Heikin Ashi Trader Expert Advisor For MT4

Heikin Ashi Trader Expert Advisor For MT4

 

WE IMPROVED THIS EXPERT ADVISOR FOR YOU!!!

PLEASE NOTE: This expert advisor was publicly available for free usage on other websites and is not programmed by us. We explain the functionality and possible improvements of the EA. Furthermore, we are convinced that fully automatic Expert Advisors will fail in the long run. On the other hand, our semi-automatic approach with detecting the best setups and then activating our Expert Advisors (e.g. V-Power EA, EdgeZone EA) produced many successful traders and some of them even got prop traders at prop trading firms. Therefore, we added a similar semi-automatic trading feature (to allow only buy or only sell trades) to the free Expert Advisors. You can download the modified version here and enjoy!

 

Table Of Contents:

  1. Heikin Ashi Trader Expert Advisor For MT4
  2. De Heikin Ashi Trader Expert Advisor For MT4 - Toegangscriteria
  3. De Heikin Ashi Trader Expert Advisor For MT4 - Exit Criteria
  4. De Heikin Ashi Trader Expert Advisor For MT4 - Ruimte voor verbetering

 

De Heikin Ashi Trader Expert Advisor For MT4 is een eenvoudig algoritmisch handelssysteem voor het MT4-platform. Hoewel het is vernoemd naar één type kaartmethode, gebruikt de robot het concept ervan niet in de daadwerkelijke handel, noch geeft het de heikin ashi-kaarsen op de kaart weer in plaats van kandelaars, balken of lijnen. Het gebruikt het concept van heikin ashi op een andere manier.

Dit handelssysteem kan worden gebruikt op handelsrekeningen waarvan de wisselkoersen worden uitgedrukt in vijf of vier cijfers voor de dollarparen en in drie of twee decimalen voor yenparen. Het kan worden toegepast op elk grafieksymbool en -periode, maar het vereist alleen transacties in het actieve symbool en tijdsbestek.


FREE Heikin Ashi Trader EA

Download the FREE Heikin Ashi Trader Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!


De Heikin Ashi Trader Expert Advisor For MT4 - Toegangscriteria
Voordat hij transacties aangaat, voert de Heikin Ashi Trader Expert Advisor voor MT4 een inspectieronde uit aan het begin van een nieuwe kaars. Het kijkt eerst naar het handelsaccount als het openstaande transacties heeft, en dan bepaalt het de huidige opname als het binnen het toelaatbare bereik valt. Als de opname meer dan één procent van het rekeningsaldo bedraagt, worden alle openstaande transacties onmiddellijk gesloten. Dit wordt gedaan om het kapitaal te behouden en het handelssysteem meer overlevings- of winstkansen te geven. Als drawdown geen probleem is, telt de robot het aantal staven op de kaart als dit groter is dan 100 en controleert de take-profit als het meer dan 10 pips is. Zodra deze controles goed verlopen, kijkt de robot naar de technische indicatoren voor handelsrichting en -toegang.

Het handelssysteem zoekt naar handelsinvoer bij het openen van een nieuwe kaars, en het kan tot 10 transacties tegelijk openen en beheren. Elke transactie heeft een stop loss van 20 pips en een take-profit van 50 pips. De robot houdt echter rekening met het gespreide bedrag van het huidige symbool op het moment dat de transactie wordt uitgevoerd. Het voegt het gespreide bedrag toe aan het stopverlies en trekt hetzelfde bedrag af van de take-profit. Desondanks is de risico-opbrengstverhouding nog steeds voldoende hoog (dwz groter dan twee). Op de lange termijn kan het handelssysteem goed werken, zelfs als het account tijdelijke tegenslagen ervaart.

De indicatoren die in dit systeem worden gebruikt, hun instellingen en manier van gebruik worden hieronder beschreven:


  • Lineair gewogen voortschrijdende gemiddelden (snelle periode 6, langzame periode 85, typische prijs) - De twee voortschrijdende gemiddelden worden toegepast op het volgende lagere tijdsbestek. Als de snelle LWMA boven de langzame LWMA ligt, is dit een koopsignaal. Als de snelle LWMA onder de langzame LWMA ligt, wordt dit als verkoopsignaal beschouwd. Dit signaal is een factor voor het betreden van transacties.

