Grid Template Expert Advisor For MT4

Grid Template Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Table Of Contents:

  1. Grid Template Expert Advisor For MT4
  2. The Grid Template Expert Advisor For MT4 - Entry Criteria
  3. The Grid Template Expert Advisor For MT4 - Exit Criteria
  4. The Grid Template Expert Advisor For MT4 - Ruimte voor verbetering

 

De Grid Template Expert Advisor For MT4 is een algoritmisch handelssysteem voor grid-martingaal voor het MT4-platform. Het is een complete handelsoplossing omdat het zowel het betreden als het verlaten van de handel afhandelt. Eenmaal op de kaart neergezet, neemt de robot de controle over de handelsactiviteiten over en hoeft de gebruiker geen parameters in Inputs aan te passen. De standaardinstellingen werken prima. Het unieke van dit handelssysteem is het gebruik van lopende orders met vervaltijd. Als grid-martingaalsysteem gebruikt de robot geen technische indicatoren om koop- en verkoopsignalen te genereren. Handelen is wiskundig gemotiveerd.

Iedereen met beperkte ervaring in het gebruik van geautomatiseerde handelssystemen kan deze robot direct in actie zetten op een demo-account. Of de handelsrekening nu wordt geopend bij een viercijferige of vijfcijferige makelaar, de deskundige adviseur zal zonder problemen werken. Op een vrij korte run in de strategietester wist de robot break-even te komen. Het winstpercentage is gunstig (meer dan 50 procent) en de opname is laag (minder dan twee procent). De test werd uitgevoerd gedurende een periode van vijf maanden, maar voor slechts één symbool. Tijdens het testen voerde de robot in totaal 489 transacties uit, wat neerkomt op bijna 100 transacties per maand. De handelsstatistieken zien er goed uit, maar de robot was niet winstgevend en het is niet duidelijk waarom het resultaat zo uitpakt. De gebruiker kan een antwoord vinden als hij zijn eigen onderzoek uitvoert.


FREE Grid Template EA

Download the FREE Grid Template Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


The Grid Template Expert Advisor For MT4 - Entry Criteria
De Grid Template Expert Advisor voor MT4 wacht niet op een nieuwe kaars om actie te ondernemen. Het loopt langs het vinkje en voert slechts één controle uit voordat transacties worden geopend. De robot controleert alleen of automatisch handelen is ingeschakeld op de clientterminal. Als dat het geval is, worden lopende orders meteen op de kaart gezet.

Zoals te zien is in de bovenstaande afbeelding, plaatst de robot onmiddellijk na het plaatsen van de deskundige adviseur op een willekeurig symbool vijf lopende koop- en vijf verkooporders, met name stoporders, op het actieve symbool. Het eerste paar koopstop- en verkoopstoporders wordt 15 pips boven en onder de marktprijs geplaatst. De volgende lopende bestellingen worden 10 pips van de vorige bestelling geplaatst. Dit type handelsinvoer stelt de markt in staat om op vooraf bepaalde niveaus te komen voordat orders live transacties worden. Wanneer de markt besluit om in één richting te bewegen, zal dat gunstig zijn voor dit soort orders.

Elke transactie heeft een lotgrootte van 0,01, tenzij de gebruiker deze waarde aanpast in Inputs. Bovendien heeft de gebruiker de vrijheid om de afstand tussen handelsorders en de afstand tussen de marktprijs en het eerste paar orders te specificeren. Dit wordt aangeraden als de gebruiker een eerste test heeft gedaan, handmatig of in backtester, om te begrijpen welke waarden geschikt zijn voor welke paren.

Samen met de lopende ordertransactieverzoeken zijn de orders voor stop loss en take profit voor elke transactie. De standaard stop loss is 30 pips en de standaard take-profit is 20 pips. Deze relatie tussen stop loss en take profit geeft de voorkeur aan risico boven beloning. Als een transactie een verliezer wordt, zou de handelaar meer verliezen dan wanneer de transactie anders een winnaar zou blijken te zijn. Het aanpassen van de risico-opbrengstverhouding ten gunste van de beloning kan tot een heel ander resultaat leiden, dus de gebruiker zou kunnen overwegen om deze route te nemen.The Grid Template Expert Advisor For MT4 - Exit Criteria


De Grid Template Expert Advisor voor MT4 beheert niet actief bestellingen zodra ze op het huidige symbool zijn geplaatst. Het laat de markt naar de lopende orders komen om ze om te zetten in markttransacties. Daarna zal de markt beslissen of een marktorder wint of verliest. Dit gebeurt wanneer de prijs de stop loss-limiet of het take-profitdoel raakt.

