Basic Trailing Stop Expert Advisor For MT4

Basic Trailing Stop Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Table Of Contents:

  1. Basic Trailing Stop Expert Advisor For MT4
  2. De Basic Trailing Stop Expert Advisor voor MT4 - Entry Criteria
  3. De Basic Trailing Stop Expert Advisor voor MT4 - Exit Criteria
  4. De Basic Trailing Stop Expert Advisor voor MT4 - Ruimte voor verbetering

 

De Basic Trailing Stop Expert Advisor For MT4 past het stopverlies van winnende transacties in het huidige symbool op een iets andere manier aan. Terwijl andere deskundige adviseurs deze functie activeren om de winst van een transactie te verzekeren en te maximaliseren, onderneemt deze robot onmiddellijk actie op het moment dat een transactie slechts één punt heeft gewonnen.

Wanneer dit gebeurt, verplaatst de robot de stop loss op dezelfde afstand als de prijs weg is van de invoerprijs. Het nadeel van deze strategie is dat stop-trailing voortijdig wordt uitgevoerd en dat de regeling de handelaar in termen van winstgevendheid zou kunnen tegenwerken.


FREE Basic Trailing Stop EA

Download the FREE Basic Trailing Stop Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


De Basic Trailing Stop Expert Advisor voor MT4 - Entry Criteria
De Basic Trailing Stop Expert Advisor is een eenvoudig handelssysteem voor het MetaTrader4-platform. De eerste keer dat het op een grafiek wordt toegepast, voert het programma enkele berekeningen uit om de variabelen in Inputs van punten naar pips om te zetten op basis van de prijsopgaven die zijn ontvangen van de server van de broker. De robot controleert ook het aantal staven als het groter is dan 30, evenals het take-profit-doel als het groter is dan 10 punten.

Als een van de twee bovenstaande controles negatief is, zal de robot een fout in het terminalvenster afdrukken. Een dergelijke actie is echter niet nuttig omdat de gebruiker de notities niet kan zien zonder naar het tabblad Experts van de clientterminal te gaan, en de fouten worden slechts één keer afgedrukt tijdens de initialisatie. De betere manier is om waarschuwingen voor dit doel te gebruiken. Als alternatief kan de robot onmiddellijk van de kaart worden verwijderd.

Er zijn zeer weinig variabelen die de gebruiker kan aanpassen in de expertinstellingen, en ze spreken voor zich. Het staat de gebruiker vrij om wijzigingen aan te brengen in de standaardinstellingen om de prestaties van het handelssysteem naar zijn voorkeur te optimaliseren. De beschikbare parameters in Inputs zijn de volgende:


  • stopLossPips = 20 - Elke transactie van deze robot heeft een stop loss van 20 pips. Deze variabele wordt niet alleen gebruikt om de initiële stop loss in te stellen. Het wordt ook gebruikt bij het volgen van het stop-loss van een winnende transactie.
  • lots = 0.1 - Alle transacties die door deze robot worden uitgevoerd, hebben een lotgrootte van 0.1.
  • slippage = 5 - Dit is de maximale afwijking in pips tussen de gevraagde prijs door de robot en de vulprijs die door de server wordt geretourneerd.
  • magicNumber = 1443192709 - De robot wijst dit unieke nummer toe aan elke transactie om plaats te maken voor handelsbeheer.


Twee technische indicatoren bepalen de toegangsregels voor dit handelssysteem. Om tot een geldig signaal te komen, moet de set indicatoren een koop- of verkoopsignaal geven, maar niet zowel koop- als verkoopsignalen. Als de indicatoren helemaal geen signaal geven, wordt er niet geruild. Hoe de indicatoren worden gebruikt om een signaal te geven, wordt hieronder uitgelegd:


  • Commodity channel index (periode 14, slotkoers) - De CCI wordt toegepast op de vorige kaars van het huidige tijdsbestek en symbool. Er wordt een verkoopsignaal gegenereerd als de CCI groter is dan 100 en kleiner dan 250. Een koopsignaal wordt verkregen als de CCI groter is dan -100 en kleiner dan of gelijk aan -150, wat niet waar kan zijn.
  • Relatieve sterkte-index (periode 14, slotkoers) - De waarde van de RSI-indicator wordt berekend op basis van de vorige kaars van het huidige tijdsbestek en symbool. Er wordt een koopsignaal gegenereerd als de RSI lager is dan of gelijk is aan 30 (wat betekent oververkocht), en een verkoopsignaal zal worden verkregen als de RSI hoger is dan 70 (wat betekent dat er te veel wordt gekocht).