  • Momentum (14) - Deze indicator wordt toegepast op het eerstvolgende hogere tijdsbestek. Hoewel het niet helpt bij het bepalen van de trendrichting, bevestigt de momentumindicator of een handelssignaal geldig is. De gewenste waarde voor de momentumindicator is 0,3 of minder om een transactie te bevestigen. Deze waarde geeft het idee dat de huidige markt in kwestie voldoende momentum heeft om een transactie vooruit te helpen. Als de waarde van een of meer van de drie vorige kaarsen op het volgende hogere tijdsbestek minder is dan 0,3, wordt dit als één factor voor deelname genomen.

  • Stochastisch (13, 5, 5) - Deze instelling is niet standaard voor stochastisch. In tegenstelling tot de LWMA's en het momentum, wordt de stochastiek toegepast op het huidige tijdsbestek. Als de stochastische waarde van een van de drie voorgaande kaarsen groter is dan 70, is dat een koopsignaal. Als de stochastische waarde kleiner is dan 30, wordt deze als verkoopsignaal beschouwd.


Het concept van heikin ashi-kaarten wordt in dit systeem niet gebruikt zoals het elders online wordt gebruikt. De robot probeert niet eens de kandelaarkaart of een ander type kaart te vervangen door heikin ashi-kaarsen. In dit systeem wordt heikin ashi gebruikt als een normale kaars. Als de huidige kaars lager opent en hoger sluit (hoewel hij nog steeds open is), is dat een bullish signaal. Als de huidige kaars hoger opent en onder de open prijs beweegt, is dit een bearish signaal. Dit signaal speelt een rol bij de criteria voor het betreden van de handel.De Heikin Ashi Trader Expert Advisor For MT4 - Exit Criteria


Transacties die worden uitgevoerd door de Heikin Ashi Trader Expert Advisor voor MT4 worden afgesloten bij stop loss of take profit. Als een transactie wordt ondernomen tegen de recente trend in, wordt het lot snel beslist, aangezien de stop loss-order om de hoek ligt. Winstgevende transacties kunnen worden gesloten tegen de take-profit of tegen een stop-loss-prijs die verschilt van de oorspronkelijke stop-loss die door de robot is ingesteld. Dit komt door de break-even- en trailing stop-functies.

Als een transactie minstens 30 pips wint, verplaatst de robot de stop loss naar de invoerprijs voor een risicovrije transactie. Als de transactie meer pips krijgt, komt de trailing stop-functie om de hoek kijken. Trailing stop bewaakt de afstand tussen de marktprijs en de nieuwe stop loss en probeert deze afstand te behouden door de stop loss waar mogelijk constant aan te passen.De Heikin Ashi Trader Expert Advisor For MT4 - Ruimte voor verbetering


Tijdens het testen begon de Heikin Ashi Trader Expert Advisor voor MT4 slecht, maar maakte na een tijdje een comeback. Het probeerde de in het verleden geleden verliezen goed te maken, maar kwam uiteindelijk tekort. Uiteindelijk slaagde het handelssysteem erin om bijna break-even te komen. Dit betekent dat de robot nog niet geschikt is voor live trading. Er is een langere testtijd nodig om een idee te krijgen van de werkelijke prestaties, en het kan nodig zijn om meerdere paren te doorlopen om de waarde ervan te kunnen beoordelen.

Een andere reden die zou kunnen hebben bijgedragen aan de slechte prestaties van dit handelssysteem in de strategietester, is het mogelijke misbruik van het stochastische signaal. De meeste traders zijn het erover eens dat een overboughtwaarde een bearish signaal is en dat een oververkochte waarde een bullish signaal is. In de programmacode lijkt het erop dat het gebruik van de stochastiek is omgekeerd. De handelsprestaties van de robot in de backtest zouden een heel ander beeld kunnen schetsen als het stochastische signaal op de normale manier wordt gebruikt.


 

FREE Heikin Ashi Trader EA

Download the FREE Heikin Ashi Trader Expert Advisor for MT4.

To receive my email 100% sure: 
Put my email on your whitelist!

 

Partially Automated Trading Besides Your Day Job

Alerts In Real-Time When Divergences Occur

My Recommended MT4/MT5 Broker

About Me

I'm Mike Semlitsch the owner of PerfectTrendSystem.com. My trading career started in 2007. Since 2013 I have helped thousands of traders to take their trading to the next level. Many of them are now constantly profitable traders. 

The following performance was achieved by me while trading live in front of hundreds of my clients:

Connect With Me:  

Results From 5 Months!
This service starts soon! Be the first who get's notified when it begins!

This FREE Indicator Can Transform
Your Trading!

FREE Indicator + Telegram Group


Request the Ultimate Double Top/Bottom Indicator which is used by 10,000+ traders.