De enige keer dat de deskundige adviseur tussenbeide komt, is wanneer een lopende order al een tijdje is geplaatst maar geen live trade is geworden. Als de lopende bestelling langer dan vier uur in de handelspool heeft gestaan (standaard), zal de robot de bestelling annuleren. Als er meerdere lopende bestellingen tegelijkertijd zijn geplaatst, worden deze in één keer geannuleerd.The Grid Template Expert Advisor For MT4 - Ruimte voor verbetering


De Grid Template Expert Advisor voor MT4 is geschikt om te worden gebruikt bij het handelen in sterk trending markten en in tijden van high-impact nieuws. Dit komt doordat stoporders met winst worden geopend en gesloten wanneer de markt sterk in één richting beweegt. Als de markt varieert, zal het transacties activeren en vervolgens in de tegenovergestelde richting bewegen voor verlies.

Met het oog hierop moet de gebruiker een zoekopdracht uitvoeren om erachter te komen welke markten het meest trendmatig zijn. In de recente geschiedenis zijn de markten die de neiging hebben om onvermurwbaar sterk te zijn, NZDUSD, USDCAD, EURAUD en EURNZD, om er maar een paar te noemen. Andere markten hebben in het verleden ook sterke unidirectionele prijsbewegingen laten zien, waarschijnlijk veroorzaakt door sterke fundamentele invloeden. Daartoe behoren onder meer EURUSD, GBPUSD en de belangrijkste yenparen. Een manier om te weten of een markt trendmatig gedrag vertoont, is door naar de dagelijkse en wekelijkse grafieken te kijken. Als hogere tijdframes zoals de dagelijkse en wekelijkse grafieken als referentie moeten worden gebruikt, moet de handelaar de grootte van het raster vergroten terwijl de minimale lotgrootte voor elke transactie behouden blijft.

Hoewel eenvoud een goede zaak is in andere werkgebieden, is dat misschien niet van toepassing op handelen met geautomatiseerde handelssystemen. Anders zouden slechte actoren niet in het zweet hoeven te werken voordat ze de code van het handelssysteem kraken. Als dit gebeurt, zou de handelaar die een dergelijk systeem gebruikt, in het nadeel zijn. Daarom moet de deskundige adviseur met zijn zeer simplistische benadering van handelen worden verbeterd.

Een manier om dit handelssysteem te verbeteren, is door de rasterniveaus te verbergen door de volgende stoporders niet bij het begin te plaatsen. De robot kan worden ingesteld om één transactie per keer toe te voegen als de prijs een bepaalde afstand is verschoven ten opzichte van de vorige transactie. Bovendien, in plaats van dezelfde kloof tussen transacties te gebruiken, kan het rasterniveau voor elke transactie worden gevarieerd door stappen te gebruiken. Als dit niet genoeg is, kan de programmaontwikkelaar of -redacteur overwegen om transacties toe te voegen aan het begin van de nieuwe kaars. Op deze manier is de afstand tussen transacties zeker niet hetzelfde.

Een andere te verkennen route is het toepassen van stop loss-aanpassing in plaats van een vaste stop loss-prijs te gebruiken. Hoewel deze list de hele handelsrekening in gevaar brengt, kan de robot terugkerende kleine winsten genereren die in de loop van de tijd oplopen. Om het risico voor de rekening te verkleinen, kan een aandelenstop worden ingevoerd om de sluiting van alle openstaande transacties te activeren wanneer een bepaald percentage van de opname van de rekening wordt bereikt. Dit zijn allemaal mogelijke wegen die iedereen met programmeertaal kan nemen.

Het lijkt erop dat deze deskundige adviseur bedoeld is om te begeleiden bij het ontwikkelen van een handelssysteem dat gebruik maakt van het netconcept. Om er een winstgevende robot van te maken, moeten enkele andere functies in de code worden ingebouwd. Zoals eerder vermeld, zijn stop loss-aanpassing, het openen van een transactie bij een nieuwe kaars en het variëren van de rasterniveaus enkele van de richtingen die de handelaar of coder kan volgen. Zodra de expertadviseur programmatisch is verbeterd, kan pas daarna serieus worden getest in de strategietester of demo-handel. Back-testing met optimalisatie is een moeizaam maar voordelig proces dat men zou kunnen overwegen om het potentieel van dit handelssysteem te maximaliseren.


 

FREE Grid Template EA

Download the FREE Grid Template Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.