Currency Strength Expert Advisor For MT4

Currency Strength Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Table Of Contents:

  1. Currency Strength Expert Advisor For MT4
  2. The Currency Strength Expert Advisor For MT4 - Entry Criteria
  3. The Currency Strength Expert Advisor For MT4 - Exit Criteria
  4. The Currency Strength Expert Advisor For MT4 - Rooms for Improvement

 

De Currency Strength Expert Advisor For MT4 is een eenvoudige deskundige adviseur met weinig instellingen. Het is ontworpen voor gebruik door swingtraders die niet genoeg tijd hebben om transacties te volgen terwijl ze live gaan. Zodra de robot aan een grafiek is gekoppeld, voert deze koop- en verkooptransacties uit zolang aan de instapvoorwaarden wordt voldaan, ongeacht het tijdstip van de dag.

De gebruiker hoeft de robot niet aan meerdere kaarten te koppelen om meerdere bestellingen aan te nemen, omdat deze de 28 hoofdparen doorloopt om te controleren op invoer. Op elk moment kan de robot maar liefst 26 transacties op een bepaalde dag uitvoeren, mits aan de toegangscriteria wordt voldaan. Er wordt echter slechts één transactie per symbool uitgevoerd.


FREE Currency Strength EA

Download the FREE Currency Strength Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


The Currency Strength Expert Advisor For MT4 - Entry Criteria


De robot neemt geen signalen van technische indicatoren op bij het zoeken naar handelsinvoer. De handelsrichting hangt volledig af van de valutasterkte zoals gedefinieerd en berekend door de robot. Wanneer de deskundige adviseur voor het eerst op de chart wordt gedropt, controleert hij onmiddellijk elk symbool van de grote paren om te zien of het pair bullish of bearish is. Deze bias is gebaseerd op de relatieve positie van de open koers en de slotkoers van de huidige kaars op de daily chart. Als de huidige kaars laag opent en later omhoog gaat, is dit een bullish signaal. Als de huidige kaars hoog opent en vervolgens onder de invoerprijs daalt, wordt dit als een bearish signaal beschouwd.

De 28 belangrijkste paren worden in acht verschillende groepen onderverdeeld, waarbij elk paar in de groep een specifieke valuta bevat (dwz EUR, GBP, AUD, NZD, USD, CAD, CHF en JPY). Het bullish of bearish signaal van elk lid van de groep wordt gemiddeld om een valutasterkte te bepalen. Dit is de waarde die naast elke valuta in de grafiek wordt weergegeven en deze waarde wordt in realtime bijgewerkt. Het is mogelijk dat transacties onmiddellijk worden geopend nadat de robot aan de kaart is bevestigd. Trades kunnen later worden toegevoegd als de waarde van de valutasterkte een bepaalde drempel bereikt.

Transacties worden niet uitgevoerd op basis van de valutasterkte op zich. Zesentwintig paren van de 28 belangrijkste symbolen worden door de robot gecontroleerd op invoer bij elke tik. Als het verschil tussen de onbewerkte valutasterkte van een valuta (bijv.CAD) en de valutasterkte van een andere valuta (bijv.JPY) groter is dan 0,5 (standaard diff_valwaarde), wordt een marktorder verzonden voor het valutapaar (bijv.CADJPY ). Het specifieke type order (dwz kopen of verkopen) hangt af van het feit of de huidige dagelijkse kaars bullish of bearish is.The Currency Strength Expert Advisor For MT4 - Exit Criteria


De robot stelt geen stop loss in en neemt geen winst voor de marktorders die worden geopend zoals ontworpen. Standaard is de volgstopfunctie ook uitgeschakeld, tenzij de gebruiker de functie opzettelijk inschakelt op het tabblad Ingangen. Dit alles betekent dat de openstaande transacties alleen handmatig kunnen worden gesloten of met behulp van een script dat rechtstreeks door de gebruiker wordt toegepast. Daarom moet de handelaar de transacties controleren voordat de handelsdag sluit om de transacties individueel of collectief te beheren.The Currency Strength Expert Advisor For MT4 - Rooms for Improvement


Het is niet mogelijk om de robot in de back-tester te laten draaien om zijn prestaties gedurende een bepaalde periode te zien. Dit komt door het feit dat het rekening houdt met de 28 belangrijkste paren bij het zoeken naar handelsingangen. De enige manier om de winstgevendheid van deze robot voor echte handel te bepalen, is door middel van demo-handel. Het is het beste als dit op een virtual private server gebeurt, zodat de robot zonder onderbrekingen kan draaien.

Deze robot gebruikt een andere manier om valutasterkte te bepalen in vergelijking met andere robots en indicatoren die online beschikbaar zijn. Een mogelijke fout in de berekening van de valutasterkte van deze robot is dat hij alleen vertrouwt op de huidige open kaars op de dagelijkse grafiek om de valutasterkte te meten. Dit is niet erg betrouwbaar omdat de huidige kaars zo snel van kleur kan veranderen, net als de dagelijkse trend. Daarom is het beter om de vorige kaars te gebruiken bij de berekening van de valutasterkte.

Het is raadzaam dat de handelaar een klein handelsvolume en een groot kapitaal gebruikt bij het gebruik van deze robot, zodat de fluctuatie van de lopende winst het account niet ernstig zou beïnvloeden. Het is een goed idee om een grotere waarde in te stellen voor het verschil tussen de waarden van valuta's om het aantal transacties dat op een bepaald moment op de handelsrekening openstaat te verlagen. Dit zou leiden tot transacties met een hogere waarschijnlijkheid, een lagere opname en een kleiner risico op een klap van de rekening.

Om het handelskapitaal effectief te beschermen, moet de gebruiker overwegen de SLTP-functie in te schakelen, zodat de robot actief stop loss zet en winstdoelen neemt voor alle openstaande orders. Dit geeft de handelsrekening meer overlevingskansen op de lange termijn. Wanneer een dergelijke functie is geactiveerd, zou het account het beter doen als de gebruiker ook de take-profitafstand groter instelt dan de stop loss-afstand. Een risico-opbrengstverhouding van minstens 1,5 wordt algemeen aanvaard door handelaren over de hele wereld. Statistisch gezien geldt: hoe hoger de verhouding, hoe beter. Het geeft de handelsaccount betere kansen om gedurende een aanzienlijke looptijd geld te verdienen.

Zoals ontworpen, kan de robot op elk moment van de dag transacties aannemen. Dit is mogelijk niet optimaal, aangezien de handelsactiviteit varieert met het tijdstip van de dag of de marktsessie. Het is beter als de ontwerper de marktsessie als handelsfilter gebruikt. Normaal gesproken stroomt het handelsvolume binnen tijdens sessies in Londen en New York, dus het is het beste als de gebruiker de mogelijkheid krijgt om de starttijd en eindtijd van de handel aan het begin te selecteren.

Bovendien kan de volume-indicator worden gebruikt als een ander handelsfilter, omdat deze een indicatie geeft van de marktvolatiliteit. Een hoger volume betekent meer handelsactiviteit. De drempelwaarde van het te gebruiken volume kan worden ingesteld op dagelijks of op een ander tijdsbestek. Dit kan echter alleen worden vastgesteld via demo-testen en grafiekstudie.

 

FREE Currency Strength EA

Download the FREE Currency Strength Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.