Hoewel in Inputs niet is gespecificeerd dat de robot slechts een bepaald aantal transacties kan uitvoeren, controleert de deskundige adviseur alleen of er een open transactie is op het huidige symbool of geen. Als er geen is, zoekt de robot naar een handelsingang. Als er een open trade is, zal de robot kijken of hij de stop loss kan aanpassen. Deze voorwaarden instrueren de deskundige adviseur indirect om één transactie per keer te openen op het huidige symbool.De Basic Trailing Stop Expert Advisor voor MT4 - Exit Criteria


Bij elke tik controleert de Basic Trailing Stop Expert Advisor of er een transactie op de actieve chart staat. Als dit het geval is, zal de robot verder kijken om de locatie van de stop loss te bepalen ten opzichte van de marktprijs. In tegenstelling tot de meeste andere handelssystemen die vereisen dat de prijs een bepaald aantal pips boven de invoerprijs beweegt voordat de trailstop-functie wordt geactiveerd, begint dit handelssysteem onmiddellijk het stopverlies van een geselecteerde order te volgen op het moment dat de transactie een punt of meer wint.

Stop met volgen wordt op deze manier uitgevoerd. Als voor een kooptransactie de biedprijs ten minste één punt boven de invoerprijs komt, wordt het stopverlies met hetzelfde bedrag verplaatst. De robot houdt een afstand van 20 pips aan tussen de stop loss van de transactie en de biedprijs. Dezelfde logica volgt voor een verkooptransactie. Met deze stijl van handelsbeheer is het mogelijk om transacties met verlies te zien sluiten, zelfs als trailing stop is geactiveerd.De Basic Trailing Stop Expert Advisor voor MT4 - Ruimte voor verbetering


De Basic Trailing Stop Expert Advisor voor MT4 is een zeer eenvoudige deskundige adviseur, te oordelen naar de hoeveelheid codering die bij het programma betrokken is. De robot kon tijdens het testen geen rendement genereren. Dit is gedeeltelijk te wijten aan het lage winstpercentage en gedeeltelijk aan een codefout die alleen resulteert in het uitvoeren van verkooptransacties. Dit blijkt uit het tabblad Rapport in de strategietester.

Bij de backtesting wordt de deskundige adviseur uitgevoerd met behulp van vijf maanden aan testgegevens in één valutapaar en één tijdsbestek. Tijdens de backtest werden in totaal 145 transacties uitgevoerd, die allemaal verkooptransacties waren. Als je naar de code kijkt, kun je zien dat de fout afkomstig is van een verklaring die aangeeft wanneer de CCI-indicator een bullish signaal zou geven. Door dit kleine vergissing zou er nooit een koopsignaal worden gegenereerd. Als deze fout wordt gecorrigeerd, kan de deskundige adviseur een ander resultaat geven, ten goede of ten kwade. Deze taak wordt overgelaten aan de geïnteresseerde gebruiker om aan te werken.

Afgezien van de codefout, is het huidige winstpercentage van de deskundige adviseur niet gunstig. Op basis van het resultaat van de backtest behaalde de robot een winstpercentage van 33 procent. Als de risico-opbrengstverhouding was ingesteld in het voordeel van de beloning, had het handelsresultaat break-even of winstgevend kunnen zijn. Dit is mogelijk wanneer de beloningsrisicoverhouding ten minste 2 is. Wanneer de verhouding 2 is, is een break-even resultaat mogelijk, en alles wat hoger is, kan een positief rendement betekenen.

Vanwege de trailstop-functie heeft het zo behaalde winstpercentage niet veel waarde. Dit geldt zelfs als het winstpercentage hoger was dan 50 procent. Dit komt omdat het geld dat wordt gewonnen wanneer een transactie winstgevend is, relatief klein kan zijn in vergelijking met het geld dat verloren gaat wanneer een transactie een verliezer is. Daarom moet voldoende worden nagedacht over de verhouding tussen beloning en risico. Een eenvoudige handelsstrategie gebaseerd op gedegen handelsprincipes is nog steeds in staat om geld te verdienen als de beloningsrisicoverhouding gunstig is.

Om de handelsprestaties van deze deskundige adviseur om te buigen, is de verschuiving van trailing stop naar statische take profit een gebied dat kan worden verkend. Het wordt aanbevolen om een beloningsrisicoverhouding van minimaal 2 vast te stellen. Dit is de standaardverhouding die meestal door veel handelaren wordt voorgesteld. Bij testen kunnen hogere ratio's worden onderzocht. Deze wijziging omvat echter codebeoordeling.

 

FREE Basic Trailing Stop EA

Download the FREE Basic Trailing Stop Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.