert.


FREE Basic EA with trailing stop EA

Download the FREE Basic EA with trailing stop Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


De Basic EA with trailing stop Expert Advisor For MT4 - Entry Criteria
De Basic EA met trailing stop Expert Advisor voor MT4 wacht niet tot er een nieuwe kaars wordt gevormd om actie te ondernemen. Het loopt langs het vinkje. Als er een nieuw vinkje binnenkomt, controleert de robot maar één ding. Het doorloopt de orders in de handelspool om een openstaande order in het huidige symbool te vinden. Als er een is, bepaalt dit het handelstype. Als de transactie een koop of een verkoop is, voert de robot geen andere bewerkingen uit. Het gaat in wachtmodus. Aan de andere kant, als er geen open transactie is, stuurt de robot onmiddellijk een order naar de handelsserver. Het type order dat wordt verzonden, is ofwel kopen of verkopen, afhankelijk van de parameter die door de gebruiker is ingesteld in Inputs. Het standaard handelstype is lang.

De handelsorder wordt geleverd met een lotgrootte van 0,01 zoals gedefinieerd in Inputs zonder stop-loss en take-profit. Zodra het handelsverzoek succesvol is, stuurt de robot een ander verzoek om het stopverlies te wijzigen en winst te nemen. Het standaard stop-loss is 50 pips en de standaard take-profit is 50 pips. De robot voert één transactie tegelijk uit. Het beheert de transactie tot het einde voordat het op zoek gaat naar nieuwe handelsmogelijkheden.De Basic EA with trailing stop Expert Advisor For MT4 - Exit Criteria


Zoals eerder vermeld, hebben transacties die worden uitgevoerd door de Basic EA met trailing stop Expert Advisor voor MT4 een stop loss en nemen ze winst. De robot gebruikt echter trailing stop om transacties actief te beheren. De trailing stop-functie komt in het spel wanneer een transactie winstgevend wordt en ten minste 15 pips heeft gewonnen. Bij de eerste run verplaatst de robot de stop loss naar break-even voor een risicovrije transactie. Daarna, zolang de prijs in de richting van de transactie beweegt, wordt stop loss bij elke stap aangepast, zelfs met een zo kleine prijsbeweging als één punt. De robot houdt een afstand van 15 pips tussen marktprijs en stop loss totdat de transactie wordt gesloten door de take profit of door het aangepaste stop loss. Hoe dan ook, de zo gesloten transactie eindigt positief voor de handelsrekening.De Basic EA with trailing stop Expert Advisor For MT4 - Ruimte voor verbetering


Er zijn verschillende testrondes gedaan om te bepalen hoe de Basic EA met trailing stop Expert Advisor voor MT4 het doet in de testmodus. Bij deze test wordt gebruik gemaakt van vijf maanden aan data. Er zijn verschillende testcycli uitgevoerd, aangezien de robot een interessant resultaat laat zien in de eerste testrun. De robot deed veel transacties in een tijdsbestek van vijf maanden, met een gemiddelde van 55 transacties per maand, en het winstpercentage is ongeveer 75 procent.

In de tweede testronde was de trailing stop uitgeschakeld en het resultaat is nu positief. De robot behaalde een kleine winst, de kleine trekking werd gehandhaafd en het aantal transacties werd gehalveerd. In deze testrun is de risico-opbrengstverhouding één (50 pips risico en 50 pips beloning). Toen de risico-opbrengstverhouding werd aangepast ten gunste van de beloning (dwz 50 pips risico en 75 pips beloning) zonder trailing stop, werd er meer winst gegenereerd, is de opname nog steeds klein, het handelsnummer gehalveerd en het winstpercentage gaat tot ongeveer 45 procent.

Toen de risico-opbrengstverhouding verder werd aangepast (dwz 50 pips risico en 100 pips beloning) opnieuw zonder trailing stop, was het resultaat positief, maar het verschil met de vorige testrun was klein. Daarom leidt het verder verhogen van de risico-opbrengstverhouding mogelijk niet tot betere resultaten.

Wanneer de verkooptransactie was geselecteerd in Inputs en met de trailing stop-functie ingeschakeld, verloor de account geld, zelfs met een hoog winstpercentage (dwz 72 procent). Toen de trailing stop-functie was uitgeschakeld en met de normale risico-opbrengstverhouding, eindigde het testen met een minimaal verlies, werden er minder transacties uitgevoerd en is het winstpercentage laag.

Deze tests hebben aangetoond dat het handelssysteem de potentie heeft om geld te verdienen voor de handelaar. De handelaar moet echter de beste instellingen vinden. Het is cruciaal dat de gebruiker de juiste handelsrichting kiest om winstgevend te worden met deze robot. Bij de eerste tests verdiende de robot geld omdat de gekozen bias correct was. Toen bij latere tests de omgekeerde richting werd gekozen, verloor de robot geld.

Dit handelssysteem kan een kleine verbetering gebruiken om effectiever te zijn. Zoals het er momenteel uitziet, is het geen complete geautomatiseerde handelsoplossing in die zin dat het afhankelijk is van de gebruiker voor input over de richting van de handel. Het ding is het vinden van handelsrichting is een eenvoudige taak. Het kan worden gedaan met behulp van eenvoudige hulpmiddelen zoals een of twee voortschrijdende gemiddelden. Door de markt de handelsrichting te laten dicteren, kan de robot meer kansen op succes hebben, omdat het de handelsbias kan verschuiven als dat nodig is.

Hoewel het aantal uitgevoerde tests enig licht werpt op het potentieel van dit handelssysteem, moeten mogelijk verdere tests worden uitgevoerd om de werkelijke prestaties ervan te bepalen. Het uitvoeren van de robot in de strategietester met optimalisatie is een gebied om te verkennen. Dit zal de handelaar helpen de beste instellingen te vinden die de beste resultaten opleveren. Hoewel dit meer diepgaande testen veel tijd en computerbronnen kost, kan het de gebruiker meer vertrouwen geven dat het handelssysteem niet alleen werkt zoals bedoeld, maar ook winst kan opleveren. Als de gebruiker capabel of deskundig is, kan hij de robot in een virtuele privéserver in testmodus laten draaien, zodat testen zonder onderbrekingen kan worden uitgevoerd.


 

FREE Basic EA with trailing stop EA

Download the FREE Basic EA with trailing stop Